Coronafaler Mark Rutte zet zijn sloopwerkzaamheden voort: wil ook in 2021 VVD-lijsttrekker en premier worden

De line-up voor de Tweede Kamerverkiezingen van aanstaande maart is zo goed als compleet: we weten nu wie de VVD-lijsttrekker wordt. Dat is dezelfde als de vorige keer (en de keer daarvoor, en daarvoor én daarvoor): Mark Rutte.

Terwijl Nederland één van de zwaarstgetroffen coronalanden in Europa blijft, maakt de belangrijkste architect van die wantoestand bekend dat hij vindt dat hij best nog wel even doorkan in z’n huidige baantje: VVD-voorman Mark Rutte wil ook na de Tweede Kamerverkiezingen van aankomend voorjaar graag de minister-president blijven, en dus zal hij voor maar liefst de vijfde keer de lijst van zijn partij trekken.

Dat is RTL Nieuws te weten gekomen na informatie van betrouwbare bronnen:

“De kogel is door de kerk: Mark Rutte wil door als lijsttrekker van de VVD. Dat maakt hij deze week nog bekend, bevestigen VVD-bronnen aan RTL Nieuws.

De aankondiging van Rutte komt niet als een grote verrassing. Er is veel waardering voor de manier waarop Rutte Nederland door de coronacrisis loodst. De VVD staat op eenzame hoogte in de peilingen. Alom werd er daarom van uit gegaan dat Rutte nog vier jaar door zou gaan.”

Geen verrassend nieuws, dus, maar wel erg slecht nieuws voor Nederland. Want alhoewel er veel ‘waardering’ voor Rutte is, is het feit dat de tweede golf van het coronavirus zo gigantisch huishoudt in ons land voor het grootste gedeelte zijn schuld. De VVD’er heeft er zowat een sport van gemaakt steeds te laat en te soft in te grijpen, waardoor ons land in de Europese voorhoede zit qua besmettingen.

Dat Rutte doorgaat als VVD-lijsttrekker, is iets wat die partij zelf moet weten. Maar Nederland zou er vermoedelijk verstandig aan doen een andere leider te verkiezen aankomend voorjaar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. vandaag

  stem sociaal , stem PVV

  Sloop het partijkartel en deze aartsleugenaar

 2. Meriadoc Brandebok

  Een bekwaam en uitstekend premier. Goed dat hij doorgaat.

  1. Cootje

   Jij bedoelt dat hij zijn sprookje van Pinokkio voor kan zetten , maar helaas de komende 3 maanden gaat Corona een ravage aanrichten hier en in Europa , grote werkeloosheid gigantische faillissementen en geen droog brood meer te verdienen in een failliete Europa . Corona zijn de juiste ingrediënten voor de ommekeer , mensen in onzekerheid , mensen die boos zijn , mensen de Pinokkio een mooi weer prater vinden, mensen die hun bedrijf kwijt zijn , mensen die hun hypotheek niet kunnen betalen , die mensen zitten echt niet op Pinokkio te wachten , Wilders en Baudet een beetje zout in de Corana wonden strooien, dat al onze centen bij de opvreters in zuid Europa zitten , en we onze gratis bosje tulpen niet meer kunnen terug verdienen in het failliete zuid Europa , of denk jij dat ze die tweede corana golf in zuid Europa economischs overleven , einde van Rutte met zijn geliefde Europa

   1. Cootje

    Voort

   2. Steven Opti

    Mee eens Cootje. Ik ben echt benieuwd wat maart 2021 ons gaat brengen. Ik hoop dat daarna de NPO flink gesaneerd wordt met hun links globalistisch gezever en we uit de EU stappen én uit het klimaatakkoord van Parijs. Dat zou al een geweldige stap zijn. In 2022 andere problemen aanpakken en een premier die er voor de Nederlanders staat, niet voor de EU.

  2. vandaag

   Erg bekwaam brandende bok , 77.000 arbeidsplaatsen in de zorg opgedoekt en de I.C gehalveerd. Wat een topper die man

  3. Antihedo

   Rutte is in ieder geval niet zo’n idioot dat hij een boek schrijft over de politiek van het gezond verstand en dan allerlei idioten met maffe theorieën steunt. Ik heb het idee dat het ook wat stiller is rond tante Thierry. Zouden ze bij deze site ook door hebben dat tante Thierry ook binnen de eigen partij uitgekotst wordt en dat zijn dagen geteld zijn?

 3. Cor Grijpstra

  Ben het op veel punten oneens met Mark en zijn VVD, maar heb veel waardering voor deze MP.

