Tunahan Kuzu na aanslag van Hitlergroet-Fransman: ‘Waar zijn Geert Wilders en zijn extreemrechtse aanhang nu?!?’

DENK-voorman Tunahan Kuzu wil verhaal halen bij zijn mede-oppositieleider Geert Wilders. De PVV’er heeft zich namelijk niet duidelijk genoeg gedistantieerd van een aanslag van een rechtsextremist in de Franse stad Avignon. Het Kamerlid eist dat Wilders en zijn “rechtsextremistische” fans de aanval veroordelen.

Gisteren was een bloederige dag in Frankrijk: behalve in Nice werd ook in Avignon een terroristische aanval uitgevoerd. Maar anders dan in de kerk van de badplaats vielen er in het stadje daar ter noordwesten van geen dodelijke slachtoffers, behalve dan de messenzwaaier zelf – die omkwam door politiekogels.

Eind goed, al goed, dus in Avignon maar DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu is er niet tevreden mee. De door een radicale islamist uitgevoerde aanval in Nice kreeg heel veel aandacht, ook van PVV-leider Wilders, maar de mislukte messentrekkerij in Avignon veel minder. Kuzu vindt dat onterecht en eist dat Geert Wilders en “zijn extreemrechtse aanhang” er scherp afstand van nemen:

“Waar is Geert Wilders nu? Waar is zijn extreemrechtse aanhang nu? Waar zijn al die twitterextremisten om dit te veroordelen? Is dit ook de schuld van de islam, zoals overdag velen stelden?”

Kuzu zegt zelf ‘ook maar iets af te willen doen aan de ernst’ van de Nice-aanval, maar wie zijn Facebookprofiel bekijkt ziet een hoop zaken voorbijkomen – pedofilie, de oorlog in Armenië, en voetballende Marokkaanse Nederlanders. Maar de aanslag in Nice waar Kuzu niets aan af wil doen?

Geen woord.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. vandaag

  Kunnen we dit stokertje niet gewoon persono non grata verklaren ?

  Kan ie uithuilen bij zijn billenmaat erdogan op een bankie in Ankara

  stem sociaal , stem PVV

  1. Blondie

   Allemaal producten direct of indirect via Joop de Uyl (PvdA) verkregen.

   1. Cor Grijpstra

    @blondie

    Die prinsen vlag op de deel, wat vinden de jongens daarvan.

    In een noordelijk dagblad staat een zeer interessant stuk over Blue Tiger.
    Zelfs in het netwerk van de oprichter zit een persoon, genaamd Baudet.

    1. Cor Grijpstra

     Tom Zwitser

     h11ps://www.rtvnoord.nl/nieuws/756497/Tom-Zwitser-de-ultra-conservatieve-ideeenmachine-uit-Aduard

     1. Loelap

      Deze mensen zien zichzelf niet als Nederlanders.

    2. Stanly2000

     Sarko, volgens mij gaat het hier over Kuzu en messenzwaaiers en niet over Baudet.

    3. JochemX

     O hemeltje, steken leden van Blue Tiger ook al niets vermoedende onschuldige mensen dood? Raar dat de pers daar verder weinig aandacht aan besteedt.

    4. Maurits Dekker

     “Zelfs in het netwerk van de oprichter zit een persoon, genaamd Baudet.”

     O jé, moeten we nu oppassen voor dit netwerk en voor de persoon Baudet?
     Denkt u dat hij misschien mensen gaat onthoofden in een kerk of zo?

    5. Genoeg van linkse dictatuur

     Laat Kuze die er alleen namens turkey zit en lak heeft aan Nederland aub terug gaan naar zijn vriendje Erdogan dubbele paspoorten 8 trekken en toedeloe. Neem de Turken ook mee die Nederland haten, dan hebben we ruimte over.

   2. Jannes-46

    Hallo, ook via Pinokkio, de grootste leugenaar van het westelijk halfrond.

  2. Loelap

   Je voelt bij deze man en zijn partijgenoten altijd een heimelijke vijandigheid naar autochtonen en het Westen.

 2. Sando

  Als je alles een beetje goed leest dan zijn er best veel stoute moslims zelfs te veel.

