GroenLinks-Kamerlid ‘boos en laaiend’ op Geert Wilders: ‘Hij is een racist!’

GroenLinks-parlementariër Niels van den Berge heeft op social media hard uitgehaald naar PVV-leider Geert Wilders, die hij verweet “racistische drek” de wereld in te sturen.

PVV-voorman Geert Wilders krijgt het voor z’n kiezen van GroenLinks-Kamerlid Niels van den Berge, die vindt dat de oppositieleider een “racist” is, omdat hij twitterde dat in deze coronagolf de IC-bedden voornamelijk bezet worden gehouden door mensen met een migratie-achtergrond, en daardoor zijn “Henk en Ingrid” minder veel en minder goede zorg zouden ontvangen.

Van den Berge is niet alleen “boos,” maar ook “laaiend” schrijft hij op social media en valt zijn PVV-collega hard aan:

“Boos? Laaiend. Deze racistische drek maakt meer kapot dan ons lief is.

Klap in het gezicht van al die zorghelden met een migratieachtergrond.”

De volgeling van Jesse Klaver greep ook nog eens terug op het applaus dat zorgmedewerkers kregen, ook van PVV-leider Wilders. Ook onder die mensen bevinden zich “Mohammeds en Fatima’s”, en verdienen dus beter dan de “drek” van Wilder, aldus de GroenLinkser:

“Blijkbaar klapt Wilders alleen voor je als je Henk of Ingrid heet. Daar is een woord voor. Begint met een R.”

Behalve de GL’er nemen ook partijen als PvdA, DENK, de SP en D66 de PVV-voorman onder vuur. Allemaal vinden ze het niet kunnen dat hij de coronapandemie misbruikt om nog even wat opmerkingen over de afkomst van mensen het publieke debat in te slepen. Zeker op dit medisch penibele moment ongewenste polarisatie, vinden de partij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

105 reacties

 1. vandaag

  groen links , aad kosto , wijnand duyvendak , rara , pol pot

  Wil dat fasistiche communistische clubje anderen de maat nemen ?

  rutte zou zeggen , houd gewoon je bek !

  1. Canta

   vandaag
   “Wil dat fascistische communistische clubje anderen de maat nemen” ?

   Die combinatie klopt van geen kant. Het woord fascisme wordt hier regelmatig misbruikt omdat men kennelijk denkt door dit negatieve woord de ander in het verdomhoekje te zetten.
   Het fascisme heeft sterk de traditionele geslachtsrollen in stand gehouden naast het beschouwen van mensen als louter subjecten die gehoorzaam moeten zijn aan de heerser. Daarnaast is racisme het principe van discriminatie in het fascisme, terwijl er in het communisme onder geen enkel aspect sprake is van verdeeldheid onder mensen.

   Het grootste verschil tussen het fascisme en het communisme is dat het fascisme wordt gekenmerkt door een radicale en autoritaire heerschappij door een machtige dictator om nationale eenheid tot stand te brengen, terwijl het communisme wordt gekenmerkt door een totalitaire uitspraak om sociale klassenafsplitsingen door sociaal eigendom van productie uit te bannen.
   Het grootste verschil tussen het fascisme en het communisme is dat het fascisme wordt gekenmerkt door een radicale en autoritaire heerschappij door een machtige dictator om nationale eenheid tot stand te brengen, terwijl het communisme wordt gekenmerkt door een totalitaire uitspraak om sociale klassenafsplitsingen door sociaal eigendom van productie uit te bannen.

   1. vandaag

    of het klopt bepaal ik zelf wel flapdrol

    Het communistische clubje groen links komt rechtstreeks voort uit extremisten van rara . U weet wel , de brandjes bij de Makro , de explosie in het huis van Aad Kosto , de anarcxhiste drukkerij in de pijp , banden met die rote armee fraction

    Als klap op de vuurpijl sympathiseerde de toenmalig fractievoorzitter van deze anarchistische fascistische club openlijk zijn steun met pol pot

    Zeg jij maar dat het niet klopt , het zijn immers diezelfde fascisten die nu onze geschiedenis proberen te herschrijven . Dit zijn de feiten en daar moet u het meedoen. De rest van je woordenbrij zal me een rotzorg zijn

    1. Canta

     vandaag
     “of het klopt bepaal ik zelf wel flapdrol”
     Dat kan, jij kan natuurlijk iets krom noemen terwijl iedereen het recht noemt.
     Zelden in zo’n kort stukje zoveel onzin gehoord. Je moet toch eens opzoeken wat fascisme is want dat heb je niet echt begrepen.

     1. vandaag

      je kan de feiten niet veranderen flapdrol. De feiten zijn objectief , de rest van je subjectieve gel*l moet je aan je anarchistische vrindjes verkopen want ik heb geen enkele interesse in jouw bekrompen mening.

      goodbye

     2. Jannes-46

      Fascisme is inherent aan de islam, denk daar maar eens goed over na.

