Hugo de Jonge geeft horeca en sportcentra de genadeklap: huidige maatregelen nog tot in december van kracht

2020 wordt het jaar dat de Nederlandse horeca tezamen met duizenden landgenoten stierf aan de gevolgen van het coronavirus. Die conclusie kan getrokken worden na opmerkingen van Hugo de Jonge bij het ‘persmoment’ van vandaag.

Zorgminister Hugo de Jonge zei het eigenlijk als bijzin, wellicht niet eens gepland. Maar het hoge woord was er wel uit, waarna het ook bevestigd werd op Twitter: horeca-ondernemers en sportverenigingen moeten niet verwachten dat dit jaar nog een gouden uiteinde kent. Integendeel: ze blijven gesloten tot in december, en wellicht zelfs langer:

“Wat we in ieder geval weten is dat de huidige maatregelen veel langer nodig zijn. De verwachting is nu dat het in ieder geval nog tot in december duurt. Tot die tijd is het een kwestie van volhouden.”

Die volstrekte mokerslag gaan vele cafés, restaurants en sportclubs niet te boven komen – zij moeten namelijk wél gewoon huren betalen en personeel op de payroll houden. Ook andere langlopende uitgaven lopen gewoon door – terwijl er ondertussen niets of nauwelijks inkomsten binnenkomen. Sommigen kunnen aan het overheidsinfuus worden gelegd met nooduitkeringen en steunpakketten, maar voor vele anderen is dat niet genoeg: zij kunnen de tent wel sluiten.

Dat betekent dat Mark Rutte (VVD) en Hugo de Jonge (CDA) iets doen waar partijen als de SP alleen maar van kunnen dromen: bij de vleet van die nare kapitalistische bedrijven gesloopt, en wat er nog over is ineens voor de volle mep afhankelijk van de staat.

Extra zuur is het dan dat deze gigantische opoffering van de horecasector van de economie tot dusverre nog helemaal niets heeft opgeleverd: de coronabesmettingen nemen sinds de start van de gedeeltelijke lockdown nog bijna dagelijks toe.

Heel zuur.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. vandaag

  Maar dat werd niet in de persconferentie gezegd !
  Wanneer ontwaakt Nederland en vecht men voor zijn vrijheid.
  Die smerige hypocriete symboolpolitiek bedrijvende stumperds moeten aangepakt worden 2021.

  De horeca is geen bron toch gaat ie op slot
  Mondkjapjes bieden geen bescherming toch komen we met een draagplicht

  Donder op met die idioten

 2. Lex

  Gaat de overheid dan ook garant staan dat bedrijven niet failliet gaan en ze aan kunnen kloppen voor een herstart injectie.

  1. Lex

   De hoogste tijd dat de pleuris uit gaat breken.

   Gigantische opstand van 100.000 mensen in Denhaag.

 3. gustav

  WELVAART?
  Corona, energietransitie,milieudruk/eisen, gaan stevig knabbelen aan onze welvaart!
  Tweemaal per jaar op vakantie, elke twee jaar een nieuwe auto, wekelijks uit eten, smartphones á €1000 voor elk gezinslid, eigen huis, dure merkkleding!
  Dat zit inderdaad allemaal op de wip, álle als ‘vanzelfsprekend’ ervaren luxe gaat voor velen verdwijnen!
  De confrontatie met de primaire levensbehoeften zijn we uit het oog verloren, maar deze gaan wij met ons allen, en wel in de nabije toekomst weer zeer waarderen!
  Dit is geen negativisme, maar realistisch denken, het is binnenkort definitief afgelopen met de decadentie!

  1. pasco

   gustav-
   Volledig mee eens, de hypotheek-bubbel staat overigens weer bijna op springen!
   Maar het kwartje is nog niet gevallen bij Jan Publiek!

  2. Loelap

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 4. Vriend

  De welvaartsstaat wordt vakkundig en grondig gesloopt, waarna communisme2.0 een herstart krijgt.

  1. Ernest Stern

   Overdrijven is ook een kunst.

   1. sonny

    ES@
    ‘Wishful thinking’, is écht iets anders dan ‘realistic thinking!

    1. Ernest Stern

     Als je de Corona-maatregelen ziet als een poging het communisme in te voeren ben je erg in de war, goede vriend.

