Zie! Telegraaf-journo Wouter de Winther prijst Wilders en Baudet: ‘Rest laat kabinet fout op fout stapelen!’

De enige politici die bereid zijn om het kabinet flink onder druk te zetten in de coronacrisis zijn de PVV en Forum voor Democratie. De rest is bereid het kabinet-Rutte lekker te laten blunderen in deze zware crisis. Aldus de woorden van Telegraaf-commentator Wouter de Winther in Jinek gisteravond.

Het is in coronatijd modieus geworden om Lodewijk Asscher te prijzen, omdat de PvdA-leider zo goed oppositie zou voeren tegen het kabinet. Wel een beetje kritisch, maar niet té. Wel zeggen dat er meer getest moet worden, maar niet met z’n vuist op tafel slaan. Eloquent overkomen, maar geen échte alternatieve visie daar tegenover zetten.

Iemand die echter niet in die val trapt, is Telegraaf-journalist Wouter de Winther. Hij mocht gisteren bij Jinek aanschuiven om even de nieren te proeven van die alom bejubelde PvdA-baas. Want waar Asscher een koning is in het plaatsen van kanttekeningen, is hij niet bereid om ministers de ultieme consequentie boven het hoofd te hangen. Zo werd minister Grapperhaus na het schenden van coronaregels op zijn bruiloft niet weggestuurd. Alleen PVV-leider Wilders en Forum voor Democratie-aanvoerde Thierry Baudet durfden het aan een motie van wantrouwen in te dienen. De nu aan tafel breedsprekende Asscher niet.

De Winther had dan ook een snoeihard oordeel klaar voor die non-actie van Asscher en al die andere partijleiders: “Als je zo de wedstrijd ingaat, dan heeft het kabinet in feite vrijspel. Dan is er af en toe misschien een vervelend debat, maar dan wordt er uiteindelijk toch niet afgerekend.”

Dat is dus een flinke pats van De Winther, die Asscher aanspoort om non-valeur Hugo de Jonge eens het perspectief van aftreden voor te houden. De man blijft hoge verwachtingen scheppen en maakt die niet waar. Nou, Lo. Je weet dus wat je te doen staat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Henk42

  Assher de grootste blunder van de menselijke genetische poel.

  1. Gebande3

   @henk haha die is goed ,maar wel de waarheid als je zo naar de schele lelijke bats van hem kijkt.

 2. Chee

  Wouter heeft hier 100% gelijk ,80% van het volk vond dat grapperhaus moest af treden want niet geloofwaardig.
  Ofterwijl het gros van de 2e kamer heeft laten zien ,lak te hebben aan het volk.
  Mensen worden steeds meer wakker.
  Het fvd en pvv krijgen de stemmen gratis van veel van die partijen op een presenteerblaadje met goud omrand ,daar bestaat geen twijfel over.

  1. Braboworstenbroodje

   Grapperhaus is kompleet ongeloofwaardig ,en Hugo de jonghe en Rutte zijn dat allang ,getuige de modkapjes die er wel waren maar niet werden ingekocht.
   Ook in combi met het RIVM eerst melden dat het virus niet van mens tot mens gaat ,vervolgens dat het hier nooit zal komen en later het is niet zo besmettelijk etc etc.

 3. Maurits Dekker

  Asscher is vis noch vlees. Hij stelt niets voor.

 4. vandaag

  asscher is een slang en de pvda puur gif voor de samenleving. Het is immers de pvda die decennia lang al aan de touwtjes trok en tijdens de grote privatiseringen onder cock de fundering heeft gelegd voor het beleid waar we nu zijn beland.

  De pvda is de grootste hypocriete club in het politieke vlak. Een kameleon net zoals de vvd. Zoals de wind waait me jasje. Zeer gevaarlijke club , de puinhopen van paars geeft heel goed inzicht.

  stem sociaal , stem PVV

 5. Meriadoc Brandebok

  Wilders en Baudet dienen bij vrijwel elk debat een motie van wantrouwen in. Daardoor is de tijd dat ministers sidderden voor het ontslag door de Kamer definitief voorbij. Moties van wantrouwen moet men slechts indienen als dat nuttig is. Dat is zelden het geval, want het landsbelang moet ten allen tijde prevaleren boven partijpolitiek. Een motie tegen Grapperhaus was niet zinvol, verspilling van tijd en geld.

