Filmmaker Michael Moore: ‘Trump denkt dat hij weer gaat winnen, daarom denk ik het ook… hij is een evil genius!’

De linkse filmmaker Michael Moore staat elke ochtend op met het idee dat de Amerikaanse president Trump volgende week herkozen wordt. De aanvoerder van de Republikeinen is “slimmer dan jullie allemaal,” zegt hij.

Documentairemaker Michael Moore werd vier jaar geleden ineens op handen gedragen. In de zomer voor de presidentsverkiezingen voorspelde hij dat Hillary Clinton niet de verkiezingen zou winnen, zoals de peilingen destijds uitwijzen, maar Donald Trump. Ook liet hij weten hoe de GOP-kandidaat dat zou doen: via Michigan, Wisconsin en Pennsylvania. Op verkiezingsdag in november 2016 bleek Moore het bij het juiste eind te hebben, tot de schok van velen.

Daarom wil iedereen van Moore weten wat hij voor dit jaar voorspelt, en vanmiddag bij de online tv-show Rising van het nieuwsmedium The Hill kwam Moore gevaarlijk dicht bij het maken van een definitieve prognose. Alhoewel hij niet het achterste van z’n tong liet zien, liet Moore wel weten dat hij van één ding overtuigd is: Trump denkt dat hij gaat winnen. “En als Trump denkt dat hij gaat winnen, denk ik het ook,” zegt Moore. Dat zegt hij deels bij wijze van motivatie om hard te blijven werken voor het verkiezen van Joe Biden.

Maar Moore heeft er ook andere argumenten voor: zo is Trump hard aan het werk kiezers te overtuigen die in delen van Michigan leven die in 2016 nog op zijn Democratische tegenstreefster stemden. Ook moet je de voorsprong van Biden in de peilingen halveren, omdat Trump-stemmers lang niet altijd de waarheid vertellen: “Ze zijn erg beducht voor de deep state,” legt hij uit. Ook noemde hij Trump een “evil genius” die slimmer is dan “wij allemaal.”

In eigen land voorspelde in 2016 overigens huidig FVD-voorman Thierry Baudet tegen de conventionele wijsheid in dat Trump zou winnen. En net als Moore vernieuwt ook Baudet zijn voorspelling voor 2020.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

99 reacties

 1. Mogguh

  Dat ziet Michael Moore dan heel helder, Trump gaat winnen met twee vingers in de neus, mark my words!

  1. Ernest Stern

   Natuurlijk, Mogguh.

   😂

   1. Mogguh

    W I M de moslimfluisteraar gelooft de peilingen net zoals de vorige keer en denkt dat die criminele en seniele zak Joe Biden gaat winnen, de aandoenlijke stumpert, de vorige keer dacht hij dat Hillary het op zeker zou worden, we zijn nog niet uitgelachen over zoveel stupiditeit!

    1. Ernest Stern

     Ja, ik geloof de peilingen, Mogguh, en ik denk ook nog dat ze betrouwbaarder zijn dan de vorige keer.
     De vorige keer zaten de peilingen er overigens ook niet ver naast, Hillary kreeg drie miljoen (!) meer stemmen en dat was wat de peilingen voorspelden.
     Ze vergisten zich in de grillige aspecten van het Amerikaanse kiessysteem dat veroorzaakt dat degene met de meeste stemmen toch de verkiezingen kan verliezen.

     1. vandaag

      deed je vorige keer ook stront vlek. trump wordt nooit president , johnsen geen premier en de brexit gaat nooit gebeuren, je voorspellingen zijn derhalve shit boy

     2. Maurits Dekker

      Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
      Debatteren met hem is niet mogelijk.
      Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

     3. Freba

      Ik hoop dat Biden het wordt. Zonder Trump is de US reddeloos verloren. En dat is dan maar goed goed ook. Na 75 jaar oorlog voeren o.l.v. de “Democraten”, ben ik de US meer dan zat. Doeken we gelijk de NAVO op. Gaan we de honderden miljarden op jaarbasis aan de z.g. Defensie-industrie, opnieuw investeren in zinnige dingen; onder het mom van: “Wie is eigenlijk onze vijand?” Amerikanen=Jewish Slaves. En daar is alles mee gezegd.

     4. Vriend

      “Amerikanen=Jewish Slaves. En daar is alles mee gezegd.”