     1. Fascal

      Leugenaar, propagandist en oplichter.

     2. Vriend

      Het zal allemaal geleidelijk gaan, Stern. En het zal vermomd zijn als het ‘nieuwe socialisme’ dat het uitgerangeerde kapitalisme gaat vervangen.

      De komende maanden/jaren komen er zoveel WW’ers en bijstandtrekkers bij dat de overheid vervroegd en versneld een basisloon voor iedereen invoert. De resten van de weggevaagde middenstand en wankelende bedrijven worden voor een habbekrats opgekocht en worden staatseigendom. Omvallende banken worden genationaliseerd (zoals al gebeurde met AMRO-ABN) om het economische systeem ‘te redden’. Daarmee is de staat feitelijk eigenaar geworden van de economische en financiele stromen, terwijl het volk grotendeels voor inkomen afhankelijk is van diezelfde staat.

      Alles wordt gebracht onder het mom van ‘we redden en helpen u’. Omdat het gelijktijdig in heel Europa (en mondiaal) plaatsvindt, is er sprake van een totale reset.

      Ik zeg niet dat corona daarvoor der wereld is in geholpen, maar wel dat deze pandemie erg goed uitkomt om het failliete schuldensysteem te resetten.

     3. Ernest Stern

      Mijn goede Vriend en ik zijn het er wellicht over eens dat het neo-liberalisme failliet is en wereldwijd wordt ingezien dat een sterkere rol van de Staat nodig is om het internationale kapitalisme in te tomen. Dat socialisme noemen lijkt me onzin en in elk geval een anachronisme als je ziet dat dit besef wereldwijd lijkt door te dringen. We zouden dan Trump ook een socialist moeten noemen.

     4. Fascal

      Leugenaar, propagandist en zwendelaar.

     5. Blondie

      E.S.

      Rutte gaat voor een kopie van Noord-Korea, maar dan aan de Noordzee.

 5. JochemX

  Ja Tim, eerst smeek je maandenlang om krachtige maatregelen omdat je het verschil niet kent tussen onbetrouwbare positieve testresultaten en het echte aantal zieken. Nu ga je janken dat de horeca en uiteraard veel andere sectoren naar de knoppen gaan.

  1. ZWEEDSE K0K

   Gaat het op DDS om consequent een standpunt innemen of janken om alles?

 6. Florissa

  De genadeklap?? Die krijgt het CDA bij de volgende verkiezingen,Boeren ,vissers,en nu de horeca, wie nu nog op deze partij stemt heeft grote belangen bij de ondergang van Nederland.

 7. Bolland

  Je wisselt ook per dag van mening Tim kort geleden pleit je nog voor keiharde maatregelen.

  Overigens ben ik het dit keer volledig met je eens is bizar dit, doodzonde van veel prachtige bedrijven, en ondernemende mensen die buiten hun schuld getroffen worden door buitenproportionele maatregelen op een griepje

  Met dank aan de propagandamachine die vrije pers genoemd wordt

 8. NoDoubt

  2 Zaken. De teststraten gebruiken een techniek die alleen in lab´s mogen worden uitgevoerd en het staaltje mag max 29 x gedupliceerd is maar nu soms 50 keer om maar wat te vinden en de kans vergroot dat je wat vindt 2.097.152 keer wordt vergroot. Dus misbruik van werkwijze. Als je een griep vorig jaar op deze manier zou doen, kom je tot hetzelfde resultaat.
  2) Rutte heeft op 18 dec 2018 een stuk ondertekend dat elke NL-er een schuld heeft van €50.000 à €60.000 ipv een €1000 te ontvangen. Als er een financiêel debacle is in een EU land dan is de NL-burger verplicht financieel bij te springen, ook al had een land zijn schuld tekort en begrotingstekort die was afgesproken in Maastricht nimmer aan hebben gehouden. U begrijpt dat uw pensioen volledig wordt opgesoupeerd.

 9. Bon-vivant

  Dus als ik Tim’s redenering volg, moeten horeca en sportclubs weer onbeperkt open. Wat de gevolgen zijn zien we later wel. Ieder voor zich en God voor ons allen.

 10. de ziender

  En hier heeft de DDS dus aan meegewerkt om de ongefundeerde paniek te blijven promoten. Meneer Tim E. moet zich diep schamen!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.