  Voor mij graag nog 4 jaar en dan met de PVDA erbij.
  Tja en dat van een SP lid.

  1. ZWEEDSE K0K

   Nou nee.
   Rutte als Premier en Kaag als vice.

   1. Cootje

    Kaag die Palestijnen lover ??? . Mensen zijn die familie zat naar die aanslagen in Frankrijk

    1. Willem Bever

     Kaag degene die een ambitie heeft uitgesproken als MP en tevens VN afgezant is?….Dat is pas eng

   2. Cor Grijpstra

    @Cor is links en @Z Kok is rechts, voor de fanatieke rechtse reaguurder zijn wij allebei links 🙂 🙂 🙂

 4. Steven Opti

  Rutte interesseert mij voor geen meter meer, maar ik wil een opmerking plaatsen op dit blog. Het zou prettig zijn als men hier met elkaar in discussie gaat zonder elkaar verrot te schelden. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn maar respecteer wél iemands mening. We leven ten slotte in een land met vrijheid van mening. Schelden en schreeuwen is toch een zwakte als je niet iemand met goede argumenten overtuigen kan én getuigt van disrespect.

  1. Brenda Welsh

   Het gros van DDS komt niet voor de discussie, stel je voor! Dat is meestal niet aan de orde, het gaat om de dagelijkse frustraties van je af te kunnen schrijven. En dat doe je niet inhoudelijk maar puur op de man of vrouw.

   1. Fascal

    Leugenaar!

   2. vandaag

    sta je in de spiegel te loeren misselijk portret ?

    de pot verwijt de ketel tot ie zwarte piet ziet

    1. Steven Opti

     Wie bedoel je vandaag?

     1. vandaag

      Als je de lijntjes van de berichten volgt zie je precies voor wie de reactie bedoeld is.

    2. Steven Opti

     Oh oké. Dan ben ik waarschijnlijk een misselijk portret volgens jou.. fraai.

   3. Steven Opti

    Hoi Brenda. Nou gefrustreerd ben ik niet want heb een goedlopend eigen bedrijf met meerdere werknemers. Maar ik volg de alternatieven media met o.a. de DDS omdat ik de MSM meer dan beu ben ook al vind ik dat bepaalde reporters hier prima bij de NPO passen.

  2. evil knievel

   Als t je niet bevalt hier,kun je toch ook gewoon wegblijven!?😏
   Je lijkt ptvrdrie wel n auslander!😄

   1. Steven Opti

    Deze lege respons zegt mij niets Evil.. beetje inhoud mag wel.

    1. vandaag

     inhoudelijk lijkt me de reactie van Evil erg duidelijk.

     1. Steven Opti

      Ook snap die opmerking van auslander niet.. heeft er totaal niets mee te maken.

  3. Beukman

   Roerend mee eens.
   Een strengere moderator zou misschien ook helpen.

   1. Fascal

    Zuigen man!

   2. vandaag

    zou zeker erg prettig zijn als er een einde komt aan het gezuig van sommige zuigtról

    1. Meriadoc Brandebok

     Daar hebben we de ströntvlek weer.

 5. Appelstroop

  Prima keuze, hij is het gezicht van de VVD en geniet aanzien en vertrouwen bij de aanhang. Ik zie een ander dat stokje nog niet zo snel overnemen bij de VVD.

  1. vandaag

   De relletjes bij het CDA bevallen mij wel, nu de VVD nog. Een coalitie van 6 partijen
   😂😂😂😂😂😂😂

   stem sociaal stem PVV

   1. Cor Grijpstra

    Een kabinet met de PVV is als dat hemelvaartsdag valt op een maandag.

   2. NoDoubt

    Een vi(val)di-kabinet

 6. Cootje

  10 jaar Pinokkio , top instellingen als de belasting dienst , het CBR , het UWV , de GGD , NVWA, het WODC , justitie , leger, politie , douane, en zelfs het RVIM verkwanselt tot weggooi bedrijven , die niet weten dat ze van voren of van achteren leven. Maar Corona gaat zijn dubieuze kwaliteiten bloot leggen , een ongekende werkeloosheid en vele faillissementen in het begin van 2021 zijn zijn verdienste na 10 jaar

 7. Ernest Stern

  Rutte staat zeer hoog in de peilingen en heeft dus veel vertrouwen onder de kiezer. Die heeft dus uitzicht op een volgend premierschap en dat is een zegen voor Nederland.

  1. vandaag

   trump wordt nooit president , i rest my case weer stront vlek

   1. Petrazoveel

    Trump wordt wel weer president.

