Bedankt Rutte! Heel Spanje lacht Nederland nu uit dankzij zijn intense coronageklungel

Dat Nederland dankzij het extreem falende beleid van kabinet en OMT het slechtste coronajongetje van de klas is geworden, heeft in landen die in het verleden wel eens een tik op de vingers hebben gekregen van ons land tot flink veel leedvermaak gezorgd. In Spanje waren de smalende columns niet uit de kranten te meppen. Bedankt, hè, Mark!

Kent u nog dat Nederland, dat andere landen probeert te houden aan de regels om de euro stabiel te houden? Dat veel hervormingen eist in ruil voor leningen, en zuinig begrotingen afloopt – op zoek naar potentiële bezuinigingen? Ja, dat is Nederland. Heel irritant, maar wel een land dat Europa bij de les houdt. Een broodnodig zuinig geluid, want Zuid-Europa zoekt altijd naar kansen om de geldkranen wagenwijd open te draaien.

Dat imago is door de coronacrisis flink onderuitgehaald. En dat is bepaald geen natuurlijke ontwikkeling geweest: het is een reputatie die te grabbel is gegooid omdat premier Rutte en zijn falende adjudant Hugo de Jonge een waar potje hebben gemaakt van het voorkomen van een tweede golf, die nu zo’n beetje de ergste in heel Europa was.

Bij De Volkskrant maakten ze een rondje langs de Spaanse kranten en vonden ze enkel schamper hoongelach:

“Tot in het verre Bilbao, in het noorden van Spanje, is het opgevallen dat het in Nederland de verkeerde kant op gaat met het coronavirus. ‘Terwijl Nederland in het voorjaar neerkeek op de landen in het zuiden van Europa en kritiek had op de manier waarop ze de pandemie aanpakten, heeft het nu een recordaantal van 6.504 besmettingen op een dag bereikt’, schreef het regionale dagblad El Correo maandag.

Een verklaring voor de slechte coronacijfers? Wellicht komt het door ‘de chaotische maatregelen in Nederland’ – de term is van de landelijke krant El Mundo. Alleen al het gedoe rond mondkapjes. Eerst moesten ze in een bepaalde regio’s op, daarna in het hele land. Dat wil zeggen, het wordt geadviseerd.”

En, dodelijk: “Tussen de regels door schemert het leedvermaak, over dat land dat het altijd beter denkt te weten dan de rest van de wereld.”

Dus we mogen onze premier wel uiterst dankbaar zijn. Dankzij zijn falende aanpak is Nederland nu de risée van Europa. Fijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. RvdBe

  Het toegeven aan zuidelijke corrupte armoedzaaiers door met coronabonussen gaan lopen strooien DAT is falend beleid.
  Geen enkel land heeft een god in de regering welke het coronavirus met de vingers weg knipt, ook luie Spanjaarden niet.

  1. Forlan

   De miljarden zullen wel binnenstromen nu voor ons. Denk dat Spanje en Italië de miljarden wel terug zullen storten nu het daar zo geweldig gaat….

 2. Appelstroop

  Spain
  Confirmed deaths (absolute) 33,124
  Daily increase (# deaths)¹ 195
  Population (in millions) 46.72
  Deaths per million 708.93

  Netherlands¹
  Confirmed deaths (absolute) 6,538
  Daily increase (# deaths)¹ 12
  Population (in millions) 17.23
  Deaths per million 379.43

  Ze hebben bijna 2x zoveel doden per miljoen inwoners, neem aan dat de Volkskrant deze staatjes er ook even bij zet? Of was dit verhaaltje om ons alvast even warm te maken voor draconische maatregelen? Er valt in ieder geval weinig te lachen voor de Spanjaarden, behalve om onze miljarden dan, en onze premier.

  bron voor cijfers: h**s://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/

 3. Kretoloog

  Een kennis meldde zojuist dat voor de 2e keer een vastgestelde opgerakeld (op 20 oktober) door het ziekenhuis is afgeblazen. Alle reguliere zorg opnieuw uitgesteld, want de directie wil ‘gesteld staan voor Corona’.

  Kennis is ten einde raad: de 1e keer gebeurde dat in de 3e week van maart. Het betreft een specialistische operatie aan het ruggenmerg, met lange wachttijden. Grote kans dat het nu pas 2021 wordt voordat hij kan worden geopereerd. Inmiddels is hij al rolstoelgebonden, waar hij in maart nog met rollator kon lopen.

  Over falend beleid gesproken!

