Brussel wil kinderen voor haar eurofiele karretje gaan spannen: stemrecht verlagen naar 16 jaar!

Als het aan de EU ligt, mag je straks al stemmen voordat je goed en wel een biertje mag drinken. Je bent te jong om met alcohol om te gaan, maar beslissen over de toekomst van het gehele continent? Meh, what could possibly go wrong?!

Goed nieuws voor uw pubernichtje met haar Jesse Klaver-poster boven haar bed! Zij mag binnenkort ook naar de stembus. Althans, als het Europese Parlement haar zin doorgedraafd krijgt. Dan hoef je niet meer achttien te zijn om te stemmen, maar mag het al bij zestien jaar. Dan mag je straks stemmen in een tussenuur, tussen Wiskunde A1 en Aardrijkskunde in. Kicken, man:

“Europeanen moeten bij de volgende verkiezingen voor het Europees Parlement in bepaalde gevallen op afstand kunnen stemmen. Ook 16- en 17-jarigen moeten hun stem mogen uitbrengen, vindt het Europees Parlement (EP).

De EU-landen moeten verder nadenken over stemrecht voor jongeren van 16 en 17, zoals in een enkel land al de regel is, vindt het Europees Parlement. Zo zouden ze ervoor kunnen zorgen dat ook jonge Europeanen van zich kunnen laten horen. Bij de laatste verkiezingen brachten al veel meer jongeren hun stem uit, en zij stemmen volgens het parlement vaker pro-Europees.”

Tip van de zaak: ga er maar gewoon vanuit dat dit werkelijkheid is tegen de tijd dat we in 2024 weer naar de Europese stembus mogen. Hoe ik dat weet? Nou simpel: omdat Nederland tegen deze zet is.

En wat gebeurt er als Nederland ergens tegen is in Brussel? Precies: dan wordt het toch gewoon doorgedouwd en gaat het gewoon gebeuren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. vandaag

  uiteraard de linkse kruiwagen moet gevuld worden met jeugd die net gehersenspoeld zijn op het mbo meet het linkse vergif

  1. Loelap

   Een kwart van de zestienjarige is functioneel analfabeet, dat belooft wat.

   1. vandaag

    Dat is onderkant markt vrees ik. De MBO I opleidingen vliegen als paddenstoelen uit de grond. 25% is wat aan de lage kant geschat denk ik.

    Overigens zijn ze op alle dossiers wel volledig gehersenspoeld

    * diversiteit en historie
    * zonnepanelen en windmolens
    * en zeker niet vergeten de zeespiegel stijging van minimaal 7 meter

    1. hans-e-pans

     Als ongeveer een kwart, of zelfs meer, van de zestienjarige functioneel analfabeet is dan maar met/via pictogrammen of smileys stemmen.

     1. vandaag

      uiteraard , zwakzinnigen vinden rozen vaak heel mooi

  2. AS210854

   👍👍👍👍

  3. halo1

   Links hoeft niet perse “”gif”‘ te zijn: een eerlijke verdeling van geld , goederen en vrijheid kan ook op veel rechtse (b.v. mijn) steun rekenen, maar je hebt reeel-links en irreel-links: je verworven rijkdom weggeven aan profiteurs, criminelen knuffelen, met geld smijten, verloedering tolereren enz. enz.

   1. vandaag

    eerlijke verdeling van geld is een Utopia.

    De kosten van uitvoering, contróle, ICT, ambtenarrenlegioen enz wegen niet op tegen de baten.

    Met andere woorden ,inkomensverdeling via de inkomstenbelasting levert geen geld op maar kost geld.

    Als je dit wilt moet je de eerste schijf in tarief halveren zodat iedereen tot bijvoorbeeld 50K rond kan komen van zijn bruto/netto salaris zonder toeslagen.

    linkse idioten roepen dan maar dan heeft iedereen voordeel ! ja klopt , iedereen heeft dan voordeel en de overtallige ambtenarren moeten echt werk zoeken

    stem sociaal , stem PVV , zie hun doorgerekende programma !

