Nieuwe coronamaatregelen Rutte-De Jonge weer verwarring ten top: buiten met 4 mensen samenkomen, maar binnen met 30!

Een deel van de nieuwe maatregelen die het kabinet wil nemen is aan het einde van de middag uitgelekt. In ieder geval één in het oog springende maatregel had een stuk duidelijker gekund…

Morgen is het weer tijd voor een coronapersconferentie van premier Rutte en vicepremier De Jonge, al dan niet ondersteund door Irma Sluis of een andere doventolk. Dan zullen we nog eens horen wat we al wisten, omdat politici en hoge ambtenaren nu eenmaal alles lekken: de coronamaatregelen die voor Nederland gelden worden weer aangehaald.

Vandaag bereikte al een deel de pers: amateursporten waarbij in teamverband contact wordt gemaakt worden voor volwassenen verboden, en ook het openbaar vervoer wordt ernstig ingeperkt. Uitzonderingen op de ‘slechts dertig mensen in een gebouw’-regel worden geschrapt, en horeca zullen ook op een nog nader uit te werken wijze worden getroffen.

Eén maatregel is in ieder geval al hartstikke onduidelijk: het aantal mensen dat mag samenkomen. En dan specifiek over het verschil tussen binnen- en buitenbijeenkomsten. De NOS noteert:

“In binnenruimtes mogen nog maximaal 30 mensen zijn. Tot nu toe golden er uitzonderingen, maar die komen te vervallen. Het is nog onduidelijk wat er gaat gelden voor wat het kabinet ‘doorstroomlocaties’ noemt, denk aan musea en grote winkels. Buiten mogen nog groepjes van vier samenkomen.”

Raar maar waar: binnen mag je dus met méér mensen samenkomen dan buiten. En het verschil is niet klein ook: vier om dertig. Ondanks dat er inmiddels een lawine aan bewijs is geleverd dat het coronavirus zich best van mens tot mens springt in binnenruimtes. Buiten vallen door de wind en de openheid de besmettelijke virusdruppels vrijwel onmiddellijk op de grond.

Het is dus echt ongelofelijk: zelfs zeven maanden na de komst van het coronavirus in Nederland speelt de overheid het nog altijd klaar om met ondoordachte, verwarrende en zichzelf tegensprekende maatregelen te komen. Nou, zo komen we deze tweede golf wel door, hoor…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. vandaag

  ach , paniek is een slechte raadgever en griep moet je uitzieken

  1. Jack Flash

   Laat ze nog maar even zo doorgaan, dan draaien ze zichzelf de nek om.
   😜

 2. Blondie

  Inderdaad deze Linkse Rutte Clan, maakt er wederom een zooitje van.

  Als er te weinig besmette personen zijn, veranderen ze gewoon Stante pede het criteria.

  Die 4 personen buiten, is een voorloper van de spertijd.

  1. omniscius

   President Loekasjenko van Wit-Rusland heeft vanmiddag hoogst persoonlijk Rutte gebeld om hem te bedanken voor deze tip.
   Ook altijd handig zo’n maatregel in de aanloop naar onstuimige verkiezingen in maart. Het wordt echt eng. Mogen we nog ergens tegen protesteren? Nein!

 3. RPML

  Het RIVM heeft tussentijds de toetsingscriteria voor de PCR-test gewijzigd, waardoor er veel meer besmettingen (en vals-positieven) ontstaan. We worden echt bedonderd!

  “De PCR-testen voor SARS-CoV-2 in Nederland zijn oorspronkelijk gericht op twee targets: het E-gen en het RdRP-gen (Corman 2020). Met de ervaring die daarmee is opgedaan, hebben de meeste laboratoria ervoor gekozen om alleen nog voor het meest gevoelige E-gen te testen om tijd te besparen en het gebruik van reagentia bij schaarste in te perken.”

  h++ps://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19

  Overigens heeft deze aanpassing ook in België plaatsgevonden met hetzelfde resultaat: veel meer besmettingen per 100.000 inwoners

  1. vandaag

   quote Overigens heeft deze aanpassing ook in België plaatsgevonden met hetzelfde resultaat: veel meer besmettingen per 100.000 inwoners end

   Echter verhoudingsgewijs met veel minder zieken en veel minder druk op de zorg. Als klap op de vuurpijl wordt de gemiddelde zorgtijd beperkt tot 3 dagen.

   Een griepje dat de wereld op slot gooit !

 4. Willem Bever

  Wellicht weten ze verdomd goed wat ze doen tim

  1. vandaag

   die indruk krijg ik niet

   1. Willem Bever

    Dus wie runt dit land?

 5. AS210854

  Peppie en kokkie, anders kun je deze 2 niet omschrijven.

 6. M. Brandenburg

  en eerste zou de overheid zich absoluut niet mogen bemoeien met wat er achter de voordeur gebeurd, wie en hoeveel mensen jij wil ontvangen is een individueel recht waar enkel links totalitairen aan willen tornen (is een ander totalitair regime??), dus een totaal ongewenste bemoeienis van de overheiud, daarnaast is er geen enkel bewijs voor echt riesico om besmet te worden in de buitenlucht wat ook de totalitaire samenscholingsverboden totaal ongewenst maakt. Er is geen enkele grond om deze vrijheidbrovende en en mensenrechten beperkende maatregelen in te voerne, helemaal omdat uit de data blijkt dat al deze totalitaire maatregelen niet eens werken, en nergens werken of zelfs hebben gewerkt, immers de landen met de meeste maatregelen doen het het slechts, je zou denken dat dit een indicatie is om direct met deze totalitaire vrijheidsberovende maatregelen te stoppen. Hoeveel maanden data heb je nodig om te zien dat de ingevoerde onzin van muilkorven tot asocial distancing niet werkt.

