Jesse Klaver vindt christelijke orthodoxie “niet van deze tijd” maar zet islamitische orthodoxie hoog op GL-kieslijst

De januskop van GroenLinks is in tijden niet meer zo treffend in beeld geweest: op dezelfde dag dat uitkomt dat de nummer 9 van GroenLinks een verleden heeft bij een zeer conservatieve islamitische beweging, valt Klaver wél de christelijk-conservatieve SGP aan als zijnde een partij die niet meer van deze tijd zou zijn.

Alle fouten die de PvdA in het verleden heeft gemaakt omtrent het veel te nadrukkelijk omarmen van radicale en fundamentalistische moslims worden anno 2020 gewoon nóg eens gemaakt. Dat blijkt wel uit het feit dat een oud-bestuurder van een jongerenbeweging van de de islamistische Moslimbroederschap op een verkiesbare negende plek van de partij is geplaatst.

De vrouw, die er ook voor kiest om de hijab te dragen, zat in het bestuur van een organisatie die o.a. bezoekjes bracht aan dictators in het Midden-Oosten. Het lijkt erop dat vijf jaar nadat Kuzu en Öztürk uit de PvdA stapten, GroenLinks niet heeft kunnen leren van die fout en zelf liever ook nog eens over die bananenschil wil uitglijden.

Maar niet alleen dat, want terwijl een conservatieve moslima op plek 9 van de kieslijst wordt geplaatst gaat partijleider Jesse Klaver ondertussen wél flink tekeer tegen de SGP. De partij houdt er namelijk nogal een behoudende kijk op abortus op na, en maakte daar een filmpje over. “Baas in eigen buik? Dat is niet meer van deze tijd!” Aldus de partij van Kees van der Staaij: “Er zit een baasje in die buik. Een groeiend, kwetsbaar mensje.” Het commentaar van Klaver op die stelling was kort: “De SGP is niet van deze tijd.”

En weet je? Het is prima om dat te vinden. Maar ga niet de ene religieus-conservatieve partij aanvallen omdat zij een politiek anachronisme zouden zijn, om vervolgens zélf orthodoxe politici van een ander geloof op je kieslijst te plaatsen. Want dan ben je op zich best wel een beetje hypocriet, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Blondie

  Jesse Feras Klaver is deels Marokkaans en ook nog moslim.

  1. Cor Grijpstra

   @Blondie

   Je kunt liegen als een Trump.

   Jesse Klaver
   Zijn vader is Marokkaans en zijn moeder was Nederlandse van Indische afkomst.
   Zijn grootvader van moederskant speelde een grote rol in zijn opvoeding en hij is katholiek opgevoed.

   1. Linksbuster

    Er zit dus niets echt Nederlands aan jesse, een bastaard die meer van zijn soort wil importeren …bah.

    1. vandaag

     we moet corretje dus even bedanken voor de aanvullingen. 0% Nederlander in meneer feras

     minder minder minder

     stem sociaal, stem PVV

   2. Freba

    Jesse is nog steeds op zoek naar zijn “niet bestaande” identiteit. Je afkomst heeft niets met jou te maken. (Boeddha)

  2. Loelap

   Typisch Links. Zie je ook op de Joop. Voortdurend Christenen bashen maar tegelijkertijd geen kritiek dulden op de religie van de vrede. Wangedrag en criminaliteit van die groep wordt altijd gebagatelliseerd en is de schuld van ons.

   1. Forlan

    Ik probeer mezelf inderdaad ook weleens te spiegelen aan dit soort mensen door een kijkje te nemen daar maar aangezien ik zelf een zware afkeer heb tegen trullekes laat ik ze verder in hun waarde.

    Zolang ze niet hier hun gelijk komen halen uiteraard.

  3. Sando

   Groen links moslimpartij geeft niet ALS je het maar weet!

 2. Lucky Luke

  Yasser Feras bewijst wederom met zijn standpunt dat hij geen Nederlander is en de Nederlandse cultuur dus totaal niet begrijpt. Ook deze Marokkaan wil Nederland Islamitisch maken. Misselijk mannetje, het is weer niet te begrijpen dat er veel Nederlanders als schapen achter hem aanlopen, maar ja, nare dictators uit het verleden hadden ook veel aanhang.

 3. Fascal

  Yasser Feras, nee dank u!

 4. Nostradamus

  Groen links komt voort uit o.a. de Communistische Partij, CPN. Zie Wikipedia. Deze gasten zijn zo extreem, worden zelfs niet toegelaten bij de SP.

 5. Edjan

  Grefo’s en mohammedanen zijn allebei tegen abortus. Grefo’s schelden je stijf en mohammedanen snijden je kop eraf. Ik krijg het haast niet uit mijn bek, maar ik heb dus een (lichte) voorkeur voor grefo’s.
  Links likt de reet van de mohammedanen omdat ze hopen dat die nog een paar keer op links gaan stemmen. Zo rekken ze hun armzalige bestaan nog een paar jaar.