  1. Kretoloog

   1e zin: opgerakeld = operatie

  2. Edjan

   Mijn vriendin haar nieren werken niet meer. Zij stond net op de transplantatielijst: men verzekerde haar op een hoge plaats omdat zij al zo lang wacht. Maar corona gooide roet in het eten: er werd nauwelijks nog getransplanteerd. Zij kreeg net weer hoop: komt er een tweede golf.
   Inmiddels gaat ze hard achteruit en op een gegeven moment zou ze “te slecht” kunnen zijn om nog te transplanteren …

   1. M. Brandenburg

    Er is geen tweede golf daarvoor zijn de aantallen vele malen te laag. h**ps://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken#vanaf-27-februari-2020-462471

 4. Piet Klein

  Hoewel het nemen van de maatregelen tegen corona topprioriteit is mag zeker ook de vraag gesteld worden hoe zit nu met de coronafondsen die via de EU bewerkstelligen dat NL-ers geld mochten schenken aan rijkere Italianen, meer verdienende Fransen. De Spanjaarden gaan van dit geld basisloon invoeren. Nu Nederland het slecht doet op de corona worden deze schenkingen nu geschrapt? Krijgt NL nu geld via de EU geschonken van Italie, Frankrijk en Spanje? Het is zeker een onderwerp dat serieus aandacht verdient omdat we nu te maken hebben gekregen met kwaliteiten van Rutte die zeer slecht uitpakken voor NL. Het zijn kernkwaliteiten van Rutte die zeer nadelig zijn voor NL.En dat is de kwaliteit dat Rutte graag consensus nastreeft in de overleggen waarin hij verkeert. De eerste keer dat dit slecht uitpakte was mede te danken aan een RIVM dat zijn wetenschappelijk benadering op de schroothoop mikte en mee gingen bewegen waardoor wij te maken kregen met bijvoorbeeld groepsimmuniteit, dwaze maatregelen als afstand in theaters en vliegen geen probleem. Maar ook massabijeenkomsten verboden maar in kerken waarin gezongen werd niet. Het is het probleem dat Rutte geen enkele visie weet te ontwikkelen en alles opoffert aan het overeenstemming vinden in het overleg waarin hij opereert. Hij offerte alles op aan overeenstemming en het maakt niet uit hoe slecht het resultaat voor NL is. Ook in de EU speelt hij naar NL toneelstukjes dat hij tegengas geeft met noodremmen die niets voorstellen en tekent vervolgens bij het kruisje. Gevolg NL schenkt veel geld aan rijkere Italianen, de gemiddelde Italiaan is rijker dan de gemiddeld NL-er en schenkt geld aan Fransen die gemiddeld meer verdienen. Dat geld wordt geleend door NL en wordt pas in 2050 terugbetaald met een rente die totaal niet klopt met de huidige marktrentes. Uw kinderen en of kleinkinderen mogen betalen voor de fouten van Rutte nu. Het is ook in dit onderwerp waarin Rutte terugkeert en een consensus achterlaat en dat zeer ten nadele van Nederland. En juist nu, nu door zijn beleid de klappen harder zijn voor NL zouden deze schenkingen direct moeten worden ingetrokken en ten goed moeten komen aan NL. De kernzwakte van Rutte geen visie en consensus willen behouden in de overleggen waarin hij verkeert leiden tot veel nadelen van NL. Overigens zijn dit niet enige twee onderwerpen waarin deze zwakte van Rutte ons veel nadelen bezorgt. Maar in deze onderwerpen is het falen van Rutte voor iedereen goed zichtbaar. Wellicht wordt het eindelijk een breed publiek nu duidelijk dat Rutte misschien een prima media performance heeft maar dat hij mogelijk de slechtste premier is sinds de tweede wereld oorlog. We zien bovendien het schadelijk effect op de politiek.

  1. Cootje

   Wel een realistischs verhaal. Maar nu nog de val van Brussel en het uit elkaar spatten van Europa . Ben ik voor en jij tegen

  2. M. Brandenburg

   Piet Klein begrijpt het idee achter socialisme niet, nee Nederland gaat helemaal niets krijgen, zolang de staatschuld nog niet zo ver is dat die niet meer terug te betalen is en we dus geld kunnen lenen, kunnen we ongebreideld herverdelen, totdat we uiteindelijk allemaal in de natte socialistische droom allemaal gelijk zijn in armoe, uiteraard zijn politici daar van uitgesloten en zullen de gekozen bedrijven die de politici van kadootjes moeten voorzien daar ook van uitgesloten, het zal enkel gelden voor hen die het wagen de concurrentie met de staat aan te gaan.

