Ongelooflijk! NPO doet quasi-goedpraatrondje onthoofding om Mohammed-cartoons: ‘Vrijheid? Verantwoordelijkheid!’

Weer eens een kotsmisselijk stukje vergoelijking van één van de gruwelijkste terreurdaden van de afgelopen jaren in Europa: wat doe je na een onthoofding? Nou, dan ga je de onthoofder ook nog een beetje gelijk geven. Aldus NPO-programma De Vooravond vandaag.

Hoe reageert een normaal mens als een leraar onthoofd wordt wegens het tonen van wat onschuldige striptekeningen? Uiteraard: die is verafschuwd. Die roept op de daders keihard te straffen, roept dat zoiets écht niet kan in een vrije samenleving… én toont zelf die Mohammed-tekeningen, om solidariteit te tonen met de vermoorde docent. En om te laten zien: je kan een enkele boodschapper misschien omleggen, maar niet de boodschap. Ook de islamitische profeet, waar in Europa echt maar een kleine minderheid in gelooft, is niet boven spot verheven.

Maar ja. Dat zou teveel common sense zijn. En daarvan hebben in hun hoge, nu onbestickerde, ivoren torens in Hilversum veel te weinig. Dus wat zag je als je vanavond je tv afstemde op NPO1 en eens ging kijken wat De Vooravond te melden had over de dood van Samuel Paty? Dan staarde je recht in de vurige kijkers van Lucelle Comvalius, een docente geschiedenis die suggereerde dat haar Franse collega zijn verantwoordelijkheid niet had genomen. En dat zij zijn werkwijze totaal verkeerd vond – hij had eerst de ouders van de kinderen moeten raadplegen, en daarna de vertoning van de cartoons moeten afblazen. Want – nogmaals – “verantwoordelijkheid.” We moeten immers niet “kwetsen.”

Beste mensen, voor dat wanstaltelijke NPO-item van vanavond is een woord uitgevonden. En dat gaan we maar gebruiken, want wij moeten in dit vrije land ook onze verantwoordelijkheid nemen van Lucelle. Dit was gewoon lafheid in z’n meest pure en kwaadaardige vorm. Lafheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Blondie

  PvdA.

  1. Jack Flash

   Onthoofding door Guillotine vind ik humaner.
   Vive la France!

   1. Edjan

    Vive la Republique!

    1. Jack Flash

     Edjan@😂😂🤣

 2. Fatsoen74

  Het aan banden leggen van vrijheid van meningsuiting, satire, humor, persvrijheid en andere zaken die vrijheid vertegenwoordigen is de doodsteek voor de democratie.

  Wij glijden langzaam af naar inperking van het vrije woord.

  De voorstanders hiervan realiseren zich niet dat ons land zichzelf gaat verloochenen.

  Niks meer mogen of kunnen is het inperken van vrijheden waar wij als land trots op hadden moeten zijn.

  Het goed praten van terreurdaden is natuurlijk ridicuul te noemen.

  Laten wij de tolerantie bij mensen die zich misdragen maar eens varen en pakken het kwaad bij de wortel aan.

  Toeterende gasten op scooters die de moord op een leraar verheerlijken geven het gemiddelde niveau van die persoon aan.

  Niks willen toevoegen aan de maatschappij alleen maar profiteren.

  De nationale opsporingslijst geeft een mooi beeld hoe het echt in elkaar zit in Nederland.

  h**ps://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/nationale-opsporingslijst?page=1

 3. Fascal

  Hier hangt vast nog wel een islampleiter rond.

  1. Jack Flash

   Ik denk dat die pleiters even voor het gemak maar even pleite blijven Fascal.😎

 4. Edjan

  Ik kom ze ook tegen. Mensen die blij vertellen dat je alles MAG zeggen, maar dat je niet alles HOEFT te zeggen. Dat Theo van Gogh het over zichzelf heeft afgeroepen. Ik word ziek van dat soort volk. Ik zeg ze dat ze het product van inteelt zijn en vervolgens praat ik er nooit meer mee.

  1. Jack Flash

   Edjan@ “Dat je alles mag zeggen maar niet hoeft te zeggen”
   Dit geeft aan dat ze in wezen bang zijn, voornamelijk omdat ze dit zelf veroorzaakt hebben met hun slappe gedrag.

   1. Jack Flash

    Stem PVV/FVD.
    Als het nog mag.

   2. Edjan

    @JFlash, hun diepste wezen is dat van de nsb’er, de landsverrader. Die stonden te juichen toen de duitsers ons land innamen. De huidige nsb’er staat te juichen terwijl de mohammedanen ons land innemen. Allebei zijn het de grootste smeerlappen die er bestaan.