  1. vandaag

   hahahaha , hypocrietje in de bocht , grapperhaus had al lang vertrokken moeten zijn , olongren had haar jas al moeten aantrekken na haar gedraai met de huurverhogingen enz

   Het is overduidelijk hoe het partijkartel elkaar toedekt onder een warme deken.

   De huidige politiek is een slangenkuil waar je als oppositie monddood gemaakt wordt. Daarom worden moties van pvv en fvd stelselmatig afgewezen. Best wel triest een land met eenb schij (t)n kabinet.

   Stem sociaal , stem PVV

   1. Meriadoc Brandebok

    Stem sociaal, stem VVD

    1. Henk42

     @brandewijntje bedoelt stem anaal stem vvd ,met de slogan wilt u goed genomen worden stem anaal stem vvd.

     1. Vliegenvanger

      +++++++

     2. Ernest Stern

      Niveautje, Henk.

      🙁

    2. Vliegenvanger

     Stem asociaal stem VVD,
     Stem sociaal stem FvD of PVV.

    3. vandaag

     als je vvd wilt stemmen mag je eender willekeurig op elk andere partij stemmen., Maakt in het partijkartel geen donder uit.

     stem sociaal , stem PVV

    4. Tom Bombadil

     Ehm neen, ik heb jaren vvd gestemd. Ben ook nog steeds voorstander van de kabinetten rutte 1 en 2 maar de afgelopen jaren is de vvd een linkse partij geworden en daarom stem ik nu fvd. Dan maar een fascist en/of een racist genoemd worden. Boeit me geen drol

    5. Loelap

     Het woord sociaal is hier niet bepaald op z’n plaats.

  2. Henk Albarda

   Brandebok, u bent overduidelijk analfabeet, doof en blind. Van uw gewelddadige vriendjes bij de NPO heb ik leren parafraseren.

   Dus nu even parafraseren. ‘Vrijwel welk’ betekent ‘bij meer dan 90 % van’. Op uw telraam zou u al kunnen natellen dat u de plank volledig misslaat. Zelfs ‘bij 50 % van de debatten’ haalt u niet.

   Zoals u weet en er geheel mee eens bent, zijn er heden in de TK 2 partijen die vor het burger- en landsbelang staan, FvD en PVV. Alle andere partijen, in het bijzonder uw haatzaaiende vriendjes van Groen Links, hebben het partijbelang en dat van hun grote leider, bovenaan staan.

   Ware dat niet zo, dan was bv de klimaat hysterie 5 jaar geleden opgelost met de bouw van 4 kerncentrales in Nrd- Midden, West en Zuid Nederland.

   Eerst kennis vergaren, dan reageren. Bij u niet, daarom heeft u nog nooit een reeeele en geloofwaardige reactie geplaatst. Daar tegen over staan mijn reacties die vrijwel alle geloofwaardig zijn.

   1. Meriadoc Brandebok

    “Brandebok, u bent overduidelijk analfabeet, doof en blind.”

    Tegen onze gerennomeerde Henk de Tank kan ik natuurlijk niet op.

   2. henk43

    @Henk Alberda:Wij noemden deze zelfverheerlijking vroeger :Str… wie heeft je gescheten

 6. ZWEEDSE K0K

  De Winther voert een persoonlijke hetze tegen de Jonge via diverse mediakanalen.

  1. NO8D0

   De winter doet hier een feitelijk en waardig verslag van de realiteit ,dat is evident en geen twijfel over mogelijk.

 7. HD

  Asscher en al die andere laffe Asschers hebben geen keuze, zitten ze Rutte dwars is de volgende benoeming kansloos.

  Ik hoop dat er ooit een dag komt dat al die landverraders aan de schandpaal worden genageld.

 8. Cor Grijpstra

  De Telegraaf

  Baudet bleek alleen water te drinken. „Ik ben al veertien kilo afgevallen en ga nog even door.”

  Kijk, dat is pas nieuws.

  1. NO8D0

   @cor vind het nieuws als iemand afvalt.
   Gewone normale weldenkende mensen weten beter ,en weten dat het echte nieuws is dat grapperhaus niet geloofwaardig meer is na zijn huwelijk.
   Ach @cor weet niet beter.

  2. vandaag

   TJA , dat vinden de linkse papegaai journalisten kennelijk nieuws omdat de rest van de materie te moeilijk is voor ze

 9. RPML

  De T: “Voor zover bekend vindt meer dan de helft van de besmettingen thuis plaats. Ook bij andere bijeenkomsten met vrienden of familie (15 procent), op het werk (10 procent), in het verpleeghuis (9 procent), in de horeca (4 procent) of op scholen en crèches (4 procent) zijn ’clusters’ van besmettingen.”

