Baudet maakt Klavers €10.000-plan met grond gelijk: ‘Geef Nederlanders €1000 miljard terug!’

FVD-leider Thierry Baudet heeft zich niet onmiddellijk enthousiast getoond over het GroenLinks-plan om Nederlanders die 18 jaar worden onmiddellijk €10.000 uit te keren. Liever ziet hij dat het hele land gigantische sommen geld terugkrijgt, door in zijn ogen peperduur beleid te stoppen dat door GroenLinks wordt gepropageerd.

GroenLinks-voorman Jesse Klaver ziet het helemaal zitten: iedere Nederlander die 18 jaar oud wordt, krijgt €10.000 op z’n rekening gestort. Hij krijgt niet onmiddellijk de handen op elkaar bij Forum voor Democratie, waar voorman Thierry Baudet in zijn eigen optiek wel betere manieren kan verzinnen om kiesgerechtigden meer geld in hun portemonnee te gunnen.

Stop met kostbare GroenLinks-projecten, zo betoogt hij op social media:

“FVD: geef Nederlanders 1.000 miljard terug door te stoppen met de zinloze klimaatplannen. Geef ze hun land terug door te stoppen met de massale immigratie. En geef ze hun democratie terug door de macht van de EU te breken en bindende referenda in te voeren! Keuzes.”

Thierry Baudet was zeker niet de enige die kritiek had op het plannetje van GroenLinks. SP-Kamerlid Peter Kwint liet weten dat hij vindt dat de partij dit plan nooit had hoeven maken als ze niet voor de invoering van het leenstelsel gestemd hadden. “Wiens schuld is dat, Jesse? Dat van die studieschuld?”, sneerde hij. Ook PVV-leider Wilders was kritisch, en suggereerde zelfs dat Klaver het strafrecht overtrad door kiezers rechtstreeks uitbetaalde sommen geld in het vooruitzicht te stellen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. plakband

  Baudet maakt Klavers €10.000-plan met grond gelijk:
  ‘Geef Nederlanders €1000 miljard terug!’
  Dat laatste juich ik van harte toe.

 2. Blondie

  Inderdaad Wilders, omkoping van Klaver.

  Financieel gewin voor de kiezers op Klaver, pure malversatie.

  1. Augustus

   Dat is altijd waarop links beleid op is gebaseerd, Robin Hood gedrag. Aan de ene kant modaal en hogere Nederlanders kaalplukken, dan aan tokkies en buitenstaanders geld uitdelen om stemmen te kopen. Zonder deze vorm van stemmen kopen kunnen ze geen één verkiezing winnen omdat de gemiddelde, werkende persoon gewoon zo min mogelijk geld uit wil zijn aan bureaucratie.

   1. Logica

    Precies. Maar we weten ook dat dit plan nooit uitgevoerd zal worden. Het is gewoon ingezet om de stemmen van goedgelovige zieltjes te winnen. Die zieltjes zullen met het huidige beleid ook slachtoffer zijn uiteindelijk. Maar dat zien ze niet.

  2. ZWAAR13

   Dit is onjuist. Jesse Klaver betoogt dat “iedereen die 18 jaar wordt” dan het geld krijgt. Iedereen onder de 18 heeft geen stemrecht en kan daarmee niet op Jesse Klaver stemmen.
   Alleen huilen bij pappie en mammie of ze dat alsjeblieft wel willen doen. Maar dat is geen directe omkoping.

 3. Pauline Kummer

  Duitstalige reklame op DDS ? Nieuwe sponsor?

  1. vandaag

   je vpn uitzetten

   enz !

   1. Pauline Kummer

    Werkt niet, ik zit bij de buurvrouw. Misschien taalinstellingen wijzigen?

    1. vandaag

     ahhh , duits straatje

  2. Blondie

   Duits is handig in de spertijd die het Linkse Rutte Kartel gaat invoeren.

   1. Trude Herr

    Waarom Duits?