 5. Cootje

  Corona gaat gaten schieten in de solidariteit in Europa , in begin 2021 moeten de zuiderlijken landen hun inkomsten uit hun begrotingen bijstellen en dat is net genoeg om paniek bij de financiële markten te doen aanwakkeren , die landen hun economie gaat instorten , de Fransen weten niet van voren dat ze van achteren leven , gigantische werkeloosheid van 30/40% gaat het bolwerk in Brussel slopen , oost Europa leeft in armoede en is corrupt , zuid Europa is failliet, Corona gaat bij ons financieel 5/6 jaar ellende brengen , maar zuid Europa komt er niet meer boven op , en het tulpen geld was eenmalig , de Engelse hebben het ook slecht maar lachen zich binnen 5 jaar te pletter

  1. M. Brandenburg

   JIj denkt dat we er met de er nu doorheen gejaste socialistische gedeelde schulden wij het gaan ontlopen en er binnen 6/7 jaar vanaf zijn??? nee wij gaan net zo lang bloeden als de onze socialistische vrienden in Zuid-Europa. Immers niet zo inclusief als iedereen gelijk in gedeelde armoe, nooit meer klagen over de rijken die rijker worden, gewoon iedereen geen cent te besteden.

   Wil je de ellende ontlopen dan dien je de EUSSR te verlaten en je aan te sluiten bij het VK. export zonder deze eerst zelf via herverdeelde belastingcenten zelf te financieren.

 6. AS210854

  En die waren nog niet uitgelachen van het gratis geld van de Nederlandse belastingbetaler, wat RUTTE EN CO aan Spanje geschonken had.

  1. Cycle25

   Iets doet me denken aan Sinterklaas & VVD, een zekere Wiegel riep ooit iets tegen socialisten.

   Maart 2021 :

   VVD…de Sinterklazen Partij…maar dan 100 x erger.

 7. pietdepad

  gefeliciteerd TIM Engelbart, de WHO heeft inmiddels gezegd dat de lockdown meer schade genereert dan dat het aan problemen op lost. lees eens een ander artikel dan alleen je eigen.

  1. M. Brandenburg

   Zo heeft het WHO ook het mortaliteitscijfer afgeschaald naar 0.13 wat gewoon hetzelfde is als de griep (0,1). Maar hey naar zulkje berichten en informatie moet je dan weer juist niet luisteren omdat je dan de massa-hysterie niet kan blijven voeden. De coronasekteleden zijn nu zo ver dat ze zelfs de officiele kanalen gaan negeren.

 8. Willem Bever

  Door enkele reageerders al aangegeven het stoppen van de andere zorg die ook hoge prio heeft is zwaar nok en ik snap werkelijk niet dat die artsen met hun afgelegde eed deze onzin blijven ondersteunen.

  En het bericht vanmorgen dat het aantal mensen in pure armoede snel oploopt.
  Of de oversterfte als gevolg van de lockdown in minder ontwikkelde landen die het gevolg zijn van uitblijven van hulp (ik las ergens een calculated quess van rond de 100 mijoen kinderen)….voor mijn part laat het 1% zijn is al teveel.

  E.e.a. natuurlijk naar tevredenheid van gates en kornuiten maar ook over bovenstaande nakko nada nix in de msm.

  Neej we kunnen alleen maar bleren om lockdown mondkapjes restricties etc …..hetgeen dus een vorm van extreem egoisme is tim, wout hou dermee op en zet zaken in perspectief…probeer het eens

 9. Blondie

  E.T.
  Sorry T.E.
  Accepteert geen Rutte kritiek.

  Maar deze is bekend in Nederland.
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 10. saddy

  Instinker Bericht.

  Een rondje van een krant met alleen copy-writers, journalisten zitten daar niet, langs spaanse kranten die het publiek wijs wilden maken dat Covid zo erg was dat de doden in de straten lagen.

  Kregen deze kranten niet zoveel geld uit Brussel dan zaten ze nu op pizza-scooters

 11. goedisfout

  Spanje heeft het alleen goed gedaan tijdens het coronasteun binnen harken, hun beleid is k*t.

  Mark en Hugo rommelen maar wat, dit gaat ze opbreken maart 2021. Het echte verhaal is bizarre sanering in de zorg tijdens Rutte-2, bedankt Rutte en Asscher en het wegkijken in plaats van visie tonen.

 12. Robin Hoed

  Ik draag mijn deel bij aan het verlagen van de besmettingen.
  Ik laat me niet testen, en dus tel ik niet mee in de statistieken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.