Radicale islamieten van NIDA: PVV-motie over bestrijden terrorisme is érger dan bloederige aanslagen in Frankrijk

De prioriteiten van radicale moslims blijken domweg niet op orde te zijn, zoals we gisteravond ook konden zien tijdens de gemeenteraadsvergadering van Almere. De PVV diende een motie om de terroristische daden in Frankrijk te veroordelen. De op islamitische grondvesten gestoelde partij NIDA vond vervolgens die motie erger dan de bloederige aanslagen zelf.

De recente golf van terroristische aanslagen in Frankrijk houdt ook de Nederlandse gemeentepolitiek bezig. Zo zeer zelfs, dat de PVV in Almere een motie indiende die opriep tot het bestrijden van het radicale islamistische gedachtengoed dat ten grondslag ligt aan het uitvoeren van onthoofdingen en steekpartijen. De motie kreeg in ieder geval steun van de VVD.

Dat schoot in het verkeerde keelgat van NIDA, die zo’n politiek – en hoogstwaarschijnlijk zonder gevolgen te blijven – tekstje zelfs erger noemt dan onthoofdingen en moordpartijen. Raadslid Hassan Buyatui verklaart:

“Dat PVV gevaar vormt voor onze samenleving is niet nieuw. De radicale opvattingen van PVV die fundamenteel tegen onze grondwet indruisen, liegen er bepaald niet om! Wie doet zo iets? Een fascist, zonder respect voor onze democratie!”

PVV-raadslid Toon van Dijk noemt NIDA daarop “levensgevaarlijk” en de VVD zegt: “Walgelijk en gevaarlijk. Dit is echt niet oké!”

Het is niet voor het eerst dat NIDA haar ware gezicht laat zien na aanleiding van de terroristische aanvallen in Frankrijk: in Rotterdam riep raadslid Nourdin el Ouali op tot het verwelkomen van radicale islamistische clubs die zich schuldig hebben gemaakt aan de hetze tegen leraar Samuel Paty, die uiteindelijk tot zijn dood leidde.

Verder raakte Hassan Buyatui zelf al eerder in opspraak toen hij zijn god aanriep (“Takbir!”), omdat het college van burgemeester en wethouders in zijn stad was gevallen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Toverkol

  En wat gaan de politici nu doen……….. zeggen hoe goed ze geïntegreerd zijn in de saamenleving !!!
  Trap dit soort met hun larven uit onze samenleving !

  1. Mogguh

   Hear hear +1

  2. vandaag

   Dit was 1 van de hoog opgeleide waar rutte altijd over spreekt

   stem sociaal , stem PVV

 2. homefront

  De islam die geenzins onze wetten respecteert gaan Nederlanders om de oren slaan met diezelfde grondwet…dit noemt men onderdrukking en het vergif in onze maatschappij..

  1. Jannes-46

   En dat is nog lang niet alles want ze willen maar al te graag wel profiteren van ons sociale stelsel. De islamisering wordt door ons gesubsidieerd via ons sociale stelsel en daarmee betalen wij zelf voor onze ondergang.

 3. Piet Klein

  Willen we een samenleving waarin het gesanctioneerd is dat als men zich tot het bot beledigd voelt er moorden gepleegd mogen worden. Willen we een samenleving waarin moslims geen afstand weten te nemen van radicale elementen die moorden plegen. Willen we een samenleving waarin sommigen het recht nemen om te moorden in eigen hand nemen en niet naar de rechter gaan. Willen we een samenleving waarin moslims die we ruimte bieden om te wonen, te leven, hun geloof te belijden en die geen afstand nemen van de radicale, terroristische uitingen. Willen we een samenleving die wanneer de radicale elementen van islam worden aangesproken doen alsof alle moslims worden aangesproken. Als deze gemeenschap geen afstand neemt van de radicale elementen heeft ze geen enkel recht om te spreken, temeer daar onze rechtssysteem hen alle mogelijkheden geeft om in verweer te komen als men zich tot het bot beledigd voelt. Als Kuzu niet in staat is om de moorden te veroordelen dan trekt hij het oordeel tegen het radicalisme naar zich toe. Moslims moeten beseffen dat wij samen met moslims tegen de radicale elementen moeten zijn. Er past alleen maar een scherpe veroordeling van de radicale islam, de terreur door moslims als moslims in Nederland geloofwaardig willen blijven. Nidia neemt hier een stelling is waarmee Nidia zich zelf ter discussie stelt. Respecteert Nidia de basiswaarden van de Nederlandse samenleving?

