CDA-Kamerlid pakt schreeuwerige Jesse Klaver aan die islamistische GL-kandidaat verdedigt: ‘Geef netjes antwoord!’

Inmiddels is alweer bijna een week bekend dat GroenLinks tot in de top tien van de landelijke kieslijst geïnfiltreerd is door de Moslimbroederschap, maar partijleider Jesse Klaver blijft wild om zich heen meppen. Zelfs CDA-Kamerlid Martijn van Helvert heeft nu wel genoeg gehad van dat boze ontkenningsgedrag.

We zijn inmiddels alweer een week verder, en nog altijd staat Kauthar Bouchallikht, een bestuurslid van de islamistische Moslimbroederschap, op de verkiesbare nummer 9 van de GroenLinks-kieslijst. Jesse Klaver blijft het opnemen voor Kauthar, die alle vragen omtrent de conservatieve stellingnames van mevrouw – die totaal niet passen bij een progressieve partij – afdoen als een vorm van seksisme, racisme en/of islamofobie. Gisteren in de Tweede Kamer haalde hij nog uit naar journalisten die het wáágden vragen te stellen over de kwestie.

Dat wekte verbazing bij Inge Lengton, die al jaren namens De Telegraaf meeloopt in en om Den Haag. Ze werd een beetje misselijk van dat pedante gevingerwapper van Klaver:

“Geen inhoudelijk antwoord geven, de allochtonenkaart trekken, dat vingertje en prompt de GL-stelregel vergeten om blank wit te noemen. Er zit zo veel in dit filmpje.”

Daar reageerde CDA-Kamerlid Martijn van Helvert weer op, die ook genoeg heeft van het gebruik van grote woorden door Klaver, maar vervolgens geen enkele inhoudelijke reactie wil leveren:

“Eh ja, Jesse Klaver, mij vragen ze ook regelmatig wat voor invloed mijn rooms-katholieke levensovertuiging heeft op politiek. Ik geef daar dan gewoon netjes antwoord op. Terechte vraag overigens. Ik heb overigens ook een goed antwoord!”

Nou, laat dat goede antwoord van Klaver maar horen, dan…! Of wacht, is die er eigenlijk wel?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. vandaag

  ach yasser kan misschien de denk stemmers overnemen zodat dit extremistische aanhangsel alvast verwijderd wordt. Zal de democratie goed doen.

  1. Cor Gaapstra

   Yasser wil alleen mee regeren als de PvdA ook mee regeert .
   Die zal waarschijnlijk binnenkort wel worden ingewisseld door Denk .

   1. homefront

    yasse4r moet natuurlijk helemaal niet meeregeren…

 2. rexm

  Het is gewoon een sukkelaar, hij haalt de gekste dingen uit de kast om zich maar te profileren en denkt daardoor straks stemmen te winnen.
  De partij gewoon in de uitverkoop gooien en zien waar het schip strand, hij zal zeker zijn jatten branden.
  In het ganzenbord zeggen ze, terug naar af.

  1. macsjang

   Inteeltfiguur, met zwaar overgekwalificeerde titel.

 3. Wally

  Klaver….als je nou een nieuw soort landverrader met oogkleppen wilt hebben…..

 4. Bon-vivant

  Ik heb het filmpje met het interview bekeken, maar van “uithalen naar journalisten” is hier absoluut geen sprake. Hij geeft netjes en beleefd (voor de zoveelste keer) antwoord op vragen van journalisten. Dat hij niet het gewenste antwoord geeft, lijkt mij meer het probleem van de telegraaf-journalist.

  1. vandaag

   je moet nog maar is kijken en dan je linkse roze bril afzetten

   petit vivant

 5. Loelap

  Die Jesse komt niet al te snugger over. Vraag me af wat zijn IQ is.

 6. Kretoloog

  Er zijn nog een paar CDA-kamerleden die een beetje te pruimen zijn. Pieter Omtzigt, Maurits von Martels en ja, deze Martijn van Helvert. De overige 16 Kamerleden van het CDA zijn 3x niks.

  Maar Martijn is op een onverkiesbare plaats gezet, ergens rond de 25. Net als Maurits, die daarom maar voor de eer heeft bedankt. Alleen de slimme Pieter, die heeft geregeld dat hij hoog geplaatst is. Want om hem kan zelfs het linkse CDA-bestuur niet heen.

