Thierry Baudet: ‘Trump gaat volgende week zeker winnen, de peilingen zitten er weer naast!’

FVD-voorman Thierry Baudet heeft zijn blik geworpen op de Amerikaanse presidentsverkiezingen, en weet inmiddels genoeg: Trump gaat volgende week gewoon een tweede termijn in de wacht slepen. De peilingen zitten er – wederom – naast, aldus de Nederlandse oppositieleider.

De Amerikaanse president Donald Trump gaat volgende week zijn Democratische uitdager Joe Biden van het Witte Huis afhouden, zo voorspelt FVD-leider Thierry Baudet vandaag op zijn Facebookprofiel.

Baudet blikt terug op een politieke avond die in oktober 2016 plaatsvond in Amsterdam. Eén van de vragen was toen of de opvolger van Barack Obama Hillary Clinton of Donald Trump zou heten. Als enige lid van het panel voorspelde Baudet correct dat de winst zo’n twee weken later naar Trump zou gaan.

Het Kamerlid denkt terug aan het evenement… én kijkt vooruit naar de verkiezingen die over exact één week gehouden worden:

“Vandaag precies 4 jaar geleden: ik voorspelde als enige dat Trump zou gaan winnen. Volgende week herverkiezing. Ook nu zullen de peilingen ernaast zitten. Trump gaat zeker winnen!”

De peilingen, waar Baudet dus over zegt dat hij er niet in gelooft, geven al maanden aan dat Joe Biden de presidentsverkiezingen gaat winnen – wellicht zelfs op z’n sloffen. De beroemde peilingsanalist Nate Silver (FiveThirtyEight) schreef gisteren: “Hoewel het zeker mogelijk is dat Trump zou kunnen winnen, zijn de meeste theorieën daarover gebaseerd op dubieus bewijs,” meent Silver. Hij schat de kans dat Trump volgende week met de winst aan de haal gaat – en Thierry Baudet dus wederom gelijk heeft – in op tussen de tien en vijftien procent. Desalniettemin “de moeite waard om serieus te nemen,” aldus de Amerikaanse peilexpert.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

85 reacties

 1. vandaag

  Laten we vast stellen dat de tr’llen alhier zeiden “trump wordt nooit president ”

  Ze volgde de linkse media met hun linkse gewauwel die er allemaal naast zaten.

  Zullen we gewoon even afwachten of Amerika zijn voorkeur uitspreekt voor een seniele ouwe man waarvan onzeker was of hij tijdens de verkiezingen nog zou leven

 2. Ritter

  President Donald Trump leidt nu nationaal de voormalige vice-president Joe Biden met een enkel punt in de Rasmussen-trackingpeiling.

  In vergelijking met andere landelijke peilingen is dit een uitbijter. Desalniettemin had Biden slechts twee weken geleden een voorsprong van 12 punten in dezelfde poll.

  “Uit de laatste nationale telefonische en online enquête blijkt dat Trump de democraat Joe Biden met 48% tot 47% onder de Amerikaanse kiezers heeft afgetekend. Drie procent geeft de voorkeur aan een andere kandidaat, terwijl twee procent onbeslist blijft ”, meldt de enquêteur.

  Vorige week stond Biden drie punten hoger, 49 tot 46 procent.

  De week ervoor stond Biden acht punten hoger.

  De week daarvoor behaalde hij maar liefst 12 punten.

  In de RealClearPolitics-peiling van peilingen leidt Biden op nationaal niveau met acht punten. De peiling die het dichtst bij Rasmussen ligt, is de Hill / Harris X-peiling, die Biden slechts met vier, 46 tot 42 procent, heeft gestegen.

  Wat we in deze race hebben, voor zover het de verkiezingen betreft, is een strijd tussen de modellen. Peilers in de media en opiniepeilers die media-aandacht zoeken, lijken één model te gebruiken om te raden wie er gaat stemmen, terwijl opiniepeilers als Rasmussen en Trafalgar een heel ander opkomstmodel zien.

  Media-opiniepeilers vertellen ons dat Trump gedoemd is te verslaan.

  Rasmussen en Trafalgar vertellen ons dat dit een een- of tweepuntsrace is, en het is Trump die meestal die een of twee punten hoger ligt, vooral in de staten die zullen beslissen wie onze volgende president is.

  Rasmussen heeft Trump in Florida 49 tot 46 procent gestegen; gestegen in North Carolina, 48 tot 47 procent; en slechts een daling van twee in Arizona, 48 tot 46 procent.

  Trafalgar heeft Trump in North Carolina, 49 tot 46 procent; in Michigan, 49 tot 47 procent; gestegen in Florida 49 tot 47 procent; en hoger in Arizona, 50 tot 47 procent.

  Volgens de media en door de media goedgekeurde opiniepeilers verliest Trump Florida met 1,5 punten, Arizona met 2,4 punten, Michigan met maar liefst acht punten en een daling met 1,2 in North Carolina.

  Het vroegtijdig tellen van stemmen kan nuttig zijn, maar ook bedrieglijk. Dus neem het volgende met een korreltje zout …

  In Michigan hebben Republikeinen 41 procent van de twee miljoen eerste stemmen teruggegeven aan de 39 procent van de Democraten. Dat is een voorsprong van twee punten voor de GOP in Michigan.

  In Arizona is van de 1,5 miljoen vroege stemmen 42 procent afkomstig van democraten en 34 procent van republikeinen. Maar in 2016, rond dezelfde tijd, liepen de democraten 44 tot 31 procent voor.

