Woningnood Amsterdam nog nooit zo hoog, dusss… gemeente gaat even doodleuk 50 illegalen huisvesten in kazerne!

Ze hebben in de hoofdstad de prioriteiten weer eens prima op orde. Temidden van misschien wel de ergste wooncrisis sinds de wederopbouw vindt het stadsbestuur nog altijd dat nieuwe woningen éérst aan illegalen moeten worden aangeboden, en dan pas aan Amsterdammers.

Ik weet het: we kunnen het woord crisis niet meer horen maar toch is het belang dit C-woord in de mond te nemen. Want Nederland zit in een woningcrisis: zowel op de koop- als huurmarkt is de krapte gigantisch. Je moet zo onderhand miljonair zijn om een normale eengezinswoning aan te schaffen, en miljardair als je in de buurt van Amsterdam wil wonen.

Gelukkig hebben ze daar creatieve bestuurders die doen wat ze kunnen om de woningcrisis minder erg te maken: een voormalige kazerne wordt gereedgemaakt voor de bewoning van maar liefst vijftig mensen. Een druppel op een gloeiende plaat, maar alle beetjes helpen, nietwaar?

Nou ja, dat hád het geval kunnen zijn… Ware het niet dat die ruimte benut gaat worden voor illegalen. Ja, echt:

“Volgende week wordt er een groep van vijftig illegalen opgevangen in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. Het gaat om mannen tussen de 20 en 35 jaar die afkomstig zijn uit Eritrea, Nigeria, Sudan, Irak, Iran en Afghanistan. Ze worden opgevangen in een voormalig brandweerkazerne en hier krijgen ze 24-uursopvang. Dit leidde eerder al tot fel protest van omwonenden.”

U snapt het: mensen die helemaal niet in Nederland ogen zijn gaan boven mensen die al jaren een woning zoeken. Dat de gemeente een oude brandweerkazerne heeft omgebouwd tot woonruimte is goed. Maar waarom wordt die in vredesnaam gebruikt om een probleem te verergeren in plaats van een probleem op te lossen? Even denken hoor. Oh ja, ik weet het alweer: knetterlinks Amsterdams stadsbestuur dat door de woke bomen het multiculturele bos niet meer ziet. Er zijn dus wel wat andere prioriteiten dan daadwerkelijk problemen van inwoners oplossen, zoals u snapt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. saddy

  Het Burgerlijk wetboek is er alleen voor burgerlijke types.

  Met regels als :
  De letter van de wet of de geest van de wet.
  Er is geen recht in onrecht.

  heb je twee kanjers in handen om te discrimineren.

 2. vandaag

  De gehele groep die in beeld is, is een factor 10 groter, Amsterdam gaat 500 uitgeprocedeerde, ongedocumenteerde gelukzoekers huisvesten met 24/7 opvang. Er zijn diverse locaties aangewezen. Dit zijn de asocialen uit de groep van “we are here” die krakend en rovend door Amsterdam trekken. De geschatte totale groepsgrote ligt eerder rond de 5.000 criminelen.

  Er is 50.000.000 euris uitgetrokken voor deze idioterie waarvan Amsterdam voor 15.000.000 garant moet staan

  stem sociaal aub , stem PVV en maak een einde aan deze volslagen idioterie

  1. Louise

   De toeristenbelassting maakt veel goed.

   1. Willem Bever

    Loiuse; die mochten niet meer komen of was je dat al vergeten
    De amsterdammer gaat dit betalen…met de groeten van……

   2. vandaag

    Die staat momenteel op 0 domme naieve muts.

    Tevens heeft Amsterdam een ontmoedigingsbeleid op toerisme roeptoeter.

    Eigenlijk een schande voor het menselijk ras dat er zulke domme mutsen op aarde rond lopen.

 3. Blondie

  Inderdaad Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Louise

   Ik merk merk er niets van. Totaal niet. U trekt zich de alledaagse dingen teveel aan.