 3. Steven Opti

  Geweldig dat Joost Forum komt versterken. Deze man heeft charisma en veel kennis van zaken en ook de nodige ervaring. Hiermee zullen ze nog meer zetels binnen halen. Goed gedaan FvD 👌🏽

  1. Cor Grijpstra

   Je ziet het goed @steven Lu, nog meer zetels, van 2 naar 5 en van 23 naar 5.

   1. Steven Opti

    43000 leden and counting.. da’s toch vreemd hè, groeien in leden aantal en zakken in de peilingen. Dat jij de peilingen van tegenwoordig nog gelooft zegt genoeg. Net als Trump zwaar achterliep met de vorige verkiezingen, de Brexit niet zou doorgaan en de VVD 42 zetels heeft. Ja, en ik heet Jesus. Forum is een hele realistische partij en zal minimaal 18 zetels binnenhalen.

  2. Piet51

   @Steven Opti
   FvD zal inderdaad met Eerdmans nog meer zetels binnenhalen. Misschien worden het er wel zeven, inderdaad zeven. In mei vorige jaar werden er nog 28 gepeild, sindsdien was er alleen een dalende lijn, die met Eerdmans misschien gestopt wordt.
   Ik denk overigens, dat Eerdmans een aanwinst is voor het FvD, al ben ik het nooit met hem eens. Hij is reëel, lijkt me een sympathiek figuur. Ik zou plaats 2 overwogen hebben, maar Baudet heeft kennelijk de wijsheid om anders te beslissen en de meester te handhaven op die plek.

   1. Stanly2000

    En hoe denk Piet over Kuzu en zijn vriendjes? Daar gaat het hier toch over?

    1. Steven Opti

     Kuzu verdient geen aandacht. Is van hetzelfde soort idioterie als Silvana Simons.

    2. Piet51

     @Stanly2000
     Ik zag te laat, dat de bijdrage van Steven Opti op de verkeerde plek was geplaatst. Maakt mij verder niet veel uit.
     Over Kuzu heb ik niet zoveel te zeggen. Ik deel zijn politieke acties niet en verder heeft hij wat mij betreft recht op een plek in het politieke speelveld. Hij vertegenwoordigt voldoende Nederlanders.

     1. evil knievel

      Dat zijn geen NEDERLANDERS!!!🤯
      U beledigt ons met deze hersenspinsels!!!🖕
      Als t Nederlanders waren hadden ze alleen n NLs paspoort & Nederlanders blazen geen andere mensen op,of hakken hoofden!!!😜
      Schei uit met dit soort waanvoorstellingen aub!!!🙈

     2. Piet51

      @evil knievel
      Dank voor je voorspelbare reactie. Dat die zou komen, was 100% zeker. De grote vraag was: “Van wie hier op DDS?” Van jou dus.

      Maar laat het me je uitleggen. Je bent Nederlander als je een Nederlands paspoort of ID-kaart hebt. Je mag stemmen als je Nederlander bent (dus een paspoort of ID-kaart hebt) van 18 jaar of ouder. Het uitsluiten van mensen die aan die voorwaarde voldoen, gebeurt alleen in landen waar jij en ik niet willen wonen. Partijen in de Tweede Kamer worden gekozen door stemgerechtigde Nederlanders. DENK vertegenwoordigt dus kennelijk voldoende Nederlanders, vooral met migratieachtergrond en 18 jaar of ouder, maar …… met paspoort of ID-kaart. Die feiten zijn niet te ontkennen, zelfs door jou niet.

      Als je deze uitleg als een belediging opvat, zou ik meteen hulp zoeken.

     3. homefront

      pietje doet net alsof Nederlanders idioten zijn en gaat het even uitleggen hoe het zit, hierin neemt pietje, zoals gewoonlijk doet blijken, pietje geen standpunt in, sterker nog, pietje is als nuanceneuger bezig om het allemaal te vergoelijken…

     4. Piet51

      @homefront
      Heb je mijn laatste zin niet gelezen of niet begrepen?

     5. wesley bentley

      Homefrontje leest alleen de dingen zoals het hem uitkomt

   2. vandaag

    7 + 30 van Wilders zijn het er al 37 die het partijkartel niet krijgt malle .

    stem sociaal , stem PVV

  3. Vliegenvanger

   Kuzu is een verward Turks persoon.
   Pas maar op voor hem, straks koopt hij hier ook te zwaaien.