  1. Cor Grijpstra

   @Ed denkt dat binnen enkele jaren links is verdwenen.

   1. Oepsie

    Dat misschien niet. Maar jij, zeer zeker wel!

  2. Freba

   Zou ik ook doen, prima baantje voor meer dan 120.000 euris per jaar. En na vier jaar nog ff uitrusten met een riante wachtgeldregeling. Wie zijn hier nu dom? Zij of wij die reageren?

 6. rexm

  Hassan Klaver gaat een moslim clubje beginnen, pan dat gelijk het clubje DENK erbij, mede het voodoo clubje van BIJ 1, dan kunnen we ze in de peiling houden wat ze van plan zijn.
  Denk dat die Klaver nog niet heeft berekent wat hij er mee wint met die Truus op 9 te zetten en wat hij gaat verliezen met stemmen.
  Nee Klavertje 4 is het niet meer, allez Klaver vooruit achteruit.

 7. henk43

  Al het extremisme moet uitgebannen worden.Zowel van Christelijke als van Mohammedaanse zijde, dus ben ik het WEER met Tim eens.

  1. Nostradamus

   Net iets te ver. Want als ze allemaal weg zijn dan zijn de gematigden de extremisten. Je moet een paar gekkies overhouden waarvan je kan zeggen, wordt niet zoals zij!

  2. Loelap

   Die Christelijke laten in ieder geval je hoofd op je romp zitten.

   1. vandaag

    maar dat willen ze niet horen en begrijpen die linkse maklappers

 8. ikweetwatikwil

  Klaver is iemand die je in de gaten moet houden . Achterbaks. Hij kan best katholiek opgevoed zijn, maar dat zegt in zijn geval niet veel.

 9. RS

  de onderdang van Groenslinks is gaande………….

 10. NoDoubt

  En de mevrouw op de 9de plek is lid van FEMYSO, jongerenorganisatie Moslimbroederschap. Ook lid was Yassar Arafat.

 11. Eppo123

  Meneer Klaver christelijke orthodoxie is ook niet mijn smaak, maar van mensen die op de SGP stemmen hebben wij als samenleving geen last. Sterker nog ik vermoed dat dit soort mensen bovengemiddeld aan de samenleving bijdraagt. Minder uitkeringen, minder criminaliteit, meer belasting, meer maatschappelijk werk e.d. Links wijst wel vaker naar de SGP aanhang, als anderen links aanspreken op de problemen die wij met enkele allochtonen hebben. Flauw is dat van de linkse etterbakken. Iedereen in ons land weten hoe de verhoudingen liggen qua criminaliteit e.d.

  1. Fascal

   SGP’rs hebben een calvinistische inslag. Dat betekent dat je aan het werk bent, voor je gezin zorgt en kinderen grootbrengt. Daarnaast bidden ze voor de regering en ons land en gaan ze op zondag tweemaal per dag naar de kerk.

   Ze blazen zichzelf niet op, ze snijden geen hoofden af en schreeuwen niet door speakers dat allah geen zoon heeft.

   1. Aborifa

    Precies! Blijf met je rotpoten van onze rot grefo’s af.

 12. de ziender

  Ditzelfde kun je zeggen van de krant die achter de SGP staat; het reformatorisch Dagblad. enerzijds deelt ze het standpunt van de SGP, anderzijds noemt ze (onder andere bij monde van dominee Zondag) Bill Gates, mede-verantwoordelijk voor een slordige 25% van alle abortussen ter wereld, een respectabel man. Hoe hypocriet wil je het hebben?

 13. HD

  De tijd is aangebroken voor een nieuwe KRUISTOCHT, maar dan niet meer stoppen.

 14. Bolkestein

  Islamitische orthodoxie? Islamitische terreur zal je bedoelen.

 15. AS210854

  Het is en blijft een moslim marokaan. Veel al niet te vertrouwen.

 16. Vit

  Jesse Klaver? ahh je bedoelt Yasser Feras een islamietje.

 17. Heras

  Heel groen links is bagger. Van Oik idem dito, de man is antisemitisch als wat. Joods en christelijk moet bestreden worden, alleen de islam is goed.
  Maar ja, communisme en islamideologie gaan uiteindelijk ook niet samen. Dus is het : het recht van de sterkste.

 18. marco kruidenberg

  Sukkel is zelf een halve Marokkaan, dus dat konden we weten

 19. macsjang

  De ware aard van die rattekop wordt steeds duidelijker. Hoop dat weldenkend NL dit op 17 maart a.s. ook ziet.

  1. Fortiori

   Er komen nog meer dagen dan die ene 17 ! Mevrouw Ollongren heeft dit heel goed doorzien. Eerst de emotiestemmers die hun keuze verkwanselen aan opportunisten.
   Dan komen de weldenkers die hun vakje kleuren. En dat is bepalend.
   U

 20. Sando

  Groen links is een heeeel gevaarlijke partij geworden O ja de groeten van Poetin.

