Hugo de Jonge over opstappen Thierry Baudet: “Lijkt me geen groot gemis, we kunnen heel goed zonder!”

Erg sympathiek was de omstreden CDA-lijsttrekker niet over het verlies van een collega, zo kunnen we wel stellen.

Dat CDA-lijsttrekker Hugo de Jonge een grote, onsympathieke kwal is moge duidelijk zijn. Maar gisteren was de non-valeur zelfs voor zijn doen behoorlijk laatdunkend bezig. Want waar het opstappen van partijleiders normaalgesproken in Den Haag leidt tot een golf van uitspraken als ‘we zullen hem missen’ en ‘we wensen hem het allerbeste’, was daar bij het vertrek van Thierry Baudet slechts ten dele sprake van. Mensen als Henk Krol en Geert Wilders vonden het jammer, maar de Amsterdamse GroenLinks-pief Rutger Groot Wassink liet al weten “One down…

Ook bij het CDA een groot gebrek aan decorum, waar de reactie van lijsttrekker en partijleider Hugo de Jonge er niet eentje was waar het respect aan alle kanten over de plinten klotste. Sterker nog, De Jonge had er zichtbaar schik in dat de boel aan het exploderen was bij één van z’n voornaamste politieke concurrenten. Gevraagd door RTL Boulevard wat hij vindt van het feit dat Baudet het veld ruimt bij FVD kwam er direct een jolig antwoord naar buiten: “Lijkt me geen groot gemis, we kunnen heel goed zonder!

En we weten allemaal ook wat hij dacht toen hij wegbeende door de Tweede Kamer. Want straks komen er weer verkiezingen aan, en sommige FVD’ers gaan dan voor het CDA, althans, dat zal de christendemocraat denken. Bedankt voor uw stem op Hugo de Jonge, dan hè?!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. vandaag

  QUOTE

  Hugo de Jonge over opstappen Thierry Baudet: “Lijkt me geen groot gemis, we kunnen heel goed zonder!” END

  Staat deze pathologische christelijke leugenaar nu in de spiegel te kijken ?

  1. lucinde

   Hij liegt deze keer zeker niet.

   Vandaag houdt van 💩 is ook een feit

   1. Loelap

    Lucinde kan haar onderbroek niet vinden.

  2. Logica

   Het gedrag en het beleid van de Jonge wordt, net als de manipulatieve verkiezingen bij het CDA, duidelijk niet aangestuurd door de Heilige geest.

 2. Gerda2

  De meest noodzakelijke opruiming zou zijn de Jonge exit en daaraan gekoppeld Rutte en Grapperhaus.

 3. ZWEEDSE K0K

  Erg sympathiek was de omstreden CDA-lijsttrekker niet over het verlies van een collega.

  Ook Tim is voorstander geworden van politiek correct reageren.
  Nu de reaganten nog.

  1. FreeThinker

   Je hebt gelijk.

   1. FreeThinker

    Jij, Ernest Stern, Cor Grijpstra, NO8DO, lucinde, Pauline Kummer, Brenda Welsh, ZWEEDSE KOK, Kleurloze Politiek en DubbelZout mogen wel wat politiek correcter reageren.

    1. lucinde

     Wij zijn de correctheid zelfde, wellicht dat je een blinde vlek hebt.

     Wellicht…”proest”

     1. Loelap

      Haha, wat ben je toch grappig.

 4. Heinz

  Bij het opstaan zag de wereld er wat vriendelijker uit. Iets meer zonnenschijn maar om dat toe te schrijven aan het vertrek van Baudet gaat iets te ver. De de ellenlange debatten zijn in ieder geval geen gemis. Mag ik het zo zeggen?

  1. JochemX

   Als er eentje breedsprakig is is het de Jonge wel. Zelden iets intelligents van deze onderwyzer gehoord.

  2. FreeThinker

   Nee nu krijgen we 147 kamerleden die elkaar een beetje zitten kontvingeren.

  3. Loelap

   Heinz van de tomaten ketchup? 😄

   1. Thant dolph

    Ja, en Loe van de palingboer.

 5. Pieter48

  Deze volksverlakker is van het CDA. In hun handboek staan de tien geboden . Daar staat geschreven dat men elkaar lief moet hebben en geen onwaarheden mag spreken. Ook is er een spreekwoord Op deze man van toepassing.Ziet op uw zelve. Geen voorbeeld christen dus.

  1. ZWEEDSE K0K

   Daar staat geschreven dat men geen onwaarheden mag spreken.

   Dat heeft hij toch ook niet gedaan?
   Maar mogelijk is uw “waarheid” een andere.