  In Wisconsin zijn van de 1,3 miljoen vervroegde stemmingen de Republikeinen meer dan 42 tot 36 procent van de Democraten. De peiling in Wisconsin vertelt ons dat Trump vijf keer achterblijft.

  Volgens Sean Trende, die ook waarschuwt om niet te veel te kijken naar vervroegd stemmen, doen de Republikeinen het in North Carolina beter dan in 2016, en won Trump dat jaar met vijf punten:

  Democraten hebben bij vroege stemmingen een voorsprong van 10,5 procentpunt op Republikeinen. Dat lijkt geweldig voor democraten.

  Maar we zouden dit ook in een context kunnen plaatsen door op te merken dat op een vergelijkbaar punt in 2016 de Democraten daar een voorsprong van 13,1 procentpunt hadden bij vroege stemmingen. Met andere woorden, de democraten doen het slechter dan vier jaar geleden op dit punt (en veel slechter dan in 2012). Met nog een week te gaan ziet het stemmen er ongeveer hetzelfde uit als eind 2016 (toen de Democraten aan het eind een voorsprong van 9,8 procentpunten hadden), en dat was geen geweldig jaar voor hen. Overigens waren Afrikaans-Amerikaanse kiezers in 2016 22% van het eerste electoraat; op dit moment maken ze 20,5% van het electoraat uit. Dat is waarschijnlijk niet wat we zouden verwachten in een democratisch golfjaar waarin Republikeinen worden aangemoedigd om op verkiezingsdag te stemmen en Democraten het zogenaamd vermijden.

  De uiterst linkse Politico luidt nu al de noodklok over het feit dat vroege verkiezingen er niet goed uitzien voor de Democraten in Florida.

  “Republikeinen in Florida stromen uit de loopgraven”, schrijft een gealarmeerde Politico. “Nadat de Democraten hen wekenlang per post hadden overstemd, bestormden Republikeinse kiezers deze week de vroege stemlokalen persoonlijk, waarbij ze grote happen namen uit de historische voorsprong van hun tegenstanders in de stembiljetten vóór de verkiezingsdag.”

  Een belangrijke statistiek waarover Team Biden zich grote zorgen zou moeten maken: “Volgens de analyse van TargetSmart hebben zwarte kiezers van 18 tot 29 jaar tot nu toe 15,8 procent van het totale aantal stemmen uitgebracht in Florida. Dat is een half procentpunt lager dan in dezelfde periode in 2016. ”

  Een demografie die Hillary Clinton in 2016 kapseisde, was haar onvermogen om de zwarte stem uit te brengen.

  Wat we wel weten, is dat we het gewoon niet weten. De media denken dat ze het weten. Ze zijn er zeker van dat Trump zal verliezen in een vernederende nederlaag; maar de waarheid is dat we het gewoon niet weten.

  ht*ps://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/elections/election_2020/white_house_watch_oct26

  1. Bolland

   Ritter Zoals te doen gebruikelijk een topstuk, respect je hebt er verstand van en doet gedegen onderzoek dit in tegenstelling tot de zwetsers aan de linkerkant van het spectrum die verblindt door haat en rancune ongeverifieerde rotzooi eruit gooien

  2. Eminem2

   Wat betreft de stem van donkere Amerikanen, merkte een donkere Amerikaanse vlogger (Tree of Logic) een tijd terug al op dat donkere mensen niet snel zullen stemmen op iemand die zwak overkomt. Zoals Biden.

   Een andere recente ontwikkeling die in de Nederlandse pers weinig aandacht krijgt, is dat Biden tijdens het laatste debat heeft verklaard dat hij de olie-industrie wil afbouwen. (Hoewel hij dat probeerde om te buigen naar “transitioneren naar duurzame energie”, wat overigens praktisch niet mogelijk is vanwege de beperkte mogelijkheden van wind- en zonne-energie.) Dit kan vooral in een belangrijke staat als Pennsylvania ongunstig voor Biden uitpakken. In Texas zou je daardoor ook een ongunstige ontwikkeling in de peilingen voor hem verwachten, doch daar zou hij opeens juist voorliggen.

   Verder zijn er de laatste week nogal uiteenlopende inschattingen op basis van de peilingen per staat. Bij “Let’s Talk Elections” wordt Trump min of meer kansloos geacht, terwijl bij “Red Eagle Politics” juist wordt vertrouwd op een overwinning van Trump. Allebei op basis van objectieve gegevens als peilingen, aantallen kiezers per partij die zich hebben geregistreerd om te stemmen en gegevens over vroege stemmers die er al zijn. Aangezien Democraten juist verwacht worden meer voorafgaand aan de verkiezingsdag te stemmen, zouden zij bij die stemmen al een forse voorsprong moeten hebben om te kunnen winnen. Doch dat schijnt tegen te vallen.

   Het blijft een intrigerende race, waaruit van veel verschillende invalshoeken naar gekeken kan worden.

  3. Piet51

   @Ritter
   Die 1% achterstand gaat over de popular vote. Iedereen weet, dat het in werkelijkheid om de kiesmannen gaat.
   Verder wordt Rasmussen door fivethirtyeight.com, die deze peiling van 1% verschil ook publiceert, gekwalificeerd als C+, wat niet erg hoog is. Dat wil zeggen minder betrouwbaar.
   Ik ben het wel van harte eens met de laatste zin: “Wat we wel weten, is dat we het gewoon niet weten. De media denken dat ze het weten. Ze zijn er zeker van dat Trump zal verliezen in een vernederende nederlaag; maar de waarheid is dat we het gewoon niet weten.”

