Sylvana onder vuur! Nabestaanden pikken door politieke diva gedane suggestie van racisme niet: ‘Misselijkmakend!’

Sylvana Simons ligt onder vuur bij nabestaanden van een verdronken jongen van 17 jaar oud. De BIJ1-politica vond het namelijk nodig om te suggereren – zonder bewijs – dat de zaak van deze jongen wegens zijn huidskleur onvoldoende politie-aandacht heeft gekregen. De familie van de jongen noemt het “misselijkmakend.”

Het is duidelijk dat Sylvana Simons nog niet zo lang meedraait in de politiek. Ze heeft namelijk een nogal domme fout gemaakt: gebruik nóóit details uit moord- en doodslagzaken als de nabestaanden een totaal andere lezing hebben dan jij. Dat heeft de Amsterdamse volksvertegenwoordigster niet gedaan met de zaak rondom de in 2018 verdronken Orlando Boldewijn. In haar drift zo snel mogelijk een Nederlandse ‘George Floyd’ te vinden, suggereerde Sylvana namelijk dat de zaak van deze jongen onvoldoende voorrang van de politie had gekregen, vanwege de huidskleur van de verdronken tiener.

Complete quatsch en bovendien erg kwetsend, oordelen de nabestaanden van de jongen. En misschien nog erger: Sylvana heeft nog altijd geen excuses gemaakt voor die feitvrije vergelijking waarbij ze een rouwende familie haar politieke project mee insleepte. Dat nemen Orlando’s nabestaanden haar érg kwalijk. Hun advocaat meldt:

“Sylvana Simons suggereerde in het onderzoek naar de vermissing van Orlando Boldewijn dat er sprake zou zijn geweest van racisme waardoor politie en media onvoldoende aandacht aan de zaak gaven. De nabestaanden vinden dat nog altijd een misselijkmakende suggestie.

Ondanks dat al enige tijd publiekelijk bekend is dat er geen enkele vorm van racisme heeft gespeeld in de beoordeling van de vermissing van Orlando, heeft Sylvana Simons nog altijd geen afstand genomen van haar walgelijke suggestie. Dit vreet nog elke dag aan de nabestaanden.”

Wie naar de feiten van de zaak kijkt, ziet dat het ook gewoon niet klopt dat de politie deze zaak slechts met grote tegenzin zou hebben aangepakt. Het is inmiddels twee jaar geleden dat Orlando verdronk, en de verdachte in de zaak – die de jongen weigerde te redden – zit al enige tijd in de gevangenis, veroordeeld en wel. Ja, het hoger beroep loopt nog, maar dat is geen unicum twee jaar na het delict.

Kortom, Sylvana, strijd tegen racisme zoveel je wilt. Maar span geen families van verdronken jongeren tegen hun zin voor je karretje. Kom maar voor de dag met die excuses.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Response

  Alles voor aandacht anders werkt het verdienmodel niet.

 2. Steven Opti

  Who the fuck is Silvsna??

  1. Brenda Welsh

   Dat zal voor iedereen hier op DDS wel een vraag blijven, gelet op de spelling.

  2. Maurits Dekker

   Slisvana is één van de ergste zwarte racisten die ons land helaas heeft.

   1. Shadow1100

    Vergeet Akwarium en Airfryer niet…..!

 3. Blondie

  Zij heeft van Links Nederland een platform gekregen, om deze onzin te spuien.

 4. Kretoloog

  Ha eindelijk, weer eens een topic over Sylvana Simons. Wat heb ik dat gemist! Ik begon al afkick-verschijnselen te krijgen.

  Volgende keer ook graag Erik van Muiswinkel aub.

  1. Edjan

   @Kretoloog. Ik begon gisteren ook al te zoeken naar De Dagelijkse Sylvana.

 5. vandaag

  ach , racistische muts die zelf problemen met haar zwarte toet heeft. Ze had zo graag blank geweest maar de toverheks krijgt het niet voor elkaar

 6. evil knievel

  De beste vriendin van Ernest met t grote ego & co!😏
  N echte aanwinst voor de samenleving!👍🏼😜

 7. saddy

  Heeft iemand de tweets tussen Halsema en Sylvana al?

  Gaarne plaatsen.

 8. bandini

  Tja, ze wordt steeds wanhopiger en ze moet toch haar verdienmodel instandhouden en aandacht genereren voor haar bij1-geraapt zootje!!

 9. Brenda Welsh

  Haar relevantie met de politiek zal blijken uit de aanstaande verkiezingen, vergis u niet.

  1. Loelap

   Hahaha ik lig helemaal dubbel. Wat bent u toch grappig.

 10. LifeBuddy

  Sylvana Simons is bezig met opruiing, om via blm en antifa [neder]land Weer te ondermijnen.

 11. Adriaen van Bergen

  SS strijdt niet tegen racisme , maar veroorzaakt meer racisme.

 12. Cycle25

  Is er nog een naam voor de omgekeerde KKK ?

 13. Telex

  “De volgende vraag gaat om de koperen fluitketel” “Wie presteert niets en krijgt onevenredig veel aandacht?” Ja dat is een moeilijke he…………

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.