VIDEO! ‘Ravage van tien jaar Rutte’ gesloopt door Thierry Baudet: “Over de hele linie een enorme kaalslag!”

In een nieuwe aflevering van het FVD Journaal heeft de politiek leider van de naamgever van het nieuwsprogramma fel uitgehaald naar zijn grote electorale concurrent: premier Mark Rutte. In de tien jaar dat hij aan de macht is heeft hij op vrijwel elk dossier een “ravage” aangericht, zo betoogt Baudet. “Ongekend,” legt hij uit.

Prinsjesdag en de Algemene Politieke Beschouwingen moeten nog volgen, maar FVD-leider Thierry Baudet heeft alvast hard uitgehaald VVD-leider en minister-president Mark Rutte. In het podium dat zijn eigen partij hem verschaft via het FVD Journaal veegde de parlementariër de vloer aan met de liberale voorman. Iemand die op vrijwel elk denkbaar dossier Nederland achteruit heeft laten gaan, zegt hij in de livestream. Baudet spreekt dan ook over de “ravage van tien jaar Rutte,” een echo naar de “puinhopen van acht jaar Paars” die Pim Fortuyn in 2002 op de politieke agenda zette.

Met een groot aantal grafieken legt Baudet uit hoe hij tot zijn conclusie is gekomen. Allereerst toont de oppositieleider een grafiek waarin te zien is hoeveel niet-Westerse allochtonen sinds 2010 richting Nederland zijn verkast. Dat zijn forse aantallen: meer dan 750.000 in een decennium tijd. “Dat botst echt” op cultureel vlak, zo houdt het Kamerlid de kijker voor.

Vervolgens verschijnt een nieuw staatje, deze keer met de titel “Woningtekort stijgt naar ongekende hoogte.” Die is in 2010 ieder jaar steeds erger geworden. Inmiddels gaan we richting de 300.000 woningen die we in Nederland gewoon missen om de gehele bevolking op een ordentelijke manier te huisvesten. Baudet linkt dat direct aan de vorige grafiek: “Dat komt natuurlijk direct omdat die grenzen openstaan.” En dat is “echt het beleid van Rutte geweest.”

Ook de adembenemende jaarlijkse stijging van gemiddelde zorgpremie wordt door Baudet onder de “desastreuze gevolgen” van het Rutte-beleid geschaard. Alleen in 2014 is een daling te zien geweest: maar daarna stegen de jaarlijkse kosten van Nederlanders aan de zorgverzekering weer hard: tot meer dan €1400 per jaar. “Ongekend,” zegt Thierry Baudet. Die stijgende lijn wordt onmiddellijk afgezet tegen een dalende: een met de titel “Duizenden ziekenhuisbvedden wegbezuinigd.” “Je krijgt dus ook nog eens minder waar voor je geld,” aldus Baudets cynische conclusie.

Baudet gaat verder met nog een andere grafiek: de gemiddelde energierekening steeg hard, van €1600 naar bijna €2200. De collectieve belastingdruk schoot ook omhoog, van 35% tot 38,8% in 2019. “We zouden allemaal €1000 krijgen,” schamperde Baudet. Daarna volgden de prijsstijging van boodschappen (+16,7%) en huurprijzen (+26,5%). Het aantal boerenbedrijven daalde van zo’n 70.000 naar minder dan 55.000. Rutte heeft ze “structureel weggepast,” merkt de FVD-fractievoorzitter op. De EU-contributie steeg tot bijna €10 miljard, en zo gaat het Kamerlid maar door, om uiteindelijk te besluiten met een grafiek waaruit blijkt dat het aantal verkrachtingen tijdens het bewind van de kabinetten-Rutte bijna is verdubbeld.

De FVD’er besluit dan ook: “Eigenlijk zie je over de hele linie een enorme kaalslag. Het is echt een ravage. Ze hebben tien jaar lang geld uitgegeven aan klimaatplannen die onzinnig zijn, aan de Europese Unie waardoor ons geld naar Zuid-Europa wordt geëxporteerd. En ook heel veel immigratie toegelaten, wat ook heel veel geld kost en ook heel veel druk geeft op de veiligheid,” zegt Baudet: “In mijn ogen hebben we tien jaar buitengewoon slecht beleid achter de rug.” Afsluitend: “Echt een ravage.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Kennie

  Geen spelt tussen te krijgen. Als Baudet zich nu ook nog de taal van het volk eigen maakt, komen we nog ergens.

