Soft strafrecht wordt nóg beetje softer: jonge winkeldieven krijgen eerst “waarschuwing” voordat politie ze oppakt

Welkom in de pampermaatschappij die ons land anno 2020 is: jongeren die kleine ondernemers beroven krijgen geen strafblad meer, arrestatie of zelfs maar een boete. Nee, vanaf nu krijgen ze een “boete” bij “lichte” vergrijpen zoals dus winkeldiefstal.

In Nederland zijn law and order helemaal op z’n retour ondanks dat de zelfbenoemde law and order-partij VVD al *checkt aantekeningen* meer dan tien jaar onafgebroken aan de macht is hier. Waar het uit blijkt? Nou, uit het feit dat de politie minder criminelen gaat arresteren. Echt waar, want gearresteerd worden is zo ontzettend traumatisch en zo zielig – voor degene die het strafrecht met beide voeten overtreedt, welteverstaan. Eigenlijk, zo luidt de inmiddels welbekende conclusie, is de échte slachtoffer eigenlijk de dader.

En die hoeft oom agent dus minder te vrezen. Je mag dus best een winkel beroven als je maar jong genoeg bent en zoiets nog niet eerder gedaan hebt. Kan de beste overkomen, toch, dat je een winkelier allerlei dure spullen ontfutselt? Een waarschuwing is dan genoeg, kennelijk:

“Jongeren die zich voor het eerst schuldig maken aan een licht vergrijp, zoals een winkeldiefstal, hoeven voortaan niet meer mee naar het politiebureau. In een landelijke proef krijgen deze jongeren voortaan eerst een mondelinge waarschuwing.

Het aanhouden en vasthouden van een minderjarige kan grote impact hebben op zowel het kind als de ouders, stellen eerdere onderzoeken, waaronder die van de Kinderombudsman. Het wordt als buitenproportioneel ervaren en heeft soms psychische gevolgen voor de minderjarige.”

Dit in acht nemende: we kunnen ons land wel omdopen in IJsbolletjesland. We lijken namelijk allemaal wel soft geworden met z’n allen. Knetter!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Blondie

  Dit past gewoon in het door Links totaal kapot gemaakte Nederland.

  Kijk de leeftijdsgroep is bekend nu de rest nog.

  1. JFU

   Inderdaad…het extreem linkse virus gaat maar door…en is vele malen erger dan de corona, alles gaat kapot.

  2. Logica

   Ja, nu de rest nog. Hopelijk komt er na de verkiezingen een kabinet dat zorgt voor meer openheid.

 2. vandaag

  jaja , de crimineeltjes in wording schrikken van een aanhouding !
  vooral pamperen tot 18 i.pv 12. Hebben ze iets langer de tijd om te groeien in de wereld van berovingen en overvallen. Je begint immers klein met wat geslaagde winkeldiefstallen. Ze hebben niets geleerd van het verleden , zoals het ontstaan van de mocro maffia

  Je zou deze beleidsmakers die deze idioterie bedenken en een totale maatschappij ontwrichten toch graag kennis laten maken met een valbijl. Is al eens eerder gebeurd in de historie

  stem sociaal , stem PVV

  1. Blondie

   Inderdaad vandaag.

   Neergestoken, een jongen van 17 jaar met de speciale aanvulling, hij had net zijn leven weer op de rit.
   Zijn 16 jarige vriendin was in verwachting vannacht hun eerste kindje.

   In wat voor wereld, komt die nieuwe wereldburger ter wereld.

 3. Chalres Bingley

  Dit is natuurlijk van toepassing op Jan Peter en Klaas en Roelof ,want van Achmed en Rachid hebben we nooit last ,die helpen de oudjes oversteken en beschermen tegen de Jan Peters.

  1. vandaag

   ik adviseer u dringend opsporing verzocht te kijken en de acteurs te bewonderen die voor 99% bestaan uit riftuig. Mocht u nog twijfelen aan de overbevolking van verdachten met noord afrikaans uiterlijk , getinte huidskleur , hoodie en trainingsbroek kan u op het CBS de actuele cijfers bekijken van de criminaliteit in Nederland gepleegd door een relatief kleine bevolkingsgroep die 90% van de criminaliteit op zijn naam heeft staan. Het ergste is dat ze er nog trots op zijn ook.

   minder , minder , minder
   stem sociaal , stem PVV

 4. Cor Grijpstra

  Waarom krijgen we van DDS niet te horen dat doodslag gaat van 15 naar 25 jaar.

  Dat is pas nieuwswaardig.
  Past zeker niet 🙂 🙂 🙂

  1. vandaag

   nu nog rechters vinden die dat gaan opleggen !
   criminele gelukszoekers zouden ook sneller uitgewezen worden maar iets wil niet meewerken

   🙂 🙂 🙂 of eigenlijk 🙁 🙁 🙁

   1. Cor Grijpstra

    @v
    De vraag om verruiming van de strafmaat kwam van de rechters.

    Je kunt ook blijven zeiken, vandaag, morgen, altijd.

    1. vandaag

     tja vragen kan je alles . gebruiken is een andere kant

  2. Pescador

   dat is de maximale straf Cor , daar hebben we niks aan de minimale straf wordt alleen maar opgelegd, behalve als een vriendje van links getroffen wordt dan kan de straf omhoog.

 5. Pescador

  is grappenhause bang dat zijn kinderen gaan stelen ? en dan nu vast de straffen verminderen . stelletje criminelen daar in den haag

  1. vandaag

   aaahhhh , dat moet hem zijn , zal er ook nog wel een wijziging komen op het verkrijgen van een strafblad

 6. NoDoubt

  Rome staat in brand. We moeten onszelf gaan bewapenen want de politie is niet meer aanspreekbaar door het kapot bezuinigen en overbevolking. Met dank aan de man die vindt dat je je bek moet houden

 7. Michael M

  De oorzaak dat daarmee ontstaat is wanneer je steeds verder softer optreed dat je daardoor juist die groepen steeds meer podium geeft in Nederland en dat softe beleid gaat ons allen de kop kosten, ook links dat met name vooral verantwoordelijk is voor de ellende wat is ontstaan de afgelopen 35 jaar. We mogen het niet schrijven of spreken of zeggen welke doelgroepen het zijn ondanks dat je het zelf waarneemt, want je krijgt door links onmiddellijk de stempel populist op je voorhoofd gedrukt. Zeg maar niet dat je van kaas tulpen en molens houdt want dat mag niet van links.

 8. Michael M

  Links maakt meer kapot dan u lief is.

 9. saddy

  Met jongeren bedoelen ze tot en met 18 jaar. En boven de 18 is het genoeg als je sorry zegt, zie akwasi.
  Alles in het kader van: hoe krijgen we de misdaadcijfers zo laag mogelijk, er komen tenslotte verkiezingen aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.