D66-Kamerlid: Forum voor Democratie wil alleen maar witte mannen voor de klas!

D66-parlementariër Jan Paternotte beschuldigt oppositiepartij Forum voor Democratie ervan een “universum” na te streven met daarin alleen maar blanke mannen voor de klas. De Kaag-volgeling zegt dat na een video te hebben gekeken waarin FVD onderwijzers een hart onder de riem steekt in verband met de dag van de leraar.

Met een coronazieke Trump en een pandemie die ook in eigen land flink oplaait heeft lang niet iedereen omgekeken naar alle themadagen die er het hele jaar door zijn, zoals vandaag de dag van de leraar. Toch heeft politieke partij FVD een video opgenomen waarin enkele FVD-politici met carrières in het onderwijs aan het woord worden gelaten.

“Omdat FVD een partij van en vóór de praktijk is,” luidt het bijschrift bij de op social media vrijgegeven film met de titel “FVD is voor de leraar!”: “geven wij onze fantastische leraren graag zelf het woord. Over de staat van het onderwijs in Nederland. En over de manier waarop wij het onderwijs weer de aandacht willen geven die het verdient.”

De beelden waren koren op de molen voor D66-Kamerlid Jan Paternotte, die niet reageert op wat alle docenten zeggen over de staat van het onderwijs. Wel besluit hij te reageren op hun namen en te insinueren dat FVD een heelal wil scheppen waarin vrouwen of minderheden niet voor de klas mogen staan. Paternotte:

“Afgaande op de negen pratende hoofden in dit filmpje staan in het universum van Forum alleen mannen met namen als Nico, Eelco, Eric, Stefan, Tom, Frank, Silvio, Albert en Anton voor de klas. “

De opmerking over diversiteit valt lang niet overal in goede aarde: critici wijzen er immers op dat D66 ook niet echt een smeltkroes van afkomsten of geslachten is. Foto’s van de D66-Kamerfractie ondersteunen dat punt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. vandaag

  Waar kunnen we dat vinden in het partij prgramma van FvD ?
  Of is het gewoon weer linkse poeppraat in het spelletje van laster en beschadigen ?

  demonen 666 is nou niet een betrouwbare bron voor info over politieke partijen

  1. Logica

   Mijn reactie zie ik niet meer. Vreemd, heb bij mijn weten geen foute woorden gebruikt. Ben hey in ieder geval met je eens @ Vandaag

  2. JochemX

   D66 kamerfractie nogal wit niet één van mijn zwarte broeders of zusters.

 2. Blondie

  Deze Paternotte zijn naam is Jan Maarten Paternotte.

  Reislustig type. Januari 2020 Curacao (Betaald door Tweede Kamer).
  Februari 2020 Burkina Faso (Betaald door Stichting IDI).

  1. Logica

   Klopt en van wie zou hij dat hebben afgekeken? Ik weet dat jij het antwoord weet Blondie. Voor degenen die het niet weten; zijn grote D’66 partijFührer Jetten.

  2. Adriaen van Bergen

   Dus met het milieu nemen ze het ook al niet al te nauw. Anderen, die moeten zuinig op het milieu zijn.

 3. Falskorn

  Diversiteit is een synoniem voor minder blanke, meer bruin mengelmoesje. Waarom heeft de heer Paternotte zo’n hekel aan zijn eigen ras, waarom zou hij Blanken graag vervangen zien worden door allochtonen? Wat hebben zij hem misdaan? Dit terwijl er ontzettend veel bewijs is dat blanke leerlingen excelleren wanneer ze in een ethnisch homogene omgeving leren. Omdat ze niet worden teruggehouden door allochtone leeftijdgenoten die een punt of 15 lager scoren op IQ tests. Diversiteit in het klaslokaal is funest voor onze jeugd.

 4. 56RdK

  Blanken voor de klas. Tja, zou dit dan toch iets te maken te hebben met kwaliteiten, betrouwbaarheid, integriteit?

 5. Stanly2000

  De fractie van D66 blinkt ook niet uit wat betreft diversiteit. Laat ze eerst naar zichzelf kijken.

 6. HD

  Blanken zijn nu eenmaal superieur, daarbij niets mis mee, en gaat het zo goed dan in landen waar de zwarten het voor het zeggen gekregen hebben.