 4. vandaag

  Als we nou stoppen met alle uitkeringen op te sparen die naar marokko gaan komen we misschien in de buurt yasser

  1. Trude Herr

   Het was slechts een proefballon van Yasser. Maar die eigensinnige Baudet maakte direkt er een halszaak van.

   1. M.Dikker

    Jaja, maar intussen wel de jeugd lokken met dit vooruitzicht.

    1. Bolland

     M Dikker, precies gluiperige zet van Klaver, is hij ster in vraag maar aan Zihni Özdil

   2. vandaag

    yasser moet zijn taken eens serieus nemen als volksvertegenwoordiger. hij blijft zich maar gedragen als een marokkaans straatjochie die middenstanders loopt te zuigen.

    voorstellen gedaan in de kamrer dienen serieus genomen te worden net zoals met de kopvodde tax destijds stront vlek

   3. homefront

    En terecht trut, en daarmee legt Baudet ook de vinger op de zere plek want het smijten met geld van anderen is niet zo moeilijk…

  2. homefront

   Nee vandaag, uitkeringen stoppen prima maar die 10.000 euries is natuurlijk te belachelijk voor woorden, daar men vroeger gewoon werkte en spaarde om iets te kopen of te studeren etc etc…

   1. vandaag

    Laat die tról yasser nu eerst een keuze maken. Zijn loyaliteit zal dan blijken , of niet natuurlijk

    1. homefront

     yasser is een w*lf in sch**pskleren

 5. Cootje

  Met liegen en bedriegen hebben we Pinokkio en die houd het al 10 jaar vol. Gelukkig gooit Corona nu roet in zijn eten , want de Nederlander kijkt altijd naar een ander of die de boel opknapt , maar Corona gaat hem rechtstreeks treffen in zijn werk en zijn portemonnee . Onze centen zitten in zuid Europa dus een prettige partij met de Eurofielen premier , die hier nee zegt en in Europa ja . Als niemand hem in maart niet verantwoordelijk houd , verdienen de mensen een zware recessie want dan steunen ze het beleid van deze bananen republiek . Een harde brexit geeft een extra zetje

  1. NoDoubt

   We zijn inmiddels hoofdsponsor van de WHO zei pinokkio met trots en Kaag is blij dat we ook hoofdsponsor zijn van de Palestijnen. En omdat pinokkio ook miljarden als gift naar Frankrijk zendt, en zij al vanaf 1999 hun afspraken over de begroting steeds niet op orde hebben, hoeven de Gele hesjes niet meer wekelijks te demonstreren want ze kunnen met hun 62 ste met pensioen. Italie is het rijkste land door corruptie en kan gewoon doorgaan want ook zij krijgen van NL miljarden giften. En wat van Griekenland en Spanje? U begrijpt het al. En nu is al bekend dat uw pensioen met 40% achteruit gaat en dan vergeten we gemakshalve dat uw geld veel minder waard wordt door het met miljarden bijdrukken per maand van de ECB. Wat een geweldige staatsman die Pinokkio. Misschien moet eens aan de vrouw, weet ie ook wat het is om telkens genaaid te worden.

   1. Logica

    Pinokkio wordt wel steeds door ons volk gekozen. Als men geaag bedonderd wil worden dan is dat maar zo. Ik kan die peilingen echter niet geloven.

  2. Logica

   Klopt Cootje, maar Nederland zal krijgen wat het verdient. Stemt Nederland VVD, CDA of wat anders links dan wil men meer immigratie, meer geld naar de EU, hogere pensioenleeftijd, etc.

   Ik hoop het niet maar als Nederland niet zorgt dat de PVV en FVD in de nieuwe regering komen dan zal het huidige beleid worden voortgezet. Maar dan hoeven die mensen over 4 of 8 jaar niet alsnog PVV of FVD te gaan stemmen want dan zal herstel van de schade niet meer te repareren zijn. Misschien zijn we nu al te laat.