   1. vandaag

    Probeer eens onder je steen vandaan te kruipen

   2. Blondie

    Geen familie leden die NIET welkom zijn in de ziekenhuizen.?
    Geen familie leden die al jaren op een woning wachten.?
    Geen familie leden die hun baan zijn kwijt geraakt.?

    Nee , dan is het geluk aan je zijde.
    Of Mark Rutte is familie van je.
    Of je achternaam is Oranje.

 4. Response

  Dit zijn uitgeprocedeerde illegale, veelal criminele gelukzoekers, die wederom op kosten van de gemeenschap door het extreem linkse college van A’dam zgn. weer perspectief wordt geboden op de toekomst. Huisvesting, zakgeld, juridische ondersteuning, coaching, cursussen, etc.
  Oppercommunist Groothamassink is een van de geestelijk vaders van deze extreem links idiote geldsmijterij. A’dam krijgt wat ’t verdient.

 5. Lefty

  Ik denk dat uitgeprocedeerde, ongedocumenteerde asielzoekers verder van huis zijn als je ze terugstuurt naar hun land van herkomst, als ze daar al toegelaten worden.

  1. Jack Flash

   Hangt dat niet af van wat ze op hun kerfstok hebben staan Lefty?

   1. Lefty

    Natuurlijk. Ik denk dat ze in veel gevallen vertrekken omdat het in eigen land totaal uitzichtloos, armoedig en dictatoriaal is, met name ook om redenen waar het westen niet van weg zou moeten kijken: Totale uitbuiting en het steunen van corrupte regimes, waar het westen bakken met geld aan verdient. Er zitten ook rotte peren tussen immigranten, de zogenaamde “gelukzoekers” (wat heet geluk, verder dan thuis kunnen ze blijkbaar niet zinken) of nog erger: de radicale moslims. Die mogen wat mij betreft een gratis retourtje krijgen. Maar hou de nuance in de gaten die veel dieper graaft dan veel mensen denken of gewoon ontkennen: Uiteindelijk is het een globaal probleem dat je niet oplost door iedere asielzoeker eruit te willen trappen en alleen op nationaal niveau te denken. Dat vind ik in ieder geval een egoïstisch en kortzichtig standpunt dat bovendien in praktijk nooit werkt. De wereldwijde handel i.e. globalisering hou je niet tegen, zelfs niet in de middellandse zee. Dat werkt alleen als je je in een land als Noord-Korea thuis voelt.

    1. vandaag

     domme lefty adept vergeet gemakshalve dat de gelukszoekers tot 20.000 dollar betalen aan mensensmokkelaars om naar hier gebracht te worden.

     De groepen die voornamelijk uit jonge gezonde mannen bestaan moeten opgepakt worden gedetineerd net zolang tot ze meewerken aan hun uitzetting

     Ze zijn uitgeprocedeerd na vele jaren de belastingbetaler op kosten jagen en hebben vervolgens hun documenten vernietigd

     minder , minder , minder

     stem sociaal , stem PVV

     1. Lefty

      Een gelukzoeker betaalt geen 20.000 dollar aan mensensmokkelaars: die pakt een enkeltje eerste klas KLM. Stem asociaal en kijk niet verder dan je neus lang is, wereldvreemde sukkel.

     2. vandaag

      domme naieve lefty kijkt liever weg dan dat hij de interviews bekijkt die de diverse reportage teams gemaakt hebben met de gelukszoekers

      linkse deugmenschen zijn hoofdelijk verantwoordelijk voor de lijken in de middelandse zee. Ook lefty is hier voorstander van volgens zijn reactie.

      Daarom stem sociaal , stem PVV en draag bij tot een einde aan de mensesmokkel in al zijn facetten

    2. M.Dikker

     Ja en daarom moeten we ze hierheen halen; krijgen we hetzelfde. We importeren niet alleen de mensen, maar ook hun problemen. En vaak is dat de intolerantie.

     1. Lefty

      Tja, het kaf van het koren scheiden, hoe doe je dat? Daar heeft helaas geen enkele politieke partij een goed antwoord op.