  1. Cootje

   De taal van het volk is hun portemonnee die is in februari aardig gekraakt , als je slachtoffer bent van 7/8% werkeloosheid , je als ZZPer failliet bent , als je als middenstander failliet bent. De Europese solidariteit op een hoop komt te liggen met een harde brexit , dat hoef Baudet en Wilders geen campagne te voeren en ook geen Jip en Janneke taal te bezigen ze hoeven tegen die geen eens oplossingen te hebben , de juiste ingrediënten voor een mooie uitslag ,

  2. Jannes-46

   Kennie he, spelt? Dat is een graansoort.

   Baudet kan voor duidelijke taal in de leer gaan bij Geert Wilders zou ik zo zeggen. Dan kunnen ze gelijk discussiëren over de vorming van een coalitie voor de verkiezingen van 17-03-2021.

  3. Ernest Stern

   speld

   1. Jannes-46

    Niet zo links-bedillerig voorkauwen.

    1. Freba

     Laatst ergens een onderzoek gelezen dat mensen die taalkundig anderen “ verbeteren” vervelende mensen zijn. Vocabulaire Egotrippers zeg maar.

 2. M.Dikker

  Ik zag dat Gillette ook bezig is met diversiteit in haar reclames. In de laatste reclame niet 1 blanke persoon te zien…

  1. Brenda Welsh

   Overgenomen uit de VS, enz.

  2. Ernest Stern

   Dikker vindt dit uiteraard zeer verontrustend.

  3. Grasmaaier

   Dat is in de nieuwste Adidas commercial ook: pas helemaal op het eind zie je een breekbaar en lelijk blank meisje na een reeks van gespierde knappe kleurlingen-sporters in alle tinten.

   Het zegt alles over de totaal doorgeslagen blanke SJW-oikofoben die zichzelf het liefst door de plee zouden spoelen.

   1. Banne de Booyer

    dan moeten de Blanken deze merken maar mijden. Tsja dan maak je als deugend bedrijf ook geen omzet meer.

  4. Beukman

   Gilette is geen liefdadigheidsinstelling Dik, maar een commercieel bedrijf. En ja, zwarten scheren zich ook, wist je dat niet?

   1. vandaag

    Vlak voor de overval niet , erna vaak wel 😁

    1. Beukman

     En dan dus met Gilette.

 3. Brenda Welsh

  In zijn filmpje eindigt Baudet met “kan dit onze toekomst zijn ” Er is dus geen garantie. Ook niet wanneer er massaal op Baudet gestemd wordt. Een verandering van de wacht zet Nederland niet met één vingerknip in bloei. Daar denkt hij wat lichtvoetig over.

  1. Factor

   etc

   1. M.Dikker

    ect etc

  2. vandaag

   1 ding staat 100% vast , 1 stem op het partijkartel zal geen enkele verandering in werking stellen. Een stem op het partijkartel zal betekenen doorgaan op de ingeslagen weg “weg met ons mentaliteit ”

   stem sociaal , stem PVV

   1. Willem Bever

    weg met alles wat vanzelfsprekend is…………

  3. Kennie

   Klinkt mij toch een stuk aannemelijker dan de woorden van Gerrit Zalm en Bak Ellende ooit.

  4. Cootje

   Als je het altijd met het licht uit doet , blijft het ook altijd het zelfde , het is toch anders dat je kan zien wat je doet of dat je al jaren op de lucht af gaat. Maar je heb altijd bescheiden mensen die te vrede zijn met het licht uit .

   1. Freba

    Leuke metafoor. Zal deze onthouden. Is op meerdere terreinen toepasbaar.

  5. M.Dikker

   Er is maar 1 hoop voor Nederland en dat is als we uit de EU gaan. Brussel dicteert en wij moeten volgen. Het zure is dat we TEGEN een Europese grondwet hebben gestemd; het is er gewoon doorgedrukt onder een andere naam.

