Video! DENK-sul Kuzu valt Westerse vrijheden aan, huilt om Charlie Hebdo-cartoons: ‘Zeer ongepast, erg onsmaakvol!’

Tunahan Kuzu heeft volstrekt voorspelbaar zichzelf gisteravond ingedeeld in het kamp dat de vrijheid van meningsuiting niet snapt en vindt dat satire “ongepast” en “onsmakelijk” is.

Eigenlijk is het een regelrechte schande: Tunahan Kuzu is al acht jaar Kamerlid en wil in ieder geval nog vier jaar door. En dat terwijl deze afvallige PvdA’er gewoon geen snars snapt van wat de vrijheid van meningsuiting betekent. Ook heeft hij in zijn tijd in Den Haag nog altijd geen eelt op zijn ziel gekweekt en is hij beledigd door wat tekeningetjes in een Frans tijdschrift, en vindt hij dat de wereld gevrijwaard moet worden van beledigingen.

In een tweet die gisteravond verscheen sprak de voormalige DENK-voorman tot Nederland, en liet blijken een nog veel kleiner incasseringsvermogen te hebben dan de toch al kleinzerige Donald Trump. Kuzu vond het namelijk niet kunnen dat miljoenen moslims beledigd werden door een spotprent – al honderden jaren een vast onderdeel van de Westerse cultuur – en al helemaal niet dat dit blijkbaar kon wegens de geldende vrijheid van meningsuiting.

Het DENK-Kamerlid vond de spotprenten van de islamitische profeet Mohammed “zeer ongepast en erg onsmaakvol“, en: “Die vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je één miljoen moslims in Nederland, en anderhalf miljard moslims wereldwijd, tot op het bot moet willen kwetsen.”

Let wel: door een tekeningetje in een tijdschrift, hè? Zijn die één miljard gelovigen dan werkelijk zo snel op hun teentjes getrapt dat ze daardoor tot in het diepste van hun ziel geraakt zijn? Dat zal toch zeker niet?

Misschien eens volwassen worden en niet de hele tijd mensen die niet in je religie geloven de maat nemen. Of leren schouderophalen als er een tekening verschijnt die je niet zo mooi vindt. Weet je: misschien is dat nog een veel betere oplossing dan via Twitterfilmpjes pogen om een vorm van censuur op te leggen bij tijdschriften omdat die zich niet houden aan de voorschriften van een geloof waar de meeste aardbewoners simpelweg niets mee hebben. Het is maar een ideetje, hoor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. vandaag

  Verlaat de democratie Nederland walgelijke zwetsnek. Neem zoveel mogelijk familie en bekenden mee en ga samen met zwetsnek Erdogan uithuilen op een bankje in het park.

  DONDER OP EXTREMIST

 2. CLoVis

   
  ‘Of willen wij een samenleving dat getuigt van kracht als we respectvol met elkaar omgaan?’

  Respectvol met elkaar omgaan;
  de nieuwe manier om moorden te omschrijven.

  P.S.:
  …een samenleving dat getuigt…
  @ES, doe er wat aan!

  1. CLoVis

    
   P.P.S.:
   ‘Die vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je één miljoen moslims in Nederland…’

   a) maak daar maar twee miljoen van
   b) wederom een bevestiging dat er geen ‘gematigde’ moslims bestaan.

 3. Aborifa

  Voor turken als Kuzu is respectvol met elkaar omgaan het onthalzen van “ongelovigen”.

 4. Eppo123

  West Europa wordt over decennia het voormalig Joegoslavië of het huidig Libanon. Diverse culturen met verschillende achtergronden, leidt tot problemen.

 5. Blondie

  De Miljoenen autochtonen Nederlanders, zijn opgeofferd door Links Nederland.
  Na Joop den Uyl (PvdA) is het begonnen.
  Voor de gelukszoekers bestonden allerlei regels, maar niets was verplicht.
  En nu is het hek van de dam.
  De Nederlandse overheid, financiert zelfs de mensensmokkelaars, die honderd duizenden gelukszoekers naar Nederland brengen.

  NEXIT.

 6. Rene van der Grijp

  Ik ben met Kuzu eens dat de cartoons van Charly Hebdo weinig smaakvol zijn. Ik vind ze kwalitatief zelfs heel slecht.

  Die van Gregorius Nekschot zijn veel beter… 🙂

  1. CLoVis

    
   ‘Die van Gregorius Nekschot zijn veel beter…’

   Ze zijn zelfs zoveel beter dat hij ’s nachts
   door een arrestatieteam uit zijn huis werd gesleept.

   1. Rene van der Grijp

    “door een arrestatieteam uit zijn huis werd gesleept”

    Dat was schandalig, net zo schandalig als het bezoek van linkse Bea aan de Marokkaanse gemeenschap na de moord op Van Gogh.

    De “elite” spuugt het autochtone volk al jaren in het gezicht.

 7. CLoVis

   
  Dezen maken het nog bonter:

  Moslims in Nederland: ’Laat de terroristen niet oogsten wat ze zaaien’

  ‘Het Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling (EMCEMO) en het Collectief tegen Islamofobie en Discriminatie noemen de aanslagen in Frankrijk ’een belediging voor de islam’. De twee organisaties willen dat het terrorisme stopt, maar ook dat het haatzaaien jegens moslims stopt.