 4. henkie

  Een verwarde man die behalve schreeuwen en tieren en met een mes schudden, niemand iets heeft aangedaan.

 5. ropart

  turkije het land waar ik op vakantie kennis maakte met een zakje naast de wc, daar moest het wc papier na gebruik in worden gedaan omdat anders de te kleine rioolbuis verstopt zou raken

  1. Cor Grijpstra

   @ropart

   Leuk dat je dit met ons wil delen.

  2. palko

   @ropart, ik mag hopen dat er voorlopig geen enkel beschaafd, fatsoenlijk en welopgevoed Nederlands staatsburger nog een vakantie naar Turkije boekt zolang draaideurcrimineel Recep Tayyip Erdoğan daar nog aan de macht is. Met een Nederlands staatsburger bedoel ik uiteraard een burger wiens grootouders in Nederland geboren en getogen zijn.

   1. vandaag

    tja , de wens is de vader van de gedachte maar all-in voor 8 dagen en 500 euris maakt weer heel veel goed voor sommigen

 6. leonvds

  Typisch weer die Kuzu. Wil nog ff zijn gelijk halen over wat er in Avignon is gebeurd(waarbij godzijdank geen doden zijn gevallen). Was geen moslim(het is al treurig genoeg om dat te moeten vermelden dat het een keer géén moslim is.) Over de echte aanslagen(onthoofdingen) in Parijs en Nice hoor je die gek niet of nauwelijks. De werkelijke haatzaaier is hij en niet Wilders.

 7. Aborifa

  Was de zgn. rechts-extremist niet gewoon een verwarde man?

  1. Maurits Dekker

   Ja, waarschijnlijk wel.

  2. evil knievel

   Dat zijn meestal alleen die mannen met lange baarden in n soepjurk,n ietwat getint uiterlijk & moeilijk verstaanbaar!😜

 8. Speedy Gonzales

  Kuzu vertegenwoordigd 400.000 Turken in Nederland.
  Maar in realiteit vertegenwoordigd hij Erdogan.
  Wie zit daar eigenlijk op te wachten ?
  Ik niet.

 9. mr.dr.M.J.Burdorf@protonmail.com

  Maar de aanslag in Nice waar Kuzu niets aan af wil doen?
  Geen woord. Moeten maar starten met een woord- offensief tegen deze eveneens op NL kosten opleiding gevolgde turkse import.

 10. jorisxl

  Linkse fascistische moslimbroederschap.

 11. ropart

  graag gedaan cor, kuzu kan beter zijn zegeningen tellen in nederland dacht ik zo, vandaar dit reisverslagje altijd goed te weten waar kuzu vandaan komt snappie?.

 12. Ernest Stern

  Kuzu is gecreëerd door Wilders, dezelfde populistische retoriek, dezelfde partijdigheid.

  1. Mushroom2100

   Waarom kom je altijd met een blaartrekkende vergelijking of kansloos excuus om maar iets goed te blijven praten wat heel erg fout is..met jouw denkwijze zou het Nederlandse verzet in WO 2 nog met terugwerkende kracht veroordeeld moeten worden omdat het doodschieten van Duitse officieren immers net zo erg is als wat zij gedaan hadden. Snap je me? Iemand begint met iets slechts en degene die het lef heeft daarop te reageren veroordeel je.

   1. Vriend

    Jouw constatering is geheel juist, Mushroom. Ernest Stern is een tr0l van het zuiverste water wiens doel het alleen is om hier te flamen en provoceren. Niemand neemt deze blaaskaak nog serieus. Temeer niet daar hij het in de meeste ‘debatten’ zwaar aflegt.

    1. Mushroom2100

     Haha ik ken m maar probeer hem toch altijd tot iets inhoudelijks te dwingen. ik wacht alweer in spanning af

   2. Maurits Dekker

    Mushroom2100
    U gaat er in uw bijdrage vanuit dat u het tegen iemand met normale verstandelijke vermogens heeft.
    Helaas voor Ernest is dit niet zo. Hij is een TR0L met een nogal hinderlijke verstandelijke beperking.

