Video! Baudet legt uit hoe hij de massale bootmigratie wil stoppen: “Vlootblokkade in de Middellandse Zee!”

FVD-leider Thierry Baudet vindt het de hoogste tijd om de Middellandse Zee te gaan blokkeren voor de schepen van mensensmokkelaars. Doel is zo om de enorme toevloed van bootmigranten eindelijk een halt toe te roepen. “Heel simpel,” meent de Forum-fractievoorzitter.

Het wordt de hoogste tijd om te beginnen met het terugdringen van immigratie uit het Midden-Oosten en Afrika. Dat zei Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet gisteren bij Radio 1, in het EO-programma Dit is de dag. Tegen presentator Tijs van den Brink ontvouwde het Kamerlid zijn ‘heel simpele’ oplossing om de migratie via het zuiden een halt toe te roepen:

“Ik zou dit nationaal doen. En dat betekent dat je een vlootblokkade in de Middellandse Zee legt, je houdt al die boten tegen. Er komt dan geen boot meer over de zee. En alle landen die zelf graag mensen willen opnemen, die kunnen dat doen.”

Ze mogen ze gaan halen, antwoordde Baudet bevestigend op een vraag van Van den Brink. Nederland is daar in ieder geval niet bij, zegt Baudet: “Ik vind van niet.”

Het plan van het Kamerlid past in zijn verdere visie op immigratie, en Baudet somde dan ook nog enkele andere migratiegerelateerde beleidspunten op die hij ook graag zou doorvoeren, waaronder het zeer strikte Australische immigratiemodel en opvang in de regio voor de échte vluchtelingen.

Uiteraard vond GroenLinks dat niet zo’n goed plan, en wilde Kamerlid Bram van Ojik vooral benadrukken dat Baudet “levensgevaarlijk” bezig was, maar ook een “totaal onbegaanbare weg.” Ook zou er “binnen een dag oorlog” komen. De FVD’er wees de suggestie echter van de hand, en riep het voorbeeld van Israël in: die hebben hun kustlijn afgesloten met behulp van drones, hield hij Van Ojik voor. Zonder dat er dus gevochten hoeft te worden op zee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Lefty

  Ik stel voor dat Baudet in Israel gaat wonen.

  1. Vriend

   Is Lefty een door empathie aangevreten links-gehandicapte?

   1. vandaag

    nee , een hersenloze

   2. palko

    @Vriend, en ik stel voor dat leeghoofd Lefty ondergronds gaat wonen. En verder als mol door het leven gaat. Vermoedelijk stond Lefty ooit bij het uitdelen van de hersencellen in de verkeerde rij. Wat een onbenul!
    Verder moet elk werelddeel gewoon zijn eigen gelukzoekersprobleem oplossen. Zoals Europa dat de afgelopen decennia ook gedaan heeft met de opvang en tewerkstelling van miljoenen burgers uit het voormalige Oostblok.

  2. Blondie

   Gewoon een politieke partij oprichten knulleke, met de naam Lefty is alles mogelijk.
   Maar weerleg zijn idee eens.

   1. Brenda Welsh

    Waarom doet u zo geagiteerd, @Blondie?

    1. vandaag

     hahahaha , sukkeltje begrijpt niet dat Blondie het adept op zijn mogelijkheden wijst. De lange tenen van de stront vlek zitten in de weg

     🙂 🙂 🙂

     1. Lefty

      Je kunt het idee van Baudet oa niet uitvoeren om dat je om te beginnen all VN resoluties aan je laars moet lappen. Daarom vind ik dat hij naar Israel moet verhuizen: die lappen ook alle VN resoluties aan hun laars, met hulp van Amerika. Verder heb ik het maar niet over de humanitaire kant van de zaak. Daar hebben de meeste DDS posters geen boodschap aan.

      Ik wens u allen een prettig weekend.

