Criminaliteitsverheerlijkend D66 vindt misdadigers zielig en dat ze te weinig rechten hebben

Als enig overgebleven partij in Nederland houdt D66 vast aan het knuffelen van misdadigers in rechtszaken. Gisteren stemde de partij tegen een wetsvoorstel om slachtoffers iets meer rechten te geven, want dat zou ten koste gaan van criminelen en dat kan natuurlijk niet zomaar.

De persconferentie van Mark Rutte nam gisteren center stage, maar de Tweede Kamer deed meer dingen. Zo nam men een wetsvoorstel aan waarin staat dat verkrachters, aanranders, geweldplegers en moordenaars verplicht aanwezig moeten zijn in de rechtszaal als hun zaak wordt behandeld. Het moet slachtoffers meer rechten geven, zoals bijvoorbeeld het recht om de persoon die hen of hun familie wat afschuwelijks heeft aangedaan aan te kijken en flink door het stof te laten gaan.

Ooit vierde het ‘de-dader-is-ook-een-slachtoffer’-gedachtengeod hoogtij in de Nederlandse politiek, maar inmiddels is iedereen wel van dat geloof afgeholpen. Nou ja, vrijwel iedereen. Eén partij houdt halsstarrig vast aan het idee dat de dader ook heel erg zielig is, en dat is.. D66. D66-advocate Blanca de Louw legt op Twitter uit waarom haar partij als enige heeft geprobeerd om slachtoffers een lange neus te geven:

“Deze wet is wéér een nieuwe stap in het proces om het slachtoffer de centrale rol te geven bij het strafproces. De balans met de rechten van de verdachte schiet door, ten koste van de rechtsbescherming van de verdachte.”

Om vervolgens andere linkse partijen de bons te geven, want een dag geen ruzie gemaakt op links is een dag niet geleefd: “Vreemd dat GroenLinks en PvdA daarmee akkoord gaan.” De Louw is geen willekeurige D66’er die ook maar wat roept, want even later wordt de tweet tot officiële D66-reactie gebombardeerd dankzij een retweet van D66-justitiewoordvoerder Maarten Groothuizen.

Dat u het dus maar weet, als u in maart weer naar de stembus gaat. Een stem op D66 is een stem voor een middelvinger voor slachtoffers en nabestaanden van de ergste misdrijven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Het rondje afbranden politiek partijen is weer begonnen.

  GL, D66 hebben we gehad, FvD zal wel de volgende zijn.

  Het rommelt heel hard binnen het FvD, daar kun je niet om heen.

  1. Genoeg van linkse dictatuur

   Dictatuur 66 moeten ze alle rechten afpakken, wat een stelletje coke snuivende anti slachtoffers. En dat van ons belasting geld, grote Schande.

 2. Florissa

  Kaag van D66 heeft meer rechten dan dat ze verdiend,ze hadden haar allang geleden op moeten sluiten voor haar banden met terroristen .

 3. Ernest Stern

  “Criminaliteitsverheerlijkend D66”

  Kan Tim zichzelf nog wel in de spiegel aankijken?

  Overdrijven mag maar dit begint echt idiote demagogie te worden.

 4. Blondie

  Inderdaad de partijen op de Linker vleugel in Nederland, zijn de doodsteek voor de Nederlandse democratie.
  Ze zijn niet meer instaat om normaal na te denken.

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

  1. Cor Grijpstra

   Partijen ter rechterzijde zijn dus het forum en de PVV.

   PVV wil alleen regeren als ze de absolute meerderheid heeft en het FvD dondert als kaartenhuis ineen.

   Blijf dromen @Blondie, links blijft nog jaren aan de macht 🙂 🙂 🙂

 5. andergeluid

  Nooit meer rechters voor het leven benoemen regelmatig vervangen als dat nodig is
  ze moeten een eed afleggen waarin ook staat dat zei geheel onafhankelijk zijn.
  als blijkt dat zij vooringenomen zijn ontslaan en nooit meer rechter kunnen worden.

  1. Cor Grijpstra

   Alvorens zijn ambt te aanvaarden, moet iedere rechter in openbare zitting de eed afleggen, dat hij zijn functie zal uitoefenen in volkomen onpartijdigheid en geheel overeenkomstig zijn geweten

   1. evil knievel

    Duw die eed dus ondertussen maar ergens waar de zon niet schijnt!😆

 6. Response

  Een stem op DDR66 is een middelvinger naar democratie.

 7. JFU

  Het corona virus heeft hun hersenen aangetast….dat is duidelijk.

 8. Eppo123

  Weer een reden om een enorme aversie tegen D66 te hebben.

 9. Bunky01

  In ons rechtssysteem is een verdachte nog geen dader. Dader is men pas zodra de rechter dat heeft geoordeeld. Me dunkt dat dit een gezond uitgangspunt is. Immers politie en justitie hebben op dit punt meer dan eens geblunderd. Dus als verdachte heb je ook rechten. Pas nadat je schuldig bent bevonden dan kunnen de rechten worden ingeperkt overeenkomstig je nieuwe status, dan hebben slachtoffers / nabestaanden het spreekrecht.

  1. evil knievel

   Tijd voor je volgende shot,…Junky01!😁

 10. 56RdK

  D66, naast dus een rimineelverheerlijkend c.q. slachtoffers onrecht aandoende en compleet geschifte partij met alle gevolgen van dien voor de eerlijke onschuldige burger, ook verantwoordelijk voor afschaffing van hét inspraakinstrument in een democratie; het referendum, ook verantwoordelijk voor wetgeving die de oudere mens snel kan opruimen, ook verantwoordelijk voor financiele steun aan terroristen, ook verantwoordelijk voor … ach, een partij dus die hopelijk met de komende verkiezingen geheel zal worden weggevaagd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.