FVD: Rechtsstaat niet alleen in Polen en Hongarije onder druk, maar ook in Nederland – ‘Iets met balk en splinter!’

Forum voor Democratie vindt dat het maar eens afgelopen moet zijn met alle kritiek op de rechtsstaat in EU-lidstaten als Polen en Hongarije zolang in ons eigen land de rule of law-zaakjes ook niet erg op orde zijn. Dat vindt FVD-europarlementariër Rob Roos, die “Iets met balk & splinter” twittert.

De spanning is weer eens om te snijden in Brussel. Polen en Hongarije trekken gezamenlijk op om te zorgen dat andere EU-lidstaten hen niet aanpakken voor hun afkalvende rechtsstaten, en veto’en zonodig menig budget om hun zin te krijgen.

Nederland is één van de landen die aandringt op strenge eisen voor de regeringen in Warschau en Boedapest. Maar dat vindt Rob Roos – FVD-europarlementariër – eigenlijk best een hypocriete bedoening.

De Forum-man wijst op het feit dat de Nederlandse kabinetsleden het parlement steeds vaker buiten spel proberen te zetten. Vanmiddag nog werd het alarm geluid op NPO Radio 1, waar de Leidse hoogleraar staatsrecht Wim Voermans het wegmoffelen van informatie door de regering laakte: “Sinds 2000 is het 67 keer voorgekomen dat informatie werd achtergehouden. Ik schrok er werkelijk van.”

Roos ziet daar een aanleiding in voor Nederland om niet zo hoog van de toren te blazen over rechtsstatelijke beschermingen zolang de eigen regering ook haar uiterste best doet om de Tweede Kamer zo incompleet mogelijk te informeren. De FVD-EP’er spreekt premier Rutte er rechtstreeks op aan: “Ja premier, hoe zit het eigenlijk met de  Rule Of Law in Nederland?,” aldus zijn retorische vraag. En: “U deed een beroep op het Europees Parlement om via de Rule of Law de duimschroeven aan te draaien bij onwelgevallige lidstaten. Ook regeringspartijen CDA en D66 hamerden daarop,” om tenslotte weer aan Polen en Hongarije te refereren: “Iets met balk & splinter.”

Rutte heeft niet gereageerd op de suggestie van Rob Roos.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. vandaag

  rechtstaat ? welke rechtstaat , we zijn inmiddels een provincie van Europa !

  stem sociaal , stem PVV

  1. henkie

   Stem PVV of FvD

   Wordt ook lid van ongehoord nederland voor 5,72 zo dat er een ander geluid op de nederlandse zenders te horen komt.

   Als kundige mensen zoals Paul Cliteur, Sid Lukkassen, Jan Dijkgraaf, Derk Jan Epping en alle anderen met een andere geluid bijdragen aan de content wordt het iets moois. Het is een kans waard.

 2. Linksbuster

  Links en de EU staan te trappelen van ongeduld om Hongarije en Polen tot de opname van gelukzoekers te dwingen…..
  Daar hebben deze landen echter terecht schijt aan.
  Hadden wij maar zulke leiders..wij hebben ongewervelde kletswijven aan het roer

  1. Chalres Bingley

   @linksbuster, aanvulling op uw betoog ruggegraatloos, EU Wannabees, baantjescarousel, etc.
   Iedereen, en dat worden er steeds meer, die de npo niet meer serieus neemt, de EU ziet als een log ondemocratisch geldverslindend gedrocht, schuift steeds meer op richting fvd (conservatief/liberaal)en pvv(conservatief nationalistisch socialistisch).
   Polen en Hongarije zijn wat dat betreft heel goed bezig, en kennen de geschiedenis met de islam (en het zwaard nu de baarmoeder) maar al te goed.