     2. M.Dikker

      Het kaf van het koren scheiden hoe doe je dat? Niet zo moeilijk. Kijk op facebook bijvoorbeeld. Iedereen die de onthoofding van Samuel goedkeurt opsporen en het land uitrutten. Met familie in het kader van de gezinshereniging.

     3. vandaag

      de rechter heeft het kaf van het koren gescheiden nadat de gelukzoekers jarenlang op kosten van de belastingbetaler geprocedeerd hebben. De rechter heeft gesteld uitgeprocedeerd geen geldige voor reden voor verblijk dus gewoon oprotten

      Helaas willen linkse leftys op de stoel van de rechter de hele procedure overnieuw doen

  2. vandaag

   Moeten ze de mensensmokkelaars maar weer betalen maar nu om ze terug te brengen. Willens en wetens de wet overtreden moet je niet willen belonen.

   ” we are here ” trekt al jaren plunderend en krakend door de stad en die kliek linkse horsels gedoogd en beloond een deel zelfs met 24-7 opvang. KRANKZINNIG

   Je moet een forse verstoring in je hersenpan hebben om de groep “we are here ” te willen verdedigen

 6. Bes Tolen

  Welke toekomstige regering zal het aandurven Amsterdam de normale regels en het normale fatsoen op te leggen en de stad voorgoed uit vreemde handen te bevrijden?

  1. halo1

   Ik denk dat dat nooit zal gebeuren: eenmaal hier krijg je de mensen nooit meer weg.. alleen met het risico van onverkwikkelijke taferelen.. vanuit hun standpunt is het logisch dat die illegalen de Tweede wereldoorlog uitbuiten.. eigenlijk hebben ze achteraf bezien heel wat aan Hitler te danken..

 7. Lefty

  @M Dikker. Een tamelijk ongenuanceerde en wereldvreemde reactie. Maar ik begrijp uw angst. Facebook sucks.

  1. vandaag

   ppppppppfffffff , tamelijk ongenuanceerde en wereldvreemde reactie om de onthoofding niet onvoorwaardelijk af te wijzen.

   links sucks

   1. Lefty

    Alleen een idioot wijst dat niet af. Ik had gehoopt dat u dat in mijn eerste reactie al vanzelfsprekend vond. U bent psychologisch onthoofd. Zoek hulp.

    1. vandaag

     uw eerste reactie quote Lefty 3 uur geleden Beantwoorden
     Ik denk dat uitgeprocedeerde, ongedocumenteerde asielzoekers verder van huis zijn als je ze terugstuurt naar hun land van herkomst, als ze daar al toegelaten worden. end

     Nee , ik denk dat dus niet . Vanzelf sprekend is deze bull shit dus niet, je kakelt als een kip zonder kop. Langs een moskee gelopen met een prentje in de hand ?

     1. Lefty

      Ik hang geen enkele religie aan. Een echte Wilders fan bent u, neem ik aan? Stem erop, stap uit Europa en gooi alle moslims ed het land uit. U zult daarna ontdekken dat u daar geen cent van terug ziet. Mensen die niets van de geschiedenis leren moeten ze herhalen.

     2. vandaag

      fascistisch links rukt inderdaad op met de al oude nsb methden

 8. GewoonJohan

  Quote :”…gemeente gaat even doodleuk 50 illegalen huisvesten in kazerne!”

  * Als ik dit zou doen in mijn spelletje Civilizations, dan zou ik aan de verliezende hand zijn.

 9. Kleurloze Politiek

  Typisch rechtse gejank om letterlijk niets als de fingers maar naar links wijzen want ach wat moet je anders als rechtse niets nutter..

  Nou als de hypocriete leden hier die 50 illegale liever bij hun thuis een kamer willen aanbieden dan is dit probleem voor zo ver het al een probleem is dus opgelost..

