Fidan Ekiz sloopt NPO: ‘Onbestaanbaar: Marcel Gelauff verbiedt NOS’ers in Vooravond wegens onwelgevallige meningen!’

Het gaat lekker bij de NPO: inmiddels worden door de NOS zelfs andere programma’s van de publieke omroep gezien als “de vijand”, en mogen journalisten daar niet meer aanschuiven. Zelfs DWDD-opvolger De vooravond is dat lot beschoren, en daar maakt presentatrice Fidan Ekiz zich razend over.

Eén ding is duidelijk: het is oorlog in Hilversum. Burgeroorlog, welteverstaan, want de verschillende onderdelen van de NPO zijn momenteel bezig om met belastinggeld vooral elkaar kapot te maken. Niet echt hun taak, zou je zeggen, maar hé: dit is dus het Mediapark, en daar zetelt zonnekoningin Shula Rijxman.

En die laat haar onderkoning, Marcel Gelauff van de NOS, maar al te voortvarend zijn gang gaan. Zijn nieuwste doel? Andere programma’s van de NPO boycotten wegens het feit dat het geen knalrode bolwerken zijn waarbij vergeleken zelfs Jesse Klaver nog een centristische politicus lijkt. Nu hebben we de nieuwe talkshow De vooravond, waar presentatoren Renze Klamer en Fidan Ekiz niet te beroerd zijn om af en toe eens een knuppel in een hoenderhok te gooien. Over abortus, of over Samuel Paty.

Daar betalen de programmamakers een prijs voor: journalisten van de NOS mogen er niet meer aan tafel gaan zitten, want die verkondigde meningen zijn niet die van NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff en dat wordt bestraft met uitsluiting. Ekiz is daar woest over:

“Onbestaanbaar en onbegrijpelijk hoe Marcel Gelauff journalisten van de NOS al het hele Vooravond-seizoen verbiedt om bij ons aan te schuiven, vanwege hem onwelgevallige meningen.”

Met de hashtag #persvrijheid geeft de mediadame ook nog eens aan wat ze vindt van de wijze waarop de NOS omgaat met essentiële vrijheden van dit land. Nou, die mag die NOS-bobo dus in z’n zak steken. En we gaan zien of hij door de knieën gaat en met een mea culpa komt, of zichzelf nog dieper het moeras in kletst. Wij wachten met spanning af!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Blondie

  Kijk Linkse personen hebben geen schaamtegevoel, anders schaamde die Gelauff zich kapot.

  NOS=FAKE NEWS.

 2. Winfrida

  Wie en wat is in hemelsnaam Marcel Gelauff? Dan komen die NOS-journalisten toch niet in dat o zo belangrijke programmaatje.

 3. Rene van der Grijp

  Het linkse propaganda-apparaat in Hilversum neemt inmiddels niet eens meer de moeite om het masker van objectiviteit op te houden.

  1. Ernest Stern

   Volgens mij, van der Grijp, kiest Gelauff voor deze lijn om het objectieve karakter van de NOS te handhaven.

   1. Forlan

    Ben jij soms ingehuurd door de redactie om het aantal reacties op te krikken? Hoe kan een mens anders zo kortzichtig zijn?

    1. Ernest Stern

     Wat is je argument, Forlan?

   2. Logica

    NOS objectief en ongekleurd? Haha laar me niet lachen. Ik z8e de hele week bij dat mooie linkse praatprogramma M alleen maar D’66 politici aan tafel. Toeval?

    Een Wilders zul je niet zien op onze NPO. Toegegeven, hij wil zelf niet meer nadat hij constant gebashed werd.

    Zover is Baudet nog niet maar ook hij heeft er mee te maken. Dat zagen we bij dat programma met die donkere presentatrice (naam even ontschoten) die het alleen maar wil hebben over het koloniale verleden van Nederland terwijl hij kwam om over zijn krant te vertellen en daar ook voor uitgenodigd was.

    Nu ze Wilders niet meer kunnen pakken richten ze hun pijlen op de nog tamelijk onervaren Baudet. Hij had nog niet de ervaringen die Wilders wel had.

