Epische faler Hugo de Jonge staat al klaar om fiasco van mega-vaccinatie te maken: ‘Sporthallen? Niet nodig!’

We kunnen het alvast met potlood opschrijven: Nederland gaat een flagrante epic fail tegemoet in de vorm van het massa-vaccinatieprogramma dat volgend jaar van start moet gaan in ons land. Hoe we dat nu al weten? Ons land bereidt zich nauwelijks voor om dit megaproject in goede banen te leiden. Zelfs zorgminister Hugo de Jonge kijkt weg van zijn taak.

Eén man heeft in Nederland de coronapandemie vele malen erger gemaakt dan noodzakelijk was. Heeft daardoor voor méér besmettingen gezorgd, en een grotere klap voor onze economie. Welke man dat is? Hugo de Jonge, natuurlijk. De minister die de leiding in handen zou moeten hebben, maar daarentegen als een ware nietsnut keer op keer faalt.

We kunnen ook het vaccinatieprogramma dat volgend jaar moet opstarten en waarbij Nederland immuun wordt voor corona alvast bijschrijven op de lijst met genante missers van deze weinig capabele CDA’er. Waarom? Nou, lees het interview maar dat het NRC afgelopen weekend met deze non-valeur van een minister had.

Vraag je of er al sporthallen zijn afgehuurd voor het grote vaccinatieproject, krijg je het antwoord dat die “niet nodig” zijn en we over een paar maanden wel verder kijken. Wil je van De Jonge weten hoeveel personeel er nodig is voor deze enorme operatie, geeft hij schouderophalend het antwoord dat je dan bij “verschillende uitvoerders” maar polshoogte moet nemen. Plaats je een retorisch speldenprikje met de opmerking dat allicht meer regie vanuit De Jonges ministerie noodzakelijk is, en De Jonge wijst met z’n vingertje naar het RIVM. Confronteer je ‘m vervolgens met de onwetendheid van het RIVM, dan zegt hij dat allerlei scenario’s in de maakt zijn en er “centrale regie, maar ook decentrale uitvoering” is. Wie weet wat de brabbelende christendemocraat daarmee bedoelt, mag het zeggen.

En wie nog denkt dat ’s lands bekendste afnemer van clownschoenen nog weet waar hij mee bezig is, mag z’n vinger opsteken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Rome is ook niet op één dag gebouwd, eerst maar eens de ouderen en zwakkere en met dat griepvaccinatie ging het ook prima.

  Ma man waar men zich al niet druk over kan maken

  1. Linksbuster

   Ik begrijp dat jij dat niet snapt cor….dat is geen geen verrassing.

   1. Marija

    Langetermijn bijwerkingen zien we niet bij oudjes, die peren hem wel voor die tijd. Het vaccin moet en zal er in gepompt worden.

   2. Willem Bever

    @LB

    Zou Cor stiekem al gevaccineerd zijn en dat dit de bij-werkingen zijn

 2. JochemX

  Niets doen was van het begin aan de beste optie. Geen enkel bewijs dat we dan slechter af waren geweest. De maatregelen zijn een veel grotere ramp dan het virus. Het vaccin wordt mosterd na de masltijd.

  1. Willem Bever

   CH is daar dus inmiddels achter
   Het scheelt natuurlijk ook dat daar heel veel pequnia’tjes zitten.

 3. ropart

  als schoen en mark takiyya zeggen dat ik me moet laten vaccineren is het net of er tegen me gezegd wordt:gaat u eerst maar douchen daarna ontsmetten en dan soep!.

 4. Marija

  Steek mijn vinger op😁
  Had deze hoogvlieger niet familie met veel belangen in vaccinatie middelen?
  Dat gaat nog flink rommelen.

 5. Ernest Stern

  Nederland heeft een zeer goed functionerend net van eerstelijnszorg. Die zijn prima in staat alle beschikbare vaccins in no time toe te dienen aan de categorieën die aan de beurt zijn.
  De Jonge is niet gek en heeft zich hier uiteraard grondig over laten adviseren. De sporthallen waar Tim van droomt zijn nergens voor nodig.

  1. JochemX

   Inderdaad, goede eerstelijnzorg, jammer dat er zo weinig mensen in de zorg zelfstandig denken.

  2. Human Beast

   Aldus onze zak lucht.

 6. josveraart

  Hij heeft gelijk tegen alle logica in zal nooit toegeven????

 7. ikweetwatikwil

  Is dat vaccin al getest. Of zijn daar de ouderen en zwakkeren voor.

 8. NoDoubt

  De eerste schadeclaim van covid-19 vaccinatie bij Pfizer door een proefkonijn is al binnen. Hij heeft al verlammingsverschijnselen.

 9. RvdBe

  Die sporthallen zullen idd niet nodig zijn, mensen zijn het onderhand zat om door de hoepeltjes van overheden en farmaceutische industrie te springen.
  Ik ga me ook niet laten vaccineren, totdat het leven je onmogelijk gemaakt wordt door het regime……
  Waarom zou ik van alles en nog wat in laten spuiten omdat misschien, mogelijk ik een veredeld griepvirus zou kunnen oplopen.
  Ga toch ook niet alvast met m’n kop in het verband lopen omdat ik mogelijk ooit eens met m’n harsens tegen een deur aan zou kunnen lopen.

 10. rexm

  In Terneuzen stonden de mensen buiten in de rij voor de griep prik, wel 60 meter lang.
  Nee, er was geen sport zaal of grote tent, anno 2020, Stasi praktijken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.