Sylvana Simons vreest naderende genocide op ‘bruine en zwarte mensen’: ‘De xenofobe stigmatisering is ingezet!’

We zijn op weg naar een “dat nooit meer”, aldus de ietwat cryptische boodschap van Sylvana vanochtend op social media. Ze vergelijkt de haat tegen Joden aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog met de gevoelens die nu zouden leven over “bruine en zwarte” Nederlanders, en vreest een aanstaande volkerenmoord.

Met een oud krantenbericht dat stamt uit 1942 probeert BIJ1-lijsttrekker Sylvana Simons de aandacht te vestigen op een probleem zoals zij dat in het hedendaagse Nederland ziet. Het artikel, dat is gepubliceerd in de januari-editie van het antisemitische roddelblad De misthoorn, bericht over “misdadigers bij uitstek”, en bedoelt daarmee de joden.

Enkele statistieken uit het nazitijdschrift zouden moeten bewijzen dat joden de meest criminele bevolkingsgroep van Nederland waren en dus – zo is de conclusie dat in het hele propagandistische tijdschrift te lezen valt – terecht dat onder de nazi’s de jodenvervolging is ingezet. “De Führer ons ten voorbeeld,” zo luidt de conclusie elders in het blad.

Sylvana denkt vandaag dat de teksten uit 1942 zo opnieuw gepubliceerd hadden kunnen worden, maar dan niet over joden maar over bruine en zwarte mensen. Ze haalt de belofte van na de oorlog aan (“dat nooit meer”), en denkt dat deze aan het vervagen is. Wellicht komt er zelfs weer een grootschalige genocide aan, zo speculeert ze:

““Opdat we nooit vergeten”…
hoe xenofobe stigmatisering is ingezet op weg naar “dat nooit meer”… tenzij het dit keer over bruine en zwarte mensen gaat.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. hans-e-pans

  Er zit werkelijk echt helemaal niets in haar bovenkamer dat aan normaal dingen kan denken.

  1. Oepsie

   Het moet toch wel een enorme chaos zijn in haar hoofd. Ik vraag me af, of zij wel in staat is, om haar kinderen op een normale manier op te voeden? En moet ik zeggen, dat als ze het heeft over culturele toe-eigening, dat ze haar hele kledingkast naar de lommerd moet brengen, zodat ze alleen gekleed mag gaan in een rieten rokje? Want zij steelt met name van onze westerse cultuur.

   1. Ned

    Ik hoop dat ze geen kinderen heeft, maar zo wel dan worden die arme bloedjes waarschijnlijk opgevoed met de gedachte dat blanken slecht zijn en gekleurde mensen slachtoffer. Dat ze nooit iets zullen bereiken in het leven wegens hun huidskleur, en dat ze daarom blanken leren haten.

  2. M.Dikker

   Er zit een pinda in dat hoofd i.p.v. een brein! En nee, dat zeg ik niet omdat ze zwart is.

 2. Maurits Dekker

  Telkens als je denkt dat het niet gekker kan bewijst Sylvana het tegendeel.
  Ze is compleet van pad af en zal de weg terug nooit meer vinden.

  1. Chalres Bingley

   Never a Dull moment met de zieke geest van Silly.

 3. Dirk Jansen

  Silly heeft volkomen gelijk!

  Zwarte en bruine menschen zijn inderdaad zwaar oververtegenwoordigd in de criminaliteit. Dus inderdaad misdadigers bij uitstek!

 4. Edjan

  Dit argument wordt door linkse mensen nogal eens ingezet tegen populistische mensen: de mohammedanen en negers zijn de nieuwe joden.
  De populisten worden dan maar weer eens gelijkgeschakeld met de nazi’s. De nazi’s vermoordden de joden en net zo gaan de witte boze populisten de mohammedanen en negers vermoorden. Eigenlijk zou dit geschreeuw over fascisten en racisten toch strafbaar moeten zijn? Je word al de pleuris gescholden als je je afvraagt waar dit heen moet? Nu al 2 miljoen, binnen 50 jaar de helft van Nederland? Er zit geen enkele begrenzing aan dit “beleid”.
  Verder vind ik de vergelijking met de “nieuwe joden” een beetje raar: nergens zo veel antisemitisme als onder de mohammedanen en onder de mohammedanen-knuffelaars: de linksen, die heel vaak sterk anti Israel zijn en vóor de palestijnen.

 5. NoDoubt

  Er was niet zoveel mis in NL maar ja toen kwam BLM en daar moesten we achteraan. Maar niet eerst even uitzoeken wie BLM nu eigenlijk is. Een marxistische guerillabeweging die wil dat blanke mensen hun huis overdragen aan zwarten. Dat wil dat blanke kinderen van school af gaan en zwarten ervoor in de plaats. Die de slavernij aan blanken koppelt terwijl Afrikanen zelf door stammenstrijd al eeuwen ervoor deze gebruikten. En wie speelde onder één hoedje met Halsema een dag voor de demonstratie. Ik hoor Silvana niet dat ze afstand heeft gedaan van BLM. Maar ze was eerst met een rijke blanke man getrouwd maar die zag dat ze alleen op zijn geld uit was. Er was een zwarte president een Ophra zwarte muziek soul en disco etc. The huckstables of prince of belair. Maar ze is rupsje nooit genoeg.