  2. Beukman

   Wij cultuurmarxisten zijn zo goed! We hebben Hilversum, we hebben Den Haag, we hebben het Koningshuis. Nu DDS nog.

   1. Rene van der Grijp

    En de EU, het onderwijs, de MSM, de politie, het OM etc.

    Daar is een naam voor: De rode octopus.

    En Beukman is er maar wat blij mee.

    1. Ernest Stern

     Rene pikte de ironie van Beukman niet op. Dat is deel van het probleem.

    2. Beukman

     En de katholieke kerk, niet te vergeten. Daar zitten we vuistdiep in. En het RIVM en natuurlijk het KNMI en de islam. En de Peilingen.
     Jij bent net op tijd weggekomen René, want anders hadden we ook in jou gezeten.

     1. Ernest Stern

      Rene woont al meer dan 30 jaar niet meer in Nederland. Dat verklaart mogelijk zijn enigszins paranoïde opstelling.

     2. Beukman

      Ook in België timmeren we flink aan de weg, Ernest. Onlangs is het ons gelukt om een extreem-linkse trans-minister te installeren, die ook vice-premier is.

      harpersbazaar.com/nl/cultuur-reizen/a34279854/petra-de-sutter-transgender-minister-belgie/

     3. Rene van der Grijp

      Beukman probeert er een karikatuur van te maken, maar het is de werkelijkheid.

      Dat kan hij echter niet zien vanachter het metersdikke bord voor z’n kop.

  3. Logica

   @René van der Grijp, dat was mij ook al opgevallen. Het masker slijt steeds meer.

 4. Ernest Stern

  Gelauff heeft wel een logisch verhaal waarop hij zijn beleidslijn baseert:

  “,Bij elk nieuw tv-programma zeg ik altijd: laten we eerst eens zien hoe het zich ontwikkelt voor we ingaan op een uitnodiging. En het ontwikkelt zich echt tot een opiniërend programma. Daar is op zich niks mis mee; het is een legitieme, journalistieke vorm. Maar dan is het wel de vraag of NOS-mensen, die volstrekt objectief opereren, daarbij passen.”

  Al voor de eerste aflevering van De Vooravond lieten de presentatoren in een interview met deze website weten hoe de rolverdeling zou zijn. Klamer zou vooral de regie pakken en het draaiboek in de gaten houden. En Ekiz: ,,Die vrijere rol, iets meer de opiniemaker zijn; daarin zit mijn kracht. Ik moet me beslist niet bezighouden met de administratie.”

  ,,Moet je als NOS in een sterk opiniërend programma zitten?” vraagt Gelauff zich hardop af. ,,Op dit moment zeg ik ‘nee’. Misschien wordt dat in de toekomst nog anders.” De hoofdredacteur noemt nog enkele andere redenen op. ,,Wij wijzen heel frequent dergelijke verzoeken af. Met ons volume willen we ook zeer selectief omgaan met in welk programma we willen en kunnen zitten. Maar dat heeft beslist niets te maken met dat de meningen daar mij onwelgevallig zijn. Ik vind het wel ver gaan om dat zo in een tweet de wereld in te slingeren.”

  1. Petrazoveel

   ,,Moet je als NOS in een sterk opiniërend programma zitten?” vraagt Gelauff zich hardop af. ,,Op dit moment zeg ik ‘nee’.

   Nee, maar bij de voorganger van dit programma, DWDD, eveneens een sterk opiniërend programma legde Gelauff geen beperkingen op aan NOS-mensen om daar te gaan zitten.

 5. NoDoubt

  Hoelang zal Fidan er nog zitten?? Het omroepbestel moet ontbonden worden. Door het overkoepelend orgaan bepaalt wie er komt te zitten. Volg het geld.

  1. Ernest Stern

   Fidan is in dienst van de VARA en die heeft bewust voor haar stijl en insteek gekozen.

 6. saddy

  Het voordeel van deze toespitsing naar de nieuwe wereld orde is dat je de vijanden van de democratie steeds scherper in beeld krijgt.

  Lees de agenda van Davos 2021 maar eens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.