Huisarts gelooft er niets van dat coronavaccins toedienen jaar duurt: ‘Vaccineerde ⅓ van mijn praktijk in 1 dag!’

De Brabantse huisarts Geert-Jan van Holten heeft met ongeloof het gisteren gepubliceerde NRC-interview met RIVM-vaccinatiehoofd Hans van Vliet gelezen. Van Vliet denkt dat het een jaar gaat kosten om heel Nederland te vaccineren. Dat is echt onzin, aldus de dokter.

Nadat Pfizer begin deze week met heuglijk nieuws kwam over het feit dat hun coronavaccin tot dusverre een slagingspercentage van meer dan 90% laat zien, slaakte de wereld een kleine zucht van verlichting – ook al ging het nog om vroege testresultaten. Het RIVM was bij lange na niet zo optimistisch, zo liet het rijksgezondheidsinstituut gisteren meteen weten in een NRC-interview. Hans van Vliet, het hoofd van het rijksvaccinatieprogramma van het RIVM, schatte in dat het nog wel een hele tijd kan duren voordat iedereen in Nederland de prik gehad heeft.

Geert-Jan van Holten, huisarts in het Noord-Brabantse Oss, snapt echter niets van die enorm lange periode die het RIVM uittrekt voor de vaccinatie. Dat kan vele malen sneller, vindt hij. Als voorbeeld neemt hij het feit dat hij gisteren nog éénderde van z’n patiënten de griepprik heeft gegeven. Dat ging met kinderlijke eenvoud, vertelt hij. De hele klus hoeft geen jaar te duren, maar kan in zijn optiek in slechts drie of vier dagen geklaard worden:

“Huh? Ik vaccineerde 1/3 van mijn praktijk vandaag in 1 dag! Met twee vingers in de neus.
Dus als RIVM de vaccins levert jassen de Nederlandse huisartsen ze er in een halve week in hoor!”

Van Holten wil ook niets weten van huisartsen die klagen dat ze overwerkt zijn. Dat is “standaard huisartsenreflex,” meldt hij. En:

“Maar er ligt een griepdraaiboek, huisartsen kunnen dit organiseren en het land zit te smachten om verlossing.
Dus ik ben even Calimero-af.”

Wie stuurt de memo van Van Holten even door aan het RIVM? Het wordt hoog tijd voor dat vaccin!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. JochemX

  Er is een ander probleem. Het vaccin wordt zeker niet in 1 keer uitgeleverd. Verder moet dit vaccin bij min 70 graden bewaard worden en je kunt ze niet voor een dag tegelijk ontdooien. Dat levert nogal wat technische problemen. Eerst maar de verdere tests van dit vaccin afwachten. Dat wordt dan vaccineren na de derde golf. Mosterd na de maaltijd.

 2. Kretoloog

  Een directielid van Pfizer, het farmaceutisch bedrijf dat het coronavaccin op de markt gaat brengen, heeft deze week meer dan 60% van zijn aandelenpakket in het bedrijf verkocht.

  Meer zeg ik niet over…

  1. Steven Opti

   Jep, de normale beurswaarde was 16,69 EUR en na bekendmaking vaccin ruim 41 EUR. Tel uit de winst. Het gaat toch altijd om geld. Ik heb mij nog nooit tegen de griep laten inenten, laat staan tegen Covid. Een vaccin Kun je niet binnen een jaar gereed hebben. En wie weet wat voor een rommel ze in jou lichaam spuiten. No way.

  2. hans-e-pans

   De Big Pharma bedrijven hebben reeds in vrijwel alle ontwikkelde westerse landen bedongen dat ze vrijgesteld zullen zijn van eventuele aansprakelijkheid van allerlei vreemde verschijnselen bij de mensen nadat deze zijn gevaccineerde.

   Want als ze die vrijstelling niet zouden krijgen in bepaalde landen dan zouden ze het vaccin daar niet op de markt brengen. Je zou dat ook gewoon chantage kunnen noemen, wat ook is.

   Misschien heb je wel gelijk Kretoloog, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat dit directielid van Pfizer er vast op speculeert dat de aandelen van Pfizer wel eens flink in prijs zullen stijgen. Een geval van voorkennis misschien?

 3. Vanduinen

  Hij is short gegaan. Dat deed Nina Brink ook met World on Line.

 4. Nationalist

  Dus met 8.304 sterfgevallen in pakweg 10 maanden moet heel Nederland aan de prik.

  1. Albion

   Precies dat dus

   Wat cijfertjes:
   Per jaar 7 miljoen doden te betreuren door luchtvervuiling – toch geen vliegtuigverbod
   Anno 2020 1,2 miljoen coronadoden – direct een gehaast gemaakt vaccin in laten spuiten

   Dat noemt men buitenproportioneel.

   1. Nostradamus

    Bijna 1,3 en eind 2020 waarschijnlijk nog iets meer. Maar dan nog. Als het aantal sterfgevallen terug gaat lopen omdat het gros van de mensen met onderliggend leiden al zijn overleden, dan zal het virus wel eens uit zichzelf kunnen verdweinen. Of het gaat verder als een ‘griepje’…

  2. Ernest Stern

   Dat zie je goed, Nationalist.