    2. Canta

     vandaag
     “de feiten zijn objectief”.
     Feiten wel inderdaad maar wat jij beweert is geen feit.
     Het communistische clubje groen links komt rechtstreeks voort uit extremisten van rara?????
     Welke toenmalige anarchistische fascistische club steunde Pol Pot?
     “het zijn immers diezelfde fascisten die nu onze geschiedenis proberen te herschrijven”, welke zijn dat????
     Het enige wat jij doet is kreten uiten zonder enige onderbouwing.
     Daardoor niet erg geloofwaardig. Wanneer je sataat voor wat je roept, kom je met onderbouwing.

     1. Rene van der Grijp

      “Het grootste verschil tussen het fascisme en het communisme is dat het fascisme wordt gekenmerkt door een radicale en autoritaire heerschappij door een machtige dictator om nationale eenheid tot stand te brengen”.

      Ik begrijp dat Canta onder andere Lenin en Stalin tot de fascisten rekent.

      Helder…

     2. vandaag

      blabla bladieblabla

      familie van malle pietje ? herhaling van zetten communistje

 2. Kretoloog

  http*://www.gelderlander.nl/doetinchem/schijn-van-belangenverstrengeling-bij-rel-gifvaten-doetinchem-voorzitter-groenlinks-werkt-ook-bij-omgevingsdienst~a46653e8/

 3. werikke

  ik had mij zorgen gemaakt als groen links of ascher wilders hadden gesteunt. Dit gezeik is al jaren aan de gang en die antifa gasten mogen van mij oprotten .

 4. maraton

  Zou minitrump Geert een allochtone verpleegster(r) aan zijn bed dulden bij ziekte?
  Denk het wel!.
  Beetje link van hem om nu zijn ondertussen grijsgedraaide plaat weer af te draaien.

  1. vandaag

   grijs gedraaid ? nog steeds actueel ! NOG STEEDS EEN PROBLEEM !
   Schande dat het partijkartel nog niet geacteerd heeft toch ?

   stem sociaal , stem PVV

  2. Jack Flash

   Goede elpees draaide we vroeger grijs en kochten we telkens weer nieuw.
   Stem PVV/FVD.

  3. Dirk Jansen

   Ziekelijk toch dat niemand luistert naar die grijsgedraaide plaat terwijl er zoveel zinnigs op staat.
   De mentale gezondheid van veel Nederlanders is zorgwekkender dan alle virussen bij elkaar.

  4. Marija

   Natuurlijk zou hij een allochtone verpleegster accepteren, net zoals allochtonen blanke Hollandse verpleegsters zouden accepteren. Wat een onzin toch.
   Bovendien heeft Wilder al herhaalde malen gezegd dat hij niets tegen buitenlanders heeft als zij zichwillen aanpassen en niet crimineel zijn.

  5. Blank en niet Wit

   Wilders een minitrump? Mocht ie wel willen. U lijdt aan TDS om de POTUS van amerika er met de haren erbij te slepen.

  6. Cootje

   Zou een allochtone grijze vrouw een mannelijke dokter aan haar bed mogen ontvangen het liefst zo jonge knappe dokter , of zou het een aparte kamer eisen tenslotte heeft ze met een uitkering Recht op een top behandeling

   1. Brenda Welsh

    Doe niet zo mal, @Cootje.

    1. vandaag

     feiten zijn niet mal , dat noemt men objectief. Jouw stupide meningen zijn wel mal dat noemt men subjectief stront vlek

 5. Mogguh

  Wilders heeft groot gelijk in zijn berichtgeving, wat hij twitterde werd al eerder geuit door Diederik Gommers en recent door Armand Girbes hoofd van de ic in het Amsterdam UMC.

  Gelukkig heeft Wilders schijt aan die linkse deugkneuzen en trekt hij zich niets van hen aan!

 6. RPML

  Wat heeft links toch altijd problemen met het benoemen van feiten? Er liggen overmatig veel allochtonen met een taalachterstand op de IC’s (feit) en de zorg wordt afgeschaald (feit) en er wonen meer Henk en Ingrid’s in Nederland dan Mohammeds en Fatima’s (feit) waardoor die eersten het meest te lijden hebben onder de afschaling (feit).

  1. Kretoloog

   Los van Corona doen allochtonen altijd al een overmatig beroep op onze gezondheidszorg. Veel (oudere) allochtonenvrouwen bv. moeten jaarlijks een infuuskuur met vitamine D ondergaan. Doordat zij weinig buiten komen en van top tot teen bedekt zijn met dikke lagen kleding, kan hun lichamen te weinig vit. D uit zonlicht aanmaken.