      Waarmee Freba dus eigenlijk zegt dat de Joden de wereld regeren. Waar hebben we dat eerder gehoord? Oh ja, 75 jaar geleden bij de oosterburen.

   2. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een TR0L

 2. Bunky01

  Ik ben als de dood dat Biden deze verkiezing gaat winnen. Moet er niet aan denken dat de man “plotseling” om welke reden dan ook niet meer in staat zou zijn de loodzware baan vol te houden. Want dan zul je zien dat de running mate meteen Mw Clinton naar voren schuift voor een zeer zware post wellicht wel vice-president of iets dergelijks. Hou dan allemaal je hart dan maar vast voor de wereldvrede. Je kunt van alles van Trump zeggen, behalve dat hij oorlogszuchtig is.

  1. Mogguh

   Nee dat wordt dan Cameltoo Harris, dat wijf is minstens net zo erg als Hitlary Clinton!

   1. Mogguh

    Maar maak je niet druk, de kans dat Biden de seniele zak gaat winnen is zo goed als uitgesloten!

  2. wesley bentley

   Met Hillary aan de knoppen worden de kruisraketten meteen op scherp gesteld. China, berg je maar!!

 3. Meriadoc Brandebok

  Mijn voorspelling voor volgende week dinsdag:

  Het Witte Huis: Trump wint krap meer dan 270 kiesmannen, verliest de populair vote.
  Het Senaat: Democraten behalen een nipte meerderheid op de Republikeinen
  Het Huis van Afgevaardigden: Democraten behalen een comfortabele meerderheid

  De kansberekening:
  Winnen van kiesmannen. Trump: 80%, Biden 20%
  Winnen van populair vote. Biden: 95%, Trump 5%
  Winnen van het senaat. Democraten 55%, Republikeinen 45%.
  Winnen van het Huis v. Afgevaardigden. Democraten 70%, Republikeinen 30%.

  Ik kan er natuurlijk helemaal naastzitten, maar bij het zien van de trend op de lange termijn in de Angelsaksische wereld, acht ik dit de meest waarschijnlijke opties.

  Als ik fout zit eet ik een bord met vieze spaghetti en tomatensaus.

  1. Vriend

   Mooie prognose Meriadoc – je zou er wel eens heel dicht bij kunnen zitten. Trump gaat het dan wel moeilijk in de Senaat en het Huis krijgen en zal als een getemde tijger veelal moeten tandenknarsen – weinig daadkracht is het voorland.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik verwacht dat Trump vooral per decreet zal gaan regeren. Op korte termijn levert dat hem winst op, maar op langere termijn zal de erfenis van Trump door een mogelijke Democratische opvolger gemakkelijker ongedaan kunnen worden gemaakt.

  2. Ernest Stern

   Ik denk dat een meerderheid in de Senaat al heel wat waard is, Meriadoc, het zou de dolle clown Trump kunnen intomen en ook afzetten. Dat laatste gaat dan zeker gebeuren want er liggen een stapel criminele onthullingen op de plank.

   1. Mogguh

    Dat klopt, maar wel over Biden!

   2. Meriadoc Brandebok

    Voor een afzetting is een tweederde-meerderheid Democraten noodzakelijk, maar ik denk niet dat de Democraten zo’n meerderheid in de Senaat kunnen behalen.

   3. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een TR0L

    1. Freba

     Laat je niet opjutten amice. E.e.a. is om de discussie op gang te houden en de meldingen te peilen. Wellicht bestaat Ernest Stern niet eens.

  3. Ernest Stern

   Mijn voorspelling is overigens dat de Biden wint en dat de Democraten de meerderheid verwerven in Huis en Senaat.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik denk niet dat Biden gaat winnen, omdat de trend er niet naar is. Wat we in de Verenigde Staten en Engeland waarnemen is een golf van rechts-conservatieve overwinningen. Er heeft mijns inziens geen omstandigheid of signaal plaatsgevonden dat aangeeft dat 2020 een keerpunt is. De VS en Engeland hebben beiden op hun eigen manier met een geschiedenis te maken die tot deze populistische uitbarsting leidde. En omdat Canada en Schotland deze geschiedenis niet direct delen, is deze trend niet in hun politiek zichtbaar, terwijl zij toch beiden een grondgebied delen.

   2. Meriadoc Brandebok

    met respectievelijk de VS en Engeland.

    1. Jack Flash

     De enigste president die geeneen oorlog is begonnen acht ik het meest capabel om toekomstige oorlogen te voorkomen..

