Breedsprakige EU-blunderkoning Timmermans heeft het volledig verbruid bij landbouwministers: ‘Uiterst geïrriteerd!’

Fransje Timmermans acht zichzelf een soort zonnekoning, maar nu hij besloten heeft op oorlogspad te gaan met de ministers van landbouw uit de EU zou hij eerder een soort Icarus kunnen blijken. De veelverdienende EU-despoot wil namelijk zonder inspraak van de lidstaten een streep zetten door het landbouwbeleid. En dat gaat natuurlijk zomaar niet.

Even een lesje Europees staatsrecht: we hebben in de EU een soort club van bestuurders die denken dat zij de eindbazen van de landenclub zijn, en die noemen zich de Europese Commissie. Met dito salarissen, auto’s met chauffeur, pensioenplannen en alles wat erbij hoort. Maar hier is de kicker: ze zijn niet de baas. De uiteindelijke macht ligt bij de regeringsleiders en de nationale ministers.

Frans Timmermans, de Nederlandse eurocommissaris, was dat even vergeten en dacht dat hij wel wat dreigementen kon maken om het gezamenlijke landbouwbeleid op te blazen want klimaat dit en klimaat dat.

Ja. Dat ging dus niet zo best:

“De landbouwministers van de Europese Unie zijn boos op Eurocommissaris Frans Timmermans. Ze storen zich aan diens “dreigement” dat de Europese Commissie de nieuwe landbouwsubsidieplannen misschien wel intrekt, omdat die na tussenkomst van de EU-landen en het Europees Parlement niet groen genoeg zouden zijn geworden.

De ministers van de lidstaten, die de landbouwplannen van de Europese Commissie samen met het Europees Parlement hebben aangepast, zijn “uiterst geïrriteerd”, zegt de Duitse landbouwminister Julia Klöckner na overleg met haar collega’s.”

Ik wens Julia Klöckner en haar collega’s veel plezier. Want nu hebben ze “The Frans” tegengesproken, en dat kan natuurlijk niet zomaar. Die gaat nu als een Trump die de verkiezingen verloor-achtige wijze rondstampen als een olifant in een porseleinkast. Alleen misschien niet op Twitter, maar toch: succes met dit aankomende schouwspel.

Want tegengesproken worden vindt Timmermans niet eens zo erg. Maar wél dat hij uiteindelijk zijn zin niet krijgt: dat doet immers afbreuk aan zijn Napoleon-complex.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Blondie

  Timmermans en zijn Napoleon-complex.
  Bevestigd dat dit een Links complex is.

  Links maakt meer kapot dan je lief is.
  Het Linkse Rutte Kartel is kei Links, dus maakt veel kapot.

  Bedankt Rutte, slechtste MP van Nederland, van na de tweede wereldoorlog.

  1. Cor Grijpstra

   Leugens @Blondie , allemaal leugens.

   1. Chalres Bingley

    Ik vind het geen leugens van @blondie.

   2. NO8D0

    @blondie, legt de vinger op de zere plek.

    1. ikweetwatikwil

     Mee eens Blondie. Timmermans is een Linkse tiran.

   3. Maurits Dekker

    Waar @Blondie , allemaal waar.

   4. Seneca

    @cor grijpstra
    is dat zo? welke leugens vertelt ‘blondie’ dan? ik zie geen enkele onwaarheid in diens beweringen, integendeel! dat u zich, door uw denkbeelden en ideeën, bedreigd voelt is jammer maar dat betekent niet dat ‘blondie’ geen gelijk heeft. Rutte is inderdaad het slechtste dat NL is overkomen en het dramatische is, dat het gros van de NLse bevolking dit niet (wilt) zien. voortbordurend op uw beschuldiging, bent u het dus eens met de afbraak van de gezondheidszorg waardoor de ziekenhuizen op het randje van hun mogelijkheden balanceren? de reden dat er voor een ‘intelligente lockdown’ wordt gekozen is uitsluitend en alleen te wijten aan het op straat zetten van ca 75000 verpleegkundigen. de afbraak bij politie, de toenemende onveiligheid, de exorbitante stijging van de kosten van levensonderhoud, de voedselbanken in dit zo gave en rijken Nederland. vertel ik nu ook leugens? ik denk niet dat u de moed heeft om hierop te reageren.

