Stalinistisch GroenLinks gooit GL-raadslid uit de partij, omdat ze kritiek had op gifvatenvervuilende GL-wethouder

GroenLinks heeft haar communistische wortels nog altijd niet volledig achter zich gelaten, zo blijkt vandaag maar weer eens na een schandalige gang van zaken in Doetinchem. Daar wordt een raadslid uit de partij gezet, omdat ze kritiek had op gigantische bodemvervuiling in de gemeente. De politiek verantwoordelijke? De wethouder van milieu, ook van GroenLinks…

Niet veel mensen herinneren het zich actief, maar GroenLinks is een fusiepartij die ontstond nadat in de jaren ’80 alle links actiepartijtjes langzaam uit de Kamer gedreven werden. Ze bundelden hun krachten in een nieuwe partij. Eén van de partijen die opging in de beweging die nu door Jesse Klaver wordt geleid, was de Communistische Partij Nederland. Het communisme kenmerkt zich door een weerstand tegen democratie, corruptie van de macht welhaast tot religie uitroepen en iedereen die kritiek heeft richting goelag of Stasi-gevangenis sturen.

Die houding leeft nog altijd bij de GroenLinks-afdeling in Doetinchem, waar raadslid Karen Kamps een gigantisch schandaal op het spoor was: 1 miljoen liter giftig blusschuim lekt de bodem in, en contamineert zo het grondwater. Kamps noemt dat terecht dan ook “een groot milieuschandaal.” De gemeente weigert de lekkende vaten echter op te ruimen, en dat brengt GroenLinks in een lastig parket: de verantwoordelijke wethouder is óók van GroenLinks. Awkward! Maar Kamps laat zich niet kennen en wil desalniettemin actie.

GroenLinks Doetinchem wil óók actie. Maar dan tegen Kamps, omdat ze een partijgenoot aanvalt. De ruzie ontspoort volledig:

“Karen Kamps, fractievoorzitter GroenLinks Doetinchem, deed haar mond open over de 1.300 lekkende gifvaten met oud blusschuim. Gisteravond deed ze haar verhaal in De Monitor. Nu – nog geen dag later – wordt ze haar partij uitgezet.”

Tot zover dus de idealen van GroenLinks, hè. Want ja, zorgen voor het milieu is belangrijk. Maar als je met je groene verhalen bent doorgedrongen tot het lokale bestuur, dan niet meer. Dan is alleen de macht nog maar belangrijk.

Ongehoord. Lenin strijkt met z’n gebalsemde vingers tevreden over z’n baard.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Blondie

  Dit is Links Nederland ten voeten uit.
  Anders denkenden krijgen een enkeltje kliko.

  Let op het Linkse Rutte Kartel, bestaat uit VVD, CDA, D’66, CU, GL en de PvdA.
  2021 in Nederland ca 1 Miljoen werklozen en omvallende voedselbanken.

  Nog ff doorbijten Feras, Rutte wacht op je.

 2. Bolkestein

  Marijke Vos was toch ook zo’n wethouder met haar gifschip.

 3. Kees

  Je kunt Groen Links wel uit de CPN halen, maar niet de CPN uit Groen links! De voorman van de CPN destijds, een voorstander van de Muur, van de invallen in oost Europese landen, die was nog lijstduwer bij GL. Men heeft alleen de naam veranderd, steeds meer mensen weten dat het communisme wereldwijd mislukt is en dat dit meer slachtoffers heeft gemaakt dan het nazisme. Daarom noemen ze zich maar GL…….

  1. deZwaluw

   @Kees: het communisme is mislukt. Helemaal mee eens.

   In de praktijk bleven de oude partijbonzen gewoon onder een andere paraplu hun dogmatische dictatuur uitoefenen. Dat is bij GL niet anders. Het reclamebord (verkiezingsleus) aan de voorkant is onder invloed van een marketingstrategie aangepast. De partijcultuur van de machthebbers is (vooral achter de schermen) een nietsontziende dictatuur.

   Een stem op GL is een tralie voor je eigen gevangenis.
   En Jesse Klaver wordt je cipier.

 4. Kretoloog

  Inderdaad, als je het waagt om als gekozen volksvertegenwoordiger van links tegen de eigen partijlijn in te gaan, word je direct kalt gestellt. Nu zien we dit bij GroenLinks, maar ook bij PvdA en SP komt het geregeld voor. Het is een typisch links trekje.

 5. Response

  Nog net geen Novitsjok toegepast!

  1. Cor Grapstra

   Misschien al wel in de maak .

 6. Rene van der Grijp

  Een andere fusiepartner was de extreemlinkse PSP, waarvan Andrée van Es fractievoorzitter was.

  Kijk eens op Wikipedia naar de waslijst van functies die Van Es heeft bekleed (waaronder de inburgering van Maxima) en je weet: extreemlinks is in Nederland salonfähig.

  Extreemrechts wordt (terecht of onterecht) verketterd, maar als je extreemlinks bent gaan alle deuren voor je open. ZO scheef is het gegroeid. ZO diep is het linkse k*nkergezwel in Nederland geworteld.

 7. Beukman

  Ongehoord. Lenin strijkt met z’n gebalsemde vingers tevreden over z’n baard.

  aldus Framekoning Tim. Woehaaa!

  Er zit natuurlijk ook een andere kant aan dit verhaal.

  ‘De afgelopen maanden is er binnen de fractie grote onvrede ontstaan over het functioneren van de fractievoorzitter. Zo leidde het solistische optreden van de fractievoorzitter er regelmatig toe dat de overige raadsleden verrast werden door uitlatingen in de media. Helaas zijn verschillende pogingen om tot een werkbare situatie te komen gestrand’.

  gelderlander.nl/doetinchem/gifvatenaffaire-doetinchem-groenlinks-zegt-vertrouwen-op-in-fractievoorzitter~ab0aa7c2/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.