VVD dan eindelijk door de pomp: nationale mondkapjesplicht in winkels en horeca

Het hing al even in de lucht, maar na het coronadebat van vandaag is het hoge woord dan eindelijk eruit: er komt een landelijke mondkapjesplicht in zoveel mogelijk publieke binnenruimtes, in ieder geval in supermarkten en horeca. Dat is de uitkomst van het kamerdebat waar de VVD na veel gedoe en gemor zich dan eindelijk aansloot bij partijen als de PvdA die dit al langer roepen.

Heel Nederland moet binnenkort aan het mondkapje, en dan niet alleen in de bus of trein – maar in zoveel mogelijk binnenruimtes. Dat is de conclusie die getrokken kan worden na het corona-Kamerdebat van vandaag, waar de VVD na veel misbaar, afwachten en verwijzingen naar vage momenten in de toekomst toch gehoor gaf aan de oproep van onder anderen oppositiepartij PvdA om de gezichtsmaskers verplicht te stellen, of in ieder geval een OMT-advies te vragen om dat voor elkaar te krijgen.

Dat konden we horen uit de mond van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff:

“VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff wil dat er een landelijk advies of een landelijke plicht komt om mondkapjes te dragen in binnenruimtes, zoals winkels en horeca. Ook regeringspartij D66 wil dat het huidige mondkapjesadvies – dat alleen geldt in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en de regio Eindhoven – wordt uitgebreid. Daarmee is er nu een Kamermeerderheid voor een landelijke richtlijn.”

Bereid u dus maar voor: mondkapjes niet alleen in de tram of bus, maar ook bij de kapper, de groenteboer, bij het kopen van kleding of zelfs in een restaurant. Nederland gaat de komende tijd aan de mondkapjes: dus – gratis tip van het huis! – wees er op tijd bij met het aanleggen van een voorraad zodat u altijd de deur uit kan voor een geplande of zelfs onverwachte boodschap.

DDS is een partner van Stil.nl en kan daarom de volgende aanbieding doen: mondkapjes voor maar €0,17 per stuk. Dat is geen geld! Inkopen dus maar, en rap!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. roodkapjelusttaart

  Iedereen die zo’n muilkorf vol bacteriën draag is gestoord.

  1. Ernest Stern

   Binnen blijven mag ook, roodkapje.

   1. Fascal

    Leugenaar en psychopaat.

  2. hans-e-pans

   Als je maar langgenoeg blijft aanduwen en praten dan weet je dat Mark R. opeens omgaat. Slapjanus.

 2. Ernest Stern

  Goede zaak en ook onvermijdelijk.

  1. leukeditter

   goede zaak?? leg uit…bewijs…

   1. vandaag

    hahaha , een tról uit zonder enig bewijs dagelijks onzin . Onze stront vlek is daar al jaren ongeslagen kampioen in. Hij wenst geen discussie. Zijn dictaat is de waarheid een waar narcist

 3. RPML

  Ik heb nog wat mondkapjes in het handschoenenvak liggen van de vakantie in Italië, die Italiaanse pizza- en pasta-bacteriën zijn vast wel dood inmiddels. Aerosolen hoest ik er wel dwars doorheen, maar die doen niks volgens de wetenschappers van het RIVM, het gaat om druppeltjes en 1.5 meter zoals wetenschappelijk bewezen in 1932.

  1. Jack Flash

   0p weg naar de Totalitaire Staat.
   Alleen idioten vinden dit geweldig.

   1. Gerda2

    We doen het voor elkaar Jack, samen staan we sterker toch? En de rest van de verkooppraatjes.
    😜😜😜😜😜😜
    Je zult er ook aan moeten geloven.
    Ik ook, maar onder protest.

  2. Ernest Stern

   RPML probeert ironie.

   1. Hardline

    Ernest Stern laat zich van zijn zieligste kant zien, RPML heeft hem in discussies tot op het bot vernederd. Ernest tracht nu om RPML op alle manieren te kleineren.

    Triest, het zou zijn aanzien iets verbeteren indien Ernest dit op een volwassen manier kon verwerken.
    Hulp zoeken voor zijn vele beperkingen is het beste, maar dat toegeven en erkennen is voor een wiki copy-paster een brug te ver

    1. Fascal

     “RPML heeft hem in discussies tot op het bot vernederd.”

     Het is een masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, kan er sprake zijn van een psychische aandoening.

     Kortom, je doet hem een groot orgastisch genoegen als je op hem reageert.

     1. Rene van der Grijp

      “Het is een masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig.”

      Nee, dat is niet zo. Hij is iemand die zichzelf structureel overschat (Dunning-Kruger) en denkt dat hij discussies kan winnen op terreinen waar hij weinig tot niets van weet.

      Dat levert hem uiteraard regelmatig een pijnlijke vernedering op, maar dan treedt een psychologisch defensiemechanisme in werking: hij ontkent de nederlaag en claimt zelfs de overwinning. Een open en eerlijke discussie met hem is niet mogelijk.

 4. roodkapjelusttaart

  Vijftig jaar een economie aan het opbouwen, wat ze in een jaar totaal afbreken door een onzichtbare vijand, dat is ook knap.

 5. Kretoloog

  Ach, zo’n ramp is het ook niet. Deze zomer een maand (augustus) in Frankrijk geweest. In winkels en in musea e.d. waren daar mondkapjes verplicht. Goede reden om zo snel mogelijk boodschappen te doen en de musea te mijden.

 6. NoDoubt

  6400 in 7 maanden. Op met z´n allen naar de voedselbanken. De hongerwinter zal in schril contrast staan. Mensen zullen gaan plunderen. Wanneer leggen we de gegevens van de (mexicaanse) griep ernaast? Waar zijn onze wetenschappers. Hoe komt het dat door TU Delft wetenschappelijk nu is aangetoond dat het gaat om deeltjes in de lucht en blijft hangen door slechte ventilatie. Waarom komt het WHO daar niet mee met hun miljarden?

 7. Fascal

  Mondkapjes zijn ongezond!

  Je ademt namelijk de hele dag CO2 in!

  Dit staat nog los van het effect dat het heeft op de samenleving, je brengt mensen volkomen ten onrechte in volledige apathie, je ziet namelijk de hele dag niets anders dan gemaskerde medemensen en dat is niet gezond voor de menselijke geest.

 8. pasco

  De VVD is een extreem linkse partij geworden, zeker weten!
  Vraag maar aan Bolkestein en Wiegel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.