Toch uiteindelijk maar wel hè? Frankrijk gooit radicale moskee die Samuel Paty doodwenste op slot

Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Maar goed, fijn dat het toch eindelijk gebeurt: de moskee die de radicale ideeën van de moordenaar van leraar Samuel Paty verspreidde wordt gesloten door de nationale overheid.

De Fransen zijn niet zo blij dat hun land wéér bekend is komen te staan als de ground zero van islamitische terreuraanslagen na de brute onthoofding van geschiedenisdocent Samuel Paty. Maar anders dan Nederlanders, die eerst nog even eindeloos gaan vergaderen over zo’n issue, grijpen ze nu gewoon hard in in plaats van de zoveelste onderzoekscommissie op te tuigen.

En dat pakt nadelig uit voor lui die min of meer medeplichtig zijn geweest aan de onthoofding van de man die enkele tekeningetjes liet zien van de meneer die naar verluid de islam oprichtte zo ergens in de vroege Middeleeuwen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken begint met het sluiten van de moskee van waar de koppensneller banden mee had:

“Le ministre de l’Intérieur, invité du JT de 20h de TF1, a annoncé la fermeture de la mosquée de Pantin en Seine-Saint-Denis. Gérald Darmanin est revenu sur l’assassinat d’un professeur d’histoire-géographie, Samuel Paty, décapité vendredi près du collège de Conflans-saint-Honorine où il enseignait. Son assaillant, Abdoullakh Anzorov, a été tué de neuf balles par des policiers.”

Dat is niet zielig voor alle vrome en vredelievende moslims die bij dat gebedshuis ook hun spirituele fix wilden halen, want deze club is zo fout als het maar zijn kan: de moskee van Patin en Seine-Saint-Denis deed aan propaganda over Paty en zelfs het adres van de onschuldige leraar, waarmee de man in feite vogelvrij verklaard werd. De kans is bijzonder groot dat dit de plek is waar de moordenaar heeft geleerd over Paty en bedacht heeft hem te vermoorden.

Good riddance, dus, die haatmoskee. Maar dit had natuurlijk al veel eerder gebeurd moeten zijn – wellicht dat de geschiedenisdocent dan nog gewoon geleefd had.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. saddy

  Als je niks doet aan de mensen die achter deze moskeeen zitten dan is dit window-dressing.

  Is het probleem niet heel duidelijk? Islam en het westen zijn niet verenigbaar.

  1. Blondie

   Als Nederland volledig is omvolkt, gaat de Autochtone Nederlandse bevolking pas begrijpen, wat Koekoek, Fortuyn en Wilders bedoelde.

   Stop het Linkse Rutte Kartel.

 2. LifeBuddy

  Als we nu aan en in de toekomst gaan denken, is het wel heel jammer dat er maar een mosk gesloten is . Het is maar een druppel op de Gloeiende plaat.

  1. Edjan

   @LifeBuddy. Klopt, het is een druppel op een gloeiende plaat. Maar het is tenminste nog iets.

   Stel dat dit in Nederland was gebeurd. De Nederlandse Propaganda Omroep zou ‘s-avonds hebben medegedeeld dat “in Amsterdam zijn bij een steekincident tussen jongeren 2 doden gevallen”. Het zou minstens een week duren voordat dit propagandakanaal zou vertellen dat het om een leraar ging die kwetsende tekeningen liet zien aan zijn kinderen en een verwarde jonge man.
   Intussen zou (zie Theo van Gogh) de ene minister naar de moskee gaan om zijn excuses aan te bieden en zou een andere minister een wet indienen om godslastering weer strafbaar te stellen.

 3. Eppo123

  Als het kalf verdronken is dempt men de put.

 4. Vriend

  De islam in zijn geheel dient verboden te worden in Europa en alle moskeeen moeten sluiten.

  De waarden van deze ‘religie’ zijn onverenigbaar met de waarden voortkomend uit de Verlichting en zetten aan tot haat, intolerantie, discriminatie, onderdrukking en ongelijkheid.

  1. Umut Aydin Sahin

   Ik ben het niet geheel met u oneens, maar u vergeet nog een belangrijk aspect van de Islam. Simpelweg gezegd zijn er gelovigen en ongelovigen, en een gelovige voelt zich in alle opzichten superieur aan de niet-gelovige. Men kijkt neer op niet-gelovigen en joden, men kan rustig spreken van verachting. Dit laatste is een zeer hardnekkig aspect, en kan niet zomaar, in tegenstelling wat de moderne westerse samenleving graag zou willen, eruit worden gediscussieerd.

 5. RvdBe

  Die Fransen roepen bij elke aanslag dat ze het extremisme keihard gaan aanpakken, het blijft bij een beetje maatregelen voor de bühne.
  Net als NL heeft Frankrijk allang het hoofd op het hakblok gelegd.

 6. Fascal

  Plots is het muisstil aan de linkerzijde…

  Zij die zo hard schreeuwden i.v.m de BLM toestanden hoor je niet…

  Het is dan ook maar een blanke leerkracht!

  1. Angelus pacis

   De Dam in Amsterdam is leeg???????????????

   1. AS210854

    Zoals gewoonlijk bij deze aanslagen.

 7. evil knievel

  Kom r maar in Sterretje,Brandegeit,komkommer,scheve bek van Duin,Steunbeer & co!🤢🤮
  Zeker weer zo’n arme,arme gekwetste ziel door al die racisten in dat verderfelijke westen!🙈
  Waarom blijven ze dan niet gewoon weg,blijf ik me alsmaar afvragen!?🤨😕

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.