EINDELIJK! Macron gaat na aanslagengolf de EU open grenzen-bonanza Schengen aanpakken: ‘Meer grenscontroles!’

De Franse president Emmanuel Macron vindt dat de binnengrenzen van de EU op de schop moeten: na de recente aanslagenregen in Frankrijk vindt zelfs de D66-achtige Macron het mooi geweest en moeten er weer grenscontroles komen. Zo!

Weet u het nog? Toen Emmanuel Macron in 2017 werd gekozen tot president van Frankrijk was de hele EU blij en opgelucht: eindelijk weer een échte eurofiel in het Elysee… hoera!

Maar de vreugde blijkt van korte duur, want Macron ontpopt zich razendsnel als tegenstander van de Europese eenwordingsgedachte. Nou ja, hij is pro-Europees als er centen te verdienen zijn door je hand op te houden bij Noord-Europa. Maar qua open grenzen is hij nu als een blad aan de boom aan het draaien.

Niet erg verrassend, natuurlijk. Als jij de president van Frankrijk was en tuig kan eerst ongehinderd van Afrika naar Italië, en vervolgens van Italië naar Frankrijk sluipen om daar mensen te onthoofden, dan zou jij ook goed ziek worden van dat onbelemmerde doorrijden. Macron dus ook:

“De Franse president Emmanuel Macron wil het vrije reizen in de Schengenzone aanpassen en hij gaat de controles aan de Franse grenzen flink aanscherpen. Dat zei hij donderdag bij de Spaanse grens. Macron wil zo illegale immigratie en terrorisme tegengaan.

„Netwerken rond illegale migratie worden vaak gelinkt aan islamitisch terrorisme”, aldus Macron. „De strengere grenscontroles moeten de illegale immigratie tegengaan. Terrorisme kan uit iedere hoek komen.””

Zo is dat. Succes met deze queeste in Brussel, Emmanuel!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. leukeditter

  wie nog positief is over die EU moet echt opgenomen worden

 2. Duckday

  Gewoon grenzen sluiten terug naar het oude EEG Stop met het waanzin hoogmoed en belust op macht project de EU .

  1. JFU

   Precies, dat is de enige optie.

 3. Cootje

  MACRON / frankrijk/ gaat het Europese netwerk slopen , hij niet persoonlijk maar de Fransen zelf wel. Het islamitische geweld , het Corona virus , de ouderwetse economie in dat land , het begroting tekort , oplopende vergrijzing , de gele hesjes , de grote werkeloosheid die er aan komt , allemaal ingrediënten om het boeltje te laten ontploffen , solidariteit van die armoezaaiers is bij de Fransen niet te verwachten , dus gewoon een hek er omheen en in hun sop gaar laten koken , elk steentje uit het Ondemocratische Europese bolwerk is zegen en hoe maakt niet uit .

 4. Blondie

  Kijk mijn stelling is altijd geweest, het Linkse Rutte Kartel, maakt Nederland kapot.
  Rutte is de slechtste MP van Nederland, van na de tweede wereldoorlog.
  Stop met de EU in deze vorm.
  Stop met Schengen.
  Ruttup en NEXIT.

 5. Vriend

  Iedere aanslag en moordpartij met de handtekening van de islam, zorgt voor het verder afbrokkelen van steun voor de EU, van de linkse heilsgedachte in het algemeen en van het herstellen van oude grenzen en soevereiniteit.

  De kans dat er nog vele islamitische aanslagen zullen volgen is 100% zeker.

  1. Ernest Stern

   Hier wordt een logica gepresenteerd die ik niet volg: waarom zou een toename van islamitische aanslagen leiden tot een afnemende steun voor de EU en linkse politiek, goede Vriend?

   1. Vriend

    Zelfs de meest verstokte linkse hannes, zal na de tigste aanslag -ondanks hevige cognitieve dissonantie- moeten toegeven dat het binnenhalen, pamperen en uit de wind houden van islamvolk een verkeerde gedachte is geweest.

    Ook jij bent na -pakweg- de 34ste aanslag in Nederland murw gebeukt en wordt een volbloed ‘islamofoob’.

