God allemachtig nog aan toe! Mondkapjesplicht geldt niet in kerken en moskeeën, daar is kennelijk geen corona

Het kabinet blijkt weer eens boterzachte gewrichten te hebben en alwéér door de knieën te gaan voor de religieuze lobby. Terwijl normale stervelingen zich per 1 december aan een landelijke mondkapjesplicht moeten houden, krijgen kerkgangers de luxe om zich van die broodnodige coronamaatregel te onttrekken. Gewoon, zomaar, omdat in kerken en andere gebedshuizen kennelijk geen COVID-19 is.

Om een toepasselijk begrip te gebruiken – het is weer ronduit godgeklaagd dat religieuzen zich niet hoeven te houden aan de nieuwste coronamaatregelen. Het überslappe kabinet-Rutte III (met daarin ook de christelijke farizeepartijen CDA en CU) heeft helemaal niets begrepen van wat solidariteit betekent en zondert geloofsgemeenschappen doodleuk uit van de mondkapjesplicht die per 1 december in openbare gebouwen gaat gelden.

Jezus mina, hoe verzin je dit?!

“Gebedshuizen zoals kerken, moskeeën, synagogen en tempels worden uitgezonderd van de mondkapjesplicht die vanaf 1 december gaat gelden in publieke binnenruimten, stations en luchthavens. Dat blijkt uit de regeling die het kabinet donderdag naar de Kamer heeft gestuurd. De plicht geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.”

Overigens: wie de corona-overzichten volgt die Marino van Zelst en Edwin Veldhuizen dagelijks samenstellen, ziet dat het übergereformeerde Urk al al dagen bovenaan staat als gemeente met het hoogste aantal coronabesmettingen per honderdduizend inwoners: vandaag maar liefst 1040, meer dan twee keer zoveel als bij de nummer twee op de lijst, Alphen-Chaam (455). Ter vergelijking: in heel Nederland is dat getal slechts 211.

Wie dat beziet beseft vermoedelijk: kerken horen niet uitgezonderd te worden van een mondkapjesplicht, maar juist de eerste en voornaamste plek te zijn waar de gezichtsmaskers gedragen moeten worden. Of vinden we het prima dat corona straks de halve bible belt uitroeit, inclusief ook alle atheïsten en agnosten?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. JochemX

  Positief getest met ondeugdelijke PCR-tests. Misschien zijn ze wel erg gezagsgetrouw want in Rotterdam zijn de teststraten vrijwel leeg, dus die scoren sowieso laag. Trouwens een mondkapje helpt helemaal niet.

 2. Edjan

  Citaat: …ziet dat het übergereformeerde Urk al al dagen bovenaan staat als gemeente met het hoogste aantal coronabesmettingen …; Einde

  Misschien komt het wel doordat ik een hekel aan gereformeerden heb, maar ik ontwaar hier een Darwiniaanse evolutie waarbij gereformeerden geleidelijk zullen uitsterven.

  1. SubTec

   Jammer dat ze met een PCR test testen… dus met een test die NIET EENS besmettingen kan vaststellen!
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=ktFDN5cBFgw&t=13m20s
   h**ps://www.frontnieuws.com/duitse-regering-bevestigt-statelijke-corona-fraude-pcr-tests-kunnen-geen-infectie-opsporen/

   Wat de PCR test in Urk laat zien is doordat ze gewoon naar de kerk zijn gegaan heel Urk nu immuun is voor COVID19… de z.g. Herd-Immunity

  2. M. Brandenburg

   OPvallend want het zijn vooral de haatbaarden die de meeste besmettingen en slachtoffers hebben, en dat al vanaf het begin.

  3. M. Brandenburg

   Edjan probeert angst te zaaien door domme uitspraken zonder onderbouwing met data, wie wel naar de statisieken kijkt, ziet dat die enorme brandhaard in Urk maar liefst 52 mensen in totaal heeft besmet, wat inhoud dat het weergaloze percentage van 0.25% van de bevoling van Urk nu besmet is… Als dat geen overvolle begraafplaatsen gaat opleveren dan weet ik het ook niet. Gaan we uit van de landelijke gemiddelden dan gaat 0.02% van de besmette mensen van klachten tot extreme klachten overlijden. kijken we naar het gemiddelde dat overlijd aan Corona zonder te kijken naar leeftijd dan gaat 0.0676 persoon in Urk overlijden, ik denk dat ze hun lesje hebben geleerd en ik hoop dat het ziekenhuis in Urk de 0.02 personen aankan zonder de zorg te hoeven afschalen.

   1. B. Pascal

    Op Urk zijn er nu 245 besmettingen, waarvan nu de helft genezen zijn, dus 120 gevallen op een populatie van 22000 mensen …. Urk is voor 75% onder de 35 jaar, risico eigenlijk vrij klein. Sterfvallen zijn er tot nog toe niet gemeld, het valt allemaal reuze mee! We laten ons bang maken door cijfertjes!

 3. SubTec

  En dit alles voor een griep met een IRF van slechts 0,13% hetgeen gelijk is aan een NORMALE GRIEP !
  h**ps://www.investmentwatchblog.com/who-official-admits-the-covid-infection-fatality-rate-is-0-13-the-same-as-the-seasonal-flu/

  ** Rutte moet voor een rechtbank komen! **

 4. ropart

  waar zijn nu de anti discriminazi clubjes?