  Maar nee rechtse is zo als gewoonlijks altijd al de grote schreeuwlelijk van de klas geweest.
  Altijd kritisch over alles maar zelf heeft het letterlijk nog nooit in de Nederlandse geschiedenis voor een oplossing gekomen.

  Net zoals in de jaren 50 en 60 met de wederopbouw van dit land daar waar links zijn handen uitstak en al het zwaar werk deed ..keek rechts zoals gewoonlijks aan de kant met afgunst naar de Spaanse en Portugese gastarbeiders die het werk deden waar rechts zo vies van was.

  De PVV en FvD is gewoon een levend sprookjesboek
  Dat Iedereen wel eens heeft gelezen en tegelijkertijd ook weet dat sprookjes ook altijd sprookjes blijven en nooit tot leven komen.

  15 jaar PVV is het hier van een voorbeeld van.
  Het schreeuwd het spugt het zaait haat ..
  Maar echt tot een realiteit komen is en zal het nooit komen.
  Want zoals gezegd .. en ze leven nog lang en gelukkig

  1. vandaag

   daar hebben we ons verongelijkte marokkantje weer die het topic op zijn lange tenen voelt staan en volledig aan de inhoud voorbij gaat. Het levendige bewijs voor,

   minder , minder , minder , stem sociaal , stem PVV

 10. Kleurloze Politiek

  @vandaag

  “Verongelukte Marokkaan”

  Deze volgens jou Verongelukte Marokkaan neemt zijn verantwoordelijkheid voor elke zelf genomen stap. En wijs niet gelijk naar andere als schuldige als het even tegen zit.

  Dat kunnen we van jou helaas niet zeggen.
  Want zelfs als jij even wat zuurstof te kort komt dan is het volgens jou de schuld van links.
  Zo iets als eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid om een beetje normaal in de maatschappij te kunnen functioneren is voor mensen zoals jij helaas niet weggelegd..

  Jou dagbesteding bestaat letterlijk uit 24/7 op dit platform van DDS je frustraties op andere reageren

  Nogmaals wie of wat je ook bent een jonge of meisje jong of oud.
  Ik heb niets tegen mensen die rechts kiezen het zal me letterlijk een worst wezen op wie jij stemd
  Maar één goed advies ga je zelf nuttig maken.
  Met een opleiding of een thuis cursus of een passende Baantje als je beperkingen hebt.
  Dat is echt veel en veel beter dan 24/7 mensen afzeiken op hun etnische afkomst, kleur of politieke voorkeur.

  Het is echt nooit te laat om een de stap in de goede richting te maken als het je leven kan verbeteren.
  En dit echt niet beledigend bedoeld.
  Want Ik ben de laatste die een andere niets zou toe gunnen.

  Het is een kwestie van bereidheid en open staan voor goede adviezen ook als die van een andere hoek komen.
  Zie het als een visnet die vol zit met allerlei opties waar je zelf de juiste keuzes kunt maken en die ook goed benutten.

  1. vandaag

   dom links adept maakt van ” ons verongelijkte marokkantje ” de vertaling van ” “Verongelukte Marokkaan” ”

   Dom marokkaantje is de taal nog niet echt machtig gelet op zijn onsamenhangende woordenbrij.

   stem sociaal , stem PVV
   de juiste keuze is minder , minder , minder

 11. Bes Tolen

  Kleurloze politiek mag in dit verrotte land wel de Nederlanders tot en met beledigen. Dat door de rechtsongelijkheid, die er in dit land heerst waarvan de autochtone bevolking de dupe is. Deze wijsneus is zich blijkbaar er van bewust dat de Nederlandse arbeiders het vroeger zwaar hadden, daar weinig voor kregen en jaren moesten wachten op een woning, die ze op jonge leeftijd want de jeugd werd toen voor het grootste deel zwaar uitgebuit, naast dat een ruime vijftig procent van de jongemannen ook nog eens militaire dienstplicht had wat hen ook nog eens op achterstand zette, nooit konden betalen zodat een woning ook al om die reden onbereikbaar was. Kortom, er werd hard gewerkt door de Nederlanders voor weinig loon en elementaire levensbehoeften waren er lange niet voor iedereen verkrijgbaar. De belediging van Kleurloze Politiek is heel wat erger naar mijn oordeel dan waarvoor Wilders wordt vervolgd. Dus hou er mee op Kleurloze Politiek.
  Het aantal vreemdelingen was in die jaren uiterst beperkt en sloot nog beter bij onze bevolking aan dan wat er later binnen kwam. Dat, die massa immigratie, is gewoonweg een misdaad tegen de menselijkheid.