    1. Freba

     Als de NSB-ers aan de macht waren gekomen hadden we nu geen “last” gehad van de door jou benoemde personen. Alles is voorspeld door het mannetje met het kleine snorretje. Ik heb dan ook zijn boek meer dan 35 jaar geleden gelezen. Zo ook al onze politici. Verplichte kost voor de academici. Voor Jan met de Pet niet, onder het motto: ” Hou jij ze dom, dan hou ik Ze Arm”. Anders ga je toch op de Westbank wonen, daar worden huizen genoeg gebouwd. Weinig last van je vijanden daar. Alles vernietigd en de overlevenden trekken naar Europa. Mag ik dat “neerschrijven” ? Ja dat mag ik. Vrijheid van meningsuiting toch?!

 5. vandaag

  Ik ken iemand die minder onthoofding en minder is-lam wil hebben

  stem sociaal , stem PVV

  Hoe kun je een discussie hebben over hoe goed of fout een onthoofding wel niet is. Als omroeporganisatie ben je dan K N E T T E R G E K

 6. DutchOutlaw

  Hier kunnen we het volgende over zeggen: WEG met Islam,WEG,met moskeeën,
  WEG met hoofddoeken,WEG met de Koran,WEG met soepjurken,WEG met de nikab
  deze rotzooi moet uit ons land en Europa verdwijnen.
  Deze klerezooi hadden we zo’n 20 á 30 jaar geleden niet,maar sinds de EU en Rutte de grenzen open zetten voor dit soort rotzooi zitten wij nu met de brokken.

  Stem PVV! Wilders heeft gelijk én krijgt gelijk.

  1. M.Dikker

   Het interesseert ze niks. Zie het Marrakesh pact en nu marrakesh II. Niks geleerd van voormalig Joegoslavië, Afghanistan, Iran, Indonesie etc.

  2. LifeBuddy

   Outlaw, 100 % +++++++

  3. henkie

   Europa, of eigenlijk bedoel ik de EU kan mijn reet roesten. Als ze daar zichzelf willen opheffen, ausradieren, dan moeten ze dat maar vooral doen. Maar laten wij aub Nederland niet vergooien, en laten we de democratie weer teruggeven aan het volk.

   Stem PVV, FvD

 7. HD

  Wat een zielige debiel.

 8. Eppo123

  Als het kalf verdronken is dempt men de put

 9. M.Dikker

  Het verbaasd me niks. Zelf heb ik een fb ban van 30 dagen, omdat ik me (weer eens) liet triggeren door een anderskokende. Die vond dat het de eigen schuld van de leraar was. En dat mag je gewoon zeggen. Dat je dan zegt dat jij vindt dat mensen met zulke denkbeelden niet in het westen thuis horen, dat mag niet!

  1. Jack Flash

   Maw@ Als je onthoofd wordt ben je het zelf schuld.
   Had je maar geen tekening moeten maken.
   Was het niet Hans T?

   1. Jack Flash

    Pim & Theo’s graven worden ook nog het liefst letterlijk ondergepiest door dit linkse tuig.
    Ik heb nog nooit zoveel “respect” gezien voor Nederlandsche representatieve Waarden sinds het linkse gedachtengoed hier de scepter zwaait.

  2. henkie

   Heb je het nou nog niet begrepen?
   Je moet leren je bek te houden, je broek op je knieen laten zakken en je laten naaien. Met het juiste gedrag mag je hopen in de toekomst het genadebrood te ontvangen van de islamitische overheersers.

  3. RS

   die heb ik net achter de rug……………als je een moslim ene vinger geeft , neemt die je hele hand…………een ban. Omdat “anderen “daar aanstoot aan namen. Wie die “anderen “waren werd er niet bijgezegd.

 10. GewoonJohan

  Quote :”hij had eerst de ouders van de kinderen moeten raadplegen, en daarna de vertoning van de cartoons moeten afblazen.”

  * Nee dat klinkt heel logisch en nuttig. De ouders van kinderen raadplegen van iets dat je van plan bent te doen , waarvan je al hebt besloten om het niet te doen.
  Klinkt zoals : “Ik moet po*epen maar laat ik eerst maar de ouders gaan raadplegen voordat ik de klas verlaat.”
  kwasi-professionals van tegenwoordig.

  1. plakband

   @GewoonJohan: kwasi-professionals van tegenwoordig.
   Op Akwasi-leest geschoeid.

 11. saddy

  Begrijp ik nu goed dat als je een moskee bij je in de buurt krijgt en jou wordt niks gevraagd dat je dan het moskee-bestuur mag onthoofden van de NPO?