 7. Winfrida

  Gelukkig nog goed terecht gekomen. Ondanks de witte docenten.

  1. Jack Flash

   D66, altijd fixatie op diversiteit, ras.
   Behalve op inhoud.
   Stem PVV/FVD.

   1. Logica

    Precies Jack Flash!! Kort, krachtig en helemaal waar.

 8. Logica

  Wat een ontzettend onnozele opmerking van die Paternotte. Ach, de verkiezingen komen er aan maar dan nog vind ik dit ontzettend laag bij de grond. Links blijft maar op de onderbuik spelen. Nee, we gaan lekker naar D’66 luisteren. Dan zitten we in no time in een federale EU en kunnen we een beetje net pensioen wel vergeten. De gevolgen daarvan merken we al sinds de euro werd ingevoerd. Het zal nog veel erger worden met D’66 aan het roer.

 9. Peter Loosduinen

  Bij D’66 zij weinig negers te zien !

  1. Peter Loosduinen

   zij =zijn

 10. Ernest Stern

  Misschien besteden we teveel aandacht aan het FvD.

  1. Fascal

   Leugenaar, propagandist.

  2. homefront

   ernest verdedigt graag de partij die het vooral munt op het uitroeien van mensen middels poeiers en het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s

 11. plakband

  Sjoerdsma en Paternotte delen om de beurt een trap uit naar FvD.
  Zij tonen hiermee hun eenzijdige interpretatie van liberaal.
  Doen waar je zin in hebt. Bij toerbeurt, dan valt het minder op.
  Heeft niets met verstand te maken. Dat verwachten ze ook niet van hun kiezers.
  Heeft alles te maken met kleutergedrag.

  Stemzeweg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

 12. Adriaen van Bergen

  Mensen die om diversiteit roepen, willen geen diversiteit maar eenheidsworst.
  Elk mens is namelijk anders.
  Bovendien zijn ze racistisch want bij hun hangt diversiteit af van de kleur van je huid.

 13. fred van de bunt

  Paternotte is zelf ook erg bezig met onderwijs. Niet de verpakking (paar witte mannen) maar de boodschap van het FvD lijkt overeen te stemmen met zijn bezigheid: kritisch zijn op huidige ontwikkelingen in onderwijs.
  Zonde dat Kaag samenwerken heeft uitgesloten en de militaire kadaverdiscipline binnen D66, discipline waar ik wars van ben, vruchtbare samenwerking uitsluiten.

 14. Heras

  Ach, de d66 kinderen willen ook wat. Roepen inhoudsloze opmerkingen. Jammer dat mijn belasting geld daaraan gespendeerd wordt.

 15. Genoeg van linkse dictatuur

  Dictatuur 66 gaat in de aanval, ze beseffen dat ze een hopeloze partij zijn geworden met een antipathie tegen Nederlanders, (blanke) mensen. Hoe is het mogelijk dat deze partij zo racistisch tegen blanke mensen zijn geworden. En dat zooitje racisten wordt betaald door ons belasting geld, inpakken en weg wezen.

 16. Henk Albarda

  D66 is overduidelijk zeer benauwd dat de peilingen wel eens echt onbetrouwbaar kunnen zijn, de peilingen waarin D66 nog op 14 zetels zou staan.

  Daarnaast heeft D66 veel geleerd van hun parafraserende vrienden bij Buitenhof van de NPO.

  Tenslotte weet D66 dat de NPO niet zal gaan opmerken dat D66 minder allochtonen (bij mij NIET welkom) in raads- of TK functie heeft, dan FvD.

  Tenslotte wil ik dat mijn kinderen les krijgen van autochtone blanke leraren die staan voor Nederland en MIJN waarden en normen.

 17. Eppo123

  Ah wat zielig voor D66. Overigens waarom trekken zij hun mond niet open, als hun collega Jetten, allerlei homofoben uitlatingen tegen zijn hoofd krijgt gegooid? Altijd weer die eenzijdige verontwaardiging door links.

 18. Vogel

  Moet ik dat geloven van iemand die wegloopt voor zijn verantwoordelijkheid.
  In de oorlog wisten we wel raad met die nsbers

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.