ZIELIG! PowNed-, WNL- en NPO bazen gaan er gedwongen op achteruit: nog maar 148.000 euro per jaar

Het wordt heel lastig voor onze vrienden van de NPO de komende jaren. Het kabinet wil de beloningen van bazen van de kleine omroepen namelijk verlagen. In sommige gevallen zelfs fors. Zo zou Dominique Weesie van PowNed er maar liefst 21 procent op achteruit moeten gaan.

Op dit moment mogen omroepdirecteuren van de NPO nog 201.000 euro per jaar verdienen. Dat komt neer op 16.750 euro per maand. Een schamel bedrag natuurlijk voor deze hooggeëerde dames en heren, maar ze moeten er maar genoegen mee nemen. Voor de goede zaak enzo.

Maar wacht! Voor de bazen van kleine omroepen wordt het nóg erger. Het kabinet wil namelijk dat er voor hen een nieuw plafond komt van… 148.000 euro per jaar.

Dat hakt er flink in bij de directeuren van die omroepen. Zo verdiende WNL-baas Bert Huisjes in 2018 nog 178.750 euro. Volgens de nieuwe kabinetsplannen moet hij per 1 januari dus 17 procent salaris inleveren. De directeur van PowNed – Dominique Weesie – zou er ruim 21 procent op achteruit gaan.

Dit geldt ook voor de bazen van de NOS (hahahahahaha!) en Omroep Max.

148.000 euro per jaar komt neer op 12.333 euro per maand. Dat is toch wel héél triest. Je zou het er maar voor moeten doen. Een schamele 12.000 euro’s… Tjongejonge. Een normaal mens komt er zijn bed eigenlijk niet eens voor uit.

Toch?

Nou ja. We hopen maar dat onze grote NPO-vrienden hier tóch mee leren leven. Het zal een flinke aanslag zijn op hun financiën, maar er is toch nog iets van goed nieuws. Het kabinet is namelijk bereid om, aldus het Algemeen Dagblad, een overgangsregeling op te zetten. Dan wordt het salaris van de NPO-toppers in kwestie langzaam verlaagd zodat ze er aan kunnen wennen dat ze voortaan op een houtje moeten bijten.

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Forlan

  Als je dat salaris elk jaar krijgt bijgestort dan hebben rationele mensen er toch wel voor gezorgd dat ze zélf een appeltje voor de dorst klaar hebben liggen, voor het geval dat dat de zeepbel ontploft?

 2. saddy

  Wedden dat er opeens heel veel productie-bedrijven opgericht worden waar toevallig familieleden aan het hoofd staan?

  1. andergeluid

   De bekende DWDD constructie en maar graaien rupsjes nooit genoeg
   Je zou toch een een vacature open moeten stellen dat je als directeur 60.000 of 80.000 euro salaris krijgt van de belasting betaler
   ik durf te zeggen dat er best veel mensen dat salaris willen verdienen
   Dan kunnen deze mensen gewoon een andere baan gaan zoeken.
   En langzaam afbouwen nee gewoon meteen.
   Als je ontslag krijgt zeggen ze toch ook niet nouw over 3 jaar is dan je laatste werkdag
   ze zeggen toch ook niet u krijgt opslag maar dat gaat pas over 3 jaar in.
   Dus dat dikke salaris inleveren en dan uit coulance een of twee maanden en dan gaat het in KLAAR

 3. Bambocheur

  Dat is erg. Straks verdient de directeur nog minder dan een doorsnee presentator.

 4. andergeluid

  Dat is nog 100.00 euro te veel 48.000 euro is meer dan genoeg van ons belastinggeld
  en dan nog ze hebben beide nog geen 50.000 leden en ON had er wel meer dan 50.000 leden en die mochten niet op de zender komen.
  Of ze hadden On direct toe moeten laten !! of ze hadden WNL en Powned direct van de buis moeten verwijderen want geen 50.000 leden op dat moment geld dan ook voor hun.
  Maar ja de linkse Arie Slob en de D66 Irene van den Brekel en Frans Klein zijn daar mede verantwoordelijk voor volgens mij.
  Als ON geen 50.000 leden had gehad moesten ze 5 jaar wachten.
  Nu zouden ze pas in juni of juli 2021 op de buis mogen als ze dan al niet een nieuwe list bedacht en doorgevoerd hebben.
  Ik hoor het Arie Slob nog zeggen er moet meer pluriformiteit komen ik heb het nog niet gezien behalve Fidan Ekiz die wat kritische vragen durft te stellen.
  Ebru Umar zou een praat programma moeten krijgen zet Fidan Ekiz en Ebru Umar bij elkaar aan tafel in plaats van alle schiet en moordfilms en die onnozele spel programma’s met steeds allemaal de zelfde mensen er in

 5. Vliegenvanger

  Prachtig, en nu die grote subsidies nog afschaffen die die staatsomroepen krijgen. Met al dat fake nieuws opgedrongen door onze staat. Demoniseren, liegen en bedriegen is een grote schande voor de NPO, en dat allemaal van ons belastinggeld. Heel die linkse omroep moet gestopt worden.

 6. Appelstroop

  Nog meer goed NPO nieuws!

  Lubach komt rond de verkiezingen toch nog terug op de buis 🙂

  h**ps://www.nu.nl/media/6085864/toch-nog-reeks-zondag-met-lubach-te-zien-rond-verkiezingen-2021.html

  \o/

  1. Jannes-46

   En die vult niet zijn zakken? Come on, get outta here! oftewel hee joh, kom aan, ga nou gauw weg!

   1. vandaag

    lubach wil graag bij de linkse elite horen die 5 nullen wegsleept uit de maatschappelijke ruif

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.