   1. halo1

    Dat gebeurt dus nooit: we kunnen er beter in blijven maar die idiote, naieve “vluchtelingen”verdragen opzeggen, die je eigen ondergang bespoedigen, en ook dat zie ik nog niet gebeuren zelfs als die “vluchtelingen” je uit je eigen huis gooien (over 20 jaar)..

    1. vandaag

     kunt u me 1 aangetoond positief voorbeeld van de het lidmaatschap in de EU benoemen wat op zijn minst een klein beetje onderbouwd is ? De dooddoener van noodzakelijk voor de export , economie of boeren is misplaatst en een dogma wat elke onderbouwing mist.

     NEXIT AUB en met spoed. prutte heeft weer 1.000.000.000 per jaar extra ter beschikking gesteld aan die leegvreters die zelf 25.000 euris per maand in hun zak laten glijden.

     1 doorgerekend en onderbouwd voorbeeld aub !

     NEXIT NU ! Stem sociaal , stem PVV

     1. halo1

      Een voorbeeld vraagt u : de psychologische factor ( en om de voorstanders mee te krijgen).. je kan een EU hebben en toch allemaal je eigen boontjes doppen..dan zijn beide ( enigszins) partijen tevreden.

  6. Jannes-46

   Als de heren Baudet en Wilders het op een akkoordje kunnen gooien voor de komende kamerverkiezingen dan zie ik veel perspectief.

   1. halo1

    Ik niet hoor..de PVV + FVD zullen nooit 51 % halen..het volk wordt naar de andere richting gemanipuleerd (via media, onderwijs)terwijl die immigratie de moeder van alle problemen is : woningnood, verloedering + semi-anarchie, natuurgebiedenaantasting, maarja: liever slap capituleren onder het mom van “progressiviteit””..geeft zo!n lekker gevoel over jezelf, jaja! Wel zullen ze de idiootste kantjes eraf kunnen vijlen.

    1. vandaag

     Ze hoeven ook geen 51 % te behalen roeptoeter !

  7. Freba

   Wie zegt dat alles beter wordt in een jaar tijd? Zal ff duren. Wat jarenlang verziekt en verpest is, verdwijnt niet in enkele jaren. Een in je hoofd vroetende depressie die jarenlang is opgebouwd, verdwijnt ook niet na een paar pilletjes en een paar sessies bij de psychiater..c.s.

  8. plakband

   @Brenda,
   Inderdaad Brenda, die verandering zal moeilijk worden.
   Links heeft de democratie verkracht.
   Heel veel linkse kartelfiguren zijn burgemeester, politiechef, commissaris vd Koning, bestuurders van ‘stichtingen’, topambtenaar, europarlementariër, hoogleraar, rechter en ga zo maar door. Die zijn niet met een pennestreek ontheven van hun riante functies et politieke invloed. Het wordt een strijd van de lange adem. Maar er niet mee beginnen betekent dat je al verloren hebt.
   De toekomst van mijn kleinkinderen staat op het spel.
   Ik stem dus FvD of PVV en Nexit voor het te laat is.

 4. Blondie

  Welke Linkse dropveter heeft andere cijfers als Baudet. ?

  Stuur Rutte het enge bos in.

  Stop met Schengen en NEXIT.

  1. Gebande3

   Welke Linkse dropveter heeft andere cijfers DAN Baudet.

   1. vandaag

    taalnazi’s schijnen hele vervelende mensen te zijn in de omgang

    1. wesly bentley

     Net zoals gewone nazi”s.

    2. Blondie

     Zoals, Linkse Nederlandse Moffen.?

     1. Gebande3

      Ongeletterden schijnen hele domme mensen te zijn in de omgang.

 5. Lefty

  Rutte wli volgend jaar de bijstand verlagen. Eens kijken wat Baudet en Wilders ervan vinden.

  1. vandaag

   Lijkt me een strak plan. Of de bijstand omlaag of de belastingen omlaag.