  „Het optreden van een handvol fanatiekelingen heeft tot gevolg dat moslims in Nederland en Europa nog meer worden gestigmatiseerd en dat hun dagelijks leven, dat toch al zwaar wordt getroffen door discriminatie, racisme, islamofobie en alle vormen van uitsluiting, nog ingewikkelder wordt”, stellen ze in een verklaring.’
  (Telegraaf, heden)

  1. vandaag

   de is-lam is de is-lam dus zie ik de hervormingen binnen de is-lam door de EMCEMO graag verschijnen ! Of is dit WEER zo een eenzijdig berichtje waar men even de discriminatie kaart trekt en iedereen beschuldigt van discriminatie, racisme en islamofobie.

   Waarbij we kunnen aanteken dat is-lamfobie niet bestaat. De moslim moet maar eens leren slikken als hij/zij wordt geattendeerd op achterlijke ideologie die ze aanhangen. De feiten benoemen kan nooit een fobie zijn

   1. Rene van der Grijp

    Zodra zo’n organisatie het woord “islamofobie” gebruikt weet je al hoe laat het is.

 8. Robin Hoed

  Feit is dat zulke gasten steeds meer vaste grond onder hun voeten krijgt.
  Hun aantal groeit exponentieel, terwijl de bl, eh sorry, witte Nederlander/European verdwijnt.
  Als je het van moslims moet hebben om de maatschappij draaiende te houden…
  Dat gaat niet lukken.

 9. Appelstroop

  Nee meneer Kuzu, ik wil een samenleving waar iemands hoofd niet wordt afgesneden omdat je een tekening laat zien, of omdat je Frans bent zoals vandaag.

  Al plakken mensen blaadjes uit de Koran op hun schoenzolen, of maken ze een tekening van Mohammed met menstruatie bloed of dat van een varken, of gebruikt men de Koran om hun kont mee af te vegen, etc.

  Mensen zullen het niet gauw doen, want zo leuk is kwetsen nou ook weer niet, maar het is gewoon vrijheid van meningsuiting. Take it or leave it.

  1. Pauline Kummer

   Bedroevende uitleg over vrijheid van meningsuiting.

   1. vandaag

    probeer het zelf eens als je denky dat het beter kan stront vlek

 10. Michael M

  De Islam tolereert geen vrijheid. Kijk zie islamitische landen. Al heel lang is dat zo. Het is alsof in de meeste islamitische landen de tijd 1000 jaar is stilgestaan daar waar het westen wel vooruit is gegaan en nog. Hoe kan dat toch. Hoe kan het dat ze blijven stilstaan? Toch zie je enigszins enige verandering in enkele van die landen maar het gaat niet snel genoeg. Mensen als Kuzu maken het ervan dat islamitische landen blijven stilstaan. Kuzu kiest blijkbaar voor de geschiedenis van 1000 jaar terug en nog steeds anno 2020 plaatsvind waar mensenrechten worden geschonden in islamitische landen.

 11. Piet Klein

  Willen we een samenleving waarin het gesanctioneerd is dat als men zich tot het bot beledigd voelt er moorden gepleegd mogen worden. Willen we een samenleving waarin moslims geen afstand weten te nemen van radicale elementen die moorden plegen. Willen we een samenleving waarin sommigen het recht nemen om te moorden in eigen hand nemen en niet naar de rechter gaan. Willen we een samenleving waarin moslims die we ruimte bieden om te wonen, te leven, hun geloof te belijden en die geen afstand nemen van de radicale, terroristische uitingen. Willen we een samenleving die wanneer de radicale elementen van islam worden aangesproken doen alsof alle moslims worden aangesproken. Als deze gemeenschap geen afstand neemt van de radicale elementen heeft ze geen enkel recht om te spreken, temeer daar onze rechtssysteem hen alle mogelijkheden geeft om in verweer te komen als men zich tot het bot beledigd voelt. Als Kuzu niet in staat is om de moorden te veroordelen dan trekt hij het oordeel tegen het radicalisme naar zich toe. Moslims moeten beseffen dat wij samen met moslims tegen de radicale elementen moeten zijn. Er past alleen maar een scherpe veroordeling van de radicale islam, de terreur door moslims als moslims in Nederland geloofwaardig willen blijven.

 12. Roependeindewoestijn

  Aub verwijderen uit ons land! Nee niet uw land ons land, uw land is Turkeye

 13. Angelus pacis

  Wat dacht je van een samenleving zonder moslims………
  Koezoe heeft bloed aan zijn handen, die vervolgens in het slipje gaan van……..??
  Walgelijk moslim karikatuur

 14. Maurits Dekker

  Er zijn 2 soorten moslims.
  1) de moslim-extremist die ons wil vermoorden.
  2) de gematigde moslim die wil dat de moslim-extremist ons vermoordt.

  Kuzu is een gematigde moslim.

 15. liefdevol rechts

  Ik heb nog nooit zo een grote hypocriet gezien of gehoord

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.