WHO is het verrassend eens met FVD over corona-lockdowns: ‘Gebruik het NIET als eerste beheersingsmethode!’

Een verrassend stukje convergentie tussen VN-organisatie WHO en Forum voor Democratie: beide organisaties vinden dat lockdowns niet gebruikt moeten worden om de coronacrisis te bezweren.

Meestal is Forum voor Democratie niet zo ontzettend happig op internationale, supranationale organisaties die zich inmenging in nationale aangelegenheden permitteren. De EU moet daarom worden verlaten, maar ook wordt met argusogen gekeken naar organisaties als de Verenigde Naties en hun gezondheidstak – de WHO.

Maar op één punt kan FVD zich kennelijk prima vinden in wat de WHO aanraadt om te doen in de coronacrisis. De Britse dokter David Nabarro is namelijk de speciale COVID-19-gezant van de WHO, en in een interview met de spraakmakende talkshowhost Andrew Neil sprak hij zich fel uit tegen lockdowns.

“Stop met het gebruik van lockdowns als eerste beheersingsmethode” voor het coronavirus, aldus de notabele WHO-medewerker. Hij legt uit dat ze alleen moeten worden gebruikt om het gezondheidssysteem van een land tot rust te laten komen, maar dat er in alle andere gevallen “betere systemen” ontworpen dienen te worden om het virus te bestrijden. Niet in de laatste plaats, aldus Nabarro, omdat lockdowns de armste mensen nóg armer maakt. Niet alleen in de landen die lockdowns inzetten, maar ook ver daarbuiten.

Namens Forum voor Democratie reageert Wybren van Haga instemmend op de opmerking van de WHO-gezant: “Gelukkig dat de WHO
nu ook tegen lockdowns is omdat de sociale, culturele, economische en medische nevenschade veel groter is dan de positieve effecten van een lockdown,” schreef hij vanochtend: “Helaas volhardt ons kabinet in falend coronabeleid.” De gevolgen zijn niet mals, aldus de FVD’er: “Welkom in dystopia.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Piet51

  Prachtig, dat ook het kabinet handelt conform die suggestie van de WHO. Of beter gezegd, dat het kabinet al maanden een lock-down probeert te voorkomen, tot en met vandaag, en dat de WHO dat nu ook uitspreekt. En FvD en kabinet lijken het eens te zijn, ook mooi voor het draagvlak.

  1. Blondie

   Het Linkse Rutte Kartel, heeft Nederland in die 10 jaar gebracht op het niveau van een derde wereldland.

   Leugens, bedrog zijn de handelsmerken van Rutte.
   Kommer en kwel, zijn de steekwoorden die Rutte achterlaat.

   2021 levert Nederland ca 1 Miljoen werklozen op.
   2021 de voedselbanken moeten NEE zeggen tegen de ca 1 Miljoen klanten.
   2021 het jaar van de uitsluiting via het Cordon Sanitair.
   2021 het jaar waarin de belastingen stijgen en de pensioenen dalen.
   2021 het jaar waarin de reguliere zorg bijna is verdwenen.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Waar zijn de griepdoden van 2020.?

   1. Piet51

    @Blondie
    “Het Linkse Rutte Kartel, heeft Nederland in die 10 jaar gebracht op het niveau van een derde wereldland.”
    Ooit in een derde wereldland geweest en een heel klein beetje om je heen gekeken?

    “Waar zijn de griepdoden van 2020.?”
    Die waren er in 2020 niet zo heel veel en de griepgolf was al op de terugweg toen corona de kop opstak. De cijfers zijn overal op internet te vinden, o.m. op rivm.nl/griep-griepprik/feiten-en-cijfers Die lage aantallen zijn ook niets bijzonders. Er waren de afgelopen 10 jaar ook al jaren met enkele honderden slachtoffers en zelfs met nul.

    Je voorspellingen voor 2021 vind ik interessant, maar ik heb zelf andere beelden, overigens ook niet onderbouwd.

    1. Gerda2

     Piet51@ Die lage aantallen zijn ook niets bijzonders. Er waren de afgelopen 10 jaar ook al jaren met enkele honderden slachtoffers en zelfs met nul.