  1. Toverkol

   U heeft gelijk…….
   Iedere moslim is zo, toen mensen naar IS gebied afreisden om te vechten zagen ruim 70 % van Nederlandse moslims deze lieden als helden….
   Men mag niet, en nooit met verhalen komen over gematigde islam of wat dan ook er is maar één islam en iedere moslim gebruikt dezelfde terroristen handleiding n.l. de koran.

  2. Jannes-46

   Ik wil geen samenleving met moslims die zich niet willen integreren laat staan assimileren. Weg met de staatsondermijnende profiteurs die de islam verspreiden via de baarmoeder en daarbij godbetert dienaangaande ook nog eens gesubsidieerd worden met kinderbijslag en Allah mag weten wat nog meer voor subsidies.

   1. Jannes-46

    Taalfoutje, integreren en assimileren zijn geen wederkerende werkwoorden dus “zich” dient te komen vervallen.

 4. Blondie

  Nederland is een tolerant land, maar dit moet worden afgekeurd.
  Roep ze tot de orde en zet anders ze het land uit.
  Want met deze insteek horen zij hier niet.

 5. evil knievel

  Altijd weer die…!😩
  T zou verboden moeten worden!😁😜

 6. yellow thread street

  Tijd voor harde actie.
  Leg via een noodwet vast dat elke volksvertegenwoordiger alleen een enkelvoudig Nederlands paspoort mag hebben.
  Dit sluit belangenverstrengeling uit.
  Maak vervolgens alle haathuizen met de grond gelijk.
  En bouw hier woningen op voor onze eigen mensen.
  Verklaar daarna elk stuk Islamitisch uitschot die een criminele activiteit pleegt tot een ongewenst persoon en zet deze het land uit.
  Gewoon doen.

 7. rexm

  Is het nou zo dat moslim figuren in een gemeente raad zitten, we kijken weer de verkeerde kant op, het zijn allemaal gefrustreerde hassans die zich willen laten gelden.
  Van de andere kant zijn we het zelf schuld, we laten ze binnen komen, met alle gevolgen van dien, ja van die gedogen linkse partijen moeten we het hebben, die trekken volle zalen met hun onzin.

 8. vandaag

  En dan nog beweren de moslims dat men het extremisme niet steunt maar actief ontmoedigen mag dan weer niet

  stem sociaal , stem PVV

 9. HD

  Het beste voor Nederland 🇳🇱 is alle fundamentalistische moslims ( en dat zijn er veel ) uitzetten.
  Bijkomende voordelen voor Nederland, minder uitkeringen, toeslagen, huizen komen vrij en voor D66, veel minder stikstof.

 10. werikke

  stomme moslims als je hier zo erg vind rot dan op ga lekker in je woestijn zitten. Ik voel dat er een oorlog aankomt en hoop dat de westerse wereld dit optijd ziet aankomen. de meeste rechtse mensen waarschuwen er al langer voor dus verrassing is het niet

 11. Robin Hoed

  Zij winnen steeds meer terrein, en het enige wat er gebeurt na zulke uitspraken is een klein artikeltje in een uithoek op internet.
  Over een paar jaar moeten wij ook bang zijn om hen op hun gedrag te wijzen, want dan hebben zij de overhand in aantallen.
  En we weten hoe dat afloopt in islamitische landen waar nog een handjevol niet moslims rondloopt.

 12. 56RdK

  Gematige moslims bestaan niet, élke moslim laat zich leiden door wat de Koran voorschrijft! Gezien het bestaan van zo’n duistere partij als het NIDA zegt meer dan genoeg over het draagvlak c.q. de eensgezindheid onder moslims. Lui die onze maatschappij verwerpen maar wel alle (financiële) geneugten al dan niet terecht opsouperen.

 13. 56RdK

  Met andere woorden: partijen zoals het NIDA mogen hier geen bestaansrecht hebben en degenen die deze politiek en politieke stroming ondersteunen, dienen als ongewenst en staatsgevaarlijk het land te worden uitgeflikkerd, met ihun hele hebben en houden, met hun hele familie en vrienden!

 14. 56RdK

  Dat NIDA gebruikt dezelfde tactiek zoals de nazi’s die met succes toepaste in de jaren dertig vorige eeuw
  Die van de slachtofferrol. Ook toen trapte de onnozelen er (bewust) vol in of keek weg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.