   Het verschil tussen niet werken is vaak positief tot het accepteren van een baan.
   Wat wilders of baudet daarvan vindt zal me worst zijn maar linkse prutte gaat dat niet doen want dat is het einde coalitie. Je doet dus weer poeppraat

   1. Lefty

    @ Vandaag : IK heb geen uitkering maar je sociale empathie mbt de zwakkeren in de samenleving toont zijn ware gezicht. Zoals het een rechtse bal betaamt.

   2. Gebande3

    Het verschil tussen niet werken is vaak positief tot het accepteren van een baan.

    Ongeletterden schijnen hele domme mensen te zijn in de omgang.

 6. Piet Klein

  Het zijn duidelijke stellingen met cijfers erbij. Maar iedere partijleider predikt voor eigen parochie. Wat we nodig hebben is debatten en debatten op de grote media platforms. OP1, Jinek, maar deze programma’s lijken meer te opteren voor de Libelle prijs dan voor serieuze journalistiek. Nieuwsuur, RTLZ, EenVandaag etc. Het is onbegrijpelijk waarom dit soort programma’s het debat niet organiseren vanaf nu. En doe het met open kaart. Nodig de partijen uit op de onderwerpen en laat ze onderling in debat gaan. Wees open als partijen weigeren voor het debat en of de onderwerpen en maak duidelijk dat je uitnodigt en wanneer partijen het debat weigeren. Biedt de kansen om Baudet met zijn cijfers onderuit te halen of niet. Want als deze cijfers niet liegen en je weigert als zich zelf respecterende media zoals OP1, Jinek, Nieuwsuur, RTLZ, EenVandaag naar welke toekomst ben je dan op weg als nieuwsmedium? Hoe geloofwaardig ben je dan voor je zelf als journalist? Of opteer je voor de rol van de lakeien van het gebrek aan openheid, gebrek aan debat, of de lakeien van de leugen door te zwijgen.

  1. Willem Bever

   Piet dromer , de kast is vol

 7. Pauline Kummer

  Wat te doen tegen een schertsfiguur die iets roept over een eveneens een scherts figuur als zwarte Piet. Dat veel mensen geloof hechten aan een “zwarte” Piet, geeft te denken.

  1. Factor

   etc

   1. wesly bentley

    CombatTRÔL

  2. vandaag

   enz

   1. wesly bentley

    combatTRØL

  3. M.Dikker

   Zwarte Piet is geen schertsfiguur! Zwarte Piet zijn mensen, vaak ook jeugdigen, die zich verkleden om kleine kinderen blij te maken. Ja, álle kleine kinderen; niemand wordt overgeslagen! Als mensen zich desondanks aan deze Nederlandse traditie storen, dan moeten ze maken dat ze elders vertoeven/niet komen. Nederland is 1 van de weinige landen die haar tradities en gewoonten opzij schuift voor nieuwkomers. Stop daarmee!

   En Baudet noem je ook een schertsfiguur? Kun je dat onderbouwen? Nee, laat maar…

 8. Ernest Stern

  “Allereerst toont de oppositieleider”

  Oppositieleider. Hilarisch!

  1. Factor

   etc

 9. rexm

  Ja Rutte, stemt tot nadenken, met je gepruts.

 10. Ernest Stern

  Baudet wil het kunstje van Sint Pim met zijn ‘Puinhopen van 8 jaar Paars” herhalen.

  Wel parmantig.

  1. Factor

   Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
   -Ernst Quispel aka etc-

 11. Banne de Booyer

  Ja maar achter gesloten deuren, weg van de media en publiek krijgen wij ZOVEEL voor elkaar in Brussel als je de NOS/NPO moet geloven!

  1. Louise

   Geloven moet u niets. Baudet zegt : “als je mij kiest, gaat het er anders uitzien” Daarin gelooft toch niemand. En Baudet zit niet achter een gesloten deur in Brussel. Hij ligt heerlijk op de rand van een zwembad vandaag.

   1. M.Dikker

    Normale mensen weten dat het Prinsjesdag is vandaag, dus de kans dat Baudet aan het zwembad ligt, acht ik nihil.