   5. Loelap

    Helaas waarheden Grijpgraag.

   6. Logica

    Blondie heeft gelijk. Sinds de opkomst van Pim Fortuyn is dit me op gaan vallen. Ik heb overigens wel de indruk dat het vooral de laatste jaren extreem is geworden. Het lijkt er op dat men het zelfs niet eens meer probeert verborgen te houden.

    Neem het praatprogramma M. Ik heb daar de afgelopen week eens dagelijks naar zitten kijken. Zie ik alleen maar politici van D’66 zitten. Dat zal alleen maar erger worden op weg naar de verkiezingen.

    Daarom hebben we omroep Ongehoord Nederland nodig. Ze hebben nog ongeveer 7000 leden nodig. Dan komt ook het geluid van de PVV en FVD eens op de radio en tv. Word lid, het kost slechts 5, 75 euro per jaar.

   7. RvdBe

    Timmermans is een smerige narcist met hysterische marxistische trekjes.
    Hopen dat voor hem de varkenspest nooit meer uitbreekt, zou dat obese diabetische hypocriete “ikvinddat julliemindervleesmoeteneten” zwijn nog wel eens fataal kunnen worden.

  2. Chee

   Helemaal juist verwoordt @blondie.

  3. Henk42

   Ik vind dat @Chalres helemaal gelijk heeft.

   1. Chalres Bingley

    @Henk42 ik vind dat jij gelijk hebt.

 2. plakband

  Het standpunt van Timmermans is overduidelijk.
  Al die landbouwministers moeten worden ontslagen.
  Mensen die op hen hebben gestemd moet het kiesrecht worden ontnomen.
  Want de EU is dictatuur in optima forma en Timmermans is de opperdictator.

  Voor NL is er een eenvoudige oplossing.
  Nexit voor het te laat is.
  Stem PVV of FvD.

  1. gargamel

   EU is een frauduleuze organisatie die het graf is van zowel grote als kleine naties.
   De Duitsers kregen als grote natie enkele kansen om de kleine naties waarvoor ze betaalden te plunderen door migranten op te vangen en alle economische banden met Rusland te verbreken ten nadele van henzelf.
   De Engelsen als een grote natie verlieten dat totalitaire monster, de Fransen kreunden, de Spanjaarden werden vernietigd en de Italianen en Grieken werden tot zinken gebracht.

 3. Appelstroop

  Prachtige baard

  1. Kretoloog

   Lelijke pens

  2. Chee

   Lelijke kop, daar helpt een mooie baard niks aan .

  3. Maurits Dekker

   Baarden zijn bedoeld om lelijke gezichten te verbergen.

 4. Chee

  Ik vind dat iedereen gelijk heeft, die vind dat @blondie gelijk heeft.

  1. NO8D0

   Fijne vriend @Chee, ook jij hebt gelijk.

 5. saddy

  Al een reactie van Rutte? Die heeft Timmermans daar tenslotte geplaatst.

  Rutte had net weer een miljard aan smeergeld, sorry, hulp overgemaakt. Waar is dat gebleven?

 6. Bunky01

  Het wordt hoog tijd dat deze volgevreten dievenbende voorgoed wordt opgerold.
  Dit is een volstrekt nodeloze instantie die zich de heerser van Europa waant.
  Men zorgt – uiteraard op uw en mijn kosten – zeer goed voor zichzelf, voor het heden en in de verre toekomst. Een organisatie die altijd lucht-fietsende plannen heeft waar geen niets van terecht komt en op de terreinen waar zij nog enig-zins van nut zouden kunnen zijn nooit thuis geven. Men is dag aan dag bezig met het eigen ego ten kosten van een ander. Opdoeken die hap en zo snel mogelijk. Ga terug naar de basis, te weten de EEG.

 7. rexm

  Het moet maar eens afgelopen zijn met het EU rad van fortuin.
  A.S.A.P. Nexit.

 8. Yoyo

  Laat deze pedante, incompetente nincompoop alstublieft opdonderen!
  En neem de rest gelijk mee.
  Terug naar het oude normaal.

 9. Edele heer

  Die PvdA’er krijgt veel, verdienen is andere koek.

 10. StanleyC

  Frans timmermans is een gevaarlijke psychopaat

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.