 6. ZWEEDSE K0K

  Misschien heb ik iets over het hoofd gezien, maar ik mis de profetische uitspraken van de Messias Baudet betreffende zijn oplossingen voor de Corona crises.

  1. vandaag

   Misschien heb ik iets over het hoofd gezien, maar ik mis de profetische uitspraken van de Messias klaver betreffende zijn oplossingen voor de Corona crises.

   of on -topic

   Misschien heb ik iets over het hoofd gezien, maar ik mis de profetische uitspraken van de Messias klaver betreffende zijn oplossingen omtrent de financiering. .

   1. Erwtje

    De financiering komt van de 200.000 miljonairs in ons land, die betalen veel te weinig belasting volgens klavertje.
    Dus daar gaat hij het halen.

    1. homefront

     En dat gelooft erwtje?

  2. Henk Albarda

   Zweedse kok, als u de berichten over de nep corona hysterie goed had gelezen, had u opgemerkt dat er vrijwel geen overledenen met bewijs direct aan corona toe te rekenen zijn. U blaat er als gebruikelijk weer uitsluitend leugens uit.

   Eerst kennis opdoen, dan reageren. Wordt voor u moeilijk met een lege bovenkamer.

 7. vandaag

  PVV-leider Geert Wilders twittert artikel 126 van het Wetboek van Strafrecht: „Hij die bij gelegenheid van een krachtens wettelijk voorschrift uitgeschreven verkiezing door gift of belofte iemand omkoopt om zijn of eens anders kiesrecht (…) op bepaalde wijze uit te oefenen, wordt gestraft met gevangenisstraf.”

  😂🤣😂🤣

  1. LifeBuddy

   [wordt gestraft met gevangenisstraf] Dan zitten al die ultra sLinkse levenslang in de gevangenis en krijgt het OM. het nog druk. Waar kan ik de voorgedrukte formulieren halen.?

 8. Kleurloze Politiek

  @vandaag

  “Als we stoppen met uitkeringen naar Marokko te sturen”
  Die mensen daar hebben er meer recht op dan jij met je Wajong want dat is nog het enige waar jij op kunt leunen Aangezien jij nog dommer bent dan je eigen achterwerk om überhaupt een fatsoenlijke sollicitatie te kunnen bewerkstelligen.
  Of te wel je bent werkloos ,vakbekwaamloos, nutteloos maar vooral levenloos.

  Want Wat dacht je van het stoppen met het behandelen van TBS patiënten zoals jij..
  Aangezien alle prognoses tonen dat er totaal geen positieve perspectief is dat jij ooit nog normaal kunt functioneren behalve dan met een overdosis aan kalmerende pillen en daar naast onafgebroken op DDS bagger aan het kletsen bent.
  Om enigszins je waardeloze dagbesteding door te brengen.

  Feitelijk ben jij niets meer dan je zelf altijd zegt een ordinaire”stront vlek”

  1. vandaag

   gewoon stoppen met het voeden van koning van marokko en ex bewoners uit nederland die vertoeven in marokko met uitkeringen te grote van minister salarissen aldaar.

   Uitkeringen naar marokko en turkije zijn krankzinnig en niet op maat met de levensstandaard aldaar. Nederland heeft GEEN enkele verplichting die uitkeringen te doen. Immers marokko werkt ook niet mee met het kaart brengen van bezittingen van de misbruikers aldaar.

   Je bent een dom islamitisch adept wat helaas niet inhoudelijk kan reageren ! Je bent wel tekenend voor de lange tenen van de marokkanen als ze aangesproken worden op rechten en plichten.