 5. RvdBe

  Het kabinet durft de moskeegangers geen strobreed in de weg te leggen, daarom hoeven de kerkgangers (lees moskeegangers) geen mondkapje op.

 6. Kretoloog

  “Broodnodige maatregel“

  Mwhahaha!

  Mondkapjes werken niet. Alleen die met een filter, maar die mag je nu net NIET dragen.

  Ga je mond maar spoelen. Met groene zeep!

  1. M. Brandenburg

   Ook met filter werkt niet, enkel met perslucht, filter filtert geen virussen, en virussen versrpeiden via aerosolen die worden niet gefiltert, enkel frisse lucht helpt daar tegen.

 7. Tom Bombadil

  Domme uitzondering, nu ga ik weigeren om eeb muilkorf te dragen overal. En ik zeg gewoon dat de wereld mijn gebedsruimte is.

 8. Aborifa

  Geen uitzondering maken voor aanhangers van een religieuze denominatie omdat ze geloven dat hun opperwezen wel zal regelen dat gelovigen beschermd worden. Pure discriminatie voor mensen die niks met een opperwezen te maken hebben.
  Ni dieu, ni maitre.

 9. Kleurloze Politiek

  Das niet waar, in alle Moskeeën die momenteel open zijn is een mondkapje streng verplicht en iedereen dient zijn eigen gebedskleedje mee te nemen..
  En de 1.5 meter wordt ook goed gehandhaafd te meer omdat er juist veel oudere naar de moskee willen
  Tenzij er buiten in het openlucht gebeden wordt.
  Dan kan het zijn dat de verplichting om een mondkapje te dragen vervalt.

  Wat de kerk betreft de kerk bij mij in de buurt houd zich wel aan de RIVM regelement.

 10. M. Brandenburg

  Met kerken heb ik geen probleem, uit niets van de data blijkt dat er brandhaarden in kerken zijn geweest, de data van de GGD wees echter wel expliciet op moskeeen, slachtmaarraakfeesten en diabetesfeesten als keiharde brandhaarden, dit uiteindelijk ook onderbouwd met het feit dat 70% van de met corona opgenomen bevolking bestaat uit de geimporteerde Kultuurverrijkende medemens. Dus dat juist die geimporteerde, Kultuurverrijkende en samenleving ontwrichtende groepen worden ontzien is lachwekkend. En laat perfect zien waar de prioriteiten van deze extreem linkse overheid waarvan zelfs links nu toegeeft dat zij keihard links is liggen.

 11. Vrijedenkert

  Een plek waar hardop gezongen en gepreekd wordt zouden juist mondkapjes wel iets kunnen toevoegen door een mogelijk virus iets af te remmen bij hardop zingen en geforceerd in en uitademen!…

  Verkeerde keuze!

  1. Vrijedenkert

   gepreekd=gepreekt.

 12. liefdevol rechts

  Weet je wat ik”niet” begrijp? Dat er stomkoppen op straat lopen met mondkapje op, die zijn er van overtuigd dat het virus (als het dan ook bestaat) bij hun deuren thuis stopt 🥴😂

 13. de ziender

  Mondkapjesplicht gaat voor niemand gelden, óók niet na 1 december. Waarom niet? Omdat iedereen een beroep kan doen op zijn gezondheid. Een mondkapje is schadelijk voor mij gezondheid. Dat is een medische reden die je niet verder behoeft uit te leggen, zo staat in de (on)-wet. Monkapjesplicht moet verboden worden. Dus ook in kerken en moskeeën geen mondkapjes. Ook niet op in winkels. Klaar!

 14. cor.ona

  Volgens de weledel gestrengde heer M. Rutte beschermen die papieren vodjes niet. Hoe kan je als minister president dan een verplichting tot dragen invoeren. Gaat deze minister president de boeken in als de pathologisch leugenaar van de lage landen ?

  Sorry, nee natuurlijk niet, zo staat hij al in de boeken.

 15. B. Pascal

  In de grondwet staan zaken omtrent godsdienst en vrijheid van meningsuiting. Tim, wanneer jij deze zaken anders wil hebben, dan ben je één der mensen die ons onder tirannie brengt. In Iran bijvoorbeeld, mag je geen christen of homofiel zijn of worden. Omdat je anders denkt en doet wordt je vervolgt en beledigd door de wet. Wij allen worden beschermd door onze grondwet, tegen mensen met gedachten zoals jij Tim. Gelukkig hebben we de grondwet nog! Anders waren alle religie’s volgelvrij, daarna de LHBT en daarna de ouderen en daarna andere minderheden. Zonder onze grondwet belanden we snel in 1940.

  Op Urk zijn er nu 245 besmettingen, waarvan nu de helft genezen zijn, dus 120 gevallen op een populatie van 22000 mensen …. Urk is voor 75% onder de 35 jaar, risico eigenlijk vrij klein. Sterfvallen zijn er tot nog toe niet gemeld, het valt allemaal reuze mee! We laten ons bang maken door cijfertjes!

 16. H.Vaes

  EN………..het woord van het jaar is……………..B E S M E T T I N G E N.

 17. Robin Hoed

  Mondkapjes dienen ervoor om bij het volk de perceptie te kweken dat er iets heel ergs aan de hand is.
  Zonder mondkapjes, is er gewoon niks aan de hand.

 18. josveraart

  Ze blijven doordrammen die GEKKEN IN DEN HAAG ANGSTZAAIERS ZIJN HET MEER NIET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.