   1. Maurits Dekker

    Wat u zegt is weliswaar de waarheid.
    Maar dit mag u die vrouwen niet kwalijk nemen.
    Het zijn hun eigenaren die we moeten aanspreken.

 7. Bunky01

  Uiteraard trekken allen die hier weer op inhakken de racismekaart. Maar hr Wilders heeft – leuk of niet leuk – wel een punt. De “tegenstanders” gaan voorbij aan de reden.
  De reden is dat deze mensen niet of nauwelijks Nederlands spreken. Nu heb het even niet op de pas ingestroomde gelukszoekers (want dat zijn ze voor 99%), ik heb het over de mensen die hier al jarenlang wonen en het altijd verrekt hebben (en ook nooit gedwongen zijn) om onze taal te leren. Daar zit een niet onbelangrijk deel van het probleem (ikke nie begraipe). Het is echter de taak van ieder individu om de landstaal te leren van het land waar je al heel veel jaren leeft. En dat heeft nou juist NIETS met racisme te maken, maar alleen met wil of onwil. Helaas mag je dit heden ten dage in ons land niet meer benoemen zonder dat voor racist wordt versleten. Het is echter juist alle zogenaamde deugers aan te rekenen dat dit soort wantoestanden nog steeds bestaan. En daar hoor ik nooit iemand van deze club over.

 8. LifeBuddy

  GroensLinkser-Niels van den Berge Smeert al jaren racistische drek Over het Volk uit. Nog steeds houden de gemeenten de boeken gesloten, zodat het volk niet de ultra sLinkse racistische drek kan lezen. Nu spreekt Geertje Wilders de waarheid en nu denkende ultra sLinkse ff de muil open te kunnen trekken, om stemmen te winnen op een Geraffineerde Propaganda manier. Laat GroensLinkser-Niels van den Berge maar lekker achter pinokkio aansluiten in de polonaise.!!!

 9. Pieter48

  Wilders heeft deze keer weer eens gelijk. Als je in dit land je toekomst denkt te vinden is het noodzakelijk dat je de taal leert en je eigen aanpast. Als het enigste woord dat je kan spreken uitkering is komt het niet goed. Dan begrijp je de waarschuwingen en voorschriften dus niet.Misschien lukte het wel om een handtekening te zetten onder een voor u al ingevulde aangifte tegen Wilders.

 10. Duckday

  Ja als je de waarheid weergeeft maken ze je uit voor racist en nog meer troep. Als die zelfde man een buiten gaat kijken en lopen misschien dat er dan eens een lampje gaat branden. Ben vanmorgen in het zieken huis geweest maar het zijn steeds de zelfde die proberen zonder mondkapje en dan een hoop stampij te maken. Dasarna nog even in diverse winkels geweest wederom onze mede landen hebben er gewoon schijt aan en zeg er niks van bonje .Dito in het openbaar vervoer wederom het zelf de liedje onze mede burgers hebben er lak aan OOK AAN HET inchekken. Nee Groenlinks je zakken vullen kan overal maar de waarheid is hard JUllie zijn gewoon een communistische partij die blijft nog bestaan om andere zwart te maken. STEM gewoon PVV en breek het kartel dit is de enige partij die opkomt voor NEDERLAND en zijn bewoners. O JA maar de MEDIA had het bericht de wereld ingeholpen waarom haal je Wilders er uit

 11. Hamer Sikkel

  Wilders krijgt straks bij de verkiezingen kiezers van Stormfront/Voorpost/NSB achter zich.
  Hij kan beter naar fascistisch Hongarije of zionistisch ISRAEL gaan.
  Daar hebben ze geen buitenlanders, asielzoekers, vluchtelingen of andere mensen die er eigenlijk niet ‘thuishoren’.
  Of men behandelt ze als derderangs burgers.
  Echter; GroenLinks’ers zijn crypto-communisten – einde discussie.

 12. Blondie

  Wilders benoemt het zoals het is.

  Armand Girbes noemt ca 70% allochtone Covid-patiënten op de IC en in de ziekenhuizen.(Mohammeds en Fatima’s).

  Ernst Kuipers noemt een afschaling van 75% voor de reguliere zorg.
  (Henk en Ingrid).

  Waar zit het ongelijk van Wilders.

  1. halo1

   Net zoals in Den Haag..ook al gedonder, 18 van de 42 raadsleden stemden voor de (kansloze) allochtonenstop..(verantwoordelijk voor de woningnood).. maar de VVD trok de keutel al weer in.. alleen de PVV en de Mos hebben de moed tot impopularaiteit.

  2. Canta

   Blondie
   De meest kwetsbare mensen, wat betreft Corona, zijn de ouderen en degene met een zwakke gezondheid.
   Laten nou net die allochtonen ( toen nog gastarbeiders genoemd) in omstandigheden hebben gewerkt, waar ze nu de gezondheidsproblemen van ondervinden.
   En ga jij nu, terwijl wij ze in die slechte omstandigheden hebben laten werken, ze kwalijk nemen dat zij nu bevattelijker zijn?
   Je moest je schamen!!!!!

