Sigrid Kaag (D66) duikt voor echte oorzaak moord op Samuel Paty, brabbelt alleen wat over ‘vrijheid voor leraren’

Bij een poging de moord op de Franse docent Samuel Paty te veroordelen slaat D66-lijsttrekker Sigrid Kaag de plank finaal mis. Als een opportunistische sidderaal glibbert ze precies tussen de hete hangijzers door en komt daardoor niet verder dan een uitgekauwde en obligate verklaring.

Nou: ze hadden een steuntje in de rug van Fidan Ekiz nodig, maar daar komt de politiek-correcte horde hoor. Bij het krieken van de dag liet Sigrid Kaag, D66-leider en minister van buitenlandse handel, weten dat zij het ook heus wel erg vindt dat Samuel Paty is onthoofd door een islamitische extremist. Echt hoor, ze deed er zelfs een zouteloze verklaring over uitgaan:

“Vandaag eert Frankrijk Samuel Paty.

Hij sprak met leerlingen over hun vrijheden. Het kostte hem zijn leven.

Ik hoop dat geen enkele docent zich door deze brute daad beperkt voelt in het vak. De vrijheid van de leraar bewaken we samen.

Vandaag eer ik die vrijheid. #jesuisprof”

Politieke commentatoren spreken terecht schande van de opmerking van de D66-lijsttrekker. De rechtse juriste Kim Boon vindt het geprevel over vrijheid veel te vaag: “Hij sprak met leerlingen over de vrijheid van meningsuiting en toonde een spotprent van de profeet Mohammed,” zo peperde zij Kaag in: “Om dit gif uit de samenleving te krijgen moet je wel benoemen waar het fout gaat: bij extremisten die uit naam van de Islam terreuraanslagen plegen.”

Ook Kleis Jager, Frankrijk-correspondent voor Trouw en het FD, vond de tekst ruimschoots onvoldoende: “Als je partij niets van islamkritiek wil weten, dan noem je het een brute daad,” en las haar nog even de les met een Frans spreekwoord over hoe het verkeerd benoemen van zaken de misère van de wereld alleen maar vergroot. Jager kreeg daarin bijval van SGP-Kamerlid Roelof Bisschop. FVD-Statenlid Johan Almekinders vond de woorden zelfs “het relativeren van salafisme.”

We kunnen dus wel vaststellen dat Sigrid Kaag wellicht de eerste vrouwelijke premier van Nederland wil worden, maar beslist niet de eerste D66-wegkijker zal zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Blondie

  Deze moslima valt haar geloofsgenoten niet af.

  D’66 de zusterpartij van Denk.

 2. Drostemannetje

  Walgelijke partij, D666

 3. Ernest Stern

  Kaag duikt helemaal niet. Ze is helder in haar veroordeling maar is ook te verstandig om dit te veroordelen in de termen die hier gebruikelijk zijn: islamofoob agressief gebral.

  Gelukkig maar.

  1. Vriend

   Kaag durft het beestje niet bij de naam te noemen: “extremisten die uit naam van de Islam terreuraanslagen plegen.”

   Wat is daar mis mee?

   Kaag is een schijtlijster, een vieze wegkijker en een laffe duiker.

   1. Ernest Stern

    “extremisten die uit naam van de Islam terreuraanslagen plegen.”

    Met deze formulering is inderdaad niets mis.

    1. Vriend

     Ze durft het woord terreur of islam niet eens in de mond te nemen. Buitengewoon zwak en hypocriet.

    2. vandaag

     jammer dat is-lam nog steeds zo een brede voeding is voor zoveel extremisten overal ter wereld.

     Met de constatering dat het extremisme diep geworteld zit in de ideologie de is-lam is ook niets mis stront vlek.

     Zelfs jij kan de vele aanslagen niet langer als individuele gevalletjes bestempelen stront vlek.

     1. Cor Grapstra

      @vandaag

      Eigenlijk kunnen we gewoon stellen dat de str0ntvlek ook een extremist is die terrorisme goedkeurt .
      Je kan zijn kop niet zien maar terwijl hij deze comment heeft ingetikt had hij zijn hoofd weg gedraaid .
      Hoe typerend.

     2. Banne de Booyer

      Goed dat de politie meteen het vuur opende en shoot to kill toepaste, de enige manier om het te stoppen. Hulde!

   2. Mogguh

    Die snol is dan ook getrouwd met zo’n extremistische terrorist en heeft kinderen geworpen van dat figuur.

   3. Maurits Dekker

    Kaag is een schijtlijster, een vieze wegkijker en een laffe duiker.

    Dat is waar.
    Maar je moet er wel rekening mee houden dat zij gehuwd is met een Palestijnse terrorist.
    Van haar eigenaar (haar man) mag zij natuurlijk niet over moslimterroristen spreken.

  2. Maurits Dekker

   Kaag duikt helemaal niet heel diep. Ze is helder in haar veroordeling te laf om de barbaarse moord te veroordelen maar is ook te verstandig om dit te veroordelen in de termen die hier gebruikelijk zijn en duikt weg met gebazel over de vrijheid van leraren: laf links gebral.

   Gelukkig maar Zeer laf en jammer.

 4. Eppo123

  Ik schreef het al eerder, ik heb zo’n aversie tegen D66. Weer een reden er bij.

 5. Meriadoc Brandebok

  Klopt, als je niet de ganse dag de racistische drek over de moslimpopulatie uitstort, mag je je afschuw er niet uitspreken over een afschuwelijke moord.