     Of zeg ik qua politiekecorrectheid iets verkeerds?

     1. Brenda Welsh

      Nee hoor. Alles is positief, taalkundig ook. Denk ik.

     2. Vriend

      Kom, kom Brenda – kijk nog eens goed. Ik tel drie knoeperds van taalfouten:

      . enigste bestaat niet: moet enige zijn.
      . geeneen moet los geschreven: geen een
      . politiekecorrectheid ook twee woorden: politieke correctheid

      Maar Jack Flash is een aardige reaguurder, dus het telt niet. Dat jij dat echter als zure taalkut niet ziet, reken ik je zwaar aan.

     3. vandaag

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣

      iets met eigen deeg

      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     4. Jack Flash

      Sorry, mijn spatie werkt niet naar believen.

     5. Meriadoc Brandebok

      @Jack Flash

      Ja, hier zeg je zeker iets verkeerd. Roosevelt begon een oorlog tegen de Nazi’s en dat was nodig. Truman begon een oorlog tegen de Sovjet-Unie en dat was nodig. Bush senior voerde een oorlog om de Irakezen uit Koeweit te verdrijven en dat was nodig. Clinton startte een oorlg tegen de Serven en dat was nodig. Obama begon een oorlog tegen Islamitische Staat en ook dat was nodig. Oorlogvoeren is niet per definitie verkeerd, zolang men wel een toekomstperspectief heeft voor na de oorlog.

      De VS is het machtigste land van de vrije wereld en heeft geen andere keuze dan dat het de bulk van de verdediging van die vrije wereld op zich moet nemen.

   3. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
    Debatteren met hem is niet mogelijk.
    Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

  4. Maurits Dekker

   Mijn voorspelling voor volgende week dinsdag:

   Het Witte Huis: Trump wint krap meer dan 270 kiesmannen, verliest de populair vote.
   Het Senaat: Democraten behalen een nipte meerderheid op de Republikeinen
   Het Huis van Afgevaardigden: Democraten behalen een comfortabele meerderheid

   De kansberekening:
   Winnen van kiesmannen. Trump: 80%, Biden 20%
   Winnen van populair vote. Biden: 95%, Trump 5%
   Winnen van het senaat. Democraten 55%, Republikeinen 45%.
   Winnen van het Huis v. Afgevaardigden. Democraten 70%, Republikeinen 30%.

   Ik kan er natuurlijk helemaal naastzitten, Inderdaad je zit er helemaal naast.
   Als ik fout zit eet ik een bord met vieze spaghetti en tomatensaus. Dat eet je toch elke dag?

   1. Meriadoc Brandebok

    Waarom zit ik ernaast, Kwekker?

  5. Caesar

   Goh, boeiend jo.

  6. Piet51

   @Meriadoc Brandebok

   Boeiende berekeningen, zeker. Helaas hou je je rekenmodel voor jezelf. Ik ben zo vrij e.e.a. erg onwaarschijnlijk te vinden. Trump beweert alleen te kunnen verliezen door fraude. Ik beweer, dat jouw voorspelling alleen kan uitkomen door fraude. Maar als je toch gelijk krijgt, vooral ook met de cijfers, ligt er een gouden toekomst voor je. Ik zou meteen een wereldwijd opererend peilbureau beginnen. Succes verzekerd.

   Mocht je toch veroordeeld worden tot het eten van die spaghetti, dan bied ik hierbij aan een pasta voor je te bereiden zoals je nog nooit hebt gegeten. Dan belief je nooit aardappelen meer, de gehaktbal kan je gestolen worden en groente kan meteen in de GFT-bak. Ik eet vrijwel dagelijks pasta en heb de kunst van een Italiaanse kok in ons Italiaanse dorp geleerd. Heerlijk, maar natuurlijk niet met slechts “kale” tomatensaus. Als ik nu zou moeten kiezen: mafaldine al limone e gamberetti.

 4. Beukman

  Joe is volgens Trump “the worst candidate ever”.
  Hilarisch dat de bejaarde Donald dagelijks de ene na de andere staat afjakkert om de verkiezingen van deze zeer slechte kandidaat te winnen.

  Inmiddels lopen er zwaar bewapende Trump-milities rond die Democratische kiezers bedreigen en intimideren. Treurig hoe het land is afgegleden onder deze president.

  youtube.com/watch?v=zz3OVonOz_Q

  1. vandaag

   hahahaha , tróllen praat

   ENZ !