   1. Loelap

    Nu liegt u, foei foei

 6. ikweetwatikwil

  Persoonlijk ken je die mensen niet, je moet het van de kranten hebben en die zijn niet meer betrouwbaar. De meeste journalisten staan voor één Europa en de grenzen open. Dan heb je de linker kant en de gelovigen. Als je met ze praat zijn ze tegen immigratie. Maar blijven ze stemmen op hun partij en dat schiet op.

  Komt iemand er rond voor uit grenzen dicht ,stop de asielzoekers , geen één EU dan deug je niet. Journalisten willen graag deugen. Dus wordt het trappen waar enkele politici aan mee doen. De Jonge kan ook gemist worden, dat is een angst aanjager en dat bevalt het CDA wel. Kunnen ze de burger beter sturen. Zelf hebben ze angst voor hun God of Allah. Die hebben alles wat er gebeurt zo gewild. Dan hebben gelovigen geen verantwoordelijkheid meer. Lijkt op een afschuifsysteem.

  1. Cor Grijpstra

   @ik

   Zelf hebben ze angst voor hun God of Allah. Die hebben alles wat er gebeurt zo gewild. Dan hebben gelovigen geen verantwoordelijkheid meer. Lijkt op een afschuifsysteem.

   Je schopt @homefront en zijn vrienden vol in het kruis…

   1. ikweetwatikwil

    Cor Grijpstra Zeker jij staat er om bekent dat je graag mensen tegen elkaar uitspeelt. Je lijkt op een moslim.

 7. Hanselmo

  Schaam je Hugo de Jonge, U bent een kwal!
  U kunt nog niet in de schaduw staan van de Heer Thierry Baudet!

  1. Cor Grijpstra

   @H

   Zoals de Heer Thierry Baudet een partij doet opblazen, neen, dat ziet ge niet vaak.

  2. ZWEEDSE K0K

   de Heer Thierry Baudet!

   Hanselmo steekt een nieuwe kaars aan, knielt voor de foto van zijn Heiland en prevelt : Dat ze U aan het virtuele kruis genageld hebben, het is gotsgeklaagd.

   1. JochemX

    Godgeklaagd! Met een d en zoner s.

    1. knabbel-001

     zoner s..?

  3. lucinde

   Dat denk ik eigenlijk wel…

 8. Toverkol

  Tja, Dhr. de Jonge vergeet dat hij zelf in een partij zit die sinds jaar en dag zetels verliest en bij gratie van VVD kan regeren. Om zo een status quo in stand te houden tegen de PVV. Hoezo democratie????
  Ik denk dat CDA een partij is die zelf haar eigen bestaansrecht in twijfel mag gaan trekken…..
  En net als D666 en VVD moeten jullie die “D” uit jullie naam halen want dat is misleiding, er is niets democratisch aan jullie !

  1. ZWEEDSE K0K

   En wat vindt u van de “D” in FvD?

   1. Loelap

    Wat vindt u van de D in ZWEEDSE KOK?

    1. ZWEEDSE K0K

     Juist en tevens correct.

 9. Cootje

  Hij kan zich ook de vraag stellen waarom er zoveel kerken leeg staan en er nog vele mensen rond lopen die direct of indirect het slachtoffer zijn van de onder het vloerkleed geveegde misbruiken in de kerken en de slachtoffers in de jahovah’s misbruiken , geloven in God zondags voorin de kerken zitten en verder in de week de andere de maat nemen letterlijk en figuurlijk. En zulke figuren zullen we ook niet missen , maar als schoenen tegenwoordig de man maakt kunnen we God en zijn normen wel thuis laten en laat hij zorgen dat de leegloop in zijn sprookjes gebouwen niet een wiet fabriek worden in zijn bananen republiek

 10. Kretoloog

  “Het lijkt mij geen groot gemis”

  Nou, dat is dan wederzijds. En nog zacht uitgedrukt ook. Het vertrek van Hugo de Jonghe (zowel als Minister als lijstrekker) zal een zegen zijn voor ons land!

 11. AS210854

  Moet de grootste prutser van de farizeeërs partij cda nodig zeggen.🤮🤮🤮🤮.
  Hugo is zelf de grootste lieger en bedieger ( samen met een stel andere ) van dit kabinet .
  Als we dus iemand kunnen missen als kiespijn, is het wel die farizeeërs partij cda.

 12. rexm

  Vaal haas de Jonge,…we kunnen heel goed zonder hem, nou Hugo jij trekt volle zalen met je gepruts.
  Geen enkele vazal in de regering geeft toe dat Baudet een groot gevaar voor hun was, niemand kon in zijn schaduw staan, ook niet die clown met zijn gekleurde schoenen.
  Arrogantie ten top.

  1. ZWEEDSE K0K

   Vaal haas de Jonge

   Hij mag inderdaad wel wat meer kleur hebben.

