FVD: naast corona leveren óók massa-ontslagen bij grote werkgevers gezondheidsschade op!

Forum voor Democratie breekt een lans voor iedereen die z’n baan verliest wegens de coronacrisis. Ook de gezondheid van deze onfortuinlijke mensen loopt nu gevaar op, benadrukt de oppositiepartij. En daarvoor hoeven ze nog geen één corona-aerosol te hebben ingeademd.

Vandaag was een afschuwelijke dag voor duizenden mensen. KLM maakte bekend duizend mensen te ontslaan, evenals de BAM. Tata Steel schrapt 850 arbeidsplaatsen en bij Shell verdwijnen er zelfs maar liefst 9000 banen. Om van nog veel meer banen bij het mkb nog maar te zwijgen, die ongetwijfeld ook last gaat krijgen van deze massale ontslaggolf. Al met al worden in één klap zo’n 12.000 mensen werkloos.

De aanleiding is natuurlijk de coronacrisis, die na maanden aandringen dan eindelijk door de door de overheid beschikbaar gestelde lapmiddelen weet heen te dringen. Voor alle getroffen kleine bedrijven moet dan ook oog zijn, schrijven diverse economen in een commentaar in De Telegraaf.

Forum voor Democratie las het artikel ook en benadrukt dat COVID-19 méér slachtoffers maakt dan alleen de mensen die met beademingsapparatuur op de IC komen te liggen. Want wie z’n baan kwijtraakt, krijgt door de stress óók een medische tik en lijdt daar dan onder. De partij laat weten:

“Verschrikkelijk voor de mensen die dit overkomt. Ook dit levert gezondheidsschade op. FVD heeft aandacht voor álle kwetsbare mensen: mensen die risico lopen corona te krijgen, mensen die hun baan verliezen, mensen die onder de regels lijden.”

Vooralsnog lijkt het kabinet echter niet van plan om voor deze mensen geld uit te trekken of beleid te maken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Cor Grijpstra

  ”Vooralsnog lijkt het kabinet echter niet van plan om voor deze mensen geld uit te trekken of beleid te maken.”

  Hallo, daar zijn de door guurrechts verguisde bonden voor en later het UWV.

  Slap gel@l van een elitaire grachtengordeldier.

  Wie het FvD nog serieus neemt is echt van het padje af.

  1. vandaag

   stakker cor heeft geen baan nodig. Hele gezinnen en bedrijven gaan naar de klote door die achterlijke symboolpolitiek voor zogenaamde virusbestrijding.

   wie cor nog serieus neemt is echt van het padje

   1. Cor Grijpstra

    @v

    Zwamneus, tijdje geleden verkondig je nog dat je de reaguursels van Cor gaat negeren.

  2. leukeditter

   grijpstra alia de gier
   dus FVD heeft geen gelijk?? kom je uit casablanca of zoiets?
   wie is van t padje af??

 2. Cor Grijpstra

  “Verschrikkelijk voor de mensen die dit overkomt. Ook dit levert gezondheidsschade op. FVD heeft aandacht voor álle kwetsbare mensen: mensen die risico lopen corona te krijgen, mensen die hun baan verliezen, mensen die onder de regels lijden.”

  Het moet niet gekker worden 🙂 🙂 🙂 🙂

 3. ZWEEDSE K0K

  Enige tijd geleden hoorde ik Baudet zeggen:
  misschien moeten we maar accepteren dat mensen aan corona doodgaan

  misschien moeten we maar accepteren dat mensen ontslagen worden.
  misschien moeten we maar accepteren dat mensen daar ziek van worden
  misschien moeten we maar accepteren dat mensen Baudet niet meer geloven.
  misschien moeten we maar accepteren dat FvD op hoogstens 5 zetels in de 2e kamer eindigt.

  1. Ernest Stern

   Onze Vriend beweerde hier vandaag iets van gelijke strekking: we moeten onze oude mensen maar opofferen voor het grotere belang van de economie.

   1. ZWEEDSE K0K

    De Duitse plantsoenendienst medewerker, welke ik zeker niet als “vriend” wil omschrijven, heeft een medicijnen verslindende vrouw met een auto immuun ziekte.
    Zodra hij de natuur zijn gang laat gaan, ga ik mogelijk zijn argument serieus nemen.
    Tot die tijd is hij voor mij een hypocriete kl**tzak.

  2. Winfrida

   @ZWEEDSE K0K

   Mischien zijn de coronadoden wel de ouderen onder ons. Misschien hebben deze mensen andere onderliggende ziektes en geeft corona/influenza net een extra zetje om het niet te overleven. Hoe erg ook!

   1. ZWEEDSE K0K

    Had : “misschien moeten we maar accepteren dat mensen aan corona doodgaan” een D66 uitspraak geweest, waren hier de reakties hier heel anders geweest.

