CDA-knurften onder leiding van Hugo de Jonge ruziën lekker verder richting de 0 zetels: ‘Venijn en gezeik!’

Het CDA lijkt er echt van overtuigd dat de partij zo min mogelijk zetels moet halen bij de Tweede Kamerverkiezingen van aanstaand voorjaar. Alweer is de partij aan het ruziën geslagen, en alwéér meent Jan en alleman dat al dat interne gedoe aan de pers gelekt moet worden.

Het gaat misschien slechter dan ooit tevoren bij het CDA. De partij kan wel eens afstevenen op het slechtste verkiezingsresultaat ooit, en dat betekent dat Hugo de Jonge momenteel alle verkiesbare plekken aan het reserveren is voor zijn aanhangers. Wie geen trouw zweert aan leider Hugo, ligt eruit. Behalve dan Pieter Omtzigt, die moest worden geappeased met een tweede plek. De rest wordt weggewerkt:

“Volgens de bronnen vinden veel zittende Kamerleden dat ze hoger hadden gemoeten op de CDA-lijst. „Wie is er loyaal aan Hugo geweest, is het criterium”, duidt een betrokkene de situatie. De bron ziet dit als ’een jaknikkers-logica’.

Gesteld wordt tevens dat er ’eindeloos gezeik is over het verkiezingsprogramma’. Het draait vooral om de Europa-paragraaf in het verkiezingsprogramma. Volgens ingewijden hebben Hugo-aanhangers naar NRC gelekt dat Pieter Omtzigt een strengere Europa-paragraaf in het CDA-programma wilde dan Hugo de Jonge. „Het gaat er vrij venijnig aan toe.””

Zucht, wat is nog de meerwaarde van het CDA? Een christendemocratische partij die net zo weinig op heeft met het christendom als met de democratie… wat een verspilling van Kamerzetels. Zullen we gewoon Pieter Omtzigt verkiesbaar stellen via de Lijst Omtzigt, en de rest van die nutteloze bende deleten uit de annalen van de Tweede Kamer? Lijkt mij geen slecht plan. Aan ruziemakers van een nietszeggende partij, met bovenal een volstrekte nietsnuts als lijsttrekker, heeft helemaal niemand iets. Opheffen maar!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Bunky01

  Het CDA werd gevormd door de KVP (Katholieke Volkspartij, de ARP
  (Anti Revolutionaire Partij en de CHU (Christelijk Historische Unie)
  De KVP is nooit vies geweest van vuile spelletjes, Roomse geestelijkheid optima forma.
  De ARP, bij monde van de heer Colijn, deelde ons in de mei-dagen van 1940 mee dat we we maar rustig moesten gaan slapen.
  De CHU leidde een wat rustiger leven en van deze bloedgroep is binnen het CDA weinig overgebleven.
  De heer Lubbers -CDA- heeft ons de Euro in gerommeld, zeg maar rustig, aangenaaid.
  En zo kan iedereen met een beetje historisch besef weten wat er samengeraapt is. Het verwondert mij dan ook niet dat de nazaten van deze partijen anno 2020 nog dezelfde streken hebben. Roddel, achterklap, naijver en handjeklap. En dat geldt helaas niet alleen voor het CDA maar voor bijkans elke partij in ons politieke spectrum. Walgelijk.

 2. Marija

  Ik ben nog steeds voor Pieter Omtzigt.

  1. Ernest Stern

   Goed zo, Marija, het CDA moet toch een paar stemmen overhouden van trouwe aanhangers.

 3. Cor Grijpstra

  Verdwenen CDA zetels gaan naar de VVD en PVDA.

  Geen CDA’er die er aan denkt om op het forum of PVV te gaan stemmen.
  Zijn ze er nog, de FvD stemmers?

  Zelfs de op dit forum bejubelde Wiegel vindt Baudet als politicus- waardeloos.

  1. Cor Grapstra

   Stumper.
   Waar haal jij dat vandaan str0ntvlek dat wiegel dat vindt .

   1. Cor Grijpstra

    Tja Corrie, je moet eens wat meer informeren buiten je bubbel.

    Wiegel heeft een column in de Telegraaf en heeft zich laten interviewen voor het nieuwe boek over Baudet.

