FVD-Kamerleden woedend nadat YouTube hun mondkapjesvideo verwijdert: ‘Bizarre censuur!’

FVD-Kamerleden Thierry Baudet en Wybren van Haga zijn niet te spreken over het feit dat YouTube een video van de partij verwijderde over de mondkapjesplicht. Het filmpje is inmiddels teruggezet, maar de heren zijn desalniettemin toch behoorlijk in hun wiek geschoten.

Tijdens een ontmoeting met RIVM-baas Jaap van Dissel in de Tweede Kamer eerder deze week besloot Wybren van Haga (die zich eerder dit jaar aansloot bij Forum voor Democratie) de viroloog het vuur aan de schenen te leggen over mondkapjes. Dat leidde tot een video die de parlementariër later die dag naar YouTube uploadde, met de titel: “Mondkapjes zijn schadelijk voor de gezondheid. Waarom dan een mondkapjesplicht?” – deze is inmiddels al meer dan 30.000 keer bekeken.

Ter gelegenheid daarvan legde Van Haga nog een keer de stellingname van FVD uit: “Mondkapjes: RIVM: het werkt niet. TU Delft: het werkt niet. Immunoloog dr. ir. Carla Peters: het kan gezondheidsschade veroorzaken. Onderzoek: 72% meer virale infecties. Kabinet: mondkapjesplicht! Forum voor Democratie is TEGEN de mondkapjesplicht.”

Vanochtend leek de videosite van techgigant Google het echter wel welletjes te vinden, en voerde met stille trom het beeldmateriaal weer van de site af. De ex-VVD’er kon zijn ogen nauwelijks geloven: “Is deze video over de mondkapjesplicht nu echt verwijderd door YouTube? Wat is dit voor een bizarre censuur???”

Ook partijleider Thierry Baudet deed een duit in het zakje: “Absurd! Video met inbreng Wybren van Haga in de Tweede Kamer werd zojuist door YouTube verwijderd! FVD stelt vanaf het begin kritische vragen over de proportionaliteit en effectiviteit van de maatregelen. En wij willen anti-censuurwet voor behoud vrije internet. Steun ons!”

De tweets van de heren lijken effect te hebben gehad: het FVD-filmpje over de mondkapjesplicht is inmiddels weer te bekijken op dezelfde URL op YouTube.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Blondie

  Inderdaad dit is gebeurd, onder dwang van de Linkse Media.

  Verrot als een mispel.

  1. vandaag

   tja het hele zooitje is corrupt , rutte heeft de media opgeroepen geen negatieve berichtgevingen over corona beleid te tolereren dan wel te schrijven ! De media geeft hier vol overtuiging gehoor aan.

   Wat zei despoot rutte ook alweer in zijn voorlaatste persconferentie ?
   ” mondkapjes bieden minimale tot geen bescherming en toch onderzoeken we een draagplicht ” VAL DOOD PATHOLOGISCHE LEUGENAAR EN FANTAST !

   stem sociaal , stem PVV

 2. Maurits Dekker

  Social media sites als Youtube censureren in samenspraak met de politiek.
  Vorig jaar hebben ze al overleg hierover gevoerd met minister Ollongren.
  De EC, en in Nederland de minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren, geven aan ‘in gesprek’ te willen blijven met tech-bedrijven als Twitter, Youtube e.a. over gedragscodes en regels voor online content.

  Aan FvD zou ik willen adviseren om de oorzaak van de censuur op youtube te zoeken bij Ollongren en haar ministerie.

  1. Meriadoc Brandebok

   Je liegt, jokkebrok.

   1. homefront

    Nou ik denk zelf dat Maurits hier het spijkertje aardig op z’n kop slaat maar ja dat willen gassies als occult fantasietje niet horen natuurlijk, die kunnen dat gewoonweg niet verdragen..

    1. Thant dolph

     Aldus iemand die zélf hartstikke occult is…

 3. ZWEEDSE K0K

  Ter gelegenheid daarvan legde Van Haga nog een keer de stellingname van FVD uit:

  De twee heren blijven hun eigen fracties aanvoeren, maar ze kunnen elkaar tijdens belangrijke Kamerdebatten wel gaan “versterken.”