  2. Cootje

   Peilingen in februari , met in Nederland en voor sommige het geliefde Europa een ravage aan faillissementen , en een ongekende werkeloosheid , de Nederlander vol getroffen in zijn portemonnee vol getroffen in zijn werk , vol getroffen in zijn financiële verplichtingen , en dan rationeel stemmen Nederlanders zijn polderen gewend zonder tegenslag en gewend dat een ander de kastanjes uit het vuur haalt maar wordt nu zelf keihard getroffen. En dan geld de peilingen van nu niet meer .

   1. wesley bentley

    Zet die plaat nu maar ‘ns af. Je lijkt wel een antwoordapparaat

    1. Cootje

     Gaat goed hè in Nederland en Europa . Extra zetje harde brexit

 8. NoDoubt

  Ik denk ook dat hij wel weer opnieuw gekozen gaat worden, zeker omdat hij tegen heeft gestemd met de zorg. Het €1000tje wat je krijgt is een schuld van €60.000 (Arno Wellens)
  en zeker nu het aantal doden op 7000 staat waar bij een gewone griep 9400 is. Dat een laboratoriumtest willens en wetens wordt gebruikt op straat en ook nog eens willens en wetens begin 50 keer wordt vermenigvuldigd ipv 29 (Karry Mullis) en dus een enorme toename van besmettingen (die dat niet zijn want je meet ook dode virussen van 2 maanden terug). Waarbij huisartsen buitenspel zijn gezet want de Nivelpeilingen gaven geen corona van april tot en met september. Ik voorspel u dat hij de geschiedenis in gaat als de grootste landverrader ooit. Hoeveel foute VVD-ers zijn hem voorgegaan, en hij zou van niets weten. Wat deed een miljardair bij hem en waarom zijn wij hoofdsponsor van WHO. Terwijl er geen killervirus is. Waarom mondkapjes terwijl een virus maar 0,1 µm is. Daar kan geen mondkapje tegenop. Die virus lacht zich te barsten, Net als Pinokkio.

 9. JFU

  Een goede sloper wil natuurlijk zijn werk afmaken….vandaar..!

 10. evil knievel

  Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!😭😭😭😭😭😭😭😫😫😫😫😫😫

 11. Beukman

  Goed nieuws voor Nederland.
  Na het debacle met de LPF en met de PVV weet de Nederlander stabiliteit weer beter te waarderen. Een stem op Rutte in deze hektische tijden is daarom een begrijpelijke zet.

  1. Ernest Stern

   De populisten van PVV en FvD maken inderdaad nog duidelijker dat Nederland behoefte heeft aan fatsoenlijke en professionele bestuurders. Rutte staat daar model voor.

 12. OrangeBlancBleu

  Verschrikkelijk, niet nog 4 jaar met deze onbekwame, leugenachtige slappe zak hooi! Wat onze voorouders in 60 jaar hebben opgebouwd heeft Rutte in 10 jaar volledige gesloopt samen met zijn linkse vrienden de PvdA, D66, Christen Unie en ja ja zelfs Groen Links. Weg met die vent, tijd voor een echt rechtse koers in dit land en die krijgen we niet met Rutte aan het roer.

  1. Jack Flash

   De hamer van Rutte om het virus plat te slaan wordt gebruikt als sloophamer voor Nederland.
   Nog 4 jaar dan is zijn klus voltooid.

 13. Genoeg van linkse dictatuur

  De nsb er wil verder met het slopen. Wat een kwal, hoe kun je zo geboren zijn, wat een racist.

 14. Kretoloog

  Nou, dan weten we gelijk dat de Corona-epidemie tot eind maart 2921 blijft duren. Want iedere persco waarin Rutte nieuwe en nog strengere maatregelen afkondigt, levert de VVD weer een paar zetels op. Daar gaan Rutte & Co dus tot de verkiezingen mee door! En zo weten we nu al dat de Coronapaniek tot die tijd in stand worden houden!

 15. de ziender

  Tja Tim, maar dat Rutte misschien weer gaat winnen, is mede te “danken” aan de voortdurende steun die jij geeft aan de bangmakerij, het coronaschandaal dat onze vrijheden heeft geroofd en nog erger; je lijkt de mening te hebben dat het allemaal nog “strenger” moet waardoor alles naar de klote gaat en er in korte tijd zoiets als zorg niet meer betaald kan worden.
  Dat zien onder andere mensen die jij zo denigrerend wappies noemt, weet je nog wel. Ga lekker door zo, joh!!!

 16. Heras

  Ritte wil doorgaan als mp, maar wij willen dat niet.
  Unilever vertrekt naar londen, Rutte ga mee. Misschien is er een plekje op PZ.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.