Europese Unie lapt mensenrechten aan de laars: Frontex stuurt tegenwoordig zélf asielzoekers terug

De grensbewakingsorganisatie van de Europese Unie, Frontex, helpt de Griekse kustwacht bij het weren van asielzoekers. Dat concluderen onderzoeksjournalisten van Lighthouse Reports, Bellingcat, ARD en Der Spiegel. Internationaal recht en Europese verdragen worden nu dus door de Europese Unie zélf geschonden!
Volgens de onderzoekers zijn er beelden waarop duidelijk is te zien hoe Frontex-medewerkers er alles aan doen om asielzoekers terug te duwen naar de Turkse grens, ook wanneer de asielzoekers al in Griekse wateren zijn. En dat is natuurlijk volstrekt illegaal, maar daar hebben ze bij Frontex tegenwoordig maling aan. Zij schuiven de verantwoordelijkheid af op de Grieken en die doen weer net alsof hun neus bloedt.

Mensenrechtenorganisaties en (linkse) Europarlementariërs hangen al weer in de hoogste boom, want asielzoekers veilig op een bootje terugsturen is tegenwoordig al ‘inhumaan’. Maar mensensmokkel actief in stand houden, door het signaal te geven dat asielzoekers met boten van ngo’s veilig naar Europa zullen worden overgebracht, is dan wel weer volstrekt normaal…

Brussel zit nu dus in een spagaat. In het parlement kan men lekker blijven krijsen over hoe zielig het allemaal wel niet is dat we niet iedereen gewoon binnenlaten. En buiten, in de echte wereld, wint de  realiteit het stukje bij beetje van dat holle idealisme. Dat moet haast wel een stukje Realpolitik zijn geweest van Merkel, Macron en/of Von der Leyen. En het lijkt te werken, wie had dát gedacht!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Blondie

  Ik geloof er geen d….r van.

  Iedere week komen er in Nederland, nog ca 5000 het land in.

  Dit hele gedoe is gewoon verkiezingsretoriek.

  1. Appelstroop

   h**ps://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid/documenten/publicaties/2020/01/06/de-asielinstroom-per-week-2020

   Waar haal jij je cijfers vandaan?

 2. Genoeg van linkse dictatuur

  Als het waar is, zo doorgaan. Zo niet, dat plan uitvoeren. Genoeg is genoeg.

 3. CLoVis

   
  Bellingcat staat er tussen;
  het zal dus wel weer EU-propaganda zijn.

 4. Duckday

  Gewoon terug er zijn al gelukszoekers genoeg. Als men het door krijgt dat ze geen kans maken stoppen ze misschien. Het is zielig maar niks aan te doen.We hebben al genoeg handophouders Mensenrechtenorganisaties en (linkse) Europarlementariërs hangen al weer in de hoogste boom, want asielzoekers veilig op een bootje terugsturen is tegenwoordig al ‘inhumaan Het lijkt wel dat deze mensen er zelf ook aan verdienen. Maar waarom nemen ze er niet een paar als gast en betalen ze alle kosten

 5. M. Brandenburg

  Er komen te veel verkiezingen aan. Door blijven gaan op oude voet maakt de kans met de dag groter dat de anti-EU partijen massaal gaan winnen. Immers in het EU parlement is 49% nu al anti-EU, de laatste verkiezingen werden als een overwinning gebracht maar in werkelijkheid ging men van 3% anti EU naar 27% anti EU en de laatste verkiezing werd dit 49%, ze zagen dit al aankomen en daardoor werd zelfs de regels voor het benoemen van president en vice-president op de schop gegooid, anders hadden ze iemand anti-EU moeten aanstellen als vice-president. We kunnen enkel maar hopen dat deze ontwikkeling zich doorzet, zodat we naar een meerderheid anti-EU gaan.

 6. vandaag

  Wat dacht je van de mensenrechten in de landen die de invasie van gelukszoekers moeten opvangen ?

 7. saddy

  Ach, Griekse wateren? Die wateren zijn toch van ons allemaal?

  En anders is er wel een spoedwet hier of daar want ik zag toch duidelijk een loopneus bij een van de bootzitters.

