Woke-feministische VN-baas draait door: ‘Corona-pandemie laat zien: millennia aan patriarchaat beschadigt iedereen!’

Het coronavirus is een hoop dingen, maar voor opportunistische politici voornamelijk één ding: een manier om hun langgekoesterde wensen, plannen en retoriek door te duwen. Voorbeeld nodig? In werkelijkheid is dit slechts een (zeer erge) gezondheidsepidemie, maar als we de feministische VN-secretaris Generaal António Guterres moeten geloven, is dit een soort oercomplot van het patriarchaat.

Veel politici en beleidsmakers zullen het niet toegeven, maar de meest opportunistische van hen moeten ergens stiekem toegeven dankbaar te zijn voor het verschijnen van het coronavirus. Het geeft ze namelijk een excuus om dingen die ze eigenlijk toch altijd al vonden met meer autoriteit te brengen. Want het coronavirus, ja jongens, toont dus echt aan dat het tijd wordt voor een basisinkomen, het einde van het kapitalisme of het sluiten van grenzen.

Ook de Verenigde Naties doen mee aan dit corona-opportunisme, zo kunnen we opmaken uit een tekst die secretaris-generaal António Guterres uitsprak op een online videoconferentie. Guterres vindt namelijk dat corona heeft blootgelegd hoe een “door mannen gedomineerde maatschappij” aan “iedereen” schade berokkent. En dankzij dat virus “weten we allemaal” nu dat dat ook echt zo is.

Ja, ook jij weet dat het in woke en feministische complotidee van een ‘patriarchy’ héél erg echt is. Allemaal dankzij dat dekselse virus:

“The pandemic is only demonstrating what we all know: that millennia of patriarchy have resulted in a male-dominated world with a male-dominated culture which damages everyone – women, men, girls and boys.”

Guterres sprak de tekst uit op 31 augustus, maar de Verenigde Naties vonden het kennelijk zo mooi dat het gisteren nog eens rondgetamboerijnd werd op de Twitterpagina van de internationale organisatie. Heel patriarchaal allemaal, inderdaad! Kuch.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Rene van der Grijp

  De man is een socialist, de VN is een criminele organisatie, maar zelfs dan nog is de ontzettende domheid van zijn opmerking verbijsterend.

  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat dit soort debielen op zulke hoge posities terechtkomen?

  In Brussel zie je hetzelfde, Franske Timmermans en kruidenvrouwtje Von der Leyen voorop.

  1. .nexit2021

   men is niet opzoek naar kwaliteit maar naar papegaaien

   Kijk naar de subsidie stromen die naar Vattefall gaan ! Zolang ze maar blijven papegaaien “fossiel vrij binnen 1 generatie ”

   Het is 1 club ons kent ons en daar kun je geen kwaliteit dulden want dan vallen je prestige projecten om

  2. Augustus

   En dan al helemaal niet kijken naar Christine Lagarde. In Frankrijk 400 miljoen verduisterd als minister van financiën, daarvoor schuldig veroordeeld met een schamelige geld boete van een paar duizend euro en zit nu aan het bewind van de ECB. Corrupt zooitje waar je beter zonder kan.

   Des te minder overzicht en verantwoordelijkheid richting de bevolking, des te corrupter overheden worden. Daarom is de EU en andere overkoepelende organisaties zoals de VN slecht nieuws.

   Nog een grap van het hypocriete VN: ze pleiten voor universeel minimaal bestaansrecht en inkomen, maar geven hun stagiairs NUL euro salaris en NUL euro onkostenvergoeding.

  3. Yoyo

   Ja, inderdaad Rene, je snapt daadwerkelijk niet dat deze imbicielen op dit soort hoogbetaalde posities zijn gekomen.
   Volkomen nitwits die werkelijk een totaal verknipt wereldbeeld hebben.
   Best gevaarlijk eigenlijk.

 2. Ernest Stern

  Het blijft overigens een opmerkelijke zaak dat landen die worden geleid door vrouwen de Coronacrisis veel beter aanpakken.

  1. .nexit2021

   sinds wanneer heeft rutte tieten ? rutte was toch de man van de beste aanpak ?

   enz

  2. Factor

   etc

  3. Cootje

   Moderne vrouwen die het licht aan laten zijn een verrijking , maar daar kan je moeder Merkel mevrouwtje kaag en von der Leyen toch niet bij rekenen , dit is voor oude vrouwen kenner MACRON handwerk . En van de jaren 80 mentaliteit toen en zelfs nu nog gebeurde alles in het donker en duisternis , dus het aanpakken van vrouwen in de wereld met een open vizier moeten er nog vele lampjes gaan branden , Macron voelt zich er gelukkig mee

  4. combat le pelicule

   pfffrrrssssst even een natte scheet van ernest

 3. JochemX

  “In werkelijkheid is dit slechts een (zeer erge) gezondheidsepidemie“, kom Tim pak eens je zak-jappaner, dan kun je makkelijk uitrekenen dat het niet eens een epidemie is. Wereldwijd delen we de gegeven getallen door zevenmiljard en bij alle landen door het aantal inwoners. Conclusie: getalsmatig stelt het weinig voor. De corona-hoax!

 4. Heras

  Gelukkig is het maar een klein groepje vrouwen, dat deze visie heeft.
  De meeste vrouwen respecteren goed funcionerende mannen.
  Of ze nou blank of zwart zijn. Het gaat om respect.
  De VN , WHO, en vele banken zijn zo corrupt, zo arrogant.
  Eigenlijk moeten we dit soort zo snel mogelijk exposen.
  Trump geeft het goede voorbeeld, gewoon niet meer supporten.

 5. Peet64

  Laat hem de daad bij het woord voegen en een vrouwelijke opvolger benoemen of…?

 6. dijkbende

  Zo dat weten we ook weer.
  VN baasje wordt geacht en betaald om verbindend, objectief en professioneel leiding te geven, en in plaats daarvan ontpopt hij zich als linkse complotdenker die mannen discrimineert conform de feministische haatmythologie betreffende het patriarchaat.
  Valt mee dat hij blanken niet openlijk beschuldigd zoals gebruikelijk in die kringen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.