   1. Loelap

    Hij gaat anders onder de zonnebank, de ijdeltuit.

    1. ZWEEDSE K0K

     Helaas, rexm vindt hem vaal.

 13. Fascal

  Hugo, sprekend en uitvoerend onderdeel van The Great Reset.

  ht*ps://intelligence.weforum.org/topics/a1G0X000006O6EHUA0?tab=publications

 14. Ernest Stern

  De politiek kan inderdaad heel goed zonder de charlatan Baudet, sterker, de politiek knapt er flink van op.

  1. Kretoloog

   Het DDS-blog kan heel goed zonder de tröl Ernest Stern. Sterker, dit blog knapt er flink van op.

  2. Cootje

   De politiek knapt er van op??? Maar de meiden of meisjes in de treinen ?? Die hebben geen beschermheer meer ze zijn nu weer overgeleverd aan de theedrinkers of de beschermers van de misbruiken in de kerken

 15. lucinde

  Doe Baudet, ik zal je geblunder missen, voor het belang van ons land was je een aanfluiting

  1. NO8DO

   Doe Baudet

   Dat is Freekje zijn afdeling.
   Arme Davide, it is a bit crowded in her marriage

   1. Loelap

    Jaloers?

 16. Bolland

  Als FvD stemmer, vind ik het jammer, maar was niet te vermijden, intern rommelde het al een tijd.

  Baudet heeft FvD opgebouwd en weer afgebroken ook.

  Doodzonde, wat wel opvalt dat hele verhaal toeslagenaffaire naar de achtergrond is verdwenen Weekers, Asscher en Wiebes zullen Baudet dankbaar zijn.

  De Jonge laat weer eens zijn fatsoenlijke, christelijke kant zien

 17. Meriadoc Brandebok

  Wat moet hij dan zeggen? “Gut, wat ga ik hem missen!” Dat is nogal hypocriet.

  1. ZWEEDSE K0K

   De “waarheid mag gezegd worden” meute gaat momenteel liever een begripvol kopje thee drinken.

   1. Eppo123

    Precies

 18. Winfrida

  Zo zie je maar weer hoe het toegaat in de politiek. Als men er zelf maar beter van wordt.

 19. Eppo123

  Links irritant mannetje.

 20. Seneca

  eindelijk is deze onverlaat – die de lessen van goebbels, inzake volksverlakkerij, goed heeft geleerd – eerlijk en is het weer niet goed…

 21. Sjipke

  Het is gek, dat juist de man die een grote puinhoop heeft gemaakt van de zorg in de Corona tijd, op het CDA congres met de hakken over de sloot (en waarschijnlijk een gemanipuleerde uitkomst) zich zo laat dunkend uit laat. Als dit de man is waar het CDA al zijn hoop op heeft gevestigd dan wens ik ze veel sterkte !

 22. de ziender

  Tja, zoals psychopaten reageren… De Jonge, levensgevaarlijk voor de democratie.

 23. macsjang

  Zonnebankkleurtje, piposchoentjes, hij weet wat goed voor ons is.

 24. RCS

  Ik vond Minister Bruins al geen al te beste minister maar gelukkig hebben ze een exponent van Minister Bruins kunnen vinden binnen CDA. Ik denk dat al die nabestaanden van al die overledenen van de zorginstellingen en bejaardentehuizen en de zorg medewerkers u ook niet zullen missen als u uw biezen pakt.

 25. plakband

  Hugo de Jonge stapelt de ene beoordelingsfout op de andere.
  Zijn mening geldt als tegenstelling tot de werkelijkheid.

  Thierry, zet hem op.
  De democratie heeft je nodig.

  1. Shadow1100

   Rutte laat De Jonge de ene beoordelingsfout op de andere maken…..
   Straks blijkt dat alles op een misverstandje berustte en laat Tefalmark alles van zich af glijden en geeft hij De Jonge (CDA) overal de schuld van. Dat flikt hij iedere keer zo vlak voor de verkiezingen.

 26. Telex

  Is dit niet de man die de CDA verkiezingen heeft gestolen?

 27. Michael M

  En dat zegt CDA Fluitneus de Jonge, dat is echt de grootste schalk dat er rond loopt mocht hij dit gezegd hebben. En nu weten de figuren van CDA tijdens live debatten niet eens meer wat ze aanmoeten met partij Denk. Ja, dat ligt aan de jarenlange pappen en nathouden therapie van het Balkenende kabinet ( het zuur ) en Rutte kabinet ( het bitter ). Zo zijn Christen Democraten. Neem eens een kijkje in de live debatten op YouTube. Ja, CDA heeft samen met het partijkartel van Nederland een klerezooi gemaakt en nog. VVD is geen haar beter. Net als GL, D66, PVDA, het is allemaal niks. Allemaal 1 grote puinhoop. Puinhoop dat is het. De grootste langste partijkartel van de afgelopen 70 jaar.