    1. vandaag

     nee volgesnoven friteur fantast , er sterven net zoveel mensen aan influenza als aan corona maar dat wil demonen 666 ook niet begrijpen

  3. vandaag

   misschien moet je maar eens accepteren dat de mortaliteit van corona praktisch gelijk is aan die van influenza

   kennen we alle verder acceptatie voorstellen ten grave dragen in je kist

  4. leukeditter

   of jou niet meer accepteren?? lijkt me 1000% beter

 4. RPML

  Ik sprak vandaag een KLM-piloot… de piloten van de KLM zijn bereid 22% van hun salaris in te leveren, maar Wopke vind dat niet genoeg. Wopke geeft een lening van 1 miljard aan KLM, verdient daar 7% op maar bemoeit zich ook nog eens met de werknemers-werkgever-afspraken. GroenLinks en D66 stellen nog wat extra milieu-eisen. De banken lenen ook nog eens 2,4 miljard (met de Staat als rugdekking) en peuren dat uit de geldprinters van het ECB en verdienen daar risicoloos ook nog eens 1% op.

  Zo helpt de overheid je als je door hun eigen beleid in de ellende bent gekomen.

  1. ZWEEDSE K0K

   U heeft veel “vrienden” die u iets vertellen.
   Geloofwaardigheid nul, nul.

   RPML 5 maanden geleden Beantwoorden
   Van een vriendje met 2 restaurants aan zee begreep ik dat inmiddels 1.000 restaurants op 1 juni opengaan; ze willen nog wel de 1.5 meter respecteren maar met daardoor gemiddeld nog maar 40% van de normale omzet is ook dat nog altijd niet de oplossing maar slechts een pleister op de wonde.

   Grootste probleem is het totale onbegrip van de baantjes-gegarandeerde politici en ambtenarij die de pijn pas als laatste aan de boom gaan voelen, als de economie compleet op z’n gat ligt

   1. RPML

    Ik heb inderdaad heel veel vrienden in alle gelederen van de samenleving. Lees gewoon eens een krant, wat ik schrijf over de KLM staat er vandaag in omdat ze een akkoord hebben bereikt gisteravond.
    De restaurants zijn inderdaad open gegaan en hij heeft het daarna nog nooit zo druk gehad.

    Wat ik misschien wel mis in mijn grote vriendenkring is iemand met het IQ van een aardbei die iedere keer onzin-argumenten aanvoert (‘geloofwaardigheid nul nul’) en vervolgens weer keihard door de feiten wordt ingehaald maar de volgende dag weer stug hetzelfde doet. Ik ken er wel een paar… suggesties?

 5. Cootje

  Kijk als je wil dat er wat verandert dan moet je als bevolking pijn lijden , want Nederlanders zit het in het bloed om weg te kijken en te hopen dat andere de puinhopen op lossen, nu komt er een virus zijn best doen om hier en zeker in Europa alle zwakheden bloot te leggen , de zuid Europese opvreters leven boven hun stand op de pof en de bedel cursus , Corona ligt alle zwakheden daar bloot , en geef een inzicht dat u als noord Europeaan u hele leven mag werken om hun in de watten te leggen, ze gaan namelijk nooit iets bijdragen , daar we nu toch Corona hebben gaat die duidelijk maken dat zuid Europa failliet is en niet meer te redden, en aan een dood paard moet je niet blijven trekken , ze gewoon in hun sop gaar laten koken en afscheid van nemen , de banen carroussel probeert met monopolie geld en extra bijdragen de boel te redden , maar Frankrijk gaat de hele horeca sluiten in Parijs , Spanje heel Madrid in een lock down Italië weet van voren niet dat ze van achtere leven , en het is pas oktober , einde van het jaar begin 2021 valt het zooitje om , of de Engelse komen eerder met een harde brexit. . Corona maakt een stinkende wond goed zichtbaar

 6. Banne de Booyer

  Veel uitstroom door pensioen. Vooral nóg hoger de leeftijd hiervoor! Scheelt straks 10 jaar met zuid europa! Hoogste afdracht verhoudings gewijs, hoogste pensioenleeftijd, hoogste aantal mensen per km2, hoogste instroom profiteurs uit afrika en omstreken! Prachtig land! Wat een bloei en vooruitgang door de grenzeloze ambities.

  1. Fascal

   Huh?

 7. Lex

  Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee we vooral deze hele boel plat houden voor een zware griepgolf.

  De hele economie gaat naar de kloten, ondanks dat diverse politici hebben gezegd dat er niet bezuinigt gaat worden zal er na deze griepgolf enorm bezuinigt gaan worden.

  Hoelang houden ze dit nog vol, hoelang denken ze het volk gek te kunnen houden en hun zoet te houden met hun leugens.

  Wanneer gaat de media eens kritische vragen stellen of nog liever een onderzoek doen naar de waarheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.