   1. Beukman

    enz, melkertadept

    1. Fascal

     Zuigman!

     1. wesley bentley

      DAT LIEG JE!

     2. vandaag

      je schreeuwt hork , houdt je bek

     3. Ernest Stern

      houd

     4. vandaag

      dank je wel voor de voortreffelijke inhoudelijke reactie stront vlek , niemand kan tegen zoveel inzicht iets inbrengen hufter , echt fantastisch voor een hersenloze taal nazi

   2. wesley bentley

    Whahahahaha..
    dat lieg je !

  2. Ernest Stern

   Kijk hier eens naar, Beukman:

   ht*ps://thehill.com/homenews/campaign/523477-exclusive-poll-biden-leads-in-florida-pennsylvania-and-north-carolina

   1. Fascal

    Blabla, leugens!

   2. Beukman

    Zeker, zelfs in deze schommelstaten ziet het er goed uit voor Joe.
    Blijft echter het feit dat her en der Republikeinen bezig zijn de verkiezingen te saboteren, en we niet kunnen inschatten hoe veel invloed dit zal hebben op het resultaat.
    Trump kan niet tegen zijn verlies, heeft dat ook nooit gekund, inmiddels heeft hij een leger advocaten ingeschakeld die klaarstaan om in diverse staten een gunstige uitslag voor Biden aan te vechten.

    1. Fascal

     Nee hoor, kletskoek en flauwekul.

  3. Henk Albarda

   Beukman, Met zwaar bewapende milities bedoelt u het BLM en Antifa tuig die in de steden van hun eigen democratische ‘vrienden’ de burger bevolking terroriseren.

   Dat inmiddels een meerderheid der Amerikanen BLM en Antifa veroordeelt, is kennellijk niet tot uw lege bovenkamer doorgedrongen.

   1. Caesar

    De demonstraties van BLM zijn voor vele blanken fout afgelopen maar je hoort er niets van. Ook met deze acties zijn meer blanken mishandeld en vermoord dan die ene neger waar het af en toe om gaat.
    Meer dan genoeg filmpjes hierover maar dan moet je niet bij de NPO zijn.

    Links zorgt voor veel meer geweld dan aanhangers van Trump doen.

    Het zijn tot nu toe zwarte misdadigers die hard worden aangepakt na een delict [dus ja, er was wat aan de hand].
    Met zoveel mensen en arrestaties overlijd er dan af en toe eentje [aan een onderliggende kwaal waarschijnlijk] na een hardhandige aanpak.
    Ik vind het trouwens mee meevallen en een nekklem voelt misschien niet prettig maar als jij je er door zo agressief te zijn om vraagt, tja.
    Zeg maar als vergelijk overlijden aan Covid met obesitas en minimaal 3 aandoeningen terwijl ze toch niet echt ongezond hebben geleefd behalve van ketting roken, veel drinken, met de auto rijden ipv lopen en ga maar door.

    Ik hou me niet bezig met voorspellen, heb geen glazen bol maar als The Donald nog eens zijn werk mag afmaken geef ik een groot feest.

    1. Piet51

     @Caesar
     “Meer dan genoeg filmpjes hierover maar dan moet je niet bij de NPO zijn.” Kun je links naar een paar van die filmpjes geven? Ik ken ze nog niet.

 5. LifeBuddy

  Natuurlijk gaat Trump dit met twee vingers in zijn neus winnen. Die stomme democraten plegen volop FRAUDE. Er zijn 50 miljoen Illegalen die ze allemaal een stembiljet toesturen. Bij de democraten spat de Eerlijkheid er gewoon van af.

  1. lucinde

   Ooooeewwww complot!

 6. Bes Tolen

  Biden wint omdat de macht van de pers inclusief de laster nu wel voldoende tot het volk zijn doorgedrongen. De Coronaproblematiek is hierbij beslissend onderwerp. Vooral omdat Trump hier niet goed uit komt. Goed is het niet voor de westerse wereld, vind ik. De krachten van het kwaad zitten bij de Democraten en zij zullen de positie van de westerlingen verder onderuit halen wat al enkele decennia gebeurt ten behoeve van de eigen macht van de krachten van het kwaad.