     Wat de 0 betreft, doel je daarbij op 2013/2014?
     In de winter van (2013/2014) was de sterfte niet verhoogd. Dit viel samen met een mild griepseizoen (een lage incidentie griep-achtig ziektebeeld en een korte griepepidemie van 4 weken). Bron RIVM op onderstaande link.

     Ze hebben het hier over de oversterfte, niet dat er geen griepdoden waren.
     Het zullen er inderdaad heel weinig zijn geweest.

     Op site RIVM kun je van de laatste jaren de cijfers bekijken: h**ps//www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

     1. Piet51

      @Gerda2
      Natuurlijk bedoel ik oversterfte, maar ook de aantallen die huisartsen doorgeven als griepdode. Op die manier kan tijdens een epidemie al het aantal geraamd worden. Maar al die cijfers aantallen zijn inderdaad niet 100% nauwkeurig.

     2. Gerda2

      Dan zijn we het eens Piet.

     3. Piet51

      @Gerda2
      “Dan zijn we het eens Piet.”
      Heerlijk, echt! Dat zoiets gewoon kan, hè? Geintje!

     4. Gerda2

      Piet 😉

   2. Ab Infinitum

    Geschop van een ezel tegen de haverkist.

 2. saddy

  Er mag dan wel een communistische terrorist aan het hoofd zitten van de WHO, blijkbaar zitten er toch nog wat niet-politiek-benoemde artsen

 3. Ab Infinitum

  Ik voel mij goed verzorgd/ beschermd door de overheid. Deze week beginnen in onze gemeente de jaarlijkse griepprik sessies. Ook nieuw is de pneumokokken injectie. Er wordt goed opgelet voor de burgers. Zie dat maar eens voor je in een 3e wereldland.

  1. Fascal

   “Ik voel mij goed verzorgd/ beschermd door de overheid.”

   nuff said

   Wie op Rutte en zijn piraten vertrouwt had sowieso een onvoldoende voor geschiedenis.

   1. Piet51

    @Noem eens een paar landen waar volgens jou het leven beter is, waar je liever zou willen wonen? Ik ben echt benieuwd.

    1. Fascal

     Nee joh, ik verdoe mijn tijd niet aan gasten als jij die met ultra dikke oogkleppen oplopen en aan de tiet van Rutte’s propagandaborsten hangt.

     #flikkerop!

     1. Piet51

      @Fascal
      Dan kunnen we er alleen maar vanuit gaan, dat die landen er niet zijn. Ik ben het 100% met je eens.
      Je hebt so wie so een heel beperkte kijk op de wereld als je de 10-jarige regeerperiode van Rutte al tot de geschiedenis rekent.

     2. wesley bentley

      ENZ!

 4. Heras

  Crimineel Tedros, kan hij vervolgd worden? O wacht, tedros en rutte zitten in hetzelfde clubje…

 5. Rieks

  Geen/wel lockdown, geen/wel mondkapje, 1,5 meter. Duidelijk wordt nu dat de deskundigen niet deskundig zijn, gewoon maar wat zeggen omdat dat van ze wordt verwacht. Heeft viruswaanzin misschien toch gelijk en is het een wereldwijde hype ipv pandemie, aangezwengeld, zoals zo vaak, door de media?

  1. ikweetwatikwil

   Ik ben een vrij nuchter mens. Maar door al het gerollebol met het virus denk ik ook zo af en toe, wat steekt hier achter.

 6. pietdepad

  ja Timmetje en nu heeft de aanbeden WHO autoriteit jouw en mij verlaten en moet jij blijven roepen wat je altijd al hebt gezegd of ga je nu net als alle linkse meuk snel een andere weg inslaan om je gezicht te redden.
  Jij maakt een moderne fout als “journalist” je zegt journalist te zijn maar bent een een opinie maker en bent vergeten wat journalistiek en zeker onderzoeksjournalistiek inhoud.
  Soms meen ik een van binnen diep rode opiniemaker te lezen die het liefst ziet dat iedereen doet wat de grote Tim hun voorschrijft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.