Pietenhater Jerry Afriyie euforisch door verbanning Zwarte Piet bij kinderopvang GO!: ‘we beginnen de dag goed’

Het is überhaupt nog maar de vraag of Sinterklaas – en een vorm van intocht met of zonder Zwarte Piet – doorgaat dit jaar. Maar iedere symboolpolitieke actie van een bedrijf kan op steun rekenen van de antiracisten. De strijd tegen Zwarte Piet stopt niet tot de ondergang definitief is. Tot die tijd blijft Afriyie lekker wrijven in de vlek; en pro-Pieten-adepten zien rood voor de ogen. 


Kinderopvang GO! – niet te verwarren met de partij van die andere ”’goedheiligman’ Otten – heeft besloten om Zwarte Piet af te schaffen. Aangezien ze 50 vestigingen in heel Flevoland hebben is dit een best grote stop binnen deze sector. Afriyie is natuurlijk apetrots op ze.

In de praktijk betekent dit nieuws dat er geen liedjes meer gezongen gaan worden waarin Zwarte Piet wordt genoemd. Ook zullen er geen Zwarte Pieten-afbeeldingen hangen in de vestigingen van GO!. Wanneer de Sint langskomt zal hij worden vergezeld door Roetveegpiet, Kleurenpiet of een andere wannabe Piet.

De kinderopvang heeft dit besloten omdat ze, naast dat ze willen deugen, willen opkomen voor een solidair feest voor iedereen. Wat goed van ze!

‘er een feest wordt gevierd waarin saamhorigheid, gezelligheid en respect voor iedereen het uitgangspunt is’

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. struisvogelpolitiek

  Laat iedereen z’n kinderen van die opvang halen, Dan zal zwarte piet weer terug komen.

  1. Cor Grapstra

   Laten ze die strontneger maar doodschieten .
   Het houdt anders nooit op .
   Is gelijk een mooi voorbeeld, misschien dat die andere neger wel weer terug gaat naar zijn slavenhandelaarsroots.

   1. Mogguh

    goed idee!

   2. werikke

    Ik ben voor.

   3. Ernest Stern

    “ Laten ze die strontneger maar doodschieten .”

    En dan vervolgens weer de publieke verontwaardiging over het gebrek aan publieke verontwaardiging.

    1. Cor Grapstra

     Selectief verontwaardigd str0ntvlek ?
     Ga eens eens selectief een hobby zoeken , of gewoon werken kan ook ipv hier te gallen en kleine kinderen lastig te vallen .

   4. EvertB

    @CorGrapstra,

    ’t Is sinterklaasfeest. Er staan vier Witte Pieten en één Zwarte Piet op een rij. Wie is de boze witte man?

    1. vandaag

     sinterklaas

     1. EvertB

      Nee, die staat niet in het rijtje. Probeer gratis nog een keer.

     2. vandaag

      toch is sinterklaas boos over je gezeik

     3. EvertB

      Ik stel vast dat je het niet weet. Dat was te verwachten. Het juiste antwoord is Zwarte Piet.

     4. vandaag

      Ik stel vast dat je het niet weet. Dat was te verwachten. Het juiste antwoord is Sinterklaas stront vlek .

 2. vandaag

  Dat zwaar gesubsidieerde varken wordt door de staat en gemeenten uit de wind gehouden en mag zonder hindernissen zijn gif spuien in onze democratie .

  Rot op met deze haatneger die enkel tweedeling zaait met zijn racismepraat en discriminatie geschreeuw. Ik ben het spuugzat om door dit soort mafklappers weggezet te worden als racist. Als het hem hier niet bevalt moet ie vertrekken.

  Waarom wordt dit stuk stront betaalt door de overheid voor zijn haatpreken. Ik kan begrijpen dat mensen zeggen “ik trap hem op zijn gezicht “

  1. Ernest Stern

   betaald

   1. vandaag

    nee sukkel betaalt

    1. Vriend

     Vandaag: in jouw zin “wordt (…) betaald”, is ‘wordt’ het hulpwerkwoord en ‘betaald’ het voltooid deelwoord, dus met een d. Stern heeft gelijk.

     1. vandaag

      het is niet voltooid , het etter wordt nog steeds betaalt

     2. Ernest Stern

      betaald

     3. vandaag

      nee druiloor , je wilt het niet begrijpen het is onvoltooid tegenwoordige tijd

      hij wordt nog steeds betaalt wat jouw grammatica ook verder zegt stront vlek interesseert me geen moer net zoals al je andere gewauwel hufter

      taal nazi’s zijn volgens gericht onderzoek hele nare mensen waarvan akte.

 3. LifeBuddy

  Het zal mij benieuwen hoe jerry afriyie zich zal voelen rond sinterklaas feest, als hij als Zwart Piet over straat moet gaan. Of gaat ie bij de gemeente aankloppen voor bluskalktoeslag.

