Nou, DOEG, hè! DENK verdwenen uit Staten van Utrecht, en een partij ZONDE dat dat is, zeg!

Wat een ongelofelijk gemis voor de provinciale politiek van Utrecht: vanaf afgelopen maandag is er geen DENK meer in de Provinciale Staten. De enige vertegenwoordiger, Hanane Bittich, gaat namelijk voor zichzelf verder.

Eeuwig zonde, natuurlijk, dat er nu geen DENK meer is in Utrecht. Al die kiezers die nu in de kou staan omdat de enige provinciale vertegenwoordiger, Hanane Bittich haar oude partij heeft ingeruild voor de ‘Lijst Bittich’. Heel spijtig:

“„Vandaag heeft mevrouw Bittich de voorzitter laten weten, dat zij vanaf heden als ’Lijst Bittich’ zal deelnemen aan de vergaderingen”, zo mailde de griffie de Statenleden maandagavond laat. Wat er van de fractie over was aan commissieleden, heeft zonder eigen Statenlid geen toekomst.

„Mevrouw Bittich heeft aangegeven niet langer lid te zijn van Denk en daarmee Denk niet meer vertegenwoordigt in de Provinciale Staten. Zij heeft verzocht om verder genoemd te worden als Lijst Bittich”, aldus de griffie.”

Een groot gemis voor Utrecht! Geen bijdragen meer van de partij die allerlei buitenlandse conflicten de Nederlandse politiek insleept, zoals onlangs nog met Armenië en Azerbaijan. Ook geen partij meer die de vergaderzalen ziet als studio om allerlei zwaar verknipte filmpjes in op te nemen. Ook moet Utrecht het zonder een partij stellen wiens hoogste politieke baas zich aan stagaires vergrijpt en daarom zijn functie moet neerleggen, maar als een feniks herrijst uit de as op de kieslijst van de volgende Kamerverkiezingen.

Tevens niet meer in Utrecht: een partij wiens oprichters elkaar de tent uitvechten, een fractievoorzitter royeren en daarna met een groot mea culpa alles weer bijleggen op een ledenraad. Ook vanuit Utrecht geen campagnefilmpjes meer die zijn ingesproken door een leider van een geheel andere partij, of schimpscheuten naar vertegenwoordigers met een multiculturele achtergrond vanuit Midden-Oosterse staatstelevisie.

Allemaal niet meer in Utrecht. Heel erg jammer allemaal, vindt u ook niet? Je zou bijna medelijden krijgen met die ontzettende pechvogels van DENK. Snif!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Kretoloog

  Oh, ik dacht dat Denk dat statenlid er zelf uit had gewieberd. http*://www.dagelijksestandaard.nl/2020/09/beschamend-denk-dreigt-met-royement-voor-afwezige-utrechtse-statenfractievoorzitter/

 2. Behold My Negativity

  Ik ben blij dat er geen DENK meer is in Utrecht, hoop dat ze niet nogmaals proberen in maart. Die gehele conflict tussen armeniërs en azerbajianen van mijn ouders aanhoren vind ik al veel meer dan genoeg, hoef het niet in het Nederlands nogmaals aan te horen over hoe zielig het voor land A1 of land A2 wel niet is.

 3. Piet51

  Denk gedraagt zich helemaal als een aantal andere nieuwe partijen in de afgelopen jaren. Het lijkt gebruikelijk om de jaren na de start vooral te gebruiken om interne vetes uit te vechten. PVV, FvD, 50+, langer geleden de Ouderenpartij gingen hen voor. Het hoort erbij, of misschien tel je zelfs niet mee als je niet eerst een robbertje hebt gevochten met partijgenoten.

 4. ZWEEDSE K0K

  Nadat alle corona voor en tegenberichten geplaatst zijn keert Tim op zijn lievelingsonderwerpen GL. D66 en Denk terug.
  Nu nog even Sylvana Simons, Eric van Muiswinkel en KOZP.
  Alsof er niets bijzonders aan de hand is.

  1. Kretoloog

   Noem het gedrag van de GroenLinksfractie in Doetinchem maar ‘niks bijzonders’. De penetrante geur van zijn sokken tast nu zelfs die ene hersencel van ZWEETKOK aan.

 5. Cycle25

  DENK staat voor Deporteer Elke Nederlander in Kampen, zij willen opvoedkampen gaan faciliteren en krijgen doodleuk inspraak in Den Haag.

 6. Vrijedenkert

  Eindelijk eens een positief bericht…
  Minder minder minder!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.