  2. werikke

   weer iets met poepvlek. ga lekker ergens in kerk frankrijk bidden . kom je misschien je vriendjes tegen.

  3. vandaag

   kuzu is net als jij niets anders dan stront. Een persona non grata die de Nederlandse politiek probeert naar de hand te zetten van zijn almachtige dictator Erdogan.

   Een walgelijk adept die de tweedeling aanmoedigt met zijn krankzinnige uitspraken. Zijn jullie broers ? Ik zie al twee gelijkenissen.

  4. Aborifa

   Dat heet een jijbak.

   1. vandaag

    dat past dan mooi , de waarheid kan vervelend zijn maar blijft de waarheid

  5. evil knievel

   & jij bent gecreëerd door 2 gekken!😄

  6. vandaag

   Wat bijzonder knap dat Wilders karakter en persoonseigenschappen kan boetseren !

   geeft nog meer reden om Wilders te stemmen

   stem sociaal , stem PVV

 13. Vriend

  Off topic: ik lees net dat er een zware aardbeving is geweest in de Egeische Zee die Griekenland en Turkije heeft getroffen en waardoor in Izmir complete flatblokken zijn ingestort, de stad waar Michael van der Galien woont. Het is te hopen dat hij niet is getroffen en het goed maakt.

  1. Maurits Dekker

   De meeste schade door de aardbeving kregen de Turken over zich heen.
   Zou er dan toch een opperwezen zijn dat Erdogan een lesje leest?

  2. Aborifa

   Wie gaat er nu in het land van de vijand wonen?

  3. evil knievel

   God straft onmiddellijk!😁
   Geldt ntlk niet voor mike ofcourse!😬

 14. werikke

  flokker toch op naar je dictator erdogan je weet wel die met die bom muts

 15. DennisEijs

  “En zijn extreem rechtse aanhang” Welke extreem rechtse aanhang? Je wilt dus gewoon je Wilders haat vertileren, Tunahansworst Kuzu, met je extreem Islamitische aanhang. En heeft de Islam ermee te maken? Ja, ik denk het wel. Mensen worden (terecht) boos om die moorddadige islamisten.(Mohammedanen?) en sommigen zullen reageren. Niet goed natuurlijk, op deze wijze, maar soms is de grens bereikt.

 16. evil knievel

  Ik keur dit ten zeerste af meneer Erdogan retelikker maar schuif de schuld hiervan wel in de schoenen van de islam n zn volgers omdat deze t zelf zover gebr8 hebben!😁
  Voor de de 5e colonne moslims naar hier geimporteerd werden,waren r geen problemen,blackadder!🤫

 17. Michael M

  Wat het probleem is met types als Kuzu? Ze spelen slachtoffer zelfs als onschuldigen worden vermoord, blijven ze zelf slachtoffer spelen. Walgelijk toch? Als je nou een moslim bent en een echte kerel, daar bestaan gelukkig nog wel van dit soort mensen welke hun afschuw spreken dan ga je de straat op om te demonstreren als moslim tegen extremistische gedachtengoed van moslimextremisten. Dat doe je dan. Wees een stoere vent. Gedraag je Niet laf en kinderachtig slachtoffer spelen, dat is week en zwak tegenover de echte slachtoffers en nabestaanden welke door een laffe daad moordlustig om het leven zijn gekomen. Dat is Duivels. Heeft niets met liefde te maken van Gods licht !

 18. homefront

  Kuzu bagatelliseert het graag even zodat hij de islam uit de wind kan houden…

 19. Sando

  Noem mij eens 1 Nederlander op die van moslims houdt .Ik zeg NEDERLANDERS!

  1. Edjan

   hier lopen er al zeker 4 rond

  2. Piet51

   @Sando en Edjan
   Ik heb enkele moslimvrienden. Dat zijn heel normale vriendschappen. Behalve misschien, dat zij andere feestdagen vieren dan wij. Dus wij zijn heel enthousiaste gasten bij hun iftarmaaltijden en zij bij onze westerse feesten. Dit jaar ging dat helaas niet, maar we hopen dat het plezier van vorige jaren weer terugkomt. En ik kan jullie verzekeren, dat op die manier kennisnemen van andere culturen heel verijkend is.
   Ik heb zelfs een Koran-vertaling aangeschaft, omdat ik geïnteresseerd was in het gedachtegoed dat ze aanhangen. Twee van die moslimvrienden zijn namelijk heel serieus v.w.b. zijn en haar geloof en dat wil ik begrijpen. Helaas is de Koran niet zo’n gemakkelijk leesbaar boek, net als de Bijbel, dus dat kost wat moeite. Maar het is die moeite zeker waard en levert veel gespreksstof op.