   1. Vriend

    De stokoude socialiste Canta danst weer met haar idiote en incomplete aannames rond de Paasheuvel der Zieligheid.

    Of er niet talloze Nederlandse arbeiders zijn geweest die in dezelfde slechte omstandigheden hebben gewerkt,

    Canta is een selectieve ouwe tang die uitsluitend geilt op ‘gastarbeiders’.

    1. Canta

     Vriend
     In de jaren ’70 gingen er Nederlanders naar landen als Marokko om mensen te ronselen om werk te doen wat wij als Nederlanders niet wilden doen. Dat zijn geen aannames maar de realiteit. Daar zijn ook nog beelden van.
     En ja, er waren wel wat Nederlanders die dat werk wel deden en die autochtone Nederlanders zitten nu met dezelfde gezondheidsproblemen als die “gastarbeiders”. En nee, ik geil niet op gastarbeiders. Maar verwijt mensen
     ( allochtoon of autochtoon) niet iets waar wij zelf de hand niet in hebben gehad.
     Onrecht tov autochtonen of allochtonen telt voor mij even zwaar. Ik krijg het gevoel dat voor u alleen de autochtone tellen.

     1. vandaag

      onze trage vrind vooraan de file bedoelt hier “gastarbeiders ” .

      gast arbeiders. Helaas is dat “gast ” nooit begrepen . De rest van dat onsamenhangende verhaal is niet te ontcijferen

   2. Blondie

    Ik heb jarenlang, deze door jouw genoemde zielige allochtonen, aan het werk moeten zien te krijgen.
    Als je er 10 inhuurde, kwamen er de eerste dag 5 en na een week was er nog 1 over.
    De rest had hun plicht gedaan en ging weer naar de soos.
    Tot ze weer naar de volgende werkgever werden gestuurd.

    1. Canta

     Blondie
     Ten eerste heb ik het nergens over ZIELIGE allochtonen.
     Vanaf de jaren ’70 heb ik met allochtonen te maken gehad. Het waren voor het grootste deel hardwerkende mensen. Ja, er waren erbij die misbruik maakte van onze voorzieningen. Maar laat me je even uit de droom halen. Onder de autochtone Nederlanders vind je een even groot aantal die misbruik maken van die voorzieningen. Dus hou op met ons op een voetstuk te zetten want wij zijn echt geen cent beter dan anderen.

     1. vandaag

      GAST — arbeiders , dat geldt niet voor de kinderen getuige opsporing verzocht

      minder , minder , minder

    2. Ab Infinitum

     Koppelbaas? Vies werk zeker, ongeschikt voor montere Hollanders, stoere knapen.

   3. RS

    aha …..nu komt door het “harde ” werken wat ze ooit gedaan zouden hebben? Schaam U .wat te denken van de WAO, ziektewet etc.Ze hebben ons financieel uitgemolken. En dan nog het misbruik van de Bijstand !

  3. Heinz

   Dat dekt niet alles. Er zijn nog Hindoes, Buddhisten, enz. Waar worden deze verpleegd? Zijn er ook hangmatten voor primaten?

 13. Duckday

  Dit zijn net de partijen die Nederland uitleverd aan zulke mensen allen om hun aantal ledente kunnen uitbreiden verder hebben zij ook lak aan alles
  Stem PVV voor een betere toekomst

 14. LifeBuddy

  Als [neder]lander betaal je je blauw aan zorgkosten, maar moslims zijn daarvan vrijgesteld. Voor mij zijn ze van een andere Soort. Kom maar op met je “drek” GroensLinkse-parlementariër Niels van den Berge!!!

  1. Piet51

   @LifeBuddy
   Wat een onzin, dat moslims vrijgesteld zijn voor zorgkosten. Asielzoekers, lang niet allemaal moslim, betalen inderdaad niet zelf de zorgpremie. Dat doet het COA, omdat het geld dat asielzoekers krijgen daarvoor niet voldoende is.

   1. Piet51

    @LifeBuddy
    En er zijn heel veel moslims, met een baan of uitkering, die gewoon hun zorgpremie betalen.

    1. RS

     kan kloppen ja, van een uitkering………tenminste als ze kunnen lezen….