 21. Drollevanger

  Ik meen dat de vader van Klaver een wegelopen islamitische Marokkaan was.
  Je krijgt altijd wat mee van je verwekker.

 22. Drollevanger

  Jesse Klaver wil liever de wetten van zijn Marokkaanse vader.
  Namelijk dit soort…soera-4-2
  Soera 4 is een eigenaardig hoofdstuk. Het heeft grofweg twee onderwerpen. Het eerste onderwerp beschrijft hoe uw vrouwen te behandelen, te trouwen, seks te hebben, te verhandelen, te bezitten en beheren, en wanneer en waar u hen kunt slaan [4-34] trouwen met een slavin wordt ook geregeld, als ook de mate van gehoorzaamheid en steun die de heren der schepping van vrouwen mogen verwachten.
  —-Het is mij een raadsel hoe het mogelijk is dat een vrije westerse vrouw zich ooit kan bekeren tot een geloof? dat haar maar de helft van een erfenis gunt dan het aandeel van haar broer of oom. Daar is en vrouw voor de wet maar de helft waard dan een mannelijke verwant.
  Ik snap ook niet waarom vrouwen om die achterstellingsreden niet massaal op Wilders of Baudet stemmen—
  Had iemand het over het aangeboren “Stokholm syndroom” ? Geld dat voor sommige vrouwen?

 23. Drollevanger

  Ik ben benieuwd hoelang het duurt voor de islamieten anderen(bij voorkeur christenen) van dezelfde misdaden als die waarvan ze zelf worden beschuldigd, gaan aanklagen.
  Daar heeft men in hun heilige boeken zelfs een wet voor. die heet Takiyya= verplicht liegen tot eer van allah en de islam.
  Nog een mooie wet of gebruik in de islam.
  Taharrush = Lastigvallen, aanranden en verkrachten van meisjes en vrouwen in openbare ruimten door de overwinnaars.(zoiets als destijds in Keulen)
  Nog een mooie uit de islam. Jiziya= hoofdelijke extra verplichte belasting voor niet islamieten.
  Ik wil nog wel een paar leuke geboden opzoeken uit de heilige geschriften van die dwaaleer.

 24. Drollevanger

  Ik lees geregeld op Joop. Dan vraag ik me steeds weer af hoe het mogelijk is dat mensen die zijn opgegroeid in het blanke vrije Nederland, waar zeker de laatste paar honderd jaar nooit een andersdenkende is vermoord om zijn geloof of overtuiging, toch zo,n diepe haat hebben ontwikkeld richting andere blanke mensen. Speciaal hun rauwe afkeer van christenen valt mij steeds weer op.

 25. Telex

  Het heeft niets te maken met biologische afkomst. Los van mannen en vrouwen zijn er twee soorten mensen de gewone slechte en hele slechte. Perfect krijgen we het nooit, de kunst is het evenwicht te bewaren. En dat gaat met extreme idioten nooit lukken. Dus jkies voor de politiek van het gezond verstand, kies………….

 26. Telex

  Wanneer men zo hangt aan de eigen cultuur beloon ze dan met gewoonten uit de eigen cultuur, dat betekent in ieder geval geen taakstrafje. Maar op Koran eigen wijze. In Nederland kunnen de politici wat leren van Erdogan. Daar mag je van denken wat je wil, maar hij heeft wel het motto Turkije first en Nederland first vind ik bij onze politici nooit terug. Dat kan ook niet want de ogen zijn op supermacht Eurabia gericht, daar is nog wel een mooi baantje te versnaperen. Niet voldoen aan de NAVO afspraken maar wel roepen dat we voor de Russen uit moeten kijken. Europese unie zou moeten bijdragen aan nooit meer oorlog op dit continent, maar de Europa is nog nooit een geheel geweest en gaat dit ook nooit worden. En wie spelen de baas de twee landen die in de geschiedenis de grootste agressors zijn geweest en toen hadden ze ook al iets met Rusland.

 27. 56RdK

  “Hypocriet”?

  Een politicus die bewust een paard van Troje toelaat in zijn partij, een paard dat de gehele Nederlandse samenleving op termijn in onvrijheid en onveiligheid zal storten, noem ik een pure achterbakse landverrader!

 28. Drollevanger

  SGPers zijn allemaal aan het werk, betalen ruim belasting, en zitten zelden in de criminaliteit.
  Dat kunnen we van Marokkanen niet zeggen.

 29. Drollevanger

  Klaver zit in de kamer dankzij het christelijke dogma, “Hebt uw vijanden lief als uzelven”
  Dit is een algemeen uitgangspunt dat voor heel Europa geld, en onze contreien zeker de das om zal doen.
  Er staat nu een inbreker aan de achterdeur die via een heel ander principe handelt en denkt. Daar gaat men uit van geboden uit de koran die het volgende zegt over ongelovigen en afvalligen.
  “Slaat hun hoofden af en breek hun vingertoppen”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.