   1. Mogguh

    Vertel eens Pipo51, heeft dat ismamitisch ongedierte in navolging van jou ook een bijbel aangeschaft?

    1. Piet51

     @Mogguh
     De man in het ene echtpaar was ooit een evangelische christen, zijn vrouw is katholiek opgevoed. Ze zijn samen overgestapt op de islam. De man van het andere echtpaar was tot zijn overstap naar de islam katholiek. Hij is getrouwd met een moslima en heeft voor haar religie gekozen. Zij heeft het nodige gehoord en begrepen over onze beschaving. Drie van de vier kennen dus zeker de bijbel en hebben er waarschijnlijk ook wel één in huis. Maar belangrijk lijkt me, dat ze allen bewust hebben gekozen. Overigens dragen die beide vrouwen geen hoofddoek en zijn ze ook volkomen gelijk aan hun mannen.

     1. Vriend

      Iedere godsdienst werkt remmend op de ontwikkeling van de mensheid. De islam veroorzaakt niet alleen stilstand, maar nog vaker achteruitgang.

     2. Mogguh

      Nou die hadden beter een psychiater als vriend uit kunnen kiezen dan een bedrijfspsycholoog, geestelijk ben je toch niet geheel in orde wanneer je besluit moslim te worden.

     3. Piet51

      @Mogguh
      Ik zal het ze doorgeven. Al vast dan voor het advies, namens hen.

     4. Ernest Stern

      “Iedere godsdienst werkt remmend op de ontwikkeling van de mensheid.”

      Dat schijnt ook te gelden voor de zwaartekracht en het natte zeeklimaat.

     5. Fascal

      Nee hoor, helemaal niet, je liegt!

     6. Piet51

      @Vriend
      Heel veel grote geleerden in de oudheid werkten vanuit een religie. Opvallend is, dat daarbij ook moslimgeleerden waren die aan de basis van de grote wetenschappen (bijv. wiskunde, geneeskunst, astronomie) stonden.

     7. Piet51

      @Vriend
      Nog dit. Hiermee wil ik zeggen, dat het met dat remmen wel meeviel. Zelfs vandaag zijn er grote wetenschappers die naast de logica uit hun wetenschap ook hun geloof in stand houden. Ik kan me dat niet zo goed voorstellen, maar de praktijk wijst anders uit.

     8. Vriend

      Stern ziet godsdienst als een natuurlijk fenomeen, gelijk aan de zwaartekracht en het klimaat.

      Zijn opvattingen over wetenschap zijn merkwaardig en primitief, dat is bekend.

     9. Ernest Stern

      “Stern ziet godsdienst als een natuurlijk fenomeen”

      Ja, dat zie je wel goed, goede vriend. De mens heeft een bewustzijn en kan niet anders dan zich transcendente voorstellingen over de werkelijkheid te vormen. Omdat hij zijn eigen oorsprong en aard op de keper beschouwd niet kan kennen maakt hij zich daar voorstellingen van.
      Er bestaan bij mijn weten geen volken en culturen waarin geen godsdiensten worden ontwikkeld, wel variëren ze naar vorm en inhoud.

     10. Vriend

      Piet51, dat geleerden in de oudheid vanuit een religie werkten, is begrijpelijk. Dat wetenschappers van nu dat ook nog doen is onverklaarbaar en duidt op een geestelijke achterstand en mankement.

      Ik bedoel dan een godsbegrip dat een god omvat die het persoonlijk welzijn van een individu bevordert door een godvruchtig leven en een voortbestaan garandeert in een hiernamaals. Dat is kinderlijke onzin.

      Als je godsdienst beschouwt als a system of morality waardoor mensen onderling beter met elkaar omgaan in samenhang met een neutrale, voortstuwende orde/energie in het heelal die ontwikkelingen een bepaalde richting opduwen, kan ik er vrede mee hebben.