  Van Haga zal geen lid worden van de Kamerfractie, maar is wel lid geworden van de partij. Bij EenVandaag legt de kersverse FVD-volksvertegenwoordiger zijn stap uit:

  Zodra ze hun mond opendoen…

  1. evil knievel

   Gllkg kan de Swedisch Cock(sokkermuppet)zn mond alleen maar open doen voor?….🤫
   N inhoudsloos gezwets ntlk!😁
   Ook kan hij goed murmelen & met keukengerei gooien!😁

 4. Steven Opti

  FvD is de enige partij met gezond verstand. Schandalig die muilkorf plicht. Het is idd schadelijk en helpt 0.0%

 5. leukeditter

  het is toch ongelooflijk, alle punten van de fvd zijn pro nederland, hoe kan een normaal nederlands mens daar niet voor stemmen..liever alles verrot door clown en homo rutte

  1. ZWEEDSE K0K

   Een normaal Nederlands mens gebruikt hoofdletters.

   1. evil knievel

    N geen Zweeds paspoort of naam!😁🖕

   2. homefront

    aldus onze taal fetisjistische taalnazi zweetkokje

    1. Fascal

     Cockje compenseert zijn microplasser met grammaticaal stoer doen

 6. Bon-vivant

  In het filmpje stelt van Haga een vraag aan van Dissel. Laatstgenoemde geeft daar netjes en duidelijk antwoord op. Oftewel een politiek niemendalletje. Dat dit filmpje zou zijn verwijderd vanwege censuur lijkt mij uiterst onwaarschijnlijk. Ik denk eerder dat een of andere youtube-onderknuppel hier een foutje heeft gemaakt.
  In het filmpje komt van Dissel trouwens beter uit de verf dan van Hage. Die zit na van Dissel’s antwoord een beetje schaapachtig te glimlachen.

 7. Meriadoc Brandebok

  Het woord “censuur” is gelül van de bovenste plank. Van Haga is op zo’n platform te gast. Het platform mag doen met het beeldmateriaal van de plaatsers wat zij er mee wil doen. Zij heeft zelfs het recht om het halve klantenbestand weg te jassen, als het platform dat nodig acht.

  Gisteren werd Hongarije hier verdedigd door de zogenaande voorstanders van de vrijheid van meninguiting, een staat die wel haar contr0le op de pers heeft verstevigd. En een staat mag nou NIET zelf weten welk beeldmateriaal zij op haar platform toelaat. Als je enerzijds vindt dat de STAAT de pers mag CENSUREREN, en anderzijds moord en brand schreeuwt als een PRIVATE ONDERNEMING het filmpje van je favoriete politicus verwijdert, dan ben je wat mij betreft niet serieus te nemen. De hypocrisie spat er weer eens vanaf.

  1. Patje

   Meriadoc,

   Section 230……

   Ga je daar maar eens in verdiepen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee.

    1. Patje

     Dan weet je dus niet waar je over praat en kraam je louter onzin uit!

     1. Meriadoc Brandebok

      Nee, jij kraamt onzin uit.

      Kom met je argument of je doet hier niet mee.

    2. Patje

     Ik kan helaas niet reageren op jouw opmerking: “nee jij kraamt onzin uit. Kom met je argument of je doet hier niet mee”.

     Geen idee waarom ik daar via de normale weg niet op kan reageren, maar dan doen we het op deze manier.

     Mijn argument is Section 230. Echter, je geeft zelf aan je hier niet in te willen verdiepen. Da’s jammer, maar op die manier zet je jezelf buitenspel. Ik ga verder met wel mee doen.

  2. Vriend

   Oma Maria Brandegeit probeert de discussie weer op een zijspoor te leiden door te zeiken over wat een particulier bedrijf wel of niet mag.

   Het gaat natuurlijk wel degelijk om censuur in de echte betekenis van het woord: persbreidel en verbieden van informatie. Terwijl van Haga het officiele standpunt van o.a. het RIVM en TNO verkondigt en dus helemaal niks fouts beweert of tegen de huisregels van Google ingaat. DESONDANKS wordt het filmpje verwijdert. Dat moet dus komen op aandringen van een hogere instantie of belangengroep.

   Nederland lijkt Hongarije wel.

   1. Ernest Stern

    verwijderd

    1. Vriend

     Stern is het blijkbaar geheel -op een klein taalfoutje na- met me eens.