  Rechtse deugterreur.

 6. Vliegenvanger

  Als die trut minister president van Nederland gaat worden zullen er gekke dingen gebeuren.

  1. Maurits Dekker

   Als die trut minister president van Nederland gaat worden zullen er gekke dingen gebeuren.

   De kans dat dit gebeurt is praktisch nihil.

   1. Willem Bever

    Nou Maurits over kansen..

    De kans, als je me verleden jaar had gevraagd wat de impact van een griepje zou zijn op de samenleving had ik ook waarschijnlijk met nihil beantwoord.

    Maar ach de kans dat je overlijd aan een meteoriet is 0.046% en Covid19 0.023% dat dan weer wel

 7. henkie

  ze is ook nog een leugenaar:

  “de vrijheid van de leraar bewaken we samen”

  De terreur van de politiek correcten en in mindere mate de islam extremisten hebben geresulteerd in een monocultuur in het onderwijs.
  Over het algemeen lieden die gehersenspoeld hun broek op hun knieen laten zakken en zich van achteren laten naaien, in de waan dat ze uit vrije wil handelen.

  De enkelingen die wel ruggegraat hebben, houden ofwel wijselijk hun mond, ofwel worden daarvoor afgestraft.

 8. Cootje

  Als je met een Arabier in bed ligt , is het se.x zonder voorspel dus het licht uit en rampetampen . Dus zulke mensen kunnen het licht niet zien laten schijnen over een zo moeilijke materie . Die zijn hun hele leven al beïnvloed om een onafhankelijke mening te hebben. Want een moslim vrouw mag geen mening hebben in die cultuur . En dat is als westerse echtgenoot niet anders. Dus die leraar had beter een kind van een slaven arbeider kunnen wezen , dan staan het Museumplein vol gekkies met buttons uit 1873 . D66 heeft de mond vol van minderheden , maar de Homo,s kunnen in de helft van hun geliefde Europa niet echt vrij rond lopen . In oost Europa heerst er een taboe op maar je hoort ze er nooit over

 9. Duckday

  Zou men het eens leren in dit land .Hoe is het in godsnaam nu mogenlijk dat en zulke personen op een post komen dat politiek gevaarlijk is .Men strooit met belasting geld of het niks is Je kunt ook nu merken met de verklaring over de moord Gewoon wegkijken niets zeggend want afvallen kan niet en wederom een D partij we hadden niet anders verwacht van echt gratis penthousje partij .Zal wel een raadsel blijven

 10. Aborifa

  In black Nigeria 15 – 20 mensen die protesteerden tegen politiegeweld doodgeschoten. Wanneer komt er een BLM demonstratie op de Dam?

 11. Heras

  Tja, dit soort partijen en de leiders zijn medeverantwoordelijk voor de dood. Zij hebben zelf het werkeloze gespuis binnengehaald. Treurig, dat de bevolking moet boeten voor hun verkeerde beslissingen.

 12. Madpo

  Deze vrouw behoort niet in de Nederlandse politiek en al helemaal niet als minister. Door haar huwelijk vertegenwoordigd ze de Palestijnse samenleving en waarden/wetten. Dat betekend dat ze nooit vrijuit stelling kan nemen in het voordeel van Europa. Ik vraag me dan ook af hoe dit in Godsnaam tot stand is gekomen. En zo zijn er in ons land wel meer plaatsen op beleidsniveau ingenomen door intreders die de goedkeuring van het vlok niet hebben.

 13. kees cup

  Wat valt deze policor verraadster van het nederlandse volk toch geweldig door de mand. en dat maakt deel uit van onze regering.

  Onder het mom van godsdienst vrijheid laten “wij”, sukkels die we zijn, een gedachtegoed voortwoekeren die tot het einde der tijden een broeinest voor terreur zal blijven.

  Een geloof welk in geen enkel land waar zij de dienst uit maakt, waar dan ook op deze wereld, vrede en welvaart voor haar eigen bevolking heeft gebracht, INTEGENDEEL!! slechts armoede en terreur.
  Tot hier loopt het nog parallel met het socialisme, maar de islam gaat verder.

  Als een land genoeg naar de kl0te is, dan wordt een deel van het volk “floegteling”, en met deze floegtelingen exporteert dit uiterst destructieve gedachtegoed zichzelf naar een nieuwe prooi, om daar weer opnieuw terreur en armoede te creëren, zo als nu hier lijkt te gaan gebeuren.

  Opgericht door een gore vieze kindernueker, die door zijn aanhangers kritiekloos aanbeden wordt, degene die wel kritiek laat horen wordt ‘opgeruimd’, nota bene door hen die als vluchteling hiernaartoe gekomen zijn en door ‘ons’ barmhartig zijn opgenomen.

  Een boosaardig gedachtegoed dat hier door onze laffe autoriteiten, niet alleen minister Kaag, geen strobreed in de weg wordt gelegd.
  Dit alles onder het mom van godsdienst vrijheid.

  Afijn, die moordenaar kan nu in zijn islamitische walhalla genieten van 72 druiven *

 14. saddy

  Kaag is het duurst-betaalde islam-bruidje in Nederland.

 15. Telex

  Daar zou je je hoofddoek voor opzetten en je pet voor afnemen, wat een objectief meelevend en objectieve kijk heeft Mw. Kaag toch op de zaak. De keuze voor onze nieuwe minister president wordt steeds moeilijker. Houden we Rutte of toch liever Kaag. Het blijft een moeilijke keuze………….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.