Hoppa! OM gaat werk maken van mafklapper die pistool leegschoot op portret van Wilders: ‘Strafbare bedreiging!’

Het Openbaar Ministerie opent een zaak tegen een schietgrage bedreiger van PVV-voorman Geert Wilders. Sait Cinar leegde een pistool op een foto van de politiek leider, en dat is volgens de vervolgingsinstantie zeker strafbaar.

Nog geen week geleden betuigde Geert Wilders zich uitermate teleurgesteld dat het Openbaar Ministerie zo vaak besluit om niets te doen tegen lieden die dreigen hem te onthoofden, vierendelen, neer te steken of andere gruwelijke zaken. Niet genoeg bewijs, schrijft het OM dan in een standaardbrief aan de PVV-leider.

Maar vandaag verandert het OM van toon. Want een doorgedraaide pistolengekkie die z’n revolver leegt op een portret van het Kamerlid? Ja, dat gaat ook de Nederlandse staande magistratuur te ver:

“Het OM is bekend met het filmpje waarin wordt geschoten op een portret van Geert Wilders en ziet dit als een strafbare bedreiging. Het Team Bedreigde Politici stelt alles in het werk om de persoon in het filmpje op te sporen zodat het OM hem kan vervolgen.

Mocht hij in het buitenland zitten, dan wordt gekeken naar de mogelijkheden tot internationale rechtshulp.”

Het venijn zit ‘m in de staart: als Cinar, een autotheorie-ondernemer, is gevlucht naar een land met wie Nederland geen uitleveringsverdrag heeft, dan kan het nog wel eens knap lastig worden om deze gewelddadige haatzaaier z’n straf te laten uitzitten of -betalen.

Die vermoedens worden versterkt door het verleden van de Het is verre van het eerst dat Sait Cinar voor grote problemen in Nederland zorgt. In 2017 kwam dit stuk menselijk verdriet ook al in opspraak, omdat hij vond dat hij Osama bin Laden was en zinspeelde op aanslagen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. CLoVis

   
  Die Sait Cinar woont al jaren in Turkije
  want hij heeft hier nog een riante belastingschuld open staan.

  Kijk, dan durft het OM wel te blaffen…

  1. Thant Dolph

   ’t is ook echt nóóit goed hè?

   1. vandaag

    het zou goed zijn als ze de bedreigers in Nederland voor het gerecht zouden slepen stront vlek

    1. Ernest Stern

     Dat ben ik met vandaag eens, deze trieste kloothommel dient te worden vervolgd en wat mij betreft stevig gestraft.

   2. CLoVis

     
    Zolang er linkse geretardeerden bestaan
    zal het nooit echt goed zijn.

 2. Reinoud van Gelre

  Tim:

  “…pistolengekkie die z’n revolver leegt…”

  Ah Tim toch! Een revolver is toch geen pistool! En deze Turk had overduidelijk een pistool.

  1. Vriend

   Reinoud is een wapenexpert: kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn geheime trainingen in het bos met Stormfront.

   1. vandaag

    slechts volidioten weten niet het verschil tussen een pistool en een revolver ! Zou je wel een geweer kunnen identificeren ?

    1. Reinoud van Gelre

     Dat wel, Vriend had vroeger namelijk een speldje van een gebroken geweer. Dit droeg hij altijd toen hij de arme Angolezen naar Nederland haalde.
     De gezellige linkserd.

 3. ZWEEDSE K0K

  een autotheorie-ondernemer,
  Die vermoedens worden versterkt door het verleden van de Het is verre van het eerst dat Sait Cinar

  Zwaar weekend geweest Tim?

  1. Oepsie

   Voor jou in ieder geval niet! Je beweegt amper als bankaardappel! En haal die spiegel nu eens voor je Lombrozokop weg, Zweetsok!

 4. AidemediA

  Vergeet het maar dat deze L U L wordt opgespoord, aangehouden en voor de rechter wordt gebracht. Geen uitlevering door de opper wc-eend. En als hij per ongeluk toch in Nederland terecht komt, is er wel een Nederlandse rechter die niet in staat is om deze man goed te straffen. Niet meer doen, en u krijgt een taakstraf van een uurtje of twintig. Daar zal het wel op uitdraaien.

 5. vandaag

  even lachen 😂🤣🤣😂😂🤣🤣😂

  Het OM gaat werk maken om een turk in turkije te vervolgen ?

  Dappere dodo’s , deze is dus op voorhand mislukt of dacht je werkelijk dat erdogan gaat uitleveren ?
  Wat een toneelspel

  1. Jannes-46

   Men kan hem bij verstek veroordelen en dat betekent dat er een grote kans is dat hij Nederland gaat mijden als een islamist die Joods/Christelijke beginselen moet aanvaarden. Dus…….opgeruimd staat netjes, doch echter wel de vinger aan de islamitische pols houden.

   1. Reinoud van Gelre

    Joods/Christelijke beginselen?!
    Ben jij wel helemaal lekker?

 6. Jannes-46

  Om te beginnen kan men wel de NL-nationaliteit afnemen van die Turkse halve zool. Of moeten we weer wachten tot de onvolprezen Christelijke feestdagen van Pasen en Pinksteren (spreekwoordelijk) op één dag vallen?

 7. Lex

  Oppakken die hufter.

  Sait Cinar zal bij verstek veroordeeld worden. Al hij niet word uitgeleverd door turkije en hij gaat de grens over dan kan hij worden opgepakt en worden uitgeleverd aan Nederland.

 8. Vrijedenkert

  Het schieten met wapen op een portret van Wilders gebeurde in Turkije en niet in Nederland, ik denk dat Nederland Sait Cinar alleen kan vervolgen voor bedreiging van een politicus en niet voor verboden wapenbezit en gebruik van een illegaal vuurwapen…

 9. josveraart

  Weer een reactie van een OM MET EEN TEFLONRUG ze weten dat ze hem niet kunnen pakken zit in Turkije is daar een HELD???????????????????????//

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.