     2. vandaag

      weinig humanitair Nederland voldouwen met kanslozen die de democratie en de rechtstaat niet erkennen

      Eigenlijk super asociaal je eigen schuld gevoel afkopen over de ruggen van anderen.

  3. Vrijedenkert

   Ga zelf in Cuba of Venezuela wonen!

   1. palko

    @Vrijedenkert, en wat te zeggen van de Democratische Volks Republiek Korea (DPRK)? Kortom, keuze zat om zijn extreemlinkse paranoide en parasitaire geloof te kunnen belijden.

 2. Vriend

  In theorie helemaal mee eens. Maar ik denk dat de uitvoerbaarheid nihil is.

  1. M. Brandenburg

   OPvallend dat Australie als een land op zichzelf een continent op zichzelf het wel kan en zonder problemen, sterker nog, Australie met die beleid drukte de kop van het probleem in twee weken in, niemand vertrekt nog in een bootje naar Australie, een zero-tolerance gekoppeld aan het feit dat welke omstandigheden ook worden aangehaald men altijd weer terug gaat. Wanneer Australie haar wateren kan beveiligen dan kan de EUSSR toch wel een kanaal afsluiten?

 3. HD

  Allemaal veel te omslachtig en kostbaar, gewoon een met een drone een pakketje of pakket laten vallen.

 4. vandaag

  ik stel voor dat lefty zijn bek houdt met zijn misselijke off topic commentaar, tról 🤐

  Dat de stromen gestopt moeten worden is 100 % zeker. De spanningen binnen de maatschappij door de kanslozen zijn immers al opgelopen tot ongekende hoogte. Linkse deugmenschen roepen dan vervolgens dat het logisch is dat de kanslozen rovend , plunderend en krakend door Europa trekken want wat moeten ze anders.

  Wat ze anders moeten is niet zo heel moeilijk, hun thuisland opbouwen met de bakken subsidie geld uit individuele landen en de EU.

  Welke maatregels ook gekozen worden het moet eerst doorklinken dat de verblijfsvergunningen tombola gesloten is. Er worden geen verblijfsvergunningen meer verstrekt. Iedereen die ilegaal verblijft kan worden opgepakt en vast gezet totdat ie meewerkt aan terugkeer. De rubberbootjes stoppen direct met varen want het doel is er niet meer. Geen vergunningen meer voor het gratis geld

  Het probleem is niet zo moeilijk oplosbaar

  1. DubbelZout

   “ ik stel voor dat lefty zijn bek houdt met zijn misselijke off topic commentaar, tról“

   U als hoeder van de vrijheid van meningsuiting, Nederlandse normen en waarden, democratie etc…, heeft natuurlijk geen behoefte aan een tegengeluid
   Een typisch extreem rechtse wijze van reageren

   1. Hardline

    En daar is de grootste dooddoener weer : “extreem rechtse wijze”.

    Gebrek aan argumenten, of hersenen. Wie zal het zeggen.

    Dit is tevens toepasbaar op : “extreem linkse wijze”

    1. NO8DO

     Hoe vaak heb je een niet PVV/FvD stemmer hier horen zeggen:
     ik stel voor dat **** zijn bek houdt met zijn misselijke off topic commentaar, tról 🤐

   2. vandaag

    nog zo een linkse populistische tról zonder inhoud die even zijn momentje probeert te pakken met een opportunistisch off topic opmerking

    QUOTE U als hoeder van de vrijheid van meningsuiting, Nederlandse normen en waarden, democratie etc…, END

    Als u als linkse gutmensch een inhoudelijke bijdrage levert kunnen anderen daarop reageren. U als links adept zou de hand dus in eigen boezem moeten steken alvorens anderen de maat te nemen. dubbelniks hebben we niets aan in een discussie

    1. DubbelZout

     Als je je reactie begint dat iemand zijn bek moet houden mag u van geluk spreken dat u überhaupt nog een reactie krijgt
     Dat wilt u immers niet

     1. vandaag

      je vergeet de inhoud tról

      dus nogmaals ,

      Als u als linkse gutmensch een inhoudelijke bijdrage levert kunnen anderen daarop reageren. U als links adept zou de hand dus in eigen boezem moeten steken alvorens anderen de maat te nemen. dubbelniks hebben we niets aan in een discussie

 5. NO8DO

  Eindekijk!
  De renaissancevloot onder leiding van kapitein Baudet en 1e stuurman Cliteur vaart uit.
  Zet hem op Jongens van staat niet vast.

