Sylvana Simons pakt anti-corona refo-dominee aan die mekkerde over multiculturele samenleving: ‘Nee maar dan!’

BIJ1-partijleider Sylvana Simons is niet erg te spreken over dominee Arie Huijser, die afgelopen zondag voor een volgepakte gereformeerde kerk opriep tot het negeren van de ‘dertig kerkgangers’-richtlijn, maar ook de multiculturele samenleving aanviel. Huijser kroop terug, maar Sylvana vindt dat niet geloofwaardig.

Wie de laatste dagen op Twitter heeft rondgehangen heeft het niet kunnen missen: beelden van een preek die de gereformeerde dominee Arie Huijser hield voor een kerk afgelopen zondag, en waarin hij opriep tot verzet tegen strengere coronaregels voor kerken. We moeten het kerkbezoek niet “offeren op het altaar van de multiculturele samenleving,” deelde Huijser mee. Een nogal opmerkelijke tekst, want die multiculturele samenleving heeft niets te maken met COVID-19.

In een telefoongesprek dat Huijser na z’n nieuwe internetroem voerde met een journalist van het Nederlands Dagblad nam de geestelijke zijn woorden terug. “Hij corrigeerde zijn “multiculturele samenleving”, want had willen zeggen: het gelijkheidsdenken in de samenleving,” aldus de ND-scribent aan de andere kant van de lijn.

Die verbetering ging er echter niet zo goed in bij BIJ1-partijleider Sylvana Simons, wiens politieke levenswerk bestaat uit het bewaken en uitbouwen van de multiculturele samenleving. Ze geloofde er helemaal niets van dat Huijser nu op z’n rasse schreden terugkeert, en laat de gereformeerde prediker dat dan ook weten in een met sarcasme doordrenkte tweet:

“Ooooh, nee maar dan…

“….verkwanseld aan het gelijkheidsdenken”. Klinkt véél beter. En begrijpelijk dat je dan per ongeluk over de multiculturele samenleving begint. Die zanikt ook de hele tijd over gelijk(waardig)heid.
Nouja, vooral de multiculturelen dan hè.”

Nee, goede vrienden zullen Sylvana en Arie wel niet meer worden…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. NoDoubt

  Er zaten 600 mensen in de kerk, normaal zijn dat er 2300. Dus niet bomvol. Zij vindt het wel goed dan NL het overbevolktste land van EU is (behalve Monaco). En dat dat maar door gaat. Zij profiteert van alle geneugten. Waarom komen dan al die mensen hier heen en krijgen gratis voorzieningen van onze belastingbetalers en landopbouwers.

 2. Ernest Stern

  Covid heeft inderdaad niets te maken met de multicuturele samenleving maar deze uitspraak illustreert wel pijnlijk dat racisme meer regel dan uitzondering is in orthodox protestantse kringen.

  1. Loelap

   Gaan we nu alle protestanten over een kam scheren! Dat heet discriminatie.
   Net zoiets als zeggen dat alle marrokanen crimineel zijn. Als dat laatste gezegd wordt dan roept u schuimbekkend “discriminatie”!

   1. Ernest Stern

    Nee, niet alle protestanten, de meeste zijn zeker niet racistisch, ik doelde op de zwarte kousen grefo’s.

    1. Fascal

     Propagandist en leugenaar!

    2. homefront

     Dé aandoenlijke ernestje scheert over 1 kam

  2. evil knievel

   Denk toch echt wel dat Amsterdam(ned) nu gebukt gaat onder de dam (ned) demonstratie ll,waarbij t merendeel echt wel van n andere cultuur was!😂
   14.000 personen,zonder 1,5m afstand & zelfs halalsema,ZONDER baflapje!!!😁
   Thumbs up & bedankt,mafklappers!🖒😘

  3. Jannes-46

   De IC’s zijn anders overbevolkt door “niet-westerse allochtonen”, waarvan het merendeel Noord-Afrikaans is. Hoezo niets te maken met?

 3. Blondie

  Kijk je kan de omvolking niet los zien, van de multiculturele samenleving.
  Deze Arie kijkt iedere preek om zich heen en wat hij ziet is zijn eigen samenleving.
  Prima toch, laat een ieder in zijn eigen samenleving, in zijn eigen waarde.
  Kijk ik heb geen problemen met deze Arie en met SS als ze maar werken voor de kost en niet op mijn zak leven.

  1. evil knievel

   OEPS!😓😂

 4. M.Dikker

  Ze zijn goed bezig hoor die multiculturelen. Allemaal gefeliciteerd met de dag van de diversiteit overigens. In Duitsland wordt bij een Kerststal de zwarte figuur achterwege gelaten, omdat men bang is voor racisme; las ik net. Aan de universiteit in Groningen is een groep die zich iets met black sisterhood noemt en zwarte vrouwelijke studenten oproept om zich daarbij aan te luisten. Ergens gaat het volgens mij helemaal fout die gelijkheid. Met dank aan opperraciste SS.

 5. Adriaen van Bergen

  Multiculturele samenlevingen eindigen in burgeroorlogen.

 6. Meriadoc Brandebok

  Een dominee zou dit niet mogen zeggen.

  Een gigantische uitglijder van Huijser.

  1. homefront

   Een dominee dient de waarheid te spreken en dat heeft hij gedaan, deze dominee heeft het netjes gehouden, immers leven we in een totaal mislukte multiculty

   1. Freba

    Multiculturele samenlevingen bestaan niet. Net zoals de Duivel en God niet bestaan. Allemaal gecreeerd door de mensheid zelf. En Sylvana, ga lekker terug naar West-Afrika.Ga een gezin stichten met een zwarte man, die je zwanger maakt van 10 tallen kinderen en daarna vertrekt naar een van zijn bijvrouwen. Daar weet jij alles van dunkt me. We zijn allemaal gelijkwaardig, maar NIET gelijk van Aard. Eigenlijk had je gewoon paaldanseres moeten blijven, daar was je goed in.

   2. Reinoud van Gelre

    Homefront:

    “…Een dominee dient de waarheid te spreken…”

    🙂

 7. homefront

  Deze dominee hield zich nog in, we leven namelijk in een totaal verknipte en mislukte multiculturele samenleving

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.