   1. Mogguh

    Nou Piet51, als Trump wint zou ik maar eens een goede psycholoog gaan zoeken…..LMAO…..

    1. Piet51

     @Mogguh
     Ik bied je met plezier een gratis consult aan. Genezing gegarandeerd.

     1. Mogguh

      Nah Piet51, bij komen geen zweverige kwakzalvers in de buurt.

     2. Vriend

      Piet51 is geen klinisch psycholoog, doch een organisatiepsycholoog – kort door de bocht: een motivator en inspirator van medewerkers gericht op bedrijfsverbetering. Daar komt geen ‘genezing’ bij te kijken.

      Mogguh heeft groot gelijk om de hulp van ons talenwonder af te wijzen.

     3. Piet51

      @Vriend
      Je hebt gelijk. Ik probeerde gemakkelijk te scoren en had al gemerkt dat @Mogguh geen idee heeft waarover het gaat.

      Met je kwalificatie van “talenwonder” schat je me te hoog in. In de landen waarvan ik de talen redelijk beheers wordt diezelfde taal al gesproken door kinderen van 3 jaar en ouder. Zo moeilijk is dat dus niet.

     4. Beukman

      Ken je David Pakman, Piet?
      Bekijk dit filmpje even:
      youtube.com/watch?v=IOl8cfHtB7E

      Juich niet te vroeg!

     5. Piet51

      @Beukman
      Ik ken David Pakman niet. Hij heeft gelijk, alles is nog mogelijk. Maar hij zegt ook dat de waarschijnlijkheid dat Biden gaat winnen heel groot is. Voor een andere uitslag heeft hij geen enkele aanwijzing, alleemn twee waarschuwingen. Hij zegt alleen, dat de kiezers die op 3 november gaan stemmen, vooral gepeild zijn als Trump-stemmers. Die zitten dus al in de peilingen. Trump moet die zien te houden, maar Biden doet z’n best die mensen van gedachten te veranderen. Het filmpje heeft als doel om vooral te gaan stemmen en dat is inderdaad het beste dat een Amerikaan kan doen.

 3. Bolland

  Zoals gebruikelijk vlijmscherpe analyse van Baudet

 4. Ernest Stern

  “aldus de Nederlandse oppositieleider.”

  Baudet oppositieleider.

  🙂

  1. Bolland

   Stern oppositie voeren doet hij zwak, analyseren vlijmscherp en goed

   1. Ernest Stern

    Ik vind dat hij het beroerd doet, Bolland, maar daar gaat het niet om: het is absurd deze clown de oppositieleider te noemen.

    1. Piet51

     @Ernest Stern
     Ik denk, dat de term “oppositieleider” wel correct is en de werkelijkheid goed verwoordt, tenminste volgens de definities van de Baudet-aanhang. Volgens Baudet is er maar één partij die werkelijke oppositie voert en één partij die leuk meedoet. Dat zijn resp. het FvD en de PVV. Als je het politieke speelveld zo ziet, ben je vanzelf oppositieleider, maar dan wel alleen leider over vooral jezelf.

    2. Fascal

     Kansloze mislukkeling.

  2. vandaag

   weet je wel wat oppositie betekent stront vlek ?

   Kijk even wie zich bewegen buiten het partijkartel stront vlek misschien gaat het kwartje vallen hufter

   1. DubbelZout

    Je moet toch echt eens een goed gesprek aangaan met je GGZ behandelaar
    Jouw stront obsessie loopt hier werkelijk de spui(t)gaten uit
    Ik snap dat het niet makkelijk is voor je, maar echt, het is beter voor je
    Veel sterkte gewenst

    1. vandaag

     ach meneer h utten neemt u er nog een accountje bij hypocriet wezen

     1. DubbelZout

      Kusje 😗

 5. RPML

  De Amerikanen kunnen kiezen tussen iemand die de hele economie te gronde richt met Corona, of iemand die de economie niet meer laat beïnvloeden door Corona en door gaat. Lijkt me een gemakkelijke keuze voor een Amerikaan. Het is alsof je iemand van GroenLinks vraagt of hij een documentloze in zijn achtertuin wil hebben of een kostbare warmtepomp in zijn Grachtenpand, ter linkerzijde zijde zijn principes boterzacht, in de kern zijn het egocentrische egoïsten.

 6. Meriadoc Brandebok

  Trump heeft in wezen alle sleutelconcepten tegen. De economie zit in een vrije val, de ouderen worden door het corona-wanbeleid naar de slachtbank gevoerd en de raciale spanningen zijn aangewakkerd. Al een tijdje is er binnen de VS voor de president geen noemenswaardig succes te noteren. Tel daarbij op dat Biden een middenkandidaat is, en geen kandidaat op de extreemlinkse flank, waarmee Trump nog een tegenslag heeft.

  Maar dat betekent niet dat Trump niet kan winnen. Trump weet de mensen naar de mond te praten en vertelt hen wat zij willen horen, zoals dat bij alle rechtspopulisten het geval is. In een chaos waar hij mede debet aan is, is de mooie verkiezingsbelofte nu eenmaal het meest aanlokkelijke om op te stemmen. Zo werkt het maar al te vaak in het menselijk brein. Het is een constante in de Westerse politieke geschiedenis dat een “sterke man” met mooie praatjes het beter doet dan een middenkandidaat met de waarheid. Was het niet Boris Johnson, die eerst een gigantische Brexit-rotzooi veroorzaakte, maar vervolgens bij de verkiezingen de kiezer voorspelde dat de Brexit met zijn “oven ready Brexit deal” binnen afzienbare tijd zou zijn opgelost? De Britten zitten nog steeds tot de nekharen in de stront.