  2. Eppo123

   Eens

 3. gargamel

  Democratie, en wat is democratie? Het is zeker geen Brits aristocratisch model van een meerpartijen-dictatuur. Of Amerikaanse tweepartijen-dictaturen. Degenen die dit woord zo licht gebruiken, zouden wat meer opgeleid moeten zijn en plezier hebben bij het lezen van Plato. Plato beschouwt geen van de toenmalige politieke systemen die aanwezig waren in de oude Helens als superieur aan de andere. Hij beschrijft ze alleen en wijst op de voor- en nadelen. De maatstaf voor waarde in elk systeem is volgens hem de vrijheid die dat systeem toelaat of beperkt. Daarom is voor hem de democratie en de ware democratie van de Atheners het slechtste systeem, omdat zo’n systeem altijd in tirannie verandert. Dus wat liet het tweepartijenstelsel in de Verenigde Staten vandaag uiteindelijk zien? De verstikking van de vrijheid van meningsuiting, de neiging om verkiezingen te vervalsen en, het ergste van alles, om de basis van de juridische wetenschap, bekend als de logica van het natuurrecht, te beperken. De American Dinosaur Party, bekend als een angstige democratische partij, wil het recht van haar tegenstander aanvechten om een ​​gerechtelijke procedure in te leiden om het probleem van stemdiefstal op te lossen, om een ​​persoon als de ziekte van Alzheimer aan het roer te krijgen van een land als de Verenigde Staten. Laten we uiteindelijk eens goed nadenken wanneer er meer vrijheid was in Frankrijk in de tijd van Rosbispier of Napoleon? Het kan me niet schelen wie regeert, maar hoe hij regeert.

  1. gargamel

   k wil geen haat aanwakkeren of de VS belachelijk maken. Maar de hebzucht van miljardairs en bedrijven is zo overweldigend dat alles op instorten staat. We moeten onze vrienden vanaf de Atlantic Bridge op de vingers slaan. Anders lopen we het risico verstrikt te raken in de vortex. Maar dat is onze keuze. Ofwel veranderen we het besturingssysteem, met andere woorden neoliberalisme, en bemoeien we ons niet langer met de interne aangelegenheden van andere staten, ofwel gaan we geluidloos ten onder. Dan zijn we de derde wereld en hebben we de boot gemist.

 4. Toverkol

  Onze minister president de dealtjes maker van Europa, heeft dit land tot de grootste netto betaler gemaakt. Hij heeft zijn volk, land en democratie verraden. Het land is nagenoeg onleefbaar geworden door de forse aantallen migranten die men tegen de zin van het volk in hebben opgenomen. Naar landen als Hongarije zie ik in de toekomst een hoop autochtone Nederlanders vertrekken om een beter bestaan op te bouwen…

  Wat een gaaf land MARK !

  WIR SIND DAS VOLK !

 5. Ernest Stern

  Ik hoop dat de EU er in slaagt Hongarije en Polen uit de EU te gooien. Deze bruine landen horen niet thuis in de rechtsstatelijke waardengemeenschap van de EU.

  1. Vriend

   Volgens diezelfde maatstaven hoort rechtsverkrachtend Nederland ook niet in de EU-waardengemeenschap.

   1. Vriend

    rechtsverkrachtend = rechtverkrachtend

  2. vandaag

   er is maar 1 bruinhemd hier aanwezig stront vlek.

   hopelijk ontwaakt DE Nederlander tijdig

   stem sociaal , stem PVV

  3. Chalres Bingley

   @ernestje ben het nooit met je eens, maar nu wel.
   Hoe meer er uit stappen of worden gegooid, hoe eerder het ondemocratisch geld en machtsverslindend instituut zichzelf opheft.
   Alleen de knoflooklanden hebben echt baat bij de EU, Polen heeft de EU kompleet niet nodig.
   Die zullen ook nooit de euro als munt gaan gebruiken.
   Hongarije zal er wel wat pijn aan ondervinden, immers een kleinere maak industrie.
   De EU heeft ons tot nu toe niks opgeleverd.
   De EEG was prima en werkte goed, inclusief Schengen.

  4. Maurits Dekker

   WAARSCHUWING
   Ernest Stern is een verachtelijke TR0L

   1. Chalres Bingley

    @maurits….weet ik …maar zoals gewoonlijk…geen valide argumenten op mijn reactie.
    @ Maurits als het aan mij ligt reaguurt niemand meer op hem.
    1-2 jaar geleden lukte dat ook een maand of 2.
    Helaas reageren mensen toch op zijn gezuig en fakenews reacties….