   Waarschijnlijk geen ziektegevallen in je eigen familie- of vriendenkring?

   1. Albion

    Waarom is dat relevant?
    Als mijn moeder is omgekomen ten gevolg van een vliegtuigongeval, moet de rest van de mensheid daar dan verantwoordelijkheid voor afleggen?
    Als mijn dochter is gestikt in een makreel van de markt, alle visverkoop dan maar aan banden leggen?

   2. homefront

    gasten als ernestje zijn een serieus gevaar voor mensen met een vrije wil, dit soort zou even de kop ingedrukt moeten worden..

   3. homefront

    ernestje denkt echt naar een maatschappij toe te gaan waar niemand dood gaat, de gestoordheid zelve denkt dit echt

 5. Ernest Stern

  Ik denk ook dat het veel sneller kan en zal gaan dan door het RIVM wordt voorspeld.

  Uiteraard zal de productiecapaciteit van dit Pfizer-vaccin een begrenzing kunnen vormen maar er komen heel snel veel meer vaccins op de markt.

  1. Logica

   @Ernst: ik zou zeggen: neem ze allemaal, dan ben je optimaal beschermd.

  2. homefront

   Elk normaal denkend mens vindt dat de vrije keuze belangrijker is dan vaccineren, vaccinatiefetisjisten gaan ge*l op om dit te verplichten op grond van valse en leugenachtige informatie

 6. Nostradamus

  Een vaccin kost ongeveer €10,- p/s. Nederland heeft er samen met andere europese landen 300 miljoen van besteld. Dat is al 3 miljard euro aan omzet. De werking van een vaccin is wellicht maar voor korte duur en zou kunnen betekenen dat je enkele keren per jaar een vaccinatie nodig hebt. Wie bezitten er allemaal aandelen in de Farmacheutische industrie?
  HdJ en MR misschien ook?
  Weinig kamerleden die hun neveninkomsten opgeven las ik nog niet zo heel lang geleden.

 7. saddy

  Er is zeker niet gevraagd of hij zichzelf en zijn familie ook blootstelt aan de risico’s van dit vaccin.

 8. Piet51

  Deze man is vast een heel goede huisarts, maar van het organiseren van een vaccinatiecampagne heeft hij totaal geen kaas gegeten. Hij kijkt niet verder dan wat zijn zijn praktijk moet gebeuren. Dat kan hij vast wel in 4 dagen, als tenminste de spuiten klaarliggen. Maar dan vergeet hij ten eerste en heel eenvoudig zijn eigen voorbereidingstijd. Ik weet zeker dat hij zich een ongeluk schrikt als iemand zou vragen om die vaccinaties dan maar even vóór a.s. donderdag te doen. Dat gaat dus niet. Als je de benodigde tijd vermenigvuldigt met het aantal huisartsenpraktijken in Nederland, daarbovenop de tijd voor allerlei voorbereidende acties optelt kom je op heel andere doorlooptijden uit. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd tot het eerste spuitje beschikbaar is. Dat is ook niet morgen. Mij – een echte leek op dit medisch gebied, maar niet op het gebied van organiseren en projectmanagement – lijkt een jaar nog heel lastig te realiseren.

  1. vandaag

   blabla bladie , blabla (kommatje voor de stront vlek)

   1. Piet51

    @vandaag
    Gelukkig, je bent er nog. Goed hè, van Biden?

 9. vandaag

  vaccineren tegen een muterend virus

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  1. Albion

   Ja prachtig is het he?
   Die angst!
   Dat verlangen naar het uitsluiten van elk risico, maar tegerlijkertijd wel geen moeite hebben met bijvoorbeeld roken of elke week een paar keer McDonalds eten.
   Zalig zijn de armen van geest 😂

   1. homefront

    “geen moeite hebben met bijvoorbeeld roken”

    Nou daar hebben ze dus wel moeite mee maar met het legaal maken van druks niet, de hypocrisie ten top natuurlijk..

  2. Piet51

   @vandaag
   Alle virussen muteren, de één wat sneller dan de ander. En tegen veel virussen wordt naar een vaccin gezocht, tegen sommige zijn al heel succesvolle vaccins gevonden en al toegepast. Wat dacht je van polio, pokken, bof, rode hond, e.a.?

 10. homefront

  Rare huisarts trouwens, hoe kan hij achter een vaccin staan die niet uitsluit of het echt veilig is, daar zou een huisarts dus nooit genoegen mee moeten nemen..

 11. Ernest Stern

  Los van het aantal beschikbare vaccins en het aantal onnozelen dat zich verzet tegen vaccinatie zal ook een beperkte uitról van vaccinatie er toe leiden dat we rap onder het reproductiegetal van 1 zullen komen. Vanaf dat moment zal de verspreiding van het virus exponentieel gaan dalen.

  Dit brengt mij tot de voorspelling dat de Coronamaatregelen vanaf februari volgend jaar zullen worden opgeheven en we feitelijk terug naar normaal gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.