 7. Piet51

  Michael Moore is maar één voorspeller en geen peiler. Baudet is van geen enkele betekenis in Amerika. Alan Lichtman is een Amerikaanse professor die al sinds 1984 de presidentsverkiezingen goed voorspeld heeft. Hij voorspelt nu Biden als winnaar. En election.usc.edu voorspelde ook correct in 2016. Zij voorspellen nu een grote overwinning voor Biden. Je kunt dus vinden wat je zoekt onder de voorspellers.
  Ik denk, dat het Biden wordt.

  1. vandaag

   Blabla bladiebla

   trump wordt nooit president
   😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

   1. Piet51

    @vandaag, maar ook alle andere sceptici v.w.b. de kansen van Biden

    Volgens Moore wint Trump, omdat hij denkt dat hij wint. Maar dat kunstje heeft hij pas eenmaal vertoond. Sterker nog, dat kunstje is bijna nooit eerder in Amerika vertoond. Het is dus een statistische uitzondering en moet daarom ook als zodanig beoordeeld worden.

    Maar er is meer. In 2016 zat Hillary Clinton op deze datum al bijna 14 dagen in een vrije val, nadat aangekondigd was dat de onderzoeken naar haar emailgebruik heropend zouden worden. Toen dat ronde de datum van vandaag werd herroepen, was het te laat voor haar, ondanks een kleine opleving in de laatste dagen voor de verkiezingen. En de peilers slaagde er niet meer in om tot betrouwbare ramingen te komen. De einduitslag zat weliswaar binnen de betrouwbaarheidsmarges, maar dat ziet niemand. Dit jaar zijn de verschillen veel groter en vooral al maanden stabiel.

    Maar belangrijker is dat konijn, in de vorm van het emailgebruik van Clinton, dat plotseling uit de hoge hoed kwam en gezorgd heeft voor haar verlies. De afgelopen maanden kwamen er verschillende konijntjes uit diverse hoedjes. Maar geen enkel daarvan had zichtbaar blijvend effect op de peilingen. Het is niet uit te sluiten, dat er nog een koe van een konijn achter de hand gehouden wordt, maar dan moet die wel vandaag of morgen tevoorschijn getoverd worden. En daar wijst helemaal niets op.

    Biden heeft er volgens fivethirtyeight.com gisteren twee staten bij gewonnen. De winstkansen op die site zijn nu 89% tegen 11% en die verdeling bestaat al weken. Dat was in 2016 rond deze tijd 65% tegen 35% in het voordeel van Clinton, maar sterk dalend. Niet te vergelijken dus. En toen kwam dat tweede konijn in de vorm van het stoppen van het emailonderzoek. Voor Clinton was dat te laat.

    1. lucinde

     Met twee lijken voor president, maakt het niet uit of er nog een lijk uit de kast komt…

     1. vandaag

      je maakt je anders aardig druk om die “lijken “

    2. Beukman

     @Piet
     Nog even wat dat konijn betreft in de vorm van die laptop van Hunter Biden: dit verhaal was een zodanige misser, dat Tucker Carlson eergisteren met het verhaal kwam dat de flash drive met alle kwalijke geheimen die de verkiezing van Joe Biden onmogelijk zouden maken, bij de post was zoekgeraakt.
     De Post zit in het complot, suggereerde Carlson met een stalen smoel.

     Maar vandaag meldt Tucker dat de flash drive weer terecht is. Helaas kan hij de inhoud van het ding niet met ons delen, omdat Hunter nu eenmaal geen president wil worden.

     Het klinkt als een s*ript dat al is uitgeschreven, en waarin staat dat morgen wordt bekendgemaakt dat de documenten overmorgen alsnog in de openbaarheid zullen worden gegooid.
     Smullen voor de fans van Fox.

     youtube.com/watch?v=lXgO7L0rcAQ

     1. Ernest Stern

      Ik las het verhaal, Beukman, en heb er smakelijk om gelachen.
      Je ziet dit fenomeen vaak bij complottheorieën: men kondigt spectaculair bewijsmateriaal aan maar die komt zelden boven water. Dit verhaal over zoekgeraakt bewijsmateriaal bij de post (welke idioot verstuurt digitaal beeldmateriaal met de post?) bewijst slechts dat we hier met een hoax te maken hebben.