  1. AS210854

   Daar lijkt het wel op.😤😤

 12. Blondie

  Woede om asielzoeker van 16 jaar, (van Marokkaanse afkomst), die bij een inbraak in de woning van een 76 jarige man, deze man lafhartig het ziekenhuis inslaat.

  Gemeente Boxmeer.

  Kijk de uitdrukking asielzoeker is uit het A.D.

 13. henkie

  Het was zijn eigen schuld, hij vroeg erom!
  je moet leren je bek te houden als dat nodig is.

  1. Blank en niet Wit

   De man had met zijn ouders moeten overleggen.

 14. Drollevanger

  We barsten van de wegkijkers in de Westerse wereld, en doodsreligie,s en Satanische sekten maken daar dankbaar gebruik van.
  De wegkijker in dit religieuze onthoofddrama, is persoonlijk net zo erg als de daders van dit soort gruwelijkheden.
  Ik leg de hoofdoorzaak van deze zich steeds vaker herhalende gruwelijkheden, bij de wegkijkende Linkse mens en zijn islamvriendjes.
  En kom niet schijnheilig aankakken met de stelling “Godsdienst vrijheid”
  Deze uitwassen komen alleen bij de islam, en aanverwante zieke overtuigingen als de Maffia voor, en hebben meer te maken met een verknipte aangeleerde krankzinnigheid.

  1. Freba

   Jan Pietersz. Coen liet 10.000 Molukkers onthoofden om de nootmuskaatprijs laag te houden. Uiteraard met De Statenbijbel in de hand. Teveel mensen “op 1 plekkie” leidt tot ellende. Eigen schuld dikke bult.

   1. Fascal

    1617 – 2020

    Zoek de verschillen.

    En plots is het muisstil aan de linkerzijde… Zij die zo hard schreeuwden i.v.m de BLM toestanden hoor je niet… Het is dan ook maar een blanke leerkracht…

    1. Vliegenvanger

     ++++++

 15. Vliegenvanger

  Ongelooflijk dat hier niet is ingegrepen, weer typisch een programma van de NPO, NPO is een zieke omroep die denken dat ze alles kunnen maken. Zelfs een onthoofding praten ze recht, nog nooit zo’n stelletje egoisten gezien als bij de NPO. Stop de NPO, geen subsidie meer naar een omroep die Nederland verraad. En dat van ons belastinggeld.

 16. Telex

  Waarom kijken we er nog naar? Hiddema zou zeggen “je kunt je er zo lekker aan ergeren” En dan de volgende dag een reactie plaatsen op DDS. Dat werkt als een ventiel “ventielzeden” voor een ander is dat wellicht voetbal kun je je ook aan ergeren.

 17. Kretoloog

  Geen Beukman, geen Brandebok, geen Dubbelzout, geen Ernst Stern, geen Zweedse Kok: het linkse reageerderslegioen van DDS houdt zich muisstil.

  1. Maurits Dekker

   Gespuis verstopt zich altijd in hun hol als het gevaarlijk voor ze wordt.

  2. Fascal

   Goede analyse Kretoloog!

  3. vandaag

   omdat die ratten het net als elke andere islamiet weigeren onvoorwaardelijk te veroordelen

 18. Madpo

  Ik heb het al eerder gezegd: Dit land en zijn linkse inwoners is volledig de weg kwijt, wat een laffe samenleving!

 19. Umut Aydin Sahin

  Is deze Lucelle zelf moslima?, want anders kan ik haar betoog niet begrijpen. Misschien dat voortaan het onderwijzend personeel ook eerst zijn kledingkeuze en lesinhoud van te voren moet toetsen aan het ouderlijk moslimtoezichtsorgaan. Een verkeerde keuze is snel gemaakt, je zou zo maar onthoofd kunnen worden.
  Edit: aangepast lesprogramma met bijvoorbeeld betrekking tot jodenvervolging en holocaust is allang realiteit, en nog erger de ontkenning van de holocaust is in klaslokalen al heel gebruikelijk en toegestaan.

 20. Genoeg van linkse dictatuur

  Npo, een kweekvijver van racisme, je kunt het gedane niet goed keuren door het niet aftekeuren. De docent is knettergek om min of meer eerst toestemming te vragen om het in de klas te bespreken. Echt ontspoort dat mens, triest dat kinderen les krijgen van zoon linkse racist. Moeten ze het docentschap intrekken, in een gevaar vd geestelijke ontwikkeling vd leerlingen.

 21. Drollevanger

  Een beetje een God kan zichzelf prima verdedigen, Daar heeft hij geen fanaat voor nodig.
  Dus alleen waardeloze Goden maken gebruik van idioten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.