     11. Vriend

      Het is duidelijk dat Ernest Stern zich nog steeds niet heeft losgemaakt van zijn gereformeerde opvoeding.

      Opmerkelijk is daarbij dat wat hij persoonlijk ervaart, meteen geldig laat zijn voor de hele wereld en alle individuen: hij kan zich niet voorstellen dat er mensen zijn die GEEN transcendente voorstellingen over de werkelijkheid vormen, maar de werkelijkheid in zijn gehele hoedanigheid ervaren en accepteren zoals die is.

     12. Ernest Stern

      “hij kan zich niet voorstellen dat er mensen zijn die GEEN transcendente voorstellingen over de werkelijkheid vormen”

      Ook dat ziet mijn goede Vriend weer heel goed, dat kan ik me inderdaad niet voorstellen en ik meen dat mijn goede Vriend daarvan het heldere bewijs vormt: zijn bijdragen op dit blog zijn weinig anders dan trancedente voorstellingen over hoe volgens hem de werkelijkheid in elkaar steekt.

      Sterker, als mensen zich die voorstellingen niet zouden vormen zou een gedachtewisseling ook nauwelijks mogelijk zijn.

      Ik bedoelde mijn ‘natuurverschijnsel’ dus veel ruimer dan (mono)theïstische voorstellingen. Ideologieën, van antisemitisme tot communisme, van nationalisme tot liberalisme, behoren ertoe maar ook reificaties van allerlei maatschappelijke verschijnselen en objecten.

     13. Vriend

      Stern: “Sterker, als mensen zich die voorstellingen niet zouden vormen zou een gedachtewisseling ook nauwelijks mogelijk zijn. Ik bedoelde mijn ‘natuurverschijnsel’ dus veel ruimer dan (mono)theïstische voorstellingen. Ideologieën, van antisemitisme tot communisme, van nationalisme tot liberalisme, behoren ertoe maar ook reificaties van allerlei maatschappelijke verschijnselen en objecten.”

      Stern lijkt de normale werking van het bewustzijn in al zijn gradaties te verwarren met transcedentie, waarvan een definitie luidt: ‘ Transcendent betekent letterlijk overstijgend, buiten het gewone tredend. Het is een gevoelstoestand van de geest, waarbij men een staat van hoger bewustzijn ervaart.’

      Het lijkt er daarmee op dat Stern het stadium van ‘het magische kind’ nog niet overstegen is en aan alles rondom hem een bovennatuurlijke betekenis toekent, wat iets anders is dan transcedentie, een hoger bewustzijn.

     14. Rene van der Grijp

      Ernest is cum laude geslaagd voor het diploma zweefkees.

     15. Ernest Stern

      “ Stern lijkt de normale werking van het bewustzijn in al zijn gradaties te verwarren met transcedentie, waarvan een definitie luidt: ‘ Transcendent betekent letterlijk overstijgend, buiten het gewone tredend. Het is een gevoelstoestand van de geest, waarbij men een staat van hoger bewustzijn ervaart.’”

      Ik doelde de term transcendentie meer in de Kantiaanse zin, goede Vriend, namelijk de natuurlijke neiging van de mens om zich van de werkelijkheid die zijn begripsvermogen overstijgt voorstellingen te maken waardoor hij zich er er kennend meester van kan maken.

      Ik denk dat wij dat allemaal doen en als we dat niet doen houdt het gesprek ook op. Ook een begrip als het ‘magische kind’ is een transcendente voorstelling waarmee je probeert mijn bijdrage in een transcendent betekenisveld te positioneren.

      Ik wil het niet te filosofisch maken en herinner aan het startpunt van deze discussie: mensen hebben een immanente neiging tot religie of transcendente voorstellingen in andere zin. Ik denk dat we elkander hierover wel kunnen vinden.

    2. Piet51

     @Mogguh
     dank i.p.v. dan, maar even welgemeend.

 20. Freba

  Niet strafbaar is Hij die een feit begaat dat Hem wegens een gebrekkige ontwikkeling, dan wel een ziekelijke stoornis, niet kan worden toegerekend. Of woorden van gelijke strekking.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.