 12. Telex

  Een hek er omheen, einsperren abfuhren und ausradieren. Miljarden naar Europa, en straks naar de voedselbank, als er nog wat restjes zijn van onze grootgrutters. Make Holland great again!

  1. Lefty

   U bent een carrière als standup comedian misgelopen.

 13. Kleurloze Politiek

  @vandaag

  Nou dat jij elke keer naar mijn taal gebruik refereert zegt meer iets over jou taal en lees niveau.
  Want anders had je al lang en breed kunnen weten dat ik dyslectisch ben..

  Maar goed als dit jou manier is om mijn argumenten te ontwijken dan weet ik voldoende

 14. Kleurloze Politiek

  @Bes Tolen

  Ook voor jou is goed lezen kennelijk niet weggelegd
  Ik heb nergens gezegd dat Nederlanders niet hard werken of gewerkt hebben.
  Ik had het over rechts Nederland die niets zagen in de komst van de Spanjaarden en de Portugese in de jaren 50 en 60 als gastarbeiders.
  Terwijl het vuil en zwaar werk juist door hen werd gedaan

  En trouwens de jaren 20 tot aan de jaren 60 waren niet alleen in Nederland zware périodes maar dat was vrijwel overal zo.
  Mijn vader heeft jaren lang in de Amsterdams scheepswerf 7 dagen pw gewerkt voor een weinig geld maar goed dat was in die tijden heel normaal
  De norm van een 40 uren werkweek was in die tijd een luxe
  Maar dat was elders niet anders dus hoe zo voel jij aangesproken..

  En die Gastarbeiders die jij een schending noemde wat er toe wijst dat jou kennis in de geschiedenis van de Nederlandse arbeidsmarkt nul is .. dat zijn anders wel de gene die het smerig werk voor ons deden..
  Want als de rechtse elite wel toen bereidt waren om hun smerige werk eigenhandig zelf te doen dan waren die gastarbeiders nooit gecontracteerd hoeven zijn.

  Maar ja die productieband in de fabriek die kon zich zelf natuurlijk niet eigenhandig vullen en besturen.
  En wc’s konden zichzelf ook niet reinigen
  En al het scheeps vracht kon zichzelf ook niet in en uitladen.

  Dus Als Jantje en Piet te trots waren om dit soort vuil en zwaar werk zelf opzich te nemen.
  Dan maar een paar duizend gastarbeiders die wel alles voor hun geld wilde doen.

  Hou dus op met zielig doen.

  1. vandaag

   gelukkig begrijpt niemand het behalve ons verongelijkte dyslectische marokkaantje.

   Hou dus op met zielig doen.

 15. Bes Tolen

  Kleurloze Politiek. Het aantal Portugezen en Spanjaarden was te gering om de dikke woorden te gebruiken, die u gebruikte. De komst van buitenlandse arbeiders berustte te vaak op onzinnig beleid. Als u het over scheepswerven had dan was dat zeker zo in Rotterdam en omgeving. Er waren grote werven waar al te veel personeel rondliep. Het probleem was dat men elkaar in de weg liep. De overheid heeft nooit gezorgd voor voldoende beheersing van grote problemen, die zich voor deden. Elk jaar heeft immigratie het land geld er bij gekost. Vanaf het begin.
  De grote problemen in Nederland zijn veroorzaakt doordat de politiek te veel hooi op de vork neemt. Ze kan het niet aan maar blijft wel steeds nieuwe idioterie uitvinden.