 4. Cor Grapstra

  En trouwens str0ntvlek waar is hier in het stukje door Tim gerept over het fvd of ene Thierry Baudet of ene Hans Wiegel ?
  Reageer eens op de inhoud en probeer niet iedereen af te leiden van het onderwerp .
  Jouw obsessie interesseert niemand .

  1. Cor Grijpstra

   Tja Corrie, reageer eens op de inhoud. 🙂 🙂 :).

   1. Cor Grapstra

    Dat doe ik str0ntvlek. Ik reageer namelijk inhoudelijk op jouw gezweer .
    Ik lees in het stuk nog steeds niks over de door mij eerder genoemde personen. Wat ik wel lees is dat het her gaat over ene hugo de jonge en zijn partijtje die binnenkort van het doek verdwenen zijn .
    Maar ik lees nog steeds niks over jouw obsessie .

 5. Rene van der Grijp

  Het grote probleem van de meeste politieke partijen is het schrijnende gebrek aan politiek talent.

  Hugo de Jonge is een absoluut lichtgewicht en als zo iemand fractievoorzitter kan worden dan zegt dat nogal wat over de leegte die daar achter zit. In het land der blinden is eenoog koning.

 6. CLoVis

   
  ‘Verdwijn met je gezeik’
  was nog veel toepasselijker geweest in de koptekst.

 7. Cootje

  De misbruiken in de geloofs sector heeft in brabant/ limburg gezorgd voor lege kerken en gebouwen , en toen is de aftakeling van de machtsbeluste christen democratie in een geweldig tempo afgebroken , net als het socialisme zijn de politieke bestuurders in de weer voor de bananen carroussel en het instap moment old boys netwerk, ethische politiek bestaat niet meer , onderdanige en onderkruipers zijn deze malloten . D66 moet om mee te regeren al hun parade paardjes overboord gooien om op het pluch te zitten , wat onze Pinokkio heeft uitgespookt de laatste 10 jaar lusten de honden geen brood van , een virus gaat de mensen nu zoveel pijn doen en met het hoogtepunt in januari / februari 2021 , dat er zoveel ontevreden mensen zijn die hard geraakt zijn in hun portemonnee of in hun bedrijf , dat ze eindelijk de gevestigde politiek op een zijspoor zetten , oplossingen zijn niet nodig dus Wilders en Baudet krijgen gewoon een kadobon van het failliet liberaal christen en het uitgekotste socialisme . Einde in zicht oude politiek, bidden gaat niet meer hlpen

 8. Bolland

  Karakteriserend voor Clowntje Clusterfuck, mannetje is zeer dictatoriaal blijkt ook hier weer uit.

  Maar Rutte laat m als baksteen vallen als t zo uitkomt

 9. vandaag

  De slangenkuil van verhagen . Iedereen weet inmiddels welke snode plannen daar gesmeed en uitgevoerd zijn. Lees de reacties van kamerlid Hillen ook cda

  stem sociaal, stem PVV

 10. Robin Hoed

  Wat maakt het uit welke partij groter of kleiner wordt?
  Ze maken allemaal deel uit van hetzelfde bedrijf: De Overheid.
  En net zoals jij bij je bedrijf kan switchen van afdeling, zo kunnen mensen bij politieke afdelingen dat ook.
  Het maakt hen niks uit of hun eigen afdeling groeit of niet.
  Voor Rutte bijvoorbeeld telt alleen persoonlijk gewin, en of dat nou via de ene of de andere partij gebeurt maakt weinig uit.
  En dat zie je ook terug in het beleid van de afgelopen 30 jaar.
  Nederland is alleen maar afgegleden, terwijl politici zich de zakken hebben gevuld.

 11. Wim Vreeswijk

  Ze vechten elkaar maar de tent uit. Ze hebben nimmer de politieke moed gehad de problemen en oorzaken te benoemen. Simpel omdat zij zelf de oorzaak zijn van hun jarenlange gedogen en een bekend spreekwoord luidt: “zachte heelmeesters maken alleen stinkende wonden”. Pas als Nederlanders echt naar de filistijnen is heb je ‘kans’ dat er een paar puinruimers durven op te staan. Alleen wordt het dan ‘a hell of a job’ zo zei ooit een vermoorde politicus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.