     2. Beukman

      @Ernest
      Als je nog wat langer wil lachen, lees dan ook dit verhaal over hoe Giuliani en zijn trawanten elkaar voor de voeten liepen in hun pogingen om het nepverhaal over de laptop gepubliceerd te krijgen:

      nytimes.com/2020/10/25/business/media/hunter-biden-wall-street-journal-trump.html

     3. Beukman

      Dit verhaal over zoekgeraakt bewijsmateriaal bij de post

      Met onder meer foto’s van Hunter die crack rookt en zelfs seks heeft, zo vertelde Giuliani. BAH.
      NOOIT mag de vader van zo’n loser president worden!

      Enfin. Giuliani’s geloofwaardigheid is natuurlijk aardig ondergraven door zijn onvrijwillige bijdrage aan de nieuwste film van Borat, waarin hij door een Kazachstaanse schone haar hotelkamer wordt ingelokt en op haar bed belandt met zijn hand in zijn broek.

      youtube.com/watch?v=6fG0RRZoAJo

     4. Ja man

      Nep verhaal over laptop ?
      Gast ga je feiten eens checken !
      Eergisteren bevestigd, er loopt een officieel fbi onderzoek naar witwas praktijken etc tegen the hunter, buiten dat niemand van dibens kant heeft ontkent dat de emails, fotos etc niet van crack head hunter zijn pfffff

     5. Beukman

      Ik heb mijn facts gecheckt man. Zelfs de bron gegeven.

  2. lucinde

   Biden wint, hoeft het in maar 1 swingstate 1 procentje beter te doen dan Hillary.

   Alleen Pennsylvania is de enige hoop voor Trump.
   Verliest hij bv. Ohio of Florida dan is Trump ook weg.

 8. Henk Albarda

  Er is geen zinnig woord te zeggen over USA 2020.

  De peilingen spreken elkaar alle tegen bijna 100 % tegen en ene Alan Lichtman wordt zowel bejubeled als verguisd en heeft in 2016 voorspelt dat MO betaalde Hilly zou winnen.

  Volgorde van wat de Amerikanen betrouwbare peilers vinden:
  1 Rasmussen, 2 Gallup, 3 diverse onbekende, 4 FOX, en onderaan de rij, CNN.

  Trump heeft voor dat 2 x het % van 2016 aan latinos Trump lijkt te gaan stemmen, en 2 x het % negers tov 2016 lijkt Trump te gaan stemmen.

  En omdat de anti-Trumpisten het niet wensen te erkennen, tegen Trump?
  In Democrat geregeerde staten krijgen illegalen op kosten van de belastingbetaler hun rijbewijs. Bij dat rijbewijs wordt een stembiljet bijgeleverd. Redt DNC 10 miljoen illegalen, dan stijgen hun kansen aanzienlijk.
  De afgelopen jaren is bewezen dat fraude indrukwekkend is bij per post stemmen. DNC heeft in hun staten per post stemmen hevig gestimuleerd. DNC heeft deze illegale weg in hun staten doodleuk legaal verklaard.

  1. Lex

   Heb je het dan nog niet door dat die peilingen daar door en door links zijn.

   Objectieve en onafhankelijke peilingen bestaan daar niet.

   Let maar op Trump gaat gewoon weer winnen.

   4 jaar Biden en het land gaat failliet.

  2. Piet51

   @Henk Albarda
   Wat een onzin, elke zin. Geef je bronnen.

   1. Ja man

    Ga is wat anders lezen of kijken dan cnn !

    1. Ernest Stern

     eens

 9. Lex

  Woehahahahaha weer zoon linkse bruikbare idioot van het ergste soort.

  Onder welke steen die nu weer vandaan gekropen.

  Hup terug in onder die steen.

  1. Ernest Stern

   zo’n

 10. lucinde

  Leuk die voorspellingen, maar de uitslag is wel bekend nu er ook geen lijken meer uit de kast komen… en Biden is al een wandelend lijk.

  Biden is hoe dan ook verzekerd van de popular vote, maar daar koop je niets voor.
  Trump is verzekerd van ten minste 163 kiesmannen en daar komen wellicht nog bij
  – Ohio +18
  – Georgia +16
  – Iowa + 7
  – North Carolina +15
  – Florida +29
  – Maine D2 +1
  – Arizona +11

  Dit is niet genoeg totaal is dan 259

  Stel dat hij Nevada kan winnen, dan komt Trump op 265…nog niet genoeg!