  Als ik een kansberekening maak schat ik de kans dat Trump gaat winnen op 80% en de kans dat Biden wint op 20%. Dat is heel erg voor Nederland, pijnlijk voor Europa en schadelijk voor de wereld, want het buitenlands beleid van America first is een wereld waar het recht van de sterkste geldt, waar mensenrechten, democratie en vrijhandel worden ingeruild voor het steunen van autocraten, dictaturen en protectionisme. In zo’n wereld kan Nederland het moeizaam volhouden. Aam de andere kant duurt het nog maar vier jaar, dan zit Trump aan de grens.

  1. vandaag

   hoeveel keer ga je deze bull shit nog posten ? jij was ook 1 van de adepten alhier die van de daken schreeuwde ” hahaha trump wordt nooit president ” zwijg dus domme muts

  2. Rene van der Grijp

   “Als ik een kansberekening maak schat ik de kans dat Trump gaat winnen op 80% en de kans dat Biden wint op 20%.”

   Dus Brandebok schat de kansen anders in dan z’n collega-tro*llen. Interessant.

   Ik kan er geen zinnig woord over zeggen en wacht het gewoon af. Ik hoop dat Trump het wordt al was het alleen maar omdat de Democrats volledig van het padje zijn afgeraakt en inmiddels tegen extreem-links aan schurken. Van Biden valt te verwachten dat hij een puppet zal zijn van types als Pelosi en Kamala Harris, meer zit er niet in voor deze uitgebluste bejaarde. Ik moet er niet aan denken dat hij komt te overlijden en dat Harris president wordt. Dat is een horror-scenario.

   1. Ernest Stern

    Ik zou me voor de kansberekening maar baseren op betrouwbare peilbureaus, zoals ht*ps://projects.fivethirtyeight.com/2020-election-forecast/, die geven op basis van veel rekenwerk aan tientallen polls Trump 13% kans om te winnen. Het kan, maar de kans is dus niet groot.

    1. vandaag

     hahahaha arrogante sukkels , dat zijn toch die clubjes die zeiden ” trump wordt nooit president ”

     heb je iets betrouwbare glazen bollen beschikbaar stront vlek ?

    2. Piet51

     @Ernest Stern
     Correctie: geen 13% maar 12% kans om te winnen. Op projects.economist.com/us-2020-forecast/president, ook een “verzamel-poll, wordt die kans zelfs op 4% geraamd.

   2. Meriadoc Brandebok

    Persoonlijk kan ik werkelijk waar geen keuze maken. Trump en Biden zijn allebei niks, zijn nooit iets geweest en zullen ook nooit wat worden.

 7. Kleurloze Politiek

  @ vandaag

  Hoi makker ik weet niet of jij mijn laatste reactie hebt kunnen lezen anders bied ik je hierbij als nog mijn excuses voor het onnodige groffe reactie waar ik met ” euthanasie ” refereerde..

  Dat we van mening verschillen is niet meer dan normaal maar dat geeft mij niet het recht om jou te kleineren dus ik neem die groffe reactie bij deze terug terug.

  Ik wens je bij deze echt een goede gezondheid en een gelukkige leven met jou gezin.

  En verders sta ik open om over elke onderwerp met gezond verstand te debateren en dat moet ook kunnen..

  1. Jack Flash

   Er zal veel afhangen van het zwarte electoraat.
   In veel kringen van de zwarte bevolking ondervindt Trump relatief veel symphatie.
   De grote vrees voor de “Democraten”..

  2. vandaag

   Had ik niet meegekregen kleurloos maar ik maak me niet zo druk over wat hier gezegd en geschreven wordt. Fijn dat ik de euthanasie afspraak mag afzeggen 😂🤣

   Ik hoop dat de tip bijdraagt aan het proces tot zelfzekerheid.

 8. Heras

  Trump wordt herkozen, vooral nu de BLM marxisten (hebben ze zelf gezegd) hebben laten zien wat ze zijn.

 9. Kleurloze Politiek

  @vandaag

  Na ik ben blij dat we er om kunnen lachen.

  En over you tips heel erg bedankt en ik zal er aan werken..
  Ik heb thuis een heel arsenal aan boeken over
  Dyslexie maar het is ook een beetje een kwestie van zelfvertrouwen in zelf en je er niet voor schamen als je er mee wordt geconverteerd.

  Dus we zien wel waar het schip stand.

 10. GewoonJohan

  Mensen leren het niet. Peilingen zijn altijd fake.
  Het zijn elite-speeltjes om je voor de gek te houden.

  Mijn voorspelling is :
  Trump gaat deze verkiezing winnen.
  Al snel na de winst van Trump zal duidelijk worden dat de Covid-19 een politiek drukmiddel was.
  De Democrats zullen hun laatste stukje macht verliezen.
  Hierdoor zal de gerechtelijke macht eindelijk vrije doorgang krijgen om een aantal spraakmakende zaken te behandelen, waardoor een aantal zeer prominente figuren en heel veel aanhangsel de bak zal in draaien.
  Daarna worden de kartels in mexico de kop in gedrukt die samenwerkten met deze zeer prominente figuren.
  Mexicaanse prominente figuren zullen hierdoor ook de bak indraaien zoals Salinas, Carlos Slim en Peña Nieto.
  Ondertussen worden de Tech companies zoals Google, Facebook en Twitter aan banden gelegd, evenals bepaalde Amerikaanse staatsmedia zoals CNN, CBS, MSNBC etc.
  China zal door al deze arrestaties een hoop support verliezen, naast het feit dat ze economisch worden uitgedroogd, en zichzelf niet staande zullen kunnen houden tegen India.