 28. PG

  Tja…Deze lompe mislukte CDA pipo heeft helaas wel een punt.
  Baudet kan niet met de emoties en grilligheden van de (Sociale)Media omgaan en werkte zichzelf daarmee lelijk in de nesten. Zonde!
  Nu maar duimen dat er een oplossing komt waar ik mij in kan vinden.
  Veel verkiezingskeuze heb ik nu niet meer. PVV….

 29. Bes Tolen

  De Jonge heeft het over zichzelf. Wie zou hij anders met we bedoelen?

 30. Bolkestein

  “Met Hugo wordt het niks!” — CDA staat op instorten door falende coronaminister

  Door Michael van der Galien 5 december 2020

  Heel veel CDA’ers zijn totaal niet te spreken over Hugo de Jonge. Als minister maakt hij er zo’n grote puinhoop van, aldus CDA’ers zelf, dat een goed verkiezingsresultaat met hem als lijstttrekker vrijwel onmogelijk is.

  De laatste dagen is er veel gezegd en geschreven over de leiderschapspositie van Thierry Baudet bij Forum voor Democratie. Heel interessant allemaal. Maar daardoor is de interne ruzie bij een andere partij, het CDA, helaas onbelicht gebleven. Want CDA’ers staan óók op het punt te rebelleren. Dit omdat zij denken dat hun partij de ondergang tegemoet gaat als Hugo de Jonge lijsttrekker is en blijft.

  “We gaan op het ravijn af,” voorspelt “een hooggeplaatste CDA’er aan De Telegraaf. Hein Pieper, de voormalig voorzitter van de machtige afdeling Overijssel, vraagt zich soms af of De Jonge het wel volhoudt tot de verkiezingen. “Die spanning is er wel. Ik denk soms: jongen, wat heb je veel te verstouwen,” aldus Pieper.

  Bij ‘prominenten’ is er ook veel onrust. Wopke Hoekstra, Mona Keijzer, Ank Bijleveld en zelfs Ferd Grapperhaus vinden dat De Jonge veel te veel bezig is met ziektecijfers, en veel te weinig met zaken als de economische gevolgen van het beleid. Als zij kritiek uiten wordt dat onmiddellijk gezien als “een gebrek aan loyaliteit.”

  Eén zo’n prominent laat weten aan De Telegraaf dat het niet alleen om het coronabeleid draait. Zijn kritiek (en dat van veel anderen) is dat De Jonge “te weinig leiderschap toont om de verschillende kampen te verbinden.”

  Ja, zegt een “voormalig stemmenkanon” (aldus de krant voor wakker Nederland), er is een Hugo-kamp. Maar er is ook een (even groot ongeveer) Pieter (Omtzigt)-Kamp. En dan het grootste probleem: “Twee derde is van het Wopke-kamp.” Ja, Wopke Hoekstra is populairder onder CDA’ers dan De Jonge. Veel CDA’ers hadden gewild dat hij de nieuwe lijsttrekker was, niet Hugo de Jonge.

  Een “actief en ervaren partijlid” aan het Binnenhof zegt hilarisch genoeg dat er niets meer aan is bij zijn partij. Dat het doodstil is, zelfs in appgroepjes. Alleen als het CDA toevallig een zeteltje stijgt in de peilingen is er even feest. Daarna: doodse stilte. Want niemand ziet dit CDA — het CDA van Hugo de Jonge — zitten.

  Nou ja, niemand behalve Hugo de Jonge zelf.

  Zoals een “partijprominent uit de regio” het verwoordt: “Met Hugo wordt het niks. Hij bedoelt het goed, maar met hem wordt het met het CDA deze verkiezingen niks.”

  De Telegraaf houdt zelfs ernstig rekening met een “partijrevolutie,” zeker als de peilingen zo slecht blijven als ze nu zijn. Want nee, het CDA staat er bepaald niet florisant voor. De VVD doet het nog steeds ongelooflijk goed met Mark Rutte, maar de christendemocraten slagen er op één of andere manier maar niet in een electorale comeback te maken. Sterker nog, met De Jonge als leider is het alleen maar sléchter gegaan.

  Zo gek dat je hier niets over leest bij andere media he? Ze waren allemaal obsessief bezig met de problemen bij FVD, maar behalve De Telegraaf vinden ze het blijkbaar volstrekt niet relevant dat de bom op barsten staat bij het CDA. Gek. Je zou bijna denken dat ze puur en alleen gedreven worden door ideologische motieven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.