Maurice de Hond: nieuwe lockdown is met hamer op eigen vingers slaan, zelfs harakiri plegen

Peilfenomeen Maurice de Hond is totaal niet te spreken over de nieuwe maatregelen die premier Rutte en vicepremier De Jonge gisteren bekendmaakten op de coronapersconferentie in Den Haag. De Hond leende de beeldspraak over de hamer, maar vond dat de premier vooral op zijn eigen vingers sloeg – en die van de rest van de inwoners van het land.

Opiniepeiler Maurice de Hond heeft geen goed woord over voor de gedeeltelijke lockdown van het kabinet. In een blogpost die hij vanochtend vroeg publiceerde schrijft hij: “Zo sla je met een hamer vooral op je eigen vingers,” en in een begeleidende tekst op social media typeert hij de maatregelen waarbij horeca, sportverenigingen en alcoholverkopers hard worden geraakt zelfs als “harakiri plegen.”

De Hond vindt het vooral bijzonder ernstig dat nu het beeld wordt geschetst dat vooral inwoners van Nederland de schuldigen zijn aan de heropleving van het coronavirus, in plaats van het OMT en de politiek. Zij hadden zich beter moeten inlezen in de wetenschappelijke literatuur over COVID-19, meent de sociale geograaf en vraagt zich even sarcastisch als retorisch af: “Te druk met talkshows?”

De blogpost gaat verder in op de specifieke maatregelen. De Hond hekelt het feit dat de anderhalve meter geldt als heilige graal, maar er is nog altijd geen werk gemaakt van goede ventilatie of het erkennen dat verspreidingspatronen van corona sterk samenhangen met de wisselende seizoenen.

Het gaat allemaal niet leiden tot eens significante onderdrukking van corona, denkt een zwaar pessimistische De Hond: “Onze toekomst ziet er pikzwart uit,” schrijft hij: “Helaas een heel somber beeld en het bewijs dat we eigenlijk niets geleerd hebben in de afgelopen zeven maanden.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Genoeg van linkse dictatuur

  Heb niet het idee dat de regering het snel wil oplossen. De maatregelen gaan niet werken. Deel gratis medice mondkapjes uit, die wel werken. Anders creëer je schijnveiligheid, icm met de medicatie die een huisarts eerder gebruikte maar dat mocht niet. Uiteraard volgen ze het beleid van de who, rivm wat bewezen heeft dat het niet werkt. Dat beleid is er niet om mensen beter te maken, integendeel.

 2. Blondie

  Het Linkse Rutte Kartel sloopt Nederland.
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Leugens en bedrog zijn, zijn handelsmerk.
  Op naar de 1 Miljoen werklozen
  En naar ontplofte voedselbanken.

 3. LifeBuddy

  6 Weken geleden is er nog in 94 bankoverschrijvingen 19.000 Miljoen euro door de moslims naar het buitenland overgemaakt. Dit is een ‘ideale situatie’ om de de helen Horeca over te nemen en het Zwarte geld Wit te maken hier in [neder]land. Medelijden heb ik nu niet. Maar, Waar moet ik nu heen met mijn medelijden, ik heb er nog zoveel, het enige wat overblijft is lijdzaam toekijken.

 4. leukeditter

  killervirussssssss bangggg..bibbbber….. toch is de wereldbevolking gestegen sinds januari, ik dacht dat bijna iedereen dood was

  1. Grondeekhoorn

   In onder andere afrika en het midden-oosten planten ze zich voort als konijntjes, daar kan geen coronavirus tegen op.

 5. RPML

  Als ze mij een half jaar geleden verteld hadden dat de overheid verkoop van alcohol zou verbieden na 20.00 uur om een virus te bestrijden had ik ze voor gek verklaard, nu zijn er anderen die mij vertellen dat dit serieus is.

  1. homefront

   Even de sharia ernaast zetten.. mondkapjes, geen handen schudden, gezichtsbedekkende kleding, geen alcohol, 1,5 meter

   1. Edjan

    @ homefront +++++

    1. Fortiori

     Applaudiseert u voor de domheid en middelmatigheid?

 6. NoDoubt

  Herkent u het al? De avondklok. Niet groeperen. Geen demonstraties. Grondwet terzijde. De burger heeft zich prima gedragen. Het klopt want er zijn maanden geen covid sars 2 geconstateerd (NIVEL peilstation virologie) Pas afgelopen week een heel klein beetje. De overige aandoeningen aan de longen zijn van andere virussen afkomstig. waar is de pandemie?? Definitie gewijzigd in 2014 door WHO. Oversterftecijfers is 0,13 ipv 3,4%. Goering draait zich om, zijn doel wordt verwezenlijkt. De PCR testen mogen alleen voor laboratoriumdoeleinden en meten verschillende soorten virussen, maar nu wordt alles aan COvid toegeschreven dat is al niet juist maar PCR test ook virussen die al niet meer actief zijn. Keep on dreaming

  1. Fortiori

   Nog meer Nazi kopstukken achter de hand om uw bijdrage meer inhoud te geven? Laat dat, u diskwalificeert u enkel hiermee. Het is een tip!

 7. RPML

  Voor mensen die het nog nooit gezien hebben, het ‘Milgrim-experiment’. De witte jassen kennen we, de man achter de knoppen ook. Vul zelf maar in…

  h++ps://www.youtube.com/watch?v=mOUEC5YXV8U

 8. DubbelZout

  De Coronawappies gaan weer overuren draaien

 9. Ernest Stern

  “meent de sociale geograaf”

  Schattig.

  1. Bolland

   Stern Een persoon die Rutte een goed bestuurder vindt terwijl we door zijn gebrek aan leiding en visie aantoonbaar het slechtste jongetje vd klas zijn en wereldwijd worden gezien als no go gebied, is of a onder invloed of b oerdom, in uw geval denk ik een combinatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.