  De EU die samenwerkte met China om Trump uit het zadel te werpen , zal uit elkaar vallen.
  Ook hier in Nederland zullen we ondervinden dat verkiezingsfraude een realiteit is.
  Daarna zullen de banken vallen, en uiteindelijk de laatsten van de monarchie.
  Huis van Nassau heeft een hoop uit te leggen en hun Bilderberg groepje zal verleden tijd zijn.

  Zou een mooi scenario zijn.

  1. EvertB

   Een oneindige fantasie is een genot voor het leven.

  2. Ernest Stern

   GewoonJohan voorspelt een winst voor Trump maar de peilingen wijzen daar in geen enkel opzicht op, integendeel, de positie van Biden wordt in de peilingen alleen maar sterker.

   Een goede analyse vind je hier:

   ht*ps://thehill.com/homenews/campaign/522827-bidens-polling-lead-over-trump-looks-more-comfortable-than-clintons

   1. Meriadoc Brandebok

    In cultureel en historisch perspectief kan ik niets anders stellen dan dat de peilingen er collectief naast zitten. De tendens in de angelsaksische wereld neigt naar populisme en “de sterke man”. De Brexit en Trump waren het begin. Na een korte pauze volgde daarop de verkiezing van Trumps Londense filiaal, Boris Johnson. En nu zal Trump weer worden verkozen. Het was te verwachten dat de Britten er op een moment zouden uitstappen en dat Amerikaans populistisch rechts op den duur de prestigieuze GOP zou kapen. Eigenlijk is de coronacrisis Trump tot hulp geweest. Na de boel zelf gigantisch te hebben verknoeid, kan hij het volk nu vertellen dat hij de troep gaat opruimen.

    De angelsaksische populisten verkwanselen de erfenis van hun voorgangers. Roosevelt, Truman, Kennedy en Reagan streefden naar een wereld waar de VS als leider van democratie en mensenrechten optrad. Trump wil deze leiderschapsrol vernietigen. Churchill, Heath en Thatcher streefden naar een Europese samenwerking; Thatcher heeft geijverd voor de kortingen en de interne markt, waar Nederland zo van profiteert. Johnson wil de interne markt mollen door er toegang tot te krijgen, zonder zich aan de regels te houden.

    De geschiedenis zal keihard over hen oordelen.

 11. Henk Albarda

  Jammer, gevaarlijke uitspraak van Thierry Baudet, en bedenk dat ik een overtuigd kiezer van FvD ben en de uitspraken van Baudet zeer verfrissend vind.

  Dat Trump kans heeft te winnen, is duidelijk voor wie niet naar de ‘deskundigen’ luistert, maar naar een breed ‘nieuwsfront’.
  De enige peiler in de USA die een enkele keer in de buurt komt is Rasmussen. In hun polls stond Biden 4 weken geleden op 12 % VOORSPRONG op Trump. minder dan 3 weken was dat nog 8 %, ruim een week geleden 4 %.

  In die peilingen is niet inbegrepen dat een groeiend % kiezers geen zin heeft in confrontaties en zeer waarschijnlijk in alle stilte Trump zal kiezen.

  In 2016 was 12 % latinos kiezer Trump, nu waarschijnlijk 24 %. In 2016 was 12 % negers kiezer Trump, nu waarschijnlijk richting 30 %.

  Er zit een gevaar in swing states, maar bv in Florida wonen veel Cuba haters (die Cuba de afgelopen 40 jaar ontvlucht zijn) en die stemmen waarschijnlijk Trump.

  DNC (Democrats) heeft in staten waar zij de macht hebben een aantal illegale omweggetjes gelegaliseerd, waardoor miljoenen illegalen alsmede door fraude met stemmen per post (een Democratische specialiteit) wellicht richting 10 miljoen extra stemmen voor DNC binnen te halen zijn.

  Of Trump wint? Geen idee.

  1. Piet51

   @Henk Albarda
   “De enige peiler in de USA die een enkele keer in de buurt komt is Rasmussen. ”

   Niet helemaal correct. In 2016 werd de uitslag ook correct voorspeld door Trafalgar, IBD/TIPP en nog enkele andere. Maar veel interessanter is, dat prof. Alan Lichtman van de American University in Washington D.C niet alleen de uitslag in 2016 goed voorspelde, maar ook in alle verkiezingen vanaf 1984. En wat voorspelt hij in 2020? Inderdaad, Joe Biden gaat winnen. Geen garantie, maar wel interessant om te volgen.

  2. EvertB

   De Amerikaanse Senaat heeft naar verwachting ingestemd met de benoeming van de conservatieve rechter Amy Coney Barrett in het Hooggerechtshof.
   Er is nu een solide conservatieve meerderheid: 6 conservatieve rechters tegenover 3 progressieve rechters.
   Voor veel oer-Republikeinen die om begrijpelijke redenen een sterke afkeer hebben van narcist en aartsleugenaar Trump is het stemmen op Joe Biden nu een automatisme geworden.

  3. Ernest Stern

   “De enige peiler in de USA die een enkele keer in de buurt komt is Rasmussen. ”

   Dit wordt niet zo gezien door het gezaghebbende ht*ps://fivethirtyeight.com Die geven Rasmussen een zeer lage rating omdat ze een structurele bias vertonen ten gunste van de Republikeinen.