     1. Piet51

      @RS
      Het lijkt me, dat jij nauwelijks geïntegreerd bent in onze samenleving. De inburgeringscursus was ietsje te ingewikkeld???
      Ik zal je er niet van proberen te overtuigen, dat de meeste moslims gewoon een baan hebben en daaruit ook netjes zorgpremie betalen. Die mensen, allemaal Nederlanders, werken in supermarkten, als vakmensen, in ziekenhuizen, als burgemeester, als Kamervoorzitter, als politici, als hoogleraren, onderwijzers, als administratief medewerkers en verder in elk beroep wat je in Nederland kunt aantreffen. Er zijn ook moslims die geen baan hebben kunnen vinden en een uitkering krijgen. Daar wordt ook zorgpremie op ingehouden. En dan zijn er nog wat asielzoekers, soms ook moslim, die zo weinig geld krijgen, dat ze daarvan nooit een zorgpremie kunnen betalen. Dan betaalt het COA dat, als voor een collectief.
      Overigens kun je al deze beweringen in cijfers vertaald vinden bij het CBS.

     2. vandaag

      blablabla bladieblabla

    2. vandaag

     van de maximale zorgtoeslag mafklapper die ze krijgen BOVENOP hun uitkering mafklapper

   2. LifeBuddy

    Hoe weet pietje dat dan. Kan jij dat bewijzen?

    1. Piet51

     @LifeBuddy
     Ja, dat kan ik bewijzen. Maar dat kun je zelf ook gemakkelijk en snel vinden bij het COA: rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid/vraag-en-antwoord/hoeveel-geld-krijgen-asielzoekers-in-nederland
     Ik vermoed, dat jij voor zoveel geld je bed niet uitkomt.

     1. vandaag

      asielzoekers horen NIETS te krijgen anders dan eten en een dak boven hun hoofd mafklapper

  2. Canta

   LifeBuddy

   Waar haal jij in vredesnaam vandaan dat moslims geen zorgkosten betalen.
   Op welke planeet leef jij???

   1. LifeBuddy

    Geertje Wilders heeft deze ”Drek” in de kamer Voor de voeten gegooid van de partijen pvdA, denk, gl de vvd sp d66. En niemand die naar de beklaagdebank liep om dat tegen te spreken. Het enige wat de ultra sLinkse deden, was snel de kop in het scherm van de telefoon duwen. Op wat voor planeet denk jij dat we in Hemelsnaam leven.

    1. Canta

     LifeBuddy
     Ik zou mijn bewijsvoering toch iets degelijker onderzoeken, als ik jou was want het onzin wat je beweert.

 15. Lex

  Gewoon een bewezen feit punt uit.

 16. Cor Grijpstra

  Geert wil de moskeeën afbreken en ziet het liefst alle moslims verdwijnen uit Nederland.

  Tja..

  1. vandaag

   corretje toch , waarom toch zoveel aperte onzin verkopen ? minder is-lam is niet hetzelfde als alle moskeeën dommerd

   Waarom commentaar leveren als je het partijprogramma niet kent domme jongen ?

 17. Marija

  Maar het is wel zo dat er nu berichten zijn dat Corona hard toeslaat onder de allochtone bevolking, dus zeer waarschijnlijk heeft Wilders alweer gelijk.
  Het was ook wel te verwachten, want men weet het niet of men wil niet de voorschriften opvolgen. Handen wassen, anderhalve meter, groepsvorming, daar wordt weinig op gelet met allegevolgen van dien.
  Het zou dus goed kunnen zijn dat op de IC en andere verpleegafdelingen steeds meer dubbele paspoorthouder liggen.

  1. Cor Grijpstra

   @Marije
   Geert heeft gelijk maar speelt zijn spel.
   Haat aanwakkeren.

   1. Blondie

    Mark Rutte speelt ook zijn spel.
    Angst aanwakkeren.

   2. vandaag

    ik haat niemand maar zie sommige groepen toch liever snel vertrekken zodat de pinautomaten weer in de muur blijven zitten.

    minder , minder , minder

    stem sociaal , stem PVV

    1. Brenda Welsh

     Stelling nemen tegen jouw eigen landgenoten is ongepast.

     1. vandaag

      mijn landgenoten hebben 1 nationaliteit stront vlek

      zij met twee nationaliteiten , minder , minder , minder

  2. Heinz

   Zo’n paspoort houder hebben ze in leder en kunststof. Dus een zaak van goed onderhouden. Onderscheid moet er zijn tenslotte.

  3. Brenda Welsh

   Daarin verschillen ze niet van de Corona ontkenners hier op dit weblog die openlijk verklaren geen mondkapje te dragen. Eigenlijk zij die nu de aanscherping van de voorschriften veroorzaken. Die doen dat bewust.

   1. vandaag

    Weer onzin stront vlek , immers wie een kapje wil dragen mag dat altijd doen. Kijkend in het straatbeeld vinden heel veel mensen het dringende advies om een mondluier te dragen pure onzin.