  5. RvdBe

   Ik hoop dat de eu er in slaagt Polen en Hongarije eruit te gooien?
   Denk je dat de eu ze eruit wil gooien en ze zo aan de Russen te schenken?
   Hongarije en Polen blijven bij de eu zolang ze dat zelf willen, en wij gaan dat betalen.

   1. Logica

    RvdB, dat is inderdaad het punt. De EU wil Polen en Hongarije niet overleveren aan Rusland. Dat weten deze landen ook.

    Gevolg? Vroeg of laat zal de EU toegeven. Wij zullen gelukszoekers blijven opnemen. Rutte zal de keiharde eis laten vallen, uiteraard pas na de verkiezingen. Hij zal de verkiezingen wel winnen.

    Veel FVD stemmers blijven thuis vrees ik. De PVV zal ongetwijfeld zetels erbij krijgen. Verder blijft er niet zoveel te kiezen over als er geen FVD meer mocht zijn.

 6. palko

  Blijkbaar zijn er in ons land nog ultra dombo’s die denken dat landen als Hongarije en Polen bang zijn om uit de EU te worden gezet. Ha, ha, ha. Hoe ontzettend hersenloos moet je niet zijn om dat te veronderstellen. Het wordt hoog tijd dat de EU totaal implodeert. En dat onbenullen als Ursula van der Leyen, Frans Timmermans en Guy Verhofstadt niet meer onder de smeulende puinhopen terug te vinden zijn.

 7. Ernest Stern

  Er zal best wel iets aan te merken zijn aan het functioneren van de WOB (want daar spreekt Voermans over) maar het is wel een wet waar ze in Polen en Hongarije slechts van kunnen dromen.
  Dat een parlementariër van een weinig democratische partij als het FvD dit denkt te illustreren met het feit dat de Regering de voorstellen van zijn splinterpartij niet altijd overneemt is slechts komisch.

  De vergelijking tussen Nederland en deze bruine Staten slaat als kut op Dirk.

  1. vandaag

   je liegt stront vlek dom links adept

   1. morgen

    Weer zoveel strontproblemen, strontkereltje?

  2. Maurits Dekker

   WAARSCHUWING
   Ernest Stern is een TR0L die schuttingtaal bezigt.

 8. Duckday

  Breek het kartel en stem PVV of FvD geef deze twee partijen nu eens de kans dan weten we gelijk of het de waarheid is wat zij voorstellen.De linkse hap stuur meestal de voorstellen van die partijen naar de prullenbak .Maar komt er later met een idee mee terug.Stuur dat kabinet die zonder een visie naar huis De afgelopen 10 jaar zijn we en afvalbak van Europa geworden dat mooie land is volledig kapot gemaat Nog even wachten en de islam zal alles over nemen.Kijk en lees maar wat er bij groenlinks en D66 in de kamer gaat komen

 9. Cootje

  Wat een paar geweldige landen zijn Polen en Hongarije met een democratisch gekozen bestuur , met een duidelijke onafhankelijke mening wat betreft hun eigen rechtsstaat , dat is toch wat anders dan hier al 10 jaar een bananen republiek onderleiding van pinokkio

 10. Cootje

  Dat ouwe mens in Duitsland zit aardig ingeklemd tussen deze democratieën , en oude vrouwen kenner MACRON moet zijn eigen failliete land redden , want nog even carona en ze gaan ten onder aan een depressie dat land is reddeloos verloren is wachten tot de financiële wereld de stekker er uit haalt , KLM kunnen we al afschrijven die gaan de Fransen annexeren solidariteit in een crises bestaat namelijk niet.

 11. Heras

  Als er een land is dat geen democratie meer kent is het nederland.
  Alles wordt ons door de strot geduwd; immigratie, Brussel, VN regels, Who regels, transities van wat dan ook, vernielen van MKB, de z.g. killervirus, en zo kan ik wel doorgaan.
  En dan heb ik nog niet eens over de verkeerde vriendjes (zoals Turkije) waar miljarden naar toe gaan. Het effect? noppes.
  Dus Rutte; je moet gewoon je bek houden, gewoon je bek houden…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.