 4. Vliegenvanger

  Slap bestuur op die kinderopvang.
  Ze verraden de Nederlandse cultuur voor een handje vol rasist en die perse hun zin willen hebben. Mafketels.

 5. Duckday

  Als deze opruier het niet naar zijn zin heeft waarom gaat hij niet terug .Hij zorgt dat er twee deling in Nederland is .De Gemeente en de staat moet eens stoppen met subsidie geven aan zulke opruiers .Het slaat kant nog wal.Waarom hebben zij die man zijn gegeven eens goed door getrokken Zal wel met een natte vinger geweest zijn Waarom geven zij zulke personen de kans om de boel op teruien Maar ja wat er in de gemeente raad en de politiek zit zijn volledig de weg kwijt. Het is niet zo verwondelijk dat in 40 45 zoveel mensen afgevoerd zijn met mede werking van de top Nederland is ziek en zorg dat dit land kapot gaat

 6. Bunky01

  Het blijkt dus dat hoe harder je schreeuwt en hoe meer aandacht je vraagt je dat ook krijgt. Deze meneer (en met hem nog een aantal anderen) krijgen daarna de nodige zendtijd toegeworpen. Hoe extremer je bent (naar links dan) en je trekt de racisme- of discriminatiekaart is het succes verzekert. Normale argumentatie, hoor en wederhoor gelden dan ineens niet meer als maatstaf. Nee, wie het hardst schreeuwt krijgt zijn zin, krijgt overal gelijk in en wordt met respect behandelt. Wat is het volgende doelwit van deze idioten? Dat is Nederland anno 2020. Wat een trieste samenleving.

 7. Augustus

  Zwarte supremaciteit en terrorisme wordt door de staat financieel gesteund.

 8. Shadow1100

  Terwijl de Verenigde Naties de Nederlandse regering heeft opgedragen te zorgen dat Zwarte Piet wordt afgeschaft, heeft dezelfde VN de Iraanse Zwarte Piet, genaamd Hajji Firuz, vermeld op de ‘Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid’. Daarmee wordt de Iraanse Zwarte Piet dus beschermd door de Verenigde Naties. In Iran speelt de figuur Hajji Firuz een grote rol tijdens het Iraanse nieuwe jaar (volgens de Perzische kalender op 20 maart). De zwart geschminkte figuur met felrode lippen is gehuld in rode kleren. Hij speelt tamboerijn en zingt om kinderen en hun ouders te vermaken. Dat bedoel ik……

  1. Ernest Stern

   “Terwijl de Verenigde Naties de Nederlandse regering heeft opgedragen te zorgen dat Zwarte Piet wordt afgeschaft”

   De VN hebben die opdracht nooit verstrekt en de Nederlandse Regering gaat er niet over.

   Wat een onwaarschijnlijk stom gewauwel!

   1. vandaag

    pardon ? vanwaar de eisen bij de intochten dan

    Donder toch op met je slappe gel*l stront vlek

   2. Fascal

    En leugenaar!

   3. homefront

    Sterker nog, clubjes als kozp worden gesubsidieerd door onze regering

 9. homefront

  Ik kan mij voorstellen dat er Nederlanders zijn die dit soort mensen zó verschrikkelijk zat zijn dat zij zich niet meer kunnen beheersen en daar een stokje voor steken..

  1. vandaag

   een stokje doorsteken ?

   1. homefront

    Nee, want dat is een oproep tot geweld daar zal een achterlijke kwiebus als ped*seksueeltje ernest dankbaar misbruik van maken, en ik roep niet op tot geweld, maar ik kan mij wel voorstellen dat mensen er zo zat van zijn dat je dat dus gaat denken…

 10. vandaag

  ze zoeken zijn broers

  h**ps://www.at5.nl/artikelen/205108/lachgaskoerier-kijkt-op-klaarlichte-dag-in-de-loop-van-een-vuurwapen

 11. Bes Tolen

  Deze actie stond niet op zichzelf. Gelijktijdig had je in verschillende steden anti racisme demonstraties (ook in het buitenland trouwens) en werd de programmering op TV gewijzigd en ook inhoudelijk de advertenties. Zowel bij de staatsomroep als bij de commerciëlen. Zo gaat het ook stiekem steeds verder.

 12. Banne de Booyer

  Terwijl deze neger lekker aan het qat kauwen slaat door al dat “succes” vieren de blanken gewoon sinterklaas in eigen kring. Sinterklaas centrales barsten uit hun voegen. Haat tegen de goedheiligman bestaat alleen in de sferen van uitkeringstrekkers en drop outs die nergens aan de bak willen of kunnen door hun labiele gedrag. Viering in het openbaar beslaat maar een procent of 2, altijd al geweest. Lekker werken in de bouw vanaf 5 uur s’morgens is wel heilzaam voor dit soort idioten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.