  En wat doet het Kabinet/OMT? Kroegen eerder sluiten en thuiswerk promoten, in openbare ruimtes mondkapjes adviseren…ze overwegen nog een avondklok zodat écht iedereen thuis zit.

  Nou tr0llen, ga maar weer los!

  1. vandaag

   Dat de avondklok er nog niet is verbaasd me.

   Immers in Belgie ging het bijna zonder verzet behalve in de probleemwijken. Die werden gewoon niet gehandhaafd maar gewone burgers in het centrum van Brussel waren de sjaak.

   De labbekakken volgen elkaar blindelings hoever ze kunnen gaan

   1. Gebande3

    @vandaag het lijkt Nederland wel ,boete schrijven voor te hard rijden en fout parkeren ,maar als ze naar de Kanaleneiland moeten of Rotterdam zuid ,dan komen ze niet,omdat ze dan 100derden marrokanen direct letterlijk op hun nek krijgen.
    Liever de autochtone brave hardwerkende en belastingbetalers burger aanpakken dan Marokkanen en of Turken.

 10. Ernest Stern

  Asscher is pragmatisch genoeg om te weten dat niemand er iets mee opschiet om midden in een crisis ministers naar huis te sturen.

  Asscher is een verantwoordelijke bestuurder, geen populistische vandaal die alleen maar roept aan de zijlijn.

  1. RPML

   Asscher is een wijze man volgens Stern. Als een bedrijf naar de afgrond gestuurd wordt door de manager is het domste dat je wel zou kunnen doen is die incapabele persoon halverwege te vervangen voor iemand die wél crisiservaring heeft. Stern weet zich hier goed te onderscheiden met zijn inzichten.

   1. NO8D0

    @rmpl eeehhh welke inzichten zou ons @ernestje hebben?
    Nog niemand heeft hier enig inzicht kunnen bespeuren bij ons @ernestje behalve aangeboren domheid ,waardoor hij feiten en fictie niet kan onderscheiden ,niks meer niks minder.

  2. Kretoloog

   Lodewijk Asscher is een draaitol. Komt in de kringen waarin hij verkeert (PvdA), wel vaker voor. Wouter Bos kon er ook wat van.

   Wat dat betreft had ik wel enig respect voor Diederik Samsom, die was tenminste wel recht door zee. Maar juist hij is door Asscher verraden…

  3. vandaag

   asscher is een gelijke van ouwekerk , een hypocriet en ho3renloper

   1. Ernest Stern

    Oudkerk

    1. vandaag

     nee ouwekerk , naar het ouwekerksplein waar hij zijn tweede huis had

     weer fout stront vlek , je hebt kennelijk je dag niet. Volgende nick even proberen , misschien meer geluk

 11. Maurits Dekker

  Asscher is pragmatisch genoeg om te weten dat hijzelf er niets mee opschiet om midden in een crisis ministers naar huis te sturen.

  Asscher is een onverantwoordelijke bestuurder, een populistische vandaal die alleen maar roept aan de zijlijn.

  1. Meriadoc Brandebok

   Copy/paste-machine Maurits Kweķker verrast ons met een baanbrekend argument inzake moties van wantrouwen.

 12. Blondie

  Rutte 3 is het slechtste kabinet, wat Nederland heeft gepoogd te besturen.
  Rutte is nog niet in staat om zich zelf te sturen, plast ook altijd zittend.

 13. LifeBuddy

  Als het kabinet vvd,pvda,gl,d66,cda,cu,+npo meer dan 10.000 kinderen naar hier haalt en de P*orn industrie in laat lopen is dat Geen kabinet die fout op fout stapelen maar, een Misdaad Tegen de mensheid.!!!