    Het is dus de minderheid dwazen die de meerderheid wil verplichten om hun zin uit te voeren. Als dat niet lukt gaan we het doen met boetes en verplichtingen. Het fascisme groeit als kool de laatste tijd. De linkse adepten doen dat bewust

    1. Ab Infinitum

     Nu bent u aan het treiteren. T r e i t e r e n

     1. vandaag

      waarheid is geen synoniem voor treiteren

    2. Pauline Kummer

     Morgen zullen we meer weten dan vandaag. Maar als u de liefhebberij hebt om links en rechts van u af te wasemen, dan krijgen wij deze “griep” nooit eronder. Zeker niet met schelden. Affreus! Abject!

     1. vandaag

      deze griep ? geen killer virus meer , wat zijn linkse adepten toch gauw om

    3. Canta

     vandaag
     ” Het fascisme groeit als kool de laatste tijd”.
     Alweer wordt het woord fascisme gebruikt in een context die nergens op slaat.
     Ik zeg van Wilders niet dat hij een racist is. Een racist is nl iemand die discrimineert op grond van ras. Wilders discrimineert op basis van religie. Hij discrimineert dus.
     Wat wel opvallend is, is dat degene die het met Wilders eens zijn alleen maar met kreten komen en degene die het niet met hem eens zijn , deze onderbouwen met argumenten.
     Al eerder beweerde je niet geïnteresseerd te zijn in de gedachtes van een ander. Dus een vastgeroeste geest die geen enkele soepelheid meer kent.
     Dat klopt wel met de kreten zonder argumenten.

     1. vandaag

      weer herhaling van zetten gekleurde

      blablabla bladiebla

 18. SubTec

  Ach, als ik Links het woord Racist zie gebruiken hou ik op met lezen.
  Dan weet ik dat ze weer eens geen valide argumenten hebben.

 19. Roependeindewoestijn

  Dit lijkt me niet zozeer racisme, het is niet bedoeld om wie dan ook te kwetsen. Dit lijkt me eerder feiten benoemen.

 20. scavvie

  Uiteraard heeft Wilders gelijk.
  Hij heeft tenminste de ballen om problemen te benoemen.
  Als die groen-links eikel nu gewoon verhuist naar Jeruzalem tenzamen met de rest van de achterlijke Groen Links dan hebben we weer 1 probleem minder.
  En dan zijn ze meteen in het beloofde land toch….

 21. Pieter48

  Wat mij tegen valt is dat de linkse bestuurders in dit land niet naar de verjaardag van het 75 jarige bestaan van de communistische heilstaat Noord-Korea vertrokken zijn.Een van de laatste bolwerken van het socialistisch-communistische verwarde denken. Gelukkig zijn niet alle linkse kamerleden naar het jubileum gegaan anders had er niemand op Wilders zijn ware uitspraken kunnen reageren.

 22. Cootje

  Als we naar een top politicus uit de jaren 80 hadden geluisterd Hans Janmaat hadden we nu toch geen discussie gehad . Maar ja het werkvee van de multinationals had de voorrang dus moeten we nu op de blaren zitten , communiceren met de derde generatie moet nog in hun ouders taal .

 23. M. Brandenburg

  #communicerenvanfeitenisracisme…

 24. ikweetwatikwil

  Wilders heeft gelijk. Bewijs zijn ongelijk eens.
  Hoeveel allochtonen wonen er in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht. En vertel me nu niet dat al die mensen niet snappen waar het met corona om draait. Maar de meeste allochtonen hebben lak aan alles wat Nederlands is. Bij hen is het moslim gebeuren heilig. Dat gaat boven alles. Ook boven corona. Maar wel als eersten het ziekenhuis in.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  2. ikweetwatikwil

   Gommers en Girbes de artsen die dat naar buiten brachten en waar Wilders op reageerde
   Zijn die 2 ook racisten?

  3. Canta

   ikweetwatikwil
   Alle moskeeën hebben acuut gezegd de deuren te sluiten in verband met Corona.
   In Staphorst werden diensten gehouden met 600 gelovigen die bovendien ook nog eens uit volle bordt de psalmen zongen. Laten we ons wel bij de feiten houden!!!!!

   1. vandaag

    je liegt , alle moskeeen draaien gewoon door

    1. Canta

     vandaag
     Je moet je toch iets beter informeren voor je dergelijke uitspraken doet.
     Moskeeën zijn dicht. De kerken in Staphorst NIET.

     1. vandaag

      Je l*lt weer uit je nek adept. Enkele moskeeen in Amsterdam hebben de deuren gesloten DE REST draait gewoon door leugenaar

      De imam heeft juist jouw voorbeeld aangehaald adept. Waarom staphorst open en wij dicht

      De moskee is gewoon open leugenaar.

     2. Ernest Stern

      Raak!

    2. Canta

     vandaag
     Waarom hoor ik van jou geen enkele kritiek op die kerk in Staphorst.
     Is dat wel okë???

     1. vandaag

      je leeft je maar uit gekleurde echter zeg niet dat de moskee dicht is leugenaar

 25. DutchOutlaw

  DutchOutlaw boos op Groenlinks! GroenLinks landverraders en Geert Wilders is géén racist,máár een realist!