  Onwaarschijnlijk maar niet onmogelijk is dat Trump ook Nebraska wint, komt hij op 266

  Alles zal dus afhangen van maar 1 staat en dat is PENNSYLVANIA
  wint Trump die staat en vallen alle andere swingstates in zijn voordeel uit, dan heeft hij
  286 kiesmannen en wint hij de verkiezingen.

  De kans daarop is nihil als de Democraten voldoende kiezers weten te mobiliseren.

  1. Piet51

   @lucinde
   Fraaie analyse. dank. Ik zou er nog aan toe willen voegen, dat in die staten de trends niet allemaal voordelig zijn voor Trump. Dus als hij ze allemaal moet winnen, wordt dat een nog groter klus dan de actuele cijfers suggereren.

  2. Ernest Stern

   In alle staten die Lucinde noemt staat Biden in de peilingen op voorsprong. Het lijkt me daarom nogal voorbarig er vanuit te gaan dat al die staten naar Trump gaan.

   ht*ps://ig.ft.com/us-election-2020/

   1. Piet51

    @Ernest Stern
    Of Biden voor of achter staat hangt erg af van de peiler. In een paar staten gaat het om tienden van procenten en dan is er door de betrouwbaarheidsintervallen weinig over te zeggen. Maar dat geldt voor beide kandidaten. Statistisch gezien zal Trump soms winnen en soms Biden.
    Mij lijkt Trump 100% kansloos, maar dan sluit ik die koe van een konijn uit een gigantisch hoge hoed even uit, omdat de tijd daarvoor en vooral voor het effect op de kiezers wel heel kort is geworden.
    En het blijft een grote vraag welk effect het weghalen van brievenbussen en beperken van de termijn voor poststemmen heeft. Ik heb overigens nergens in betrouwbare bron bevestigd gezien, dat dit inderdaad gebeurd is. Heeft iemand een betrouwbare bron?
    Anderzijds hebben ongeveer 80 miljoen van plm. 140 miljoen kiezers al gestemd.

    1. vandaag

     blabla bladieblabla

     trump wordt nooit president , johnson wordt geen premier en de brexit zal nooit plaats vinden , i rest my case malle pietje de wereld voorspeller

     1. Ernest Stern

      Het gebrekkige Nederlands van vandaag wekt medelijden.

     2. wesley bentley

      Nee hoor dat lieg je!

     3. Piet51

      @vandaag
      Biden staat op fivethirtyeight.com inmidels op 10% winstkans. Ik kan het ook niet helpen, maar dat maakt toch dat ik met een heel positief gevoel aan mijn weekend begin. Vandaag is hij heel sterk vooruitgegaan, de afgelopen dagen stond het wat stil. Hillary Clinton had op dezelfde datum haar neerwaartse gang a.g.v. de emailaffaire bijna voltooid om in een laatste eindsprintje nog wat op te klimmen. Biden valt niet eens terug en stijgt alleen maar. Natuurlijk kan er nog van alles gebeuren, maar daar is wel steeds minder tijd voor. En heel veel Amerikanen hebben al gestemd. Die voorkeuren zitten voor het grootste deel ook in de peilingen.

     4. Ernest Stern

      Weer goed nieuws, Piet51:

      ht*ps://thehill.com/homenews/campaign/523605-new-poll-shows-biden-leading-trump-by-6-points-in-north-carolina

     5. EvertB

      Dat wordt een comfortabele ‘walk in the park’ voor Biden.

    2. Ernest Stern

     Piet51,
     De peilbureaus in de V.S. zijn behoorlijk getraumatiseerd door hun onvermogen de electorale bewegingen in de staten goed te voorspellen. Nationaal zaten ze door de bank genomen wel goed maar de V.S. hebben het idiote kiessysteem volgens welke de Republikeinen met minder stemmen heel vaak verkiezingen winnen. Het lijkt me een belangrijke taak van Biden om die onaanvaardbare democratische fouten te corrigeren.

     Het is fascinerend de debatten van de peilers te volgens, zoals die ondermeer op 584 worden gevoerd. Men calculeert de foutmarge van peilingen al in en vaak ook de afwijking van 2016 in de peilingen en moet dan vaak toch met bevende stem concluderen dat het niet goed denkbaar is dat Trumptoren nog kan winnen. Ze vertrouwen hunkeren peilingen maar beperkt maar ontkomen niet aan de eindconclusie: Biden gaat met grote cijfers winnen.