 14. Piet Klein

  Wouter heeft hier 100 % gelijk. De coalitie en de gedoog oppositie van PvdA, Groenlinks leggen Rutte geen haar breed in de weg. Als er geroepen wordt dat het kabinet onder curatele staat dan is dat een lachertje. De enigen die er in geloven zijn de Tweede Kamerleden van de coalitie en de gedoog oppositie. Niemand neemt Rutte en deze Tweede Kamer meer serieus. Asscher is een farce en laat kansen liggen, door deze langdurige opstelling als gedoog oppositie is hij kansloos. Zijn enige hoop is in het volgende kabinet Rutte te mogen participeren. Draaien kan niet meer want de partijen zitten gevangen tussen mislukt beleid en opiniepeilingen die alleen nog maar slechter worden als ze plotseling draaien. En helaas in het corona dossier blijken falende kwaliteiten van Rutte weer in de spotlight te komen. Al vanaf het begin blundert hij en blundert hij door met als resultaat een falend op de bestrijding van corona en grote verdeeldheid in de samenleving. Verdeeldheid zaaien is zijn top kwaliteit. Hij nodigt Akwasi en Famke Louise uit in het torentje en laat bij Jenny Douwes dna afnemen. Maar ook blijkt hier het onvermogen om regie te nemen van Rutte in het corona dossier. Hij solt veel te lang door met de zwakke Van Dissel waarmee hij alleen maar vertrouwen verliest. Hij komt met half bakken maatregelen en tegenstrijdige maatregelen (theaters versus vliegtuigen) waarbij Hema en andere partijen direct melden wij gaan niet handhaven. Halfbakken maatregelen door schuiven naar ander partijen zoals de gemeenten de zorgen met de thuiszorg mogen oplossen met minder budget, het is een top kwaliteit van Rutte. Halve maatregelen of nagenoeg geen maatregel zoals de noodrem waarbij Nederland mag doneren aan rijkere Italianen Fransen met absurde bedragen. Wouter heeft gelijk de democratie is een farce met een coalitie die wegzakt in de peilingen en een gedoogoppositie van de PvdA en Groenlinks die zich socialistisch noemen maar hun kiezers laten vallen bakstenen.

 15. Karel Broere

  Zolang nog steeds 80% van de “Nederlanders” op kartel partijen blijven stemmen, zal er NIETS veranderen en staan we niet dicht bij de afgrond, maar worden we er gewoon ingeduwd door VVDers D66ers Geloofspartijen, noem maar op. Wen er maar aan.

  1. vandaag

   klopt , klagen en vervolgens weer weer het vertrouwde cirkeltje rood maken.

   stem sociaal , stem PVV

  2. Marija

   Mee eens….
   Stem pvv of FVD.

  3. Ernest Stern

   “Zolang nog steeds 80% van de “Nederlanders” op kartel partijen blijven stemmen, zal er NIETS veranderen en staan we niet dicht bij de afgrond”

   Klopt, die afgrond komt pas in beeld als meer dan 50% op FvD en PVV gaan stemmen.

   1. vandaag

    ook hier ga je de fout weer in stront vlek , noch de pvv noch fvd hebben deel uitgemaakt van een regering. Je beweert dus wederom onzin en presenteert je stupide mening. Je weet nu toch wel dat werkelijk niemand zit te wachten op de mening van de stront vlek !

    stem sociaal , stem PVV

   2. Karel Broere

    Als ik het goed begrijp gaat die populistische vandaal Stern me de afgrond induwen. Ook dat helpt niet, lekker op het kartel blijven stemmen daar wordt Stern vrolijk van, heerlijk toch al ons geld naar Italie, zwarte piet is verboden, maar Sinterklaas Rutte blijft maar strooien.

  4. Freba

   Helemaal eens. Na maart 2021 verandert er niets. Nederlanders lopen wel met de borst vooruit, maar zijn schijterts. 100 jaar geleden werd al door “Mannetje met snorretje” deze ellende voorspelt. Plato: ” De meest gehate man is hij die de waarheid spreekt”. Wie was ook alweer de meest gehate man van de 20e eeuw?

 16. Heras

  Ik heb nog nooit zo’n falend kabinet meegemaakt als dit
  Wie je ook kiest: ze hebben allemaal geblunderd.
  Nu maar eens Fvd proberen. Baudet is in elk geval intelligenter dan Rutte.

  1. Fortiori

   Hij is geen MP, pas dan blijkt het of hij ook zo voor de vuist weg kan debatteren. Op de studentensoos kan hij misschien wel het hoogste woord hebben, maar de praktijk leert dat onvoorbereid, hij door de mand valt.

 17. 56RdK

  Die Asscher is een grote, walgelijke en achterbakse hypocriet die niet alleen Amsterdam ten tijde van zijn wethouderschap aldaar, maar nadien ook dit land aanzienlijke schade heeft berokkend.

 18. 56RdK

  @Piet Klein: top!

 19. 56RdK

  @Vandaag: 10 x raak!!

 20. Freba

  De ene Jood die de andere Jood afkraakt. Het blijven opportunisten optima forma. De Winther behoort tot het volk der Intriganten. De Telegraaf=Klaagmuur 2.0

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.