 6. Ernest Stern

  “Enkele statistieken uit het nazitijdschrift zouden moeten bewijzen dat joden de meest criminele bevolkingsgroep van Nederland waren en dus – zo is de conclusie dat in het hele propagandistische tijdschrift te lezen valt – terecht dat onder de nazi’s de jodenvervolging is ingezet. ”

  Er gaat op DDS geen dag voorbij waarop deze criminele logica niet wordt uitgevent.

  1. Fascal

   Je liegt, zodra je ademt.

   1. Loelap

    Bepaalde bevolkingsgroepen blinken uit in de criminaliteitscijfers maar die cijfers kloppen volgens Links niet want Duitse statistieken over criminaliteitscijfers van joden voor de WO 2 klopten ook niet. Wat een logica.

 7. Blondie

  Als ik Akwasi beluister, hoor ik een heel ander geluid.

  Ik hoorde vanmorgen bij koffietijd dat Suriname het mooiste was op aarde.
  Maar weet je, er gaat er geen een van die drie, voor vast naar toe.

  1. M.Dikker

   Zullen we een crowdfund starten? Alle zeurpieten een enkeltje land van roots. Liever Afrika dan Suriname anders moeten we ze nog onderhouden.

 8. Behold My Negativity

  Ik vraag u even of u niet haar lelijke hoofd zo groot als thumbnail kunt gebruiken. Ik krijg een vieze smaak in mijn mond iedere keer dat ik haar zie.

 9. Marija

  Dat mens is gestoord en niet zo’n beetje ook.
  Ik begrijp niet dat een dergelijk figuur politiek kan bedrijven.
  Wat een afgang….!

 10. Adriaen van Bergen

  Ze zaait alleen maar haat tussen bevolkingsgroepen.
  Op de sportschool waar ik kom, lopen veel goed gebruinde mannen rond.
  Die zijn heel vriendelijk en behulpzaam en ik ben dat ook.
  SS probeert daar alleen maar tussen te komen, met haar haatpraatjes.
  Ik begrijp haar wel want op haar social media zal ze het wel flink voor de kiezen krijgen.
  Mensen laten zich niet graag uitschelden voor racist, door een racist.

  1. ikweetwatikwil

   Mee eens Adriaen van Bergen.

  2. M.Dikker

   En zo is het!

 11. JFU

  Ze is geestelijk zwaar ziek…..maar de media die haar telkens een podium geven zijn het ook. Gewoon doodzwijgen die idioot.

 12. Sando

  Klopt!!SS de afkorting is er al en de rest???? Spannend he SS!

 13. HD

  Dat zou wel veel oplossen.

 14. Appelstroop

  Tante Syl heeft een ziektebeeld en probeert anderen daarin mee te slepen.

 15. PG

  ach…en ze meent het ook nog.
  Wie gaat even met haar praten zodat ze weer wat tot bedaren kan komen?

 16. Pjotter

  SS doet haar naam eer aan, smerig rassisties ophitsend wijf.

  1. Ernest Stern

   racistisch

   1. gustav

    ES\
    Bewaar je correcties voor je klasje, groep 4 SO!

 17. AS210854

  Misschien dat SS de podcast van Joost wil het weten #12 op ON even wil kijken, voordat ze de volgende keer haar waffel open trekt .

 18. Rvkcosta

  Wat een stakker. Verder wil ik niets over dit misbaksel kwijt.

 19. Wim Vreeswijk

  Ik denk dat de massale, kritiekloze import van vele miljoenen moslims in Europa w.o. Nederland, enorme schade heeft aangericht in met name West-europa, maar ook veel antisemitisme heeft veroorzaakt in ons land.

  1. Loelap

   islamitische landen zijn zonder uitzondering sh.t hole landen. Veel mensen uit die landen toelaten zal als gevolg hebben dat Europa ook een sh.t hole continent wordt.
   Dat proces is helaas nu al gaande. Vergelijk het Europa van nu maar eens met het Europa van 20 jaar geleden.

 20. gustav

  SS?
  Bah, no comment!
  Vieze anti-blank raciste!

 21. johanjha

  Van sommige zwarten zou ik het niet erg vinden als ze zouden opgeruimd/of worden terug gestuurd naar waar ze vandaan komen.
  Zo en zo moeten we af van mensen die oproepen tot twee deling van de samenleving. En ja oproepen om iedereen in een hokje te plaatsen en een labeltje er op te plakken ligt toch altijd van wat links doet , dan kunnen ze een ieder framen zodra ze dit uit komt. Wat dit betreft moeten we deze individuen verwijderen uit de samenleving zodat we daarna blank en gekleurd gewoon weer verder kunnen.

 22. homefront

  Daar zorgen ze zelf wel voor, ze zijn immers oververtegenwoordigd in het criminele circuit..