  Ik zit er niet zo mee.

  Maar werken gaat het niet. Soros heeft nu zijn leger aan advocaten en NGO’s al opgetrommeld. Eis gaat minimaal 15 jaar worden.

 8. Maurits Dekker

  Frontex deed jarenlang dienst als veerdienst voor illegalen die naar Europa wilden.
  Als de berichten over hun acties waar zijn dan zijn ze er dus na vele jaren achter gekomen dat hun eigenlijke taak is ‘het bewaken van de buitengrenzen van Europa’.

  Als ze zo doorgaan dan houdt de toestroom van illegale grensoverschrijders vanzelf op en worden de burgers op de Griekse eilanden ook beter beschermd.
  Het is schandalig wat de EU de mensen, op de Griekse eilanden Lesbos, Kos, Chios en nog veel meer, jarenlang heeft aangedaan. Zij verdienen een fikse schadevergoeding.

 9. NoDoubt

  Het zijn geen asielzoekers. Op het moment dat ze het eerste beste vrije land binnenkomen en elk volgend land aandoen, zijn het gelukszoekers.

  1. Lucky Luke

   Een juiste analyse.

 10. Bes Tolen

  Links extremisten op het gebied van mensenrechten ondermijnen de politiek waar de Europese bevolking onder lijdt. Het gaat om illegale immigranten en je kunt zo dadelijk concluderen wat daar naar Griekenland en dan in het bijzonder de eilanden is gestuurd systematische organisatie is om de massa immigratie er in te houden. Veel van die zogenaamde asielzoekers hebben een wel heel vreemde route en dat zegt genoeg. Ze komen uit verschillende landen en zijn verzameld om het Europa moeilijk te maken en dat is juist het geval daar waar het binnen dringen van Europa het eenvoudigst is of te wel moeilijk of niet te verdedigen. Dan passen strenge maatregelen waarbij afschrik wekken voorop staat. Het is niet anders. Het betekent dat schepen in beslag moeten worden genomen, bemanning gevangen en passagiers evenzo. De passagiers moeten dadelijk terug gestuurd worden zonder asielzoekersprocedures want dat zijn ze niet waard. Anders wacht hen een moeilijke tijd van internering, gevangenschap. Vrijheidsberoving uit algemeen belang. Dan hadden ze maar niet die bepaalde routes moeten kiezen. Organisaties en wie er aan meewerkt in Europa verdienen rechtsvervolging.

 11. Drollevanger

  Andersgelovigen zullen nooit langdurig samen kunnen werken met islamieten.
  Dat komt omdat bijvoorbeeld deze wetten in hun onveranderlijke heilige boeken staan. Dus hoe vromer een moslim hoe bloeddorstiger hij moet zijn naar ongelovigen.

  In die voor hen heilige boeken staat letterlijk. De ongelovigen zijn een openlijke vijand voor u
  4.104 En toont geen zwakheid in de vervolging van dit (vijandige) volk.
  8.12 Toen uw Heer aan de engelen openbaarde: “Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af.”
  8.17 Gij doodde hen niet, doch Allah was het, Die hen doodde. (dit levert hen een vrijbrief om elke ongelovige/afvalige te vermoorden?
  8.65 O profeet, spoor de gelovigen aan om te vechten.

  Ik bestudeerde schilderingen op kerken uit O-Europa. Daar zag ik dat ook Armenen in het verleden werden gedwongen met hun islamitische overwinnaars mee te vechten tegen het christelijke Constantinopel.
  Zie hoe het nu de overgebleven Armeniers, na de genocide door de Turken zo,n 100 jaar geleden, nu vergaat.
  De vroegere islamitische moordenaars staan weer aan de Armeense grenzen.
  En wij staan erbij en kijken ernaar.
  Net als toen.(ik heb nog met een oude Armeen gewerkt die destijds, samen met zijn zusje, uit Turkije was gevlucht.

 12. Lucky Luke

  Het is de bedoeling dat asielzoekers in een buurland asiel aanvragen en niet de halve wereld rondrijzen om in een westers land vertroeteld te worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.