   2. Meriadoc Brandebok

    Vriend heeft Hongarije nooit op haar antidemocratische daden bekritiseerd en hij deed dat gisteren ook niet. Vriend heeft Hongarije niet bekritiseerd toen deze staat de pers onder staatscontr0le bracht en toen Hongarije de rechterlijke macht onder staatscontr0le bracht.

    Maar uiteraard schreeuwt hij moord en brand als een ONDERNEMING en filmpje van haar platform wegjast. Dat mag natuurlijk niet, terwijl dat gewoon WEL kan en mag.

    Vriend is niet serieus te nemen.

    1. Vriend

     Ik ben geneigd vraagtekens te zetten bij de stroom van negatieve berichten over Hongarije en denk dat veel kwesties sterk uitvergroot worden.

     Ik ben tegen perscensuur door de overheid en veroordeel Orban hierin, maar ik ben ook tegen ongebreidelde immigratie en import van kanslozen die in de EU en Nederland week in week uit ongehinderd doorgaat en waardeer Orban daarin.

     Deze immigratie is een sluipmoord die Europa op termijn totaal vernietigt en in armoede stort. Dan vind ik tegengas door landen aan de buitengrenzen onmisbaar om nog enigszins juiste proporties te zien. Dat die landen hun eigen cultuur hebben en anders tegen zaken aankijken dan wij hier in West-Europa, dienen we te respecteren.

     1. Meriadoc Brandebok

      Vriend zet gewoon zijn aartshypocriete lijn door: hevig stampvoeten over YouTube en tegelijkertijd een regime verdedigen dat de persvrijheid beknot.

      Q.e.d..

 8. JFU

  Alle berichtgeving die niet het extreem links beleid, dat nu al 10 jaar duurt, ondersteund of er kritiek op heeft wordt gezien als nep nieuws en wordt verwijderd. Dat is dus het nieuwe normaal van Rutte.

  1. Meriadoc Brandebok

   Waarom kan uiterst rechts nu nooit eens de waarheid spreken! Ook dit is een aantoonbare leugen!

 9. saddy

  Is standaard beleid van youtube. EU heeft ook een censuurwet bijna aangenomen: Dan mag je geen kritiek meer hebben op de linkse waanzin.

 10. Ernest Stern

  “Het filmpje is inmiddels teruggezet, maar de heren zijn desalniettemin toch behoorlijk in hun wiek geschoten.”

  Ik bedoel maar.

 11. ropart

  jan dijkgraaf heeft vandaag een leuk briefje over eventuele lange termijnschade en nog belangrijker het hele circus rond het vaccineren van de bevolking.

 12. Bon-vivant

  Over censuur gesproken, daar kan DDS ook wat van. Regelmatig worden er reacties niet-geplaatst (of met vertraging) en/of verwijderd. Behalve van geestverwanten, dan vliegen de fecaliën je om de oren.

 13. Kleurloze Politiek

  Jonges maak je maar geen illusie dat de politiek een grote invloed heeft op tech gigant YouTube.
  YouTube beheert volledig zijn eigen regelgeving.
  De overheid kan enkelt een halt toe roepen als er video’s worden gepost met dreigementen naar politici.
  Nep nieuws wordt tegenwoordig ook niet meer toelaatbaar

  Dus het heeft geen zin om naar elkaar met modder te gooien.

 14. de ziender

  Terecht: mondkapjes werken niet, integendeel. Is het niet ABSURD dat zo ongeveer de hele wereld met die bedekking rondloopt? Wat voor n wereld zijn we beland. Vraagt ooit iemand zich af voor wat voor milieuproblemen dit gaat zorgen? Handel in niet-werkend materiaal dat de gezondheid -op den lange duur zeker!!) schaadt én het milieu verontreinigd. Kapitaalvernietiging van de zuiverste soort!

  En het hoeft ons straks niet te verbazen wanneer over een jaar of tien de eerste mondkapjesdoden vallen vanwege de schadelijke stoffen die zich nu worden opgeslagen in de longen.

 15. Wim Vreeswijk

  Thierry verkeert in goed gezelschap, want zelfs Donald Trump wordt nu ook geteisterd door Youtube die hem probeert te blokkeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.