 7. Cootje

  De volkstuintjes komen toch in het zicht in 2021

 8. Winfrida

  Het wordt ook naar buiten gebracht alsof het oorlog betreft. Nog even en we horen het luchtalarm als waarschuwing!

 9. deZwaluw

  Rutte blijkt geen crisismanager van een echt probleem.
  Alleen politiek gewauwel weet hij te plaatsen.
  De politiekelingen in zijn naaste omgeving zijn van nog minder kaliber.
  Dat blijft knoeien, rotzooien en stuntelen.
  Politici kunnen alleen jongleren met belastingeld.
  Maar dat interesseert Corona geen ene moer.
  Pas als een vaccin is ontwikkeld lost het probleem vanzelf op.
  Dan kan de regering zich weer op de borst kloppen.

  1. JochemX

   Komt dat vaccin er ooit? En is het wel nodig als het aantal patiënten getalsmatig te verwaarlozen wordt?

  2. vandaag

   ik denk dat er NOOIT een vaccin gaat komen wat ze ook roeptoeteren

   Influenza – u weet vast nog wel dat oude vertrouwde griepvirus – is nooit onder contr’óle van een vaccinatie geweest. Tevens moest de griepprik elk jaar herhaalt worden. Ondanks de griepprik maakte influenza veel slachtoffers onder de zwakkere jaarlijks.
   Het record van ruim 12.000 was slechts 2 jaar geleden.

   Buitenom het menselijk leed werd de maatschappelijke ellende ingeschat op 4 tot 5.000.000.000 euris jaarlijks. Als we dit konden beheersen met een vaccin was de uitvinder schatje hemeltje rijk geweest – jaja op medische uitvindingen krijg je ook patent – en was menselijk en maatschappelijk leed bespaard gebleven.

   Een vaccin tegen corona ? ik blijf erom lachen

   1. Brenda Welsh

    Waar blijft de tijd, gezellig ziek zijn en vertroeteld worden thuis in eigen bed. Een warme kruik en een beschuitje met roomboter en suiker…Geef mij dan maar een inenting met een vaccin dan het te veronachtzamen.

 10. JochemX

  Kleine aanvulling, een virus is buiten hooguit 5 minuten actief. Buiten ben je echt het veiligst.

  1. Jack Flash

   Big Pharma probeert als zijnde
   pooier& pusher te continueren, met MSM als reklamemedium.

   Alles houdt een keer op.
   Wereldwijd zijn mensen het zat.

  2. Brenda Welsh

   Afgaande op de daklozen situatie staat deze bewering als een huis.

 11. Cycle25

  h*tps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5189884/maatregelen-horeca-dicht-geen-alcholverkoop-na-2000-uur

  Het gaat een flinke worden..

  1. Jack Flash

   4 man op straat.
   30 in de Horeca.
   Leuk bedacht.
   Weet je meteen wie volgende keer de schuld weer krijgt ( om niks)
   Wat een smeerlapperij.

   1. Cycle25

    h*tps://twitter.com/spectator/status/1314573157827858434?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1314573157827858434%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.abc.net.au%2Fnews%2F2020-10-12%2Fworld-health-organization-coronavirus-lockdown-advice%2F12753688

    De WHO voorspelt een mondiale catastrofe, en wil van de lockdown’s af.

    Of het roer gaat om, of de EU gaat gewoon door gaat met het slopen van zwakke landen en importeren van de halve wereld naar Europa.

 12. splatoon

  > Nou, zo komen we deze tweede golf wel door, hoor…

  Welke tweede golf? Volgens mij bestaat die alleen in de hoofden van politici, de media en Tim Engelbart. Zelfs het WHO heeft toegegeven dat Covid een death rate van een griepgolf heeft. Dus per direct stoppen met (het aanzwengelen van) die waanzin.

 13. RPML

  Klinisch psycholoog die duiding geeft aan de pandemie die in de hersenen van de corona-gelovigen heerst:

  h++ps://youtu.be/YOLhF9fyjkk

  Tijdens de coronacrisis worden ingrijpende maatregelen genomen. Desmet vertelt dat het hem verbaast dat de discussie over de slachtoffers van die maatregelen nauwelijks wordt gevoerd. “De meest elementaire afweging – hoe verhoudt de remedie zich tot de kwaal? – werd eigenlijk nooit gemaakt.” Dat heeft er ook mee te maken dat de politiek haar taken grotendeels uitbesteedt. Dat gebeurde al aan het begint, zo vult Verbrugge aan. “De politiek heeft alles heel snel losgelaten.” Dat gebeurde onder druk van de bevolking, het buitenland en de medische wetenschap.

  1. RPML

   Meest beeldende uitspraak: we willen een volle trein laten ontsporen om de man die op de rails ligt te redden, en nog altijd zijn er mensen die het redden van die ene persoon blijven rechtvaardigen. Een boeiende discussie over de psyche van de mens als angst de boventoon gaat voeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.