    1. Rene van der Grijp

     Dat denk ik niet. Het ligt niet in de aard van links om hun ongelijk toe te geven.

     Ze zullen de bekende riedel blijven afsteken: de meeste moslims zijn vredelievend, de terroristen hangen een kleine radicale stroming van de islam aan die niets met de islam zelf te maken heeft, het komt door de westerse bemoeienis in het M-O, het gaat om ‘verwarde’ individuen, etc etc etc.

     1. Vriend

      Die kans is inderdaad groot. Toch heeft iedereen zijn breekpunt – bij Macron lijkt dat bereikt te zijn.

    2. Ernest Stern

     Dat is denkbaar, goede Vriend, maar de koppeling met ‘links’ (wat dat ook precies moge zijn) is niet logisch want de massa-immigratie was overwegend een politiek van ‘rechts’ en wat de steun voor de EU ermee te maken heeft blijft ook geheel duister.

     1. Vriend

      Jij weet precies wat links is en waar het voor staat. O.a. voor het tot in het oneindige beschermen en goedpraten van de islam, moslims en islamitische daden. Uiteraard onder het mom van het protegeren van de godsdienstvrijheid en tolerantie.

      De makke is dat jij dat beschouwt als progressief. Ik noem het geestelijke en intellectuele misvorming.

    3. Loelap

     Massa immigratie is helemaal niet een ding van Rechts ES.
     Massa immigratie is de zeer nadrukkelijke wens van Links.

  2. homefront

   Nexit en de satanische islam het land uit..

 6. Cycle25

  ht*ps://twitter.com/judithineuropa/status/600276891883417600

  Wegkijk Truus, wij van WC EEND zanikt verder achter de geraniums.

  Groen Links komt dichter in de buurt van een smerige reformatiepartij met een insteek van : Als je niet naar koppensnellers luistert…ga je er aan !

 7. Steven Opti

  Hahaha. Echt lachwekkend die Macron. Wat else can I say.

  1. homefront

   De grenzen moeten dicht, Nederland uit de EU…

 8. Pieter48

  Pim Fortuin wist al dat het moslim geloof een achterlijk geloof is. Al de linkse regenten rolden over elkaar heen om Fortuin te vertellen wat een vreselijk en verachtelijk mens hij wel was. Van Melkert tot Rosenmuller en de vara toppers wensten hem het allerslechtste toe. Marcel van Dam was ook een meester in het demoniseren van Fortuin.Deze volksmenner kocht later een landgoed maar moest wel vrijwilligers om hulp vragen om zijn landgoed te onderhouden. Als Fortuin niet door een linkse kogel vermoord was had hij een begin kunnen maken om de puin hopen door links op te ruimen. We worden er nu elke dag aan herinnerd dat het multiculti maatschappij een totale mislukking is geworden. Toon uw onvrede en stem voor verandering.

  1. gargamel

   Fouten uit naïviteit als je jong bent, betaal je later als je voolwassen bent. Het ergste is als je leert van je eigen fouten. “Dolce vita is finita”. Het is onze schuld, we hadden een keuze over hoe de staat georganiseerd moest worden, nu hebben we wat we hebben gekozen.

 9. Heras

  Eerst zien, dan geloven..
  Wanneer zijn er verkiezingen in frankrijk?

 10. kees cup

  We hebben het over een kwestie die al enkele decennia speelt.
  En nu gaat de Franse president plotseling stoer praten.
  En dat moet het Franse volk geloven.
  Het is Macron hè, de zwetser.

  Hij zet ergens in Frankrijk, aan de grens of op een luchthaven, met veel bombarie ongeveer 1 douanier(eventueel tijdelijk) extra aan het werk en hij komt dan zogenaamd zijn woord na.
  Veel beloven weinig geven …

 11. RvdBe

  Het probleem gaat gewoon opgelost worden: een verbod op spotprenten van de heilige profeet.
  Macron blaat wel even voor de bühne, het is en blijft een eurofiel, als het stof is neergedaald blijkt wederom dat er niet hard ingegrepen gaat worden.

 12. Heras

  Macron heeft een stok om mee te slaan… zo wordt de Frans lekker afgeleid van het falende EUbeleid. Ik hoop dat hij niet herkozen wordt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.