  Geert zegt waar het op staat stelletje linkse raddraaiers.

 26. Canta

  Rene van der Grijp
  Ik ben niet voor fascisme en niet voor communisme. Wat ik duidelijk wilde maken is dat de twee niet te combineren zijn. Daarvoor zijn de visies totaal verschillend.
  Als je fascist bent ben je absoluut geen communist en omgekeerd.

 27. Canta

  Rene van der Grijp

  “Ik begrijp dat Canta onder andere Lenin en Stalin tot de fascisten rekent”.
  Ik begrijp werkelijk niet hoe je tot deze conclusie bent gekomen.
  En even voor de duidelijkheid: ik ben niet voor fascisme en niet voor communisme.
  Het gaat erom dat je de 2 ideologieën zo tegenstrijdig zijn dat deze niet te combineren zijn.

 28. kees cup

  Deze partijen kunnen dan nog zo overtuigd zijn van hun gelijk.
  Feit is, en dat kunnen de deug-losers niet ontkennen, datgene wat Wilders zegt/schrijft, dat denken miljoenen, jawel miljoenen !!
  Lang niet allemaal stemmen zij pvv of vergelijkbaar, velen stemmen zelfs nog altijd op politiek correcte (kartel) partijen , maar negeer de mening en gevoelens van deze mensen maar vaak genoeg, en het zou zo maar kunnen dat zij “om” gaan.

  En wat het domweg, in dit geval, ‘ Wilders voor racist uitmaken’ betreft, laatst schreef iemand (m.i geheel terecht) iets in de strekking dat “allochtoon” en “moslim” geen rassen zijn.
  Deze domme beschuldiging richting Wilders zegt dus meer over de intelligentie van degene die hem plaatst, dan over het al dan niet racistisch zijn van een politicus die zelf deels indonesische roots heeft.

 29. Genoeg van linkse dictatuur

  We moeten wel weer vaststellen dat Wilders, weer gelijk heeft, de partijen die hem beschuldigen van fascisme cq discriminatie zijn zelf de oorzaak van het racisme en fascisme in Nederland. Deze partijen zijn een gevaar vd mensheid, stem voor een veilig en sociaal nederland, stem pvv.

 30. Ernest Stern

  “omdat hij twitterde dat in deze coronagolf de IC-bedden voornamelijk bezet worden gehouden door mensen met een migratie-achtergrond, en daardoor zijn “Henk en Ingrid” minder veel en minder goede zorg zouden ontvangen.”

  Tim ziet niet in dat dit inderdaad smerige racistische drek is.

  Zorgelijk.

 31. liefdevol rechts

  Inplaats van Geert Wilders meteen aan te vallen kunnen die reporters beter eens nagaan wat er van waar is, maar nee hoor, het is gemakkelijker in je zetel te blijven en zo maar een tegen bericht te schrijven zonder ook maar enigzins eens te verifiëren of er iets van waar is.
  Goe bezig hoor 👍

 32. Dirk Jansen

  Het benoemen van feiten is niet gewenst voor volksverraders en allochtoontjes. Zeg het Geert!

 33. Drollevanger

  Het lijkt dat veel buitenlandse patiënten van Corona slecht Nederlands kunnen lezen, en daardoor ook de maatregelen van onze regering niet snappen.
  Dat verteld Wilders en ik snap niet wat daar fout aan is.
  Doe die oogkleppen toch eindelijk eens af stelletje deugmensen.

 34. Drollevanger

  De halve wereld probeert te verhuizen naar regio,s die zijn gesticht of worden beheerd door Blanken. Dus blijkbaar zijn door blanken beheerde regio,s het aangenaamst voor mensen om te bewonen.
  In die blanke gebieden heerst de meeste welvaart en is het vaak een veilige plaats voor kinderen om op te groeien.
  Ook is er in blanke gebieden blijkbaar minder criminaliteit dan in de rest van de wereld.
  Ik ben benieuwd hoelang dat, met de huidige toestroom van andersdenkenden in blanke regio,s, in die gebieden nog zal duren.

 35. Drollevanger

  Ik snap niet wat Wilders nu weer verkeerd zegt.
  De halve getinte wereld probeert te verhuizen of zelfs te zwemmen, naar regios die opgebouwd en beheerd worden door blanken.
  Deze blanke regio,s zijn blijkbaar het begeerlijkst voor de gekleurde medemens.
  Dat laatste kan niemand ontkennen.

