Zorgpremie stijgt alwéér gigantisch! Dank weer voor dit quasi-communistische collectivistische zorgsysteem, hoor!

Dat kan er natuurlijk ook nog wel bij in het politieke rampjaar 2020: volgend jaar gaan de premies die we allemaal betalen voor de zorgverzekeringen weer omhoog met gigantische bedragen. Dat valt af te leiden uit het feit dat DWS, traditiegetrouw de eerste zorgverzekering die premies voor 2021 bekendmaakt, de kosten flink omhoogschroeft.

De Nederlandse zorg is een gigantisch duur project waar alle winst waarvoor wij Nederlanders krom liggen wordt opgestreken door een handjevol bedrijven, waaronder de ergste profiteurs van allemaal: zorgverzekeraars. Een volledig op de overheid aangewezen administratieve tussenlaag die de regie over de gehele zorgwereld in handen geduwd heeft gekregen, en daar flinke vergoedingen voor rekent.

Voor 2021 wrijven ze weer in hun handjes. Want door de coronacrisis is alles duurder geworden, dus kunnen zij over meer producten en diensten hun fijne winstmarges rekenen. Dus die worden, voor de aardigheid, dan ook nog maar eens fors opgeschroeft om maximaal te kunnen profiteren van een dienst die de inwoners van dit land verplicht moeten afnemen. Lekker dan:

“De zorgpremie van DSW stijgt komend jaar met 6,50 euro tot 124,50 euro per maand. Daarmee komt de kostenpost bijna een derde hoger uit dan de stijging die het kabinet vorige week met Prinsjesdag aankondigde.

DSW maakt jaarlijks als eerste de zorgpremie bekend, en is daarmee richtinggevend voor andere zorgverzekeraars.”

Voor Nederlanders met een zorgtoeslag: no biggie. Die krijgen die stijging wel gelapt via de belastinginkomsten die weer worden verhaald op werkend Nederland. Die zélf dus wél die hogere toelage aan de zorgverzekering mogen betalen. Want ja: in de ogen van de overheid zijn de middeninkomens nu eenmaal de uitgemergelde melkkoe van dit land.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Chalres Bingley

  Premie zorgverzekering stijgt sneller dan alle andere producten en diensten zijn n Nederland.
  Veel management laagjes overal tussen veel kansloze niet betalende economische migranten.

  1. M.Dikker

   Nee, nee, het ligt niet aan de niet-betalende migranten. Dat mag je niet zeggen…

  2. Ab Infinitum

   Ruilen?…Iedereen betaalt. Aan de zorgverzekering valt niet te ontkomen. Of je moet volkomen anoniem door het leven gaan en leven van een aalmoes.

 2. Blondie

  Dit is het resultaat van jaren Links beleid.

  Het Linkse Rutte Kartel, stort Nederland in een afgrond.

  Rutte vernietigd Nederland.

  1. Ernest Stern

   vernietigt

   1. Blondie

    Het maakt Rutte niet uit, of hij nu iemand met een d of een t belazerd.

    Alleen knullekens reppen er over.

    1. Vriend

     In Duitsland ligt de premie voor de zorgverzekering zo’n 20% lager, is er geen eigen risico en is de zorgverlening vele malen beter en uitgebreider dan in Nederland.

     Waarom doet Nederland toch altijd alles fout?

     1. Mart

      Hier in Brasil hebben we de SUS(sistema unico do saude) waar iedereen zonder bijbetaling medisch verzorgd kan worden.Wordt betaald door btw bijdragen dus door IEDEREEN .Wil je iets nóg beters kan dat door je duur te verzekeren bij ja ”zorgverzekeraars”. Ik niet dus.Zojuist een blindedarm operatie ondergaan…koste alleen de taxi naar hospitaal en terug na een maand intern met maagproblemen…….Waarom kan zo iets niet in Nederland?

    2. Ernest Stern

     belazert

 3. Brenda Welsh

  Wie is er hier jaloers op het ontvangen van zorgtoeslag? Is het niet zo dat inkomen ontoereikend is om die zorgpremie op te hoesten.Dat dit noodzaak is? Als het zo is dat de verhoging op mij verhaald gaat worden dan is dat zo. Ik heb er geen moeite mee.

  1. Henduk

   Aldus onze huisproleet ernestje welsh .

  2. vandaag

   schande he dat mensen uit hun bruto salaris niet eens voldoende overhouden om hun zorgpremie te betalen !

   uiteraard heeft de stront vlek er geen moeite mee

   1. Ab Infinitum

    Roken en alcohol kosten ook geld. Een leasewagen en een comfortabele hut ook.
    Schaf je dat allemaal af, dan kun je die 6,50 euro gemakkelijk compenseren. Trouwens een pakje pafkes is al duurder. Een aanvullende verzekering is niet verplicht.

 4. Ernest Stern

  De zorgpremie stijgt door de vergrijzing en Corona.

  Dat kan een kind bedenken.

  1. vandaag

   slecht geluisterd domoor ” we zijn uit gegaan van een standaard jaar en hebben corona bewust niet meegenomen in het plaatje omdat de uitkomsten daarvan nog niet vast staan. Dat is een risico “aldus de woordvoerder van de zorgverzekeraar.

   voor de derde keer vandaag sta je aantoonbaar te liegen. Je bent te zielig voor woorden

   1. Blondie

    En die vergrijzing is ook al grotendeels opgelost, door het Linkse Rutte Kartel.

 5. ikweetwatikwil

  Voor Nederlanders met een zorgtoeslag: no biggie. Die krijgen die stijging wel gelapt via de belastinginkomsten die weer worden verhaald op werkend Nederland. Die zélf dus wél die hogere toelage aan de zorgverzekering mogen betalen. Want ja: in de ogen van de overheid zijn de middeninkomens nu eenmaal de uitgemergelde melkkoe van dit land.

  Werkend Nederland betaald niet voor zorgtoeslag, ze betalen voor al die mensen die binnen komen en geen cent aan de zorg betalen of hebben betaald. Als dat niet zo was hoeft er geen zorgtoeslag te zijn. Dan kan het weer betaalbaar worden, zelfs met corona
  Dus grenzen weer sluiten voor gelukzoekers.

 6. roodkapjelusttaart

  Een verzekering die je niet op kunt zeggen, vindt ik raar.

 7. RPML

  Wacht maar op de eigen bijdrage voor medicijnen… de kosten bij apothekers gieren op dit moment uit de pan omdat tengevolge van de lockdowns in China en India een grote schaarste of zelfs totaal gebrek is ontstaan

 8. Blondie

  De rekensom is zo simpel, ruim 5 Miljoen personen in Nederland, betalen geen zorgpremie en genieten mee via de afdracht van die andere 12 Miljoen personen.
  Deze groep blijft groeien, zeker door de onverantwoorde toename van het aantal gelukszoekers.

  Het gaat goed met Nederland onder dit Linkse Rutte Kartel.
  Kijk de Oranjes komen alleen naar de voedselbank om populair te zijn, niet uit bittere noodzaak.

 9. Wim Vreeswijk

  Wellicht is het een idee als iedere Nederlander jaarlijks een verplichte gezondheidsmeting bij zijn of haar huisarts laat verrichten waaruit blijkt in hoeverre men kwetsbaar is voor corona, hoe men gezonder zou kunnen leven, dus men wel of niet meer of minder weerstand heeft ontwikkeld. Allerlei dwangmatige vrijheidsbeperkende en stress verhogende maatregelen vanuit de overheid zijn dan wellicht ook minder noodzakelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.