   🤮🤮🤮🤮

   stem sociaal , stem PVV , stop de uitkeringsfraude

   1. Logica

    Vandaag, je hebt volkomen gelijk. Onze Volksverzekeringen zijn gebaseerd op de meest noodzakelijke kosten van levensonderhoud. Ga je terug naar Marokko dan is dat geld veel meer waard. Dat heeft een aanzuigende werking natuurlijk. Is dat de schuld van de Marokkaan? Nee, natuurlijk niet. Wel van de Nederlanders die hardnekkig links blijven stemmen inclusief VVD en CDA.

    Overigens heeft Asscher (jaja) in een periode van dramatische neergang van de PvdA, geprobeerd om de uitkeringen naar het buitenland te betalen naar de plaatselijke noodzakelijke kosten. Hij werd teruggefloten door het Europese Hof. En dus blijven we lekker betalen.

    Een paar jaar geleden wilde men geen kinderbijslag betalen over kinderen die in het buitenland wonen. De ouders dreigden massaal hun kinderen naar Nederland terug te sturen.

    De wet BEU heeft niets opgeleverd.

  2. Marija

   Marokkaan voelt zich weer aangesproken.

  3. homefront

   De islam is een satanische ideologie en hoort niet thuis in Nederland…

  4. Logica

   Nou Kleurloze, weet jij hoeveel geld we jaarlijks overmaken aan uitkeringen en kinderbijslag naar landen als Turkije en Marokko? Daar komen overigens steeds meer landen bij zoals Eritrea, Oeganda, etc. Ook veel Oost Europeanen tegenwoordig.

   Google het maar eens en dan hoor ik graag je reactie.

 9. Adriaen van Bergen

  1000 miljard. Kijk dat is nog eens omkopen 😍
  Ik snap de uitleg en ik ben voor.

 10. Fascal

  Voordat er iemand begint over het artikel uit de Telegraaf: “Ministerie: Forum voor Democratie kan aantal leden niet aantonen.” (8-10-2020)

  ht.ps://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/fvd/pages/2006/attachments/original/1599030186/Gewaarmerkte_opgave_ledenaantallen_per_1_januari_2020_FvD_inclusief_assurance-rapport_wg.pdf

  🙂

  1. Fascal

   Of deze, is dezelfde link maar dan korter: ht.ps://t.co/m5xy8ZBOp3?amp=1

  2. Ernest Stern

   Ik vond dat hoge aantal leden ook al een sterk verhaal. Het ziet er nu naar uit dat FvD dit ook verzonnen heeft.

   1. Fascal

    Leugenaar, propagandist en zwendelaar!

 11. Kleurloze Politiek

  @vandaag

  Kind zoek een leven in plaats van 24 / 7 op DDS je tijd te verkwanselen..
  Ga desnoods een opleiding doen..of zoek hulp

 12. saddy

  1000 miljard is nog niks.
  Een asielvrager kost per levensfase 450.000 euro. Deze asielvragers worden hierheen gestuurd door de VN, de baas van Rutte.

  Nergens, in geen enkel verdrag, staat dat ook de totale KOSTEN van de opvang gedragen moeten worden door alleen de inwoners van het land waar de opvang plaats vindt. Nergens, in geen enkel verdrag, staat dat je de rekening niet naar de VN (de opdrachtgever) mag sturen.

  Rutte heeft compleet lak aan Nederland en de Nederlanders, die zal dit niet doen.
  Maar je hebt Rutte niet nodig. Een gemeente is een rechtspersoon en kan ook rekeningen sturen.

 13. Hamer Sikkel

  Geweldig dit communistische plan van GroenLinks-voorman Jesse Klaver.
  Het geld halen waar het zit; een miljonairstaks om jongeren een basisinkomen te geven.
  Wat is dat balen voor Wilders, Baudet en de SP, die niet op dit idee zijn gekomen.
  Het zal ongetwijfeld electoraal resultaat opleveren voor de radicaal linksen.

 14. Ernest Stern

  Het begint behoorlijk te rommelen binnen het FvD.

  ht*ps://www.ad.nl/politiek/interne-twijfel-of-baudet-leider-fvd-moet-zijn~a43abc60/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.