 2. Thans dolph

  Volstrekt tegen.

 3. ikweetwatikwil

  Het is toch verdorie geen speeltuin. Of toch. Tegen.

 4. AS210854

  Maar dan ook volwassen recht op 16 jarigen toepassen.

 5. homefront

  Ook hier zien we, wat we al wisten natuurlijk, de absolute achterlijkheid van een EU..

 6. Cootje

  Corona sloopt het Europese ondemocratische zooitje . En elk Europees land heeft individueel veel oudere bevolking die nog traditioneel zijn , maar van de jeugd mogen ze onder de grond zakken hebben er niets mee . En in 2021 krijgt de jeugd de Corona rekening voor hun kiezen met Europees massa ontslagen en massa faillissementen . En een bittere armoede in het failliete zuid Europa .dus de 16 jarige zitten niet op een zakkenvullende politici in Brussel te wachten

 7. Vrijedenkert

  Jongeren zijn voor de Brusselse maffia een makkelijk beïnvloedbare groep stemvee wat eigenlijk nog niet in staat is om een weloverwogen rationele keuze te kunnen maken wat voor de rest van hun leven terwijl hun keuze grote gevolgen kan hebben voor zowel hunzelf als ook voor anderen en de maatschappij!

  Deze potentiële grote groep jonge kiezers heeft nog nooit echt verantwoordelijk gedragen zoals vaste lasten betalen en zelfstandig op eigen benen staan en daarbij komt dat het brein pas volledig ontwikkeld is rondhet 24e levensjaar dus zou de leeftijd voor stemrecht naar minimaal 21 jaar moeten i.p.v. 16!

  De Eurofielen willen deze grote groep jongeren graag binnenhengelen en omdat velen op die leeftijd een totaal verkeerd wereldbeeld hebben en vol met prachtige maar ook onrealistische ideeën die in de praktijk onhaalbaar zijn omdat ze geen idee hebben hoe het in de praktijk allemaal werkt en hoe het allemaal betaald moeten worden en dat dit altijd ten koste gaat van de gewone werkende burger die het uiteindelijk op moet hoesten en de Eurofielen zetten deze graag in voor hun agenda.

  De jeugd heeft de toekomst en moet zich volledig kunnen richten op school, opleiding en studeren en pas op 21 jarige leeftijd stemmen.

 8. Nostradamus

  Ik begrijp het wel. Als het verstand de kinderkopjes intreedt, dan denken ze niet meer zo socialistisch.

 9. henkie

  De zoveelste methode om versneld onze democratie en onze natiestaat om zeep te helpen.

 10. RvdBe

  Indoctrinatie op lagere en middelbare scholen moet je zo vroeg mogelijk uitbuiten voor ze zelf een mening krijgen.

 11. Petrazoveel

  Verlaging van de kiesgerechtigde leeftijd? Verhoging zouden ze moeten voorstellen! Jonge mensen van in ieder geval onder de 20 hebben nog nauwelijks politiek besef. De meesten zijn het stadium van ‘hé! geld komt uit de muur’ nog niet ontgroeid!

 12. Telex

  Nu met de huidige pandemie bevindt het niveau zich waarschijnlijk nog net onder de MBO 1opleidingen. Democratie heeft zo zijn nadelen. Echter er is een tijd geweest dat stemmen aan een bepaalde elite was voorbehouden. Maar zolang er ook door jongeren belasting moet worden afgedragen, rijbewijzen worden afgegeven, In het leger dienst gedaan kan worden en vergeet niet kanonnenvoer gekweekt mag worden voor de toekomstige Euro heilstaat, lijkt het me niet gek dat ze ook mogen stemmen. Gevaar voor het establishment levert het toch niet op gehersenspoeld zijn ze
  al. Vraag naar eens waar melk vandaan komt 50% beantwoord de vraag met uit de melkfabriek…….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.