  2. Freba

   Wat willen die nog geen 2,5% van de Europeanen – de zich Nederlanders noemde figuren- nou helemaal in Europa? We zijn de pakjesdragers van de EU en zijn al blij met onze havens. De hele dag rotzooi inademen via de niet aflatende stromen vrachtauto’s richting het Oosten en weer terug. NL stelt niets voor. Is ook nooit geweest, m.u.v. de gouden eeuw. Voor de rest armoe troef. 30 jaar geleden werden al jaarlijks 50.000 huizen te weinig gebouwd. Economische truc. Jaagt de huizenprijzen op, wordt je land ”rijker” en kun je meer lenen. That’s all folks for today.

 12. Freba

  E.e.a. Is al begonnen olv de christenterrorist Lubbers, u weet wel dat mannetje met de grijpgrage handjes van gristelijke huize. In zijn ambtsperiodes werden 300.000 “ gezinsherenigers” toegelaten. Hele dorpen en samenlevingen in het Rifgebergte bestaan niet meer. Verblijven in Europa. Heeft ook met ons zelf te maken. NL wordt al jarenlang geterroriseerd door een meedogenloos virus. Het z.g. “ Anti-Overall Virus”. Laat vooral het smerige werk over aan een ander. Liever in de Tesla en Armanipak via de file naar een geconditioneerde omgeving. Laat de sukkels in schaaltje 4,5, en 6 maar in de kou staan. Regentje spelen blijft een aantrekkelijk goed betaald vak……

 13. plakband

  Belangrijke zaken die nog ontbreken in de analyse:
  – het monddood maken van het volk door de publieke omroepen
  – de afgenomen weerbaarheid van individuen door het selectieve beleid aangaande het behandelen van aangiftes en overgaan tot vervolging (creeeren van een angstcultuur)

  Dat alles hebben we te danken aan de politici van het partijkartel.

  Stemzeweg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

 14. Michael M

  De cijfers kloppen als je de afgelopen 10 jaar de politiek hebt gevolgd en dan heb ik het nog niet over de cijfers van oud premier Balkenende…. Nu zal veel pessimistische zelfhatend Links dit niet geloven. Ze volgen geen politiek maar volgt de linkse negatieve meute dat politiek niet snapt, geen nieuws volgt maar met zichzelf bezig is. De FVD is een partij dat een helder beeld wilt geven van wat er speelt en leeft. Links is met zelfhaat bezig. Als ze al een nieuwe partij als FVD niet snappen en er duikt weer een nieuwe partij op met hetzelfde beeld, is het weer het kortzichtige linkse zelfhatende clubje dat alles zwart ziet en niks, niets van de werkelijkheid wilt weten van die volgende nieuwe partij en zo modderen we de komende jaren steeds verder tot een links zinkend schip. Links doe mee, we halen u uit uw diepe zucht van Oikofobie. Stem naar de werkelijkheid. Stem op vertrouwen stem FVD.

 15. maraton

  Een goed idee van Baudet .
  Hij pleit voor thorium centrales.
  Omdat in de jaren 60 de amerikanen een verkeerde afslag namen en voor uranium/plutonium kozen zitten we nu allemaal met deze linke troep.
  Thorium is nauwelijks vervuilend.
  De reden voor de V.S. was toen dat van thorium geen atoombommen gemaakt kunnen worden.
  En natuurlijk zou min.pres. Baudet met een wiekslag van zijn machtige uil van Minerva het corona virus het land hebben uitgejaagd…..

 16. DubbelZout

  We leven in 1 van de welvarendste landen ter wereld met een bevolking waar van 90 % zich gelukkig voelt en waar we de gelukkigste kinderen van de wereld hebben (volgens CBS)
  Maar volgens Thierry en zijn azijn pissende aanhangers is het hier 1 grote puinhoop, Zimbabwe is er niets bij
  Nou jammer joh

  1. leukeditter

   wat zitten jou ogen potdicht teringggg

 17. lucinde

  Wat zou Frits Bosch te melden hebben over Baudet?

  Na zijn stukje van vandaag over Asscher zal hij Baudet ook wel een “oen”
  vinden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.