    3. Beukman

     @Piet
     Hier onder meer: in Texas wordt het aantal stembussen beperkt tot 1 per 4,7 miljoen kiesgerechtigden. Ik verzin het niet.

     forbes.com/sites/alisondurkee/2020/10/13/trump-judges-reinstate-texas-limit-on-ballot-drop-off-locations/

     Wie zijn er de pisang?

     – bejaarden
     – mensen die slecht ter been zijn
     – armere mensen
     – mensen die twee banen hebben om rond te kunnen komen
     – alleenstaande moeders
     etc.

     Aardig is dat onze eigen Ollongren juist heeft bekend gemaakt dat zij in Nederland stemmen per post wil mogelijk maken/vereenvoudigen.

     1. Piet51

      @Beukman
      Een ballot is toch een brievenbus voor stembiljetten? In het Forbes-artikel gaat het over 1 “ballot” per 4,7 miljoen kiesgerechtigden per provincie. Texas heeft een kleine 30 miljoen inwoners. Als we aannemen, dat daarvan verhoudingsgewijs hetzelfde aantal gaat stemmen als landelijk, dan zijn er plm. 12 miljoen stemgerechtigden. Dat betekent nog geen drie stembussen voor de hele staat.
      In het artikel gaat het over 1 “ballot” per 4,7 miljoen kiesgerechtigden per provincie. Dat worden dan 1 of twee “ballots” per provincie. De staat Texas is ruim 240xNederland qua oppervlakte.
      Mensen die zo willen stemmen (vooral Democraten) wordt het dus lastig gemaakt, z.g. om fraude te voorkomen. Dat is pas democratie, toch?

     2. Beukman

      @Piet
      Een ballot is een stemformulier, een ballot box is een stembus, en een ballot drop-off location is de plek waar zo’n bus staat.
      Maar dat verandert verder niets aan de juistheid van jouw berekeningen. Stel je voor dat er in Nederland in totaal vier stembussen kwamen te staan komende maart. Ze blijven weliswaar twee weken staan, maar daarvan moeten 17 miljoen Nederlanders gebruik maken.
      Stel je ook eens voor dat Ollongren dit had bedacht. DDS zou uit elkaar spatten van woede, en terecht.

      Voeg hierbij dat in diverse staten Republikeinen het voor elkaar hebben gekregen dat stemmen die per post worden verzonden maar pas na 3 november arriveren door problemen met de post, vertragingen mede veroorzaakt door de recente ontmanteling van postsorteermachines door de nieuwe directeur van de Posterijen, aangesteld door Trump himself, niet meer worden meegeteld, plus het agressieve patrouilleren bij de stembussen van gewapende milities (“Army For Trump”), plus de plaatsing van nepstembussen in één of meerdere staten (er zijn hiervoor inmiddels een paar Republikeinen opgepakt), en je ziet de contouren van een leep complot om Donald op illegale wijze te laten winnen.
      Onderschat het niet.

     3. vandaag

      stemmen per post boven de 70 jarige leeftijd

      Dat is die groep waar vele het loodje gelegd hebben tijdens de ophokplicht van rutte bij wat ze noemen de eerste golf.

      Wat een symboolpolitiek weer tról , wat aardig van muts ole groningen

  3. vandaag

   quote De kans daarop is nihil als de Democraten voldoende kiezers weten te mobiliseren. end

   als , als , als , als

   Als de democraten te weinig kiezers weten te mobiliseren wint trump dus met gemak !

   dom gel*l , als . als , als , als

   1. wesley bentley

    BLABLABLADIEBLA

    1. vandaag

     bedenk nou is zelf wat links leeghoofd , laat ook maar ik vraag het onmogelijke voor je pindabrein

     1. Ernest Stern

      is = eens

     2. vandaag

      NEE IS = ISLAMITISCHE STAAT stront vlek

     3. wesley bentley

      VLAVLAVLADIEVLA

     4. vandaag

      volgende accountje van de stront vlek

 11. Wim Vreeswijk

  Er is geen groter vermaak dan leedvermaak als Biden verliest. Laat Biden lekker in het bejaardenhuis gaan zitten en gaan genieten van zijn oude dag.

 12. gustav

  Laten we hopen dat Trump wint, de andere optie zou catastrofaal zijn voor de VS!

  1. wesley bentley

   Ja hoor, de VS zou(den) op slag in een derdewereldland veranderen!

   1. vandaag

    met een democraat aan het roer een garantie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.