  1. DubbelZout

   Ja prima idee en dan vervolgens juist DIE boot tegenhouden
   Win, win situatie 😀

 6. M. Brandenburg

  Gewoon het perfect werkende Australische model toepassen en binnen twee weken komt er een eind aan mannen die op zoek naar uitkeringen en een onbestraft crimineel leven in die bootjes stappen, ben je in een klap vande invasie af. Wie hier komt magh NOOIT blijven en gaat direct terug wanneer het veiolig is, of het land ze accepteert of niet, of je zet ze op een vliegtuig en laat ze het daar op het vliegveld uitzoeken, of of ze zet ze in bootjes weer af aan de kust. Mocht er dan oorlog komen dan is dit vanwege de ander die niet accepteert te moeten zorgen van wat van hen is.

  1. vandaag

   EXACT, goede oplossingen hoeven niet ingewikkeld te zijn.

   1. NO8DO

    EXACT, goede oplossingen hoeven niet uitvoerbaar te zijn.

    1. vandaag

     dom adept moet ook zijn plasje doen

     als het niet uitvoerbaar is , is het geen oplossing flapdrol
     je linkse brein is behoorlijk vergiftigd

     1. NO8DO

      Etc, enz.

     2. palko

      @vandaag, deze dombo is het overbekende en waarheidsgetrouwe spreekwoord van zijn grootouders vergeten: Kan niet ligt op het kerkhof; en wil niet ligt er naast.

 7. pasco

  Baudet vergeet te vermelden dat men hardnekkige, ongedisciplineerde ‘vluchtelingen’ uit het water kan/moet schieten!

 8. Vriend

  Jawel Brandenburg, maar Australie kan alles in zijn eentje kiezen en beslissen, terwijl voor een blokkade in de Middellandse Zee tientallen landen moeten meewerken en/of hun goedkeuring geven. Nederland heeft niet het (zee)recht om dat alleen te doen.

 9. Meriadoc Brandebok

  Bizar gewauwel weer. Je vraagt je af hoe hij het verzint.

  1. Vrijedenkert

   Heel simpel, alleen al voor Nederland minstens honderduizend migranten per jaar en daar komen illegalen en en enkele jaren later gezinshereniging nog bij…
   Het sociaal stelsel, sociale woningbouw, zorgstelsel en pensioenstelsel gaan dit geen 15 jaar lang meer volhouden in dit tempo en het draagvlak voor de echte vluchtelingen zal op deze manier als sneeuw voor de zon verdwijnen!

  2. vandaag

   je vraagt je af wal linkse adepten voor oplossing hebben voor de miljoenen kansloze gelukszoekers kloppend aan de grenzen.

   je vraagt je af welk recht de linkse adepten hebben om zorgen van anderen dan te kwalificeren als gewauwel
   je vraagt je af welk recht de linkse adepten hebben om oplossingen voor dit grote probleem te bagatelliseren.

   linkse adepten zijn inhoudsloze tróllen zoals bij elke reactie blijkt. Zeker bizar

    1. Fascal

     Was het maar iedere dag zondag!

 10. Vrijedenkert

  Een vlootblokkade heeft alleen zin als migranten weer worden afgezet of teruggestuurd naar Afrika, Turkije of MO want die vlootblokkade ligt er nu ook alleen wordt nu alles opgepikt zelfs vlak voor de kust van Libië en hier in Europa gedropt!