 12. Evil Zorro

  Het is niet zo moeilijk om de uitslag te voorspellen. Gebruik andere bronnen om het sentiment te peilen onder de Amerikanen. RSBN en OAN zijn de zenders (aanwezig op YT) dat de Amerikanen nu omarmen. RSBN is aanwezig op alle Trump rally’s, lang voordat POTUS ten tonele verschijnt. Ze interviewen de doorsnee Amerikanen in de lange wachtrijen waar gemiddeld zo’n 20.000 aanhangers op afkomen. Op basis van dat enthousiasme is het duidelijk dat T. herverkozen wordt. Om het extra spannend te maken heb ik €300 ingezet bij Unibet, wat me een winst kan bezorgen van €750. De vorige verkiezing (2016) had ik het ook juist, maar toen jammer genoeg niet gegokt.

  1. Piet51

   @Evil Zorro
   Boeiend, maar is het niet logisch dat op een Republikeinse bijeenkomst een meerderheid van de deelnemers voor de Republikeinse partij is? Net als in Nederland men op een SP-bijeenkomst vooral enthousiasme voor de SP zal peilen. Of begrijp ik iets niet helemaal goed? Simpele ziel met IQ van 51 en dan heb je dat wel eens.

   1. Evil Zorro

    Uiteraard volg ik ook de Biden – Harris rally’s. Gemiddeld komen er zo’n 200 mensen op af, waarvan een deel van de organisatie zelf. Wat heeft dit te maken met IQ?

    1. Piet51

     Die opmerking over mijn IQ heeft niets te betekenen. Met dergelijke opmerkingen haal ik de wind uit de zeilen van deelnemers hier, die goedkoop willen scoren met de toevoeging “51” aan mijn nickname en die ook niets betekenen. Scheelt weer schrijf- en leestijd.

     Dat verschil in aantallen deelnemers bij Trump- en Biden-rally’s heeft m.i. te maken met de visie op corona en de maatregelen die wel of niet nodig zouden zijn. Nu Trump corona ook tot verkiezingsthema wil maken, zal blijken hoe dat in de Amerikaanse samenleving ligt. Ik denk, dat het een tactische fout van Trump zal blijken te zijn.

     1. Evil Zorro

      Ook de Democraten hun livestream op YT lokt nauwelijks geïnteresseerden vergeleken met de Republikeinse.

     2. vandaag

      blabla bladieblabla

 13. Telex

  En hoe schat Thierry zijn eigen kansen in? Iedereen heeft het over de VS verkiezingen. Heel veel whisfull thinking gewoonlijk van links en nu ook van rechts dus. Zullen we het maar aan de Amerikanen zelf overlaten, en naar de kwaliteit in eigen gelederen kijken?

  1. Piet51

   @Telex
   De Amerikaanse verkiezingen zijn belangrijker voor Europa dan menigeen denkt. Vanochtend stond in Trouw een interessant artikel over de voorkeur van Johnson voor Trump. Alleen met de verkiezing van Trump kan hij rekenen, maar niet 100%, op een gunstig handels akkoord tussen VK en VS. Alleen dan kan Johnson zonder deal uit de EU stappen. Als Biden wint kan Biden zo’n akkoord wel vergeten, tenzij de grens met Ierland wordt gerespecteerd. Dus deal of no-deal wordt sterk beïnvloed door de uitslag op 3 november en daarmee staat ook de EU onder invloed van de Amerikaanse verkiezingen.

   1. vandaag

    volgens onze complotdenker blabla bladieblabla malle pietje , en terug naar de studio

   2. Vriend

    De Amerikaanse verkiezingen zijn sowieso erg belangrijk voor Europa, niet alleen voor Engeland. Johnson heeft trouwens van de week al een vrijhandelsakkoord met Japan gesloten ter waarde van 250 miljard dollar. Overige machtsblokken zullen snel volgen.

   3. Mogguh

    ‘Als Biden wint kan Biden zo’n akkoord wel vergeten,’

    Pipo51 de bedrijfspsycholoog…….lol…..

    1. Piet51

     @Mogguh
     Sorry, als ik me voor jou wat te snel uitdruk
     Ik leg het je uit, maar lees zelf vooral ook dat Trouw-artikel. Maar het gaat zo:

     Trouw: Biden, die Ierse roots heeft, kijkt totaal anders naar brexit dan Trump. Voor hem is het cruciaal dat er niet getornd wordt aan de afspraken uit het Goede Vrijdagakkoord, dat eind jaren negentig een einde maakte aan de bloedige strijd in Noord-Ierland. De Amerikanen speelden, toen onder president Clinton en met Biden als voorzitter van de buitenlandcommissie van de Senaat, een belangrijke rol in de vredesbesprekingen. Ook liet Biden onlangs via Twitter weten dat hij niet te spreken is over het omstreden Britse wetsvoorstel dat de eerder gemaakte afspraken met de EU over Noord-Ierland ongedaan kan maken. En dat er nooit een handelsakkoord zal komen met de Britten als ze de open grens op het Ierse eiland niet respecteren.

     Johnsons hoop op een snelle handelsdeal kan met Biden weleens razendsnel verdampen, waardoor hij in dat geval een akkoord met de EU harder nodig zal hebben.

     Ik ga ervan uit, dat je hiermee uit de voeten kunt en je duidelijk is wat Bidens verkiezing voor brexit en de EU betekent. Onder Biden zal Johnson minder snel en gemakkelijk koersen op een no-deal brexit.