 36. Ernest Stern

  Wilders is een smerige racist. Tommy Wieringa schreef er een rake column over:

  “Tommy Wieringa

  Een crisis zonder verantwoordelijke is voor veel mensen ondraaglijk. Er wordt een ontlading verlangd, zoals een orgasme bij seks; opgehoopte energie die een uitweg zoekt. Als water kiest de roep om een schuldige de weg van de minste weerstand. De geschiedenis wijst uit dat onschuldigen de best gekwalificeerde slachtoffers zijn om de woede op te koelen. Door een schuldige aan te wijzen wordt het onwrikbare patroon van oorzaak en gevolg hersteld, we hoeven niet langer verloren rond te spartelen in een poel van willekeur en betekenisloosheid.

  Ook de huidige pandemie vraagt om schuldigen. Alleen is het complex van overbevolking, ontbossing, zoönosen en meer dan een miljard globale reisbewegingen per jaar te ingewikkeld om als verantwoordelijke te kunnen dienen. De Amerikaanse president begreep dat goed toen hij covid-19 probeerde om te dopen tot ‘China-virus’. Daarna waren het de buitenlanders die corona in zijn land hadden verspreid en sloot hij de luchthavens voor vluchten uit Europa. Toen dat niet hielp en het virus ijzerenheinig zijn gang bleef gaan, richtte Trump zijn sarcastische drift op onderzoekers, Democratische gouverneurs, de pers en mensen die de veiligheidsvoorschriften wel in acht namen. Alles voldeed, zolang zijn woede-energie zich maar kon ontladen.

  Aangezien er niemand gevonden kan worden die persoonlijk schuld draagt aan de pandemie (tenzij je in complotten gelooft, dan is Bill Gates je man), moet de schuld worden gezocht in secundaire factoren. Een overheid die faalt, kerkgangers, jongeren die zich niet aan de regels houden, de leugenpers, carnavalsvierders, het neoliberalisme of nalatige cafébazen; het is met corona even simpel als ingewikkeld om een goede zondebok te vinden.

  Het duurde dan ook even voordat iemand als Geert Wilders zijn draai gevonden had. Vorig weekeinde had hij eindelijk beet: Fatima en Mohammed houden IC-bedden bezet die voor Henk en Ingrid met kanker of hartklachten zijn bedoeld, schreef hij op Twitter. Om Fatima en Mohammed van hun slachtofferkenmerken te ontdoen, moet hij ze van daderkenmerken voorzien: zo werden ze Fatima en Mohammed ‘die onze taal niet spreken en lak hebben aan de regels’. Via zo’n schandelijk handigheidje veranderden ze van coronapatiënten met een beademingsbuis in hun keel naar geniepige parasieten die moedwillig op de IC waren beland.

  De kans is echter groot dat ze op de IC broederlijk naast Henk en Ingrid liggen, want mensen onderaan de maatschappelijke ladder zijn ongeacht hun herkomst altijd een stuk ongezonder, ook voor de pandemie al; ze vertonen vaker onderliggende klachten, hebben minder goede toegang tot de zorg en beschikken niet over voldoende kennis over het virus omdat ze slecht geïnformeerd zijn of de taal niet goed beheersen. Mensen met een migratie-achtergrond zijn bovendien oververtegenwoordigd in contactberoepen, zoals de gezondheidszorg of andere sectoren met een hoog besmettingsrisico, zoals de vleesindustrie of de tuinbouw. ‘Het virus treft iedereen’, stelt econoom André Decoster in het Vlaamse tijdschrift Knack, ‘maar niet iedereen wordt in gelijke mate getroffen. Het virus treft de mensen met een laag inkomen of die onderaan op de maatschappelijke ladder staan veel zwaarder’. Corona is niet de grote gelijkmaker, maar voltrekt zich langs de steeds diepere kloof tussen arm en rijk, tussen lage en hoge afkomst.

  Dat er zoveel mensen met een niet-Westerse achtergrond op de IC’s liggen, zoals het hoofd van de IC-afdeling van het Amsterdamse VUmc vorige week opperde, heeft complexe sociaal-maatschappelijke oorzaken, maar die komen Wilders niet van pas. Liever vernedert hij zieltogende coronapatiënten met een migratie-achtergrond – een nieuw dieptepunt in zijn smaadrepertoire.

  Zo treft de banbliksem met enige vertraging dan toch de Ander. Er is alleen een gradueel verschil tussen Wilders die migranten beschuldigt en de middeleeuwse priester die zijn gemeente voorhoudt dat joden de pest verspreiden omdat ze bronnen vergiftigen. Bij beiden wordt de gezondheid en het voortbestaan van de eigen mensen bedreigd door volk van buiten en uitdrijving verlangd. Het ‘minder, minder’ staat in een lange traditie.”

  1. Fascal

   Leugenaar en propagandist!

  2. vandaag

   ENZ ! de stront kopieert een mening van een ander omdat als feit te presenteren.

   1. Ernest Stern

    Nee, ik voer hem op als een verstandige opiniemaker.

    1. Fascal

     Zwendelaar en oplichter!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.