  En er moet dan ook hardhandig opgetreden worden want migranten zullen zich met hand en tand verzetten b.v. proberen schepen over te nemen en bemanningen gijzelen als ze retour worden gestuurd naar Afrika etc…

  1. Blondie

   Vrijdenkert.
   De daar aanwezige vlootbrigade, zijn een door oa het Linkse Rutte Kartel gesponsorde gratis veerboten, die de gelukszoekers gewoon open en bloot ophalen, in de haven die de mensensmokkelaars opgeven.
   Gewoon het bewuste bootje met gelukszoekers enteren en terug slepen naar de vertrekhaven.
   Doe dit een paar weken en er komt geen gelukszoeker, meer via open water naar Europa.

   1. Vrijedenkert

    Niet alleen dat! Nederland moet ook zelf asielzoekers, migranten, illegalen en vluchtelingen terugsturen naar eerste land van herkomst of landen van doorkomst in de EU/Schengen!
    Alleen wat op Schiphol of in Nederlandse havens aankomt heeft in principe recht op asiel in Nederland, alles wat in Spanje, Italie en Griekenland aankomt moet in eerste veilige land asiel aanvragen en alles wat verder zonder toestemming illegaal doorreist naar Nederland zonder paron terugsturen naar buurlanden Duitsland of België want je kan Nederland alleen bereiken als je door deze twee buurlanden bent gereist en deze zijn dan verantwoordelijk dat ze weer teruggestuurt of uitgezet worden naar eerste land van aankomst.

  2. palko

   @Vrijedenkert, voor de meest doeltreffende oplossing kan Europa simpel te rade gaan bij Viktor Orbán, de onvolprezen premier van Hongarije. Die heeft in zeer korte tijd de gehele zuidgrens van Hongarije met Servië d.m.v. een hoog hek vakkundig en doeltreffend dicht gemaakt. Het simpele credo van Orbán luidt: Wat je niet binnen laat hoef je ook niet terug te sturen!!!

   1. Fijnproever

    Een drijvend hek in de middellandse zee ? Niets is te dol voor @palko. Het is heel simpel zou Baudet zeggen.

    1. vandaag

     waar leest u iets over een drijvend hek ? uw fantasie slaat op hol

     misschien is een mijnenveld effectiever 🙄

    2. palko

     Zelfs een klein kind snapt dat je daarvoor een zeevloot het water van de Middellandse Zee moet opsturen. Alleen Fijnproever snapt dat uiteraard niet. Tsja, die stond dan ook bij het uitdelen van de hersencellen voor het verkeerde loket…..

     1. Meriadoc Brandebok

      Je zwetst, palko. Een vloot is NIET te vergelijken met een hek. Vluchtelingen over land ter voet zijn ook NIET te vergelijken met vluchtelingen in halfzinkende vissersbootjes.

      Op welke plaats stond jij toen men de hersencellen uitdeelde?

 11. Brenda Welsh

  Zelfs in de studio praat deze artiest nog met zijn handen. Hij kàn niet stil zitten. Een nar.

  1. Fascal

   Huh?

 12. Drollevanger

  Ik vraag me af waarom men vooral uit de islamitische wereld zo graag in landen wil wonen waar blanke ongelovige mensen nog steeds de dienst uitmaken. Waarom willen ze niet liever naar andere islamitische landen vluchten. Landen als daar zijn Saudi-Arabie, Iran, Pakistan of Koeweit.
  Houdt als vrome islamiet ook in de gaten dat als Europa, net als het M-Oosten via omvolking is veroverd, daar ook de islamitische wetten gaan gelden. Net als nu in Afghanistan, of Irak.
  Een leuk toekomstbeeld voor elke vrome gelovige..
  Wat maakt Blanken en hun overtuigingen toch zo aantrekkelijk voor de getinte uitkeringstrekker vraag ik me vaak af?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.