Minderjarige Marokkaanse terreurasielzoeker slaat 76-jarige man tot moes bij inbraak in Overloon

Het loopt in Nederland gierend uit de klauwen met zogeheten veiligelanders: lui uit landen die gewoon veilig zijn en een bijzonder grote kans lopen geen asiel te krijgen in ons land. Een 16-jarige gozer uit deze categorie heeft gisteren nog een inbraak gepleegd in Overloon, en daarbij de bewoner bijna om zeep geholpen.

Yep. Het is oktober 2020. We weten al jááren over de problematiek met de veiligelanders, en toch gebeurt er helemaal niets. Asielzoekerscentra zitten vol met gasten die geen enkele aanspraak op een verblijfsvergunning maken, maar toch maanden hier mogen blijven. En in een flink aantal gevallen uit pure hebzucht of verveling (Joost mag het weten) dan maar het pad van de zware criminaliteit betreden.

Een uiterst triest voorbeeld daarvan zagen we gisteren in het Brabantse Overloon. Daar vond een 16-jarige jongen het niet alleen nodig om een inbraak te plegen, maar ook om de bejaarde bewoner het ziekenhuis in te rammen:

“De 76-jarige bewoner van een woning aan de Stevensbeekseweg in Overloon raakte vanochtend vroeg gewond toen hij een inbreker in zijn woning betrapte. Hij kreeg een paar fikse klappen in zijn gezicht en tegen zijn hoofd en moest met diverse verwondingen naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Korte tijd later is de 16-jarige inbreker in de buurt van de woning aangehouden. Volgens de politie zijn er kort voor de inbraak op de Stevensbeekseweg in de omgeving meerdere inbraken gepleegd. De politie verdenkt de verdachte daarom van een reeks inbraken en heeft hem vastgezet.”

De burgemeester van Boxmeer, waar ook Overloon onder valt, roept nu op tot actie om dit soort lui gewoon niet meer in het land te hebben. Joh, zou je denken? Dat weten we al jaren, maar in de landelijke politiek wordt dit dossier gewoon schouderophalend terzijde geschoven. Staatssecretaris Broekers-Knol plant wat gesprekjes met de Marokkaanse overheid, maar pakt totaal niet door.

Het is niet voor het eerst dat bewoners van het azc Overloon voor overlast zorgen. Toen anderhalf jaar geleden aan de bel werd getrokken bij de gemeente, werd omwonenden botweg geadviseerd om maar een goede hond in huis te nemen. De 76-jarige Overloner die in het ziekenhuis herstelt van zijn verwondingen weet dus wat hem te doen staat: want dat advies is alles dat de overheid kan doen om herhaling van die brute aanval te voorkomen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. plakband

  Minderjarige Marokkaanse terreurasielzoeker slaat 76-jarige man tot moes bij inbraak in Overloon.

  Zoiets noemt het linkse partijkartel een incidentje.
  En daarna weer klagen dat ze zelf belaagd worden bij de deur van de 2e Kamer.

  Stemzeweg zodra het kan.
  Stem pvv of fvd en nexit voor het te laat is.

  1. vandaag

   idd

   minder , minder , minder
   stem sociaal , stem PVV

   De enige partij voor minder is-lam en uitzetten criminelen met een dubbele nationaliteit.

 2. Eppo123

  Wij leven wij toch in een debiel naïef land. Het is voorbeeld duizend en een. Stoppen met die linkse hobby van mensen hier naar toe halen. Deze niets hier te zoeken asielzoeker, wordt door allerlei linkse instanties opgenomen, zal vanaf zijn 18e een uitkering krijgen, die hij met crimineel geld zal gaan aanvullen. En met een beetje geluk krijgt hij ook nog een woning met wat toeslagen cadeau. Nederland wat een land. Neerknuppelen die lui en uitzetten.

 3. Yoyo

  Lijkt mij een duidelijk geval van per direct retour afzender met pek en veren en een hand minder.

 4. rexm

  Hoeveel misdaden zijn er al gepleegd in Europa,?? heel en heel veel.
  We weten allemaal dat ze een afwijking in hun hersens hebben en toch laten we ze binnen en sturen ze niet terug.
  We hebben het zelf in de hand, stem straks op partijen die het oplossen.
  Wat het ook is, de kogel komt altijd van links.

 5. Blondie

  Ze moeten gewoon de parlementariërs van het Linkse Rutte Kartel, een Maand opsluiten bij deze gelukszoekers in Overloon.

  Het Linkse Rutte Kartel. heeft schijt aan de Autochtone Nederlandse bevolking.
  Omvolken is het doel waar naar zij streven.

  NEXIT.

 6. Winfrida

  Het is toch om te huilen.

 7. RvdBe

  Belachelijk dat de media hier nog over berichten, immers corona is HET probleem, al het andere dient hier zwaar ondergeschikt aan worden gemaakt, dat is immers het doel van de coronahype.

 8. yellow thread street

  Dit is het zoveelste geval en het zal niet de laatste zijn.
  Ik hoor het ze nog zeggen, een gelukszoeker dit een criminele activiteit pleegt wordt per direct het land uitgezet.
  Allemaal mooie praatjes, het blijft gewoon doorgaan.
  Ik wist het wel, geef dit uitschot bij zijn aanhouding een schot door het hoofd, dit is het enige wat helpt.

 9. HD

  Vreselijk het zal maar je moeder zijn.

 10. vandaag

  minder , minder , minder

  stem sociaal , stem PVV

 11. Telex

  Deze man zal wel ietwat verward zijn geweest. Dan kunnen we daar we daar
  het beste een commissie voor in het leven roepen die de zaak nauwkeurig onderzoekt. Dit liefst onder de welvoeglijke leiding van een uitgerangeerde partijprominent. Die zal ongetwijfeld ook tot eenzelfde conclusie komen want de hand die je voedt hak je niet af.
  Mogelijk dat we ons eens moeten verdiepen in de sociaal culturele achtergronden van de dader en dit onderzoek in een later stadium goed onder het licht houden. Tot die tijd blijven we natuurlijk waakzaam. Mocht u iets opvallen, laat het ons weten

 12. P. Puk

  Ze moeten al die Marokkaanse “asielzoekers” weigeren! Blijf lekker in je eigen land en ga eens werken voor de kost. En al het gajes wat hier al zit ook terug. Willen ze dat tuig daar niet meer hebben? Uit het vliegtuig donderen aan een parachute!

  1. Madpo

   Gelijk heb je Puk, maar dan wel een kilometer of 5 voor de kust.

  2. Jopie

   Ze moeten die parachute zelf meebrengen!!

  3. Ernest Stern

   Hier wordt opgeroepen medeburgers te vermoorden.

   DDS, kijk hier even naar.

 13. AS210854

  Och in Overloon staan elke dag wel politie auto’s en vrachtwagens met nieuwe meubels omdat er elke dag wel gevochten en de boel kort en klein geslagen,wordt.

 14. staleo

  Het is toch zo eenvoudig, totaal geen uitkeringen meer naar Marokko tot er een akkoord is over terugname alle Marokkanen die in asielcentra zitten.
  Je moet alleen als partij of regering DIT WILLEN.

 15. liefdevol rechts

  Zoiets hoor of zie je niet op de openbare omroep.

 16. Telex

  Wen er maar vast aan. Rutte vier is coming soon

 17. Banne de Booyer

  Een ijzeren staaf van een meter en direct uitschakelen die gasten. De bak in NL is net een hotel. Daar krijg je beter te vreten dan thuis, dat overleef je wel die anderhalf jaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.