     1. Piet51

      @Mogguh
      Goed, dat je het begrepen hebt en geen vragen meer hebt. Vandaag stond er een boeiend artikel in Trouw over de peilingen en de waarde ervan, ook vergeleken met 2016. Experts op het gebied van peilingen sluiten niets 100% uit, maar vinden een overwinning van Trump inmiddels zéééééér onwaarschijnlijk. Kijk op: trouw.nl/buitenland/waarom-biden-de-winst-bijna-niet-meer-kan-ontglippen-en-we-de-peilingen-nu-wel-mogen-geloven~b17b4863/
      Laat je niet afschrikken door de titel. Hert is echt de moeite waard, al is het maar om je ongeloof in peilingen bevestig te zien.

     2. vandaag

      blabla bladieblabla

     3. Mogguh

      h**ps://www.foxnews.com/shows/tucker-carlson-tonight

      Biden is dead meat Piet!

      TRUMP WORDT HERKOZEN ondanks jouw herhaaldelijk geplaatste uit linkse bron afkomstige peilingen!

     4. Ernest Stern

      Ja, Mogguh, de Republikeinen proberen ter elfder ure nog stront over de Bidens te kunnen opdreggen maar die verhalen blijven vaag en zonder concreet bewijs. Mocht er een kern van waarheid zitten in deze laster dan komt hij in elk geval te laat mede ook omdat veel stemmen allang zijn uitgebracht.

     5. vandaag

      logisch , als malle pietje zegt zwart is het eigenlijk wit en als malle pietje zegt wit is het eigenlijk zwart.

      malle pietje nog nooit op een juiste voorspelling betrapt. – oja 1 keer solly

     6. Meriadoc Brandebok

      Als Biden wint verf ik mijn haar oranje en eet ik een bord van dat wagelijke mengsel dat men spaghetti noemt. In historisch en cultureel perspectief kan ik me dat eenvoudigweg niet voorstellen.

     7. Piet51

      @Mogguh
      Ik haal inderdaad veel info uit mij aansprekende media, waaronder Trouw. Die media zijn vaak links. Jij schermt nu met FoxNews en dat is overduidelijk rechts. Gelukkig mag dat. Overigens zal Tucker Carlson nog steeds aan het herstellen zijn van zijn aanvaring met Rutger Bregman.
      De peilingen in Georgia en Iowa zijn vandaag gekanteld in het voordeel van Biden. Kijk ook eens naar het door een Nederlander ontwikkelde model op election.usc.edu/ Daar wordt een grote overwinning voor Biden voorspeld. Die site had het overigens, weliswaar op een bijzondere manier, ook bij het rechte eind in 2016. Zie daarvoor het trouw-artikel waarnaar ik hiervoor verwees.

     8. vandaag

      en het blijft maar kakelen , trump wordt nooit president was zijn vorige riedel 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣 sukkel

      blabla bladieblabla , hopjes vla

     9. Ernest Stern

      De opgefokte peilindustrie in de V.S. draait op dit moment overuren, Piet51. Geestig vond ik een bericht vandaag waarin peildeskundigen een voorsprong van Biden zo groot vinden dat ze aan hun ogen beginnen te twijfelen. In Wisconsin, een staat die Trump in 2016 won, wordt nu een voorsprong van 17% voor Biden gemeten.

      ht*ps://fivethirtyeight.com/features/what-to-make-of-that-new-wisconsin-poll-that-has-biden-way-ahead/

     10. Piet51

      @vandaag
      “trump wordt nooit president was zijn vorige riedel” zou ik ooit geschreven hebben? Ik neem aan dat je op2016 doelt? Dat is boeiend, want ik doe hier minder dan 2 jaar mee. Ik vergeet ook wel eens wat, dus misschien kun je helpen met een datum? Alvast dank.
      Overigens roep ik nu wel al maanden en die verwachting wordt de laatste dagen alleen maar sterker. Zelfs Trouw durfde vanochtend in een lang en inhoudelijk goed uitgewerkt artikel te beweren, dat herverkiezing van Trump heel onwaarschijnlijk is. Veel commentatoren durven niet op die manier nu al hun nek uit te steken.

     11. vandaag

      en het blijft maar kakelen , trump wordt nooit president was hun vorige riedel 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣 sukkels

      blabla bladieblabla , hopjes vla.

     12. Beukman

      @Piet
      Bij investor.com zijn ze er (understatement) bepaald niet zo zeker van als Trouw dat Biden gaat winnen:

      investors.com/news/biden-vs-trump-poll-joe-biden-lead-shrinks-donald-trump-tops-2016-vote-share-ibd-tipp-presidential-poll/

      Daarnaast doen lokale Republikeinen er alles aan om de verkiezingen te saboteren. In Texas bijvoorbeeld hebben ze een heleboel stempunten weggehaald, waardoor het voor ouderen en gebrekkigen een hele onderneming wordt om te stemmen.

      Verder zijn her en der lokale wetten aangenomen die de termijn waarbinnen een poststem nog meetelt is beperkt. Dit in de wetenschap dat veel meer Democraten per post stemmen dan Republikeinen.

      Tenslotte moeten we nog rekening houden met een Deus ex Machina, zoals die vier jaar geleden ook vlak voor de verkiezingen opdook in de vorm van het email-schandaal rond Hillary, dat achteraf bezien nergens om ging. Er is al zo’n troef in het spel geweest – het gedoe rond Hunter, dat ook nergens om ging en jammelrijk is mislukt, mede omdat Giuliani een paar ongelukkige keuzes maakte. Hebben de Republikeinen – of de Democraten – nóg een troef achter de hand die ze pas zondag op tafel gooien?