 7. Drollevanger

  Jammer dat we Hirsi Ayaan door dat soort woekerend Groenlinks ideeën in de hieronder een paar citaten van die wijze mevrouw.
  Zoeken
  TOP 100 WILLEKEURIG AUTEURS TREFWOORDEN BOEKEN
  Citaten van Ayaan Hirsi Ali
  Ayaan Hirsi Ali
  Ayaan Hirsi Ali
  Somalisch-Nederlandse feministe, schrijfster en politica
  Enkele Citaten van de wijze dame als ervaringsdeskundige.
  1
  Ayaan Hirsi Ali.
  De mensen die ik in Den Haag meemaak, vind ik niet intelligenter dan gemiddeld, niet fantastischer dan gemiddeld. Over het algemeen zijn ze slinks, sluw en onaangenaam.
  Bron: Interview Hugo Camps met Ayaan Hirsi Ali – 20-09-2003
  Ayaan Hirsi Ali
  Mohammed is, gemeten naar onze westerse maatstaven, een perverse man. Een tiran.
  Bron: Trouw 25 januari 2003
  Ayaan Hirsi Ali
  Dat de afgelopen duizend jaar in de hele Arabische wereld evenveel boeken zijn vertaald als in Spanje in een jaar is een feit. Dat al die islamitische landen geen democratie hebben is een feit.

 8. saddy

  Yasser kan niet denken, niet rekenen, niet op inhoud discussieren.

  Dus gaat hij weer in op de vorm, niet op de inhoud.

  Altijd hetzelfde

 9. Telex

  Weinig zelfreinigend vermogen bij Groen Slinks te bespeuren. Wat een niet functionerende ballotage commissie zoal weet te verdoezelen. Wel kenmerkend voor de mentaliteit van die club. Een terroristische organisatie verstoppen onder het rechtspersonen recht, vroeger al goed geweest in verstoppertje spelen. Jong geleerd…….
  De gemiddelde sportschutter moet een zwaarder traject doorlopen, ook zonder antecedenten vreemd he!

  1. Michael M

   Pas op voor Groenlinks.

 10. Ernest Stern

  “ “Eh ja, Jesse Klaver, mij vragen ze ook regelmatig wat voor invloed mijn rooms-katholieke levensovertuiging heeft op politiek. Ik geef daar dan gewoon netjes antwoord op. Terechte vraag overigens. Ik heb overigens ook een goed antwoord!”

  Het goede antwoord van van Helvert zal heel erg lijken op het antwoord van mevrouw Bouchallikht.

  Godsdienstige mensen zullen, als het gaat om de invloed van hun godsdienstige overtuigingen op hun politieke handelen bijna altijd hetzelfde zeggen. Van Helvert is een Roomse gluiperd en verkoopt zo zijn islamofobie.

  1. vandaag

   probeer het eens inhoudelijk stront vlek , je lijkt veel op zoon adolf met je bull shit

 11. Michael M

  Kijk terug naar het nieuws in Egypte destijds. Die wist te voorkomen dat een leider van de moslimbroederschap tijdens demonstraties in dat land van plan was een aantal tegendemonstranten op te pakken en te liquideren.

 12. PG

  Ach…GL. De iPad partij, de bakfiets club. een typisch Randstedelijke partij.
  Ik zou er ook zonder deze dame niet op stemmen.
  Mij te zweverig en in mijn beleving TE onrealistisch links.
  Ik mis ‘de boerenklompen nuchterheid’ te vaak.

 13. domvolk

  Misschien ben ik naïef maar ik kan me herinneren dat dhr Aantjes zijn plaats in de 2e kamer moest opgeven vanwege zijn SS verleden. Nu is Jesse bezig iemand op zijn lijst te zetten met banden met de Moslim Broederschap, ik weet niet wat erger volk is; de NAZI’s of de fundamentalistische moslims. In ieder geval delen ze hetzelfde gedachtengoed nml. ‘Sieg Heil’ Voor de Nazi’s betekende dat de overwinning voor het derde rijk en voor de moslims de overwinning over Joden, Christenen en Heidenen en andersdenkenden. We moeten ons niet wijs laten maken dat ze goede bedoelingen hebben en als je dat wel denkt ga dan eens praten met andersdenkenden in pure moslim landen. In die landen zijn niet voor niets maar weinig andersdenkenden meer OVERGEBLEVEN. Waar ze gebleven zijn? Waarschijnlijk onder de grond! De opmars van moslims in het nederlandse regeerapparaat is sterk groeiende, en wanner ze op democratische wijze de macht overgenomen hebben kan de rest van de bevolking definitief naar zijn vrijheid fluiten. Ik moet nog zien wie daar gelukkig van wordt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.