      Aangezien ook de Russen zich er weer mee bemoeien, moet met hun invloed ook rekening worden gehouden. Putin, Johnson, de Noord-Koreaanse massamoordenaar Kim Jong-un, de Taliban, allemaal willen ze dat Donald wint.

     13. Mogguh

      ‘Sorry, als ik me voor jou wat te snel uitdruk’

      Niet zo badinerend doen achterlijke klootzak die je bent, ik zal mij nog èèn keer herhalen, Biden is dead meat, dat was die seniele clown al toen hij verkondigde de olie industrie de nek om te willen draaien, en de belastingen te willen verhogen en nu komt daar ook nog de getuigenis bij van Tony Bobulinski waar je maar niet op in gaat, de gehele Biden familie is corrupt en crimineel en behoort achter tralies!

     14. Piet51

      @Ernest Stern
      Ik heb dat bericht ook gezien, heel komisch. Maar als je de peilingen bekijkt, nationaal en per staat, de wijzigingen van veel peilers t.o.v. 2016 kent (geen enkele wil nog eens zo afgaan), en als je bovendien de dramatische gebeurtenissen in de laatste twee weken van de 2016-verkiezingen meeneemt, dan is het moeilijk om nog iets te bedenken dat voor vergelijkbare verrassingen zal zorgen.

      Het zijn peilingen, maar de te overbruggen verschillen zijn voor Trump wel heel hoog geworden.

     15. Ernest Stern

      “en nu komt daar ook nog de getuigenis bij van Tony Bobulinski ”

      Het probleem is dat dit verhaal uit troebele bron komt en het onderliggende materiaal niet beschikbaar wordt gesteld. Serieuze media zijn daarom tot nu toe nogal terughoudend om dit verhaal voor waar te houden.

      ht*ps://www.politico.com/news/2020/10/22/hunter-biden-giuliani-hard-drive-431022

     16. Ernest Stern

      “Hebben de Republikeinen – of de Democraten – nóg een troef achter de hand die ze pas zondag op tafel gooien?”

      Alles kan, Beukman, maar ook in dat geval kan zo’n late surprise maar beperkt de uitslag beïnvloeden omdat tegen die tijd zo’n 60% van de kiezers hun stem al hebben uitgebracht.

     17. Piet51

      @vandaag
      “en het blijft maar kakelen , trump wordt nooit president was zijn vorige riedel ”

      Je leert snel, complimenten. Dat Trump nooit president wordt was HUN riedel. Knap gevonden. Ik hoorde daar in ieder geval niet bij. Maar verder is dit niet relevant, want het gaat om de verkiezingen van 2020 en daarin wordt Trump zeer waarschijnlijk niet tot president gekozen.

     18. Piet51

      Bij The Economist, met een verzamelpoll, zijn de winstkansen van Trump inmiddels gedaald tot 3%, historisch laag. Er moet wel bij gezegd worden, dat de kansen van Trump bij fivethirtyeight.com een heel klein beetje zijn gestegen, hoewel toch ook twee staten in het voordeel van Biden gekanteld zijn, t.w. Georgia en Iowa. Het verschil blijft wel heel groot.

    2. Ernest Stern

     ” Bij investor.com zijn ze er (understatement) bepaald niet zo zeker van als Trouw dat Biden gaat winnen”

     @Beukman ik las het artikel maar wijs er op dat ze zich baseren op een poll van IBD/TIPP een peilbureau met een behoorlijke bias richting Republikeinen.

     h*tps://projects.fivethirtyeight.com/pollster-ratings/

     1. Beukman

      Prachtig overzicht Ernest, razend interessant ook, wat ze allemaal niet bijhouden. Maar het stelt mij niet gerust.

      Trump zal koste wat koste willen winnen. Aan regels heeft hij maling. Het is deze combinatie die voor Biden dodelijk kan zijn.

 14. Ernest Stern

  Biden voert vandaag campagne in Texas en Georgia.

  Mensen die iets weten over de verkiezingscampagne in de V.S. weten wat dat betekent.

  1. vandaag

   ja dat betekent dat ie campagne voert stront vlek

   1. wesley bentley

    blablabla

    1. vandaag

     u loopt over van originaliteit , echt geweldig 😁😂🤣😁😂🤣

     u heeft vast gestudeerd 😎

     1. wesley bentley

      blabla en bla.

      ENZ

  2. Piet51

   En inmiddels leidt Biden volgens fivethirtyeight.com in Georgia.

 15. vandaag

  Ach gut , de grootste miesgasser alhier roept de hulp van de redactie weer in omdat ie geconfronteerd wordt met zijn hobby.

  “ik heb warme gevoelens bij kleine kinderen ” die was toch van jou stront vlek ?

 16. Maurits Dekker

  Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
  Debatteren met hem is niet mogelijk.
  Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

 17. vandaag

  de redactie moet zeker ingrijpen op je gezuig stront vlek. 0,00 inhoudelijke bijdrage lijkt me een uitstekende reden om continu al je bull shit te verwijderen zodat je niets meer hebt aan je vpn stront vlek

 18. Ernest Stern

  Ik zie dat de pédofiel Grapstra hier al weer fantaseert over seks met